|

|
Elektronika.lt portalo forumas
Jūs esate neprisijungęs lankytojas. Norint dalyvauti diskusijose, būtina užsiregistruoti ir prisijungti prie forumo.
Prisijungę galėsite kurti naujas temas, atsakyti į kitų užduotus klausimus, balsuoti forumo apklausose.
Administracija pasilieka teisę pašalinti pasisakymus bei dalyvius,
kurie nesilaiko forumo taisyklių.
Pastebėjus nusižengimus, prašome pranešti.
Dabar yra 2025 07 08, 22:28. Visos datos yra GMT + 2 valandos.
|
|
|
 |
Forumas » Mikrovaldikliai » Kaip išmokot programuoti?
|
Jūs negalite rašyti naujų pranešimų į šį forumą Jūs negalite atsakinėti į pranešimus šiame forume Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite ištrinti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite dalyvauti apklausose šiame forume
|
|
|
 |
Kaip išmokot programuoti? |
Parašytas: 2008 03 06, 13:59 |
|
|
|
Labai įdomu nuo ko pradėjot. Mokėtės universitete, ar patys iš kokios knygos ar dar kaip? |
|
_________________ Pasaulyje nėra amžinų variklių, užtat amžinų stabdžių - pilna. |
|
|
|
 |
Parašytas: 2008 03 06, 16:24 |
|
|
|
jau gimiau mokedamas
programavimo ismokti neimanoma cia reikia jau is priginties moketi ta daryti.
C kalba ismokti gali betkas, bet programavimas tai is esmes kai tu darai 10 isradimu per diena.
nes tu zinai kokio tau reikia rezultato, ir turi pats sugalvoti priemones ir budus jam pasiekti, ir dar priemones turi buti pigiausios, o budai greciausi. |
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2008 03 06, 19:17 |
|
|
|
nu gal jau Digix persistengei.
Programavimas kaip ir kiekvienas dalyaks, pagavom kampą ir ok. kas nepagauna to kampo, tam ir nesiseka programuot. O programavimas paremtas praktiškai logika. |
|
_________________ nepamirškit, klysti žmogiška
privatas - privatiems klausimams
arch linux  |
|
|
|
 |
Parašytas: 2008 03 06, 19:38 |
|
|
|
kazkodel kas jau ta kampa pagauna tai iskart, o kas jau nepagauna pirma diena tai ir nepagauna niekada.
cia reikia sugebejimo uzdavini spresti nuo kito galo. kai tu turi rezultata ir turi sugalvoti kaip ta rezultata gauti.
tiek kurie nesugeba tiesiog sako "nurodyk man salyga ka ir kaip padaryti"
tas kas sugeba programuoti, gali ir be salygos uzdavini isspresti |
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2008 03 06, 20:03 |
|
|
|
Kazkur skaiciau; Programuotojas- tai zmogus, sprendziantis jusu problema, kurios net neitaret esant, jums nesuprantamu budu.
Musu bobutes (pro?) ausdavo su audimo staklemis ivairius rastus ir nei neitardavo, kad jos stakles uzprogramuoja tam, ar kitam rastui. Kad ismoktu uzprogramuoti, turedavo pirma suprasti stakliu veikima, ju galimybes. Manau, kad norint suprasti, kaip veikia programa, reikia pagaut kampus, ka komandos veikia procesoriuj, na, as dar tik stengiuosi ta suprasti, ar pavyks- matysiu veliau, nors sis tas lig ir daeina. |
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2008 03 06, 20:31 |
|
|
|
Digix rašo: |
jau gimiau mokedamas
programavimo ismokti neimanoma cia reikia jau is priginties moketi ta daryti.
C kalba ismokti gali betkas, bet programavimas tai is esmes kai tu darai 10 isradimu per diena.
nes tu zinai kokio tau reikia rezultato, ir turi pats sugalvoti priemones ir budus jam pasiekti, ir dar priemones turi buti pigiausios, o budai greciausi. |
Čia pagal Bibliją ar Darviną?  |
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2008 03 06, 21:54 |
|
|
|
pagal mokykline praktika. kas jau mokejo programuoti is prigimties tai ta dare iskart per pirma pamoka. kas nemokejo tai taip ir neismoko.
pvz man uzteko suzinoti beiskiko funkcijas ir jau galejau programuoti nieko nesimokes nors kompiuteri pirma kart gyvenime maciau. |
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2008 03 07, 00:03 |
|
|
|
Nu pabandom dar pasigirt ka mokam is prigimties... Ziuriu nera tokios srities kurioje gerbiamas Dr. Digix nebutu asas, bet siaip kartais buna panasesnis i eilini "visu galu meistra".
P.S. Cia tik mano nuomone. |
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2008 03 07, 00:23 |
|
|
|
cia mano pagrindinis darbas programavimas ir elektronika, visa kita siap priedai.
beje as nesakau kad buvau vienietelis kuris mokejo prgramuoti iskart. tokiu buvo tikrai ne vienas.
manau zmones kuris kazka moka visda bus daugmas zusiskirte i humanitarus kurei sugeba daryti nesamones, bet nesugeba daruti nieko tikslaus.
ir zmones su loginiu mastymu kurie gali kazka sumastyti logiskai bet sunkiai sekasi daryti kazka nelogisko. |
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2008 03 07, 00:35 |
|
|
|
Citata: |
cia mano pagrindinis darbas programavimas ir elektronika, visa kita siap priedai.
beje as nesakau kad buvau vienietelis kuris mokejo prgramuoti iskart. tokiu buvo tikrai ne vienas. |
Kur tu nebūsi vienintelis, jei jau iškart su kompo