|

|
Elektronika.lt portalo forumas
Jūs esate neprisijungęs lankytojas. Norint dalyvauti diskusijose, būtina užsiregistruoti ir prisijungti prie forumo.
Prisijungę galėsite kurti naujas temas, atsakyti į kitų užduotus klausimus, balsuoti forumo apklausose.
Administracija pasilieka teisę pašalinti pasisakymus bei dalyvius,
kurie nesilaiko forumo taisyklių.
Pastebėjus nusižengimus, prašome pranešti.
Dabar yra 2025 06 27, 00:44. Visos datos yra GMT + 2 valandos.
|
|
|
 |
Forumas » Įvairūs » šviesos muzika neveikia
|
Jūs negalite rašyti naujų pranešimų į šį forumą Jūs negalite atsakinėti į pranešimus šiame forume Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite ištrinti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite dalyvauti apklausose šiame forume
|
|
|
Puslapis 1 iš 2 Pereiti prie 1, 2 Toliau |
|
 |
šviesos muzika neveikia |
Parašytas: 2008 03 17, 01:37 |
|
|
|
kaip ten butu su tais tiristorais KY201 arb KY202 nu as nemoku pajunkt arb gerai pajungiau , bet is pat pirmo netuos kondikus sudejau elektrolitinius o reikejo keramikinius tai kaip ar man galejo sudekt . o gal dijodu tilteli bloga parinkau. as idejau dijou tilteli is < telefono pakrovejo> as kai su testeriu ziurejau ten is tirystoriu isejo iki 12v pirma lempa daznis tai mirksejo ,o kitos lempos 2 tai jos man srove rode kilo, bet nepakako kad uzdegtu lempa o lempa 40w tai kaip ten man ka ne taip padariau. beto man reikia geros informacijos nes as dar tik pradedantisis kitaip sakant ,,ZALIAS''  |
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2008 03 17, 05:53 |
|
|
|
Telefono pakrovėjas duoda ~5V ir iki 1A (priklauso nuo to koks pakrovėjas) tai gausis MAX 5W. Nenuostabu, kad neišmaitino tavo lempos
Che! Radau Digos pakrovėją. 5V ir 0,25A. Panaudojam formulę P=U*I ir gaunam 1,25W
Redaguota: tel. pakrovėjui tiltelio galima sakyt ir nebereik jau, tik susirask kur + ir kur - |
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2008 03 17, 08:31 |
|
|
|
Antras super  |
|
_________________ greitai ir pigiai nebūna gerai
pigiai ir gerai nebūna greitai
gerai ir greitai nebūna pigiai |
|
|
|
 |
Parašytas: 2008 03 17, 22:41 |
|
|
|
as nusipirkau kita dijidu tilta kbpc2510w sake tikrai tiks. atsirinkau + ir minusa bet kazko nedega lempos? man atrodo tiristoriai nesuveikia. kas ten galetu buti? jeigu nori ir nusisauk neuzdega |
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2008 03 17, 23:21 |
|
|
|
Pirmiausiai norint ka nors patarti reikia tureti irenginio schema. Be jos nieks net apytiksliai nenuspes gedimo. Bendri patarimai ieskant problemos butu tokie: Dauguma sviesos muzikos aparatu susideda is aukstos itampos dalies: lygintuvo, tiristoriu ir lempu. Zemos itampos dalies: stiprintuvas ir dazniu filtrai.
Ieskom problemos aukstoje itampoje. Viska darom irankiais izoliuotomis rankenomis, kad negautume per nagus! Uztrumpinam po viena tiristoriu. Jei visos lempos sviecia, reiskia laidai sujungti teisingai ir diodu tiltas geras. Toliau bandom tiristorius. Paimam desimties kiloomu eiles varza ir sujungiam ja valdymo elektroda ir anoda, jei to kanalo lempa uzsidege, reiskia tiristorius geras.
Ieskom problemos stiprintuve ir filtruose. Is kompo paduodam sinusini signala, kurio daznis artimas filtro praleidziamam dazniui. sakykim zemam dazniui 100 Hz, vidutiniam 1000 Hz, aukstam 10000 Hz. Matuojam itampa ant valdymo elektrodo, katodo atzvilgiu. Jei payla iki keliu voltu, reiskia tam kanale viskas gerai. Jei ant valdymo elektrodo itampos nera, reiskia reikia ieskoti gedimo filtre ar stiprintuve. Cia jau be schemos nieko nepatarsi.
Sekmes! |
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2008 03 18, 00:10 |
|
|
|
aciu bandysiu kanors man ten per stipreka eina tai su filtrais gerai viskas man taip atrodo kad tiristoriai blogi |
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2008 03 18, 00:23 |
|
|
|
Prisitrumpinsi tu man  |
|
_________________ greitai ir pigiai nebūna gerai
pigiai ir gerai nebūna greitai
gerai ir greitai nebūna pigiai |
|
|
|
 |
Parašytas: 2008 03 18, 10:51 |
|
|
|
Mantuoska rašo: |
o ten ta prasme ta tiristoriu kur ieina daznis reik trumpint? |
Trumpink tiristoriaus anoda ir katoda. Valdymo elektroda, norint patikrinti tiristoriu galima jungti prie anodo tik per kokiu 47-100 kiloomu varza. |
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2008 03 18, 12:17 |
|
|
|
Dj.Mc.Matrane rašo: |
Prisitrumpinsi tu man  |