|
|
Elektronika.lt portalo forumas
Jūs esate neprisijungęs lankytojas. Norint dalyvauti diskusijose, būtina užsiregistruoti ir prisijungti prie forumo.
Prisijungę galėsite kurti naujas temas, atsakyti į kitų užduotus klausimus, balsuoti forumo apklausose.
Administracija pasilieka teisę pašalinti pasisakymus bei dalyvius,
kurie nesilaiko forumo taisyklių.
Pastebėjus nusižengimus, prašome pranešti.
Dabar yra 2024 12 21, 10:18. Visos datos yra GMT + 2 valandos.
|
|
|
|
Forumas » Akustika » Pagelbėkite
|
Jūs negalite rašyti naujų pranešimų į šį forumą Jūs negalite atsakinėti į pranešimus šiame forume Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite ištrinti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite dalyvauti apklausose šiame forume
|
|
|
Puslapis 1 iš 2 Pereiti prie 1, 2 Toliau |
|
|
|
Pagelbėkite |
Parašytas: 2004 12 12, 18:52 |
|
|
|
Aš esu naujokas šioje srityje, Gal užduosiu ir kvaila klausima, bet nepasididžiuokit ir atsakykit, nes tikrai reik patarimo.
Turiu kolonėles stacionarias TONSIL lenkų gamybos. Ir perdegė aukštų dažnių garsiakalbiukas. Jis yra 8 omų, 120W. Nemanau kad gaučiau originalų. Norėjau paklaust ar galėčiau aš jį pakeist i galingesnį, tarkim 200W, 8 omų.
Ir dar vakar buvo gimtadienis draugės, buvom pajungę šias koloneles prie stipro jos TECHNIKS. Įpusėjus vakarėliui ir atsukus garsą iki MAX Staiga išsijungė ir rašė OVERLOAD. Ar tai galėjo nutikti dėl to kad perdeges buvo aukšto dažnio garsiakalbis? |
|
_________________ Blogos muzikos nėra, yra tik bloga aparatūra. |
|
|
|
|
Pagelbėkite |
Parašytas: 2004 12 12, 19:11 |
|
|
|
Tuoj jauciu Geduxas prisikabins vel! bet man pox... Aukstu dazniu garsiakalbiuks, 200 W nu nezynau kur tu tokius gauni bet jei rasi ir man pasiulyk? |
|
|
|
|
|
Pagelbėkite |
Parašytas: 2004 12 12, 19:25 |
|
|
|
As rasiau tarkim 200W. Nezinau kokiu ju buna bet galingesni jeigu pajungciau. tos pacios varzos. Esu naujokas kaip rasiau. |
|
|
|
|
|
Pagelbėkite |
Parašytas: 2004 12 12, 19:49 |
|
|
|
Dek cypala koki nori ziurek kad butu ne maziau kaip 8omai. |
|
_________________ Viskas gerai iki dūmų ir smoko... |
|
|
|
|
Pagelbėkite |
Parašytas: 2004 12 12, 20:19 |
|
|
|
Dekui IrDa |
|
|
|
|
|
Pagelbėkite |
Parašytas: 2004 12 13, 00:20 |
|
|
|
Reikejo pasizvalgyt! cia nesenai pries kelias dienas as jau teiravausi,kaip ten del tu varzu!
Taip iseina, kad ner ten didelio skirtumo tiems AD gargalams su tom varzom. Junk kokius turi ir klausyk, kad nebutu per tylus ar per daug raiskus, tiesiog is klausos nusistatysi (pakoreguosi su kokia varza) imk geriau jautresni nei koloneles tavosios, ir klausyk kaip tau patink!
O del galingumo 200W tu tokiu tik kokiuos kinieciu publikuojamuose zurnaluose "fantastiniai AD garsiakalbiai" rasi. Arba "Geduxas daro stebuklus" Dziaukis kokius 10w gaves!
Sekmes bandymuos! |
|
|
|
|
|
Pagelbėkite |
Parašytas: 2004 12 13, 09:00 |
|
|
|
geduxas stebuklu nedaro. nuvaryk y koncerta(ne tele2 aisku) ir ten stoves galingos piscialkos jei dar nekart nesi mates. |
|
|
|
|
|
Pagelbėkite |
Parašytas: 2004 12 13, 22:17 |
|
|
|
Ane! Tai gal dar kosmines pramones koky rupora pasiulysi?
Ansai gi prase namuose, kokius nedidesnius kai 5cm diametr., isigyt kad dar koloneles prestizo nesugadint, tie koncertiniai nu i nx. Ciut ne kaip basavykas dydzio
Gedux! Ka ten apie tele2 turejai omeny? |
|
|
|
|
|
Pagelbėkite |
Parašytas: 2004 12 13, 22:39 |
|
|
|
tele2 koncertuose dviejuose buvau ir ten buvo 10labai mazyciu kolonkiu ir garso visiskai nebuvo , jei atsitraukdavai truputy y sona ar toliau tai garsas kaip is magelio
paprikolu koncertas ane?
beje del piscialku, emas teisingai sake , tik dar suzinok jautruma, nes nuo jo daug kas priklauso. kad pakelt 3db garsa, reik galinguma kelt dvigubai delto reik butinai atkreipt y tai demesy o tai bus poto dusliai kaip s-90, arba zviegs kaip kokie SONNY dinamikai automobilyje |
|
|
|
|
|
Pagelbėkite |
Parašytas: 2004 12 14, 14:32 |
|
|
|
|
_________________ Jeigu tau šendien blogai, nenusimink, rytoj bus dar blogiau....... |
|
|
|
|
Pagelbėkite |
Parašytas: 2004 12 14, 19:54 |
|
|
|
Chebra, kazkur forume buvau skaites, kad kaune kazkur taiso garsiakalbius, ten rite reik pervyniot is naujo tam AD. Jei kas zinot parasykit tixslia vieta kur taiso. Dekavoju. |
|
|
|
|
|
Pagelbėkite |
Parašytas: 2004 12 14, 23:44 |
|
|
|
as tai pats aukstus persivyniojau, nera ten jokiu stebuklu, bet vyniojau S-90 AD tai nelabai buvo skirtumas tarp org ir pervymiotu, tik nzn kaip su kitom gautusi.
P.S. 120W AD? tai leiskit paklausti kiek W pacios kalasos? nes kiek mano durna galva galva nesa AD buna daug maziau uz bendra kalasu galia, ar as cia kazka maisau??? |
|
|
|
|
|
Pagelbėkite |
Parašytas: 2004 12 15, 00:12 |
|
|
|
nemaishai, ten jis turejo turbur omeny peak galia, o del AD, taij dek kad butu jautrumas toks pat ir vrazha, nes overload, rashew del to, kad sudegu AD, kito bendra koloneliu varzha, ryshkiai buvo mazhesne nei texniks palaike, del to ir rashe kad overload, ziurek kad AD butu vienodo jautrumo ir varzhos, o galia opraktishkai nesvarbu, dek kad butu okiu nors 10w ir per akis, pamatysi |
|
|
|
|
|
|
Pagelbėkite |
Parašytas: 2004 12 15, 13:40 |
|
|
|
Lauris rašo: |
P.S. 120W AD? tai leiskit paklausti kiek W pacios kalasos? nes kiek mano durna galva galva nesa AD buna daug maziau uz bendra kalasu galia, ar as cia kazka maisau??? |
nemaisai, viskas priklauso nuo juostu ir jautrumu. koncertinese buna mazdaug apie desimtadali koloneles galios, o buitinese gali but ir ketvirtis. ant kaikuriu aukstu galia raso ne ta, ka jie patys laiko, o pacios sistemos galia, kokiai jie yra skirti. delto kartais klaidingai ir supranta. su 20W auktu, vid. jautrumo, jau galima pazeisti klausa. o ant 30 rms koncertiniu HF galvu magnetai didesni negu ant kokionors evir v300sw |
|
|
|
|
|
|
Pagelbėkite |
Parašytas: 2004 12 15, 18:41 |
|
|
|
Dekui uz patarimus. Noreciau ta AD perviniot todel, kad Bendra vaizda gadina jei keisiu, tada reik abi is kart keist. O del watu tai ten tikrai Peak power. RMS nezinau net kiek. Dar vienas labai svarbus klausimas. Kox to evir v300sw garsiakalbio skersmuo? Nes darau deze, kaip kad ir Q kazkada buvo rases apie 70ltr., su 10cm skersmens ir 20cm ilgio. Nusprendziau is pradziu pasidaryti dezute, po to pirkt evir'a. Taj va ispjoviau 28cm skyle. Po to susimasciau ar tik nebus per didele, nes tada deze tinkama bus tik suniukui. |
|
|
|
|
|
|
Google paieška forume |
|
|
Naujos temos forume |
|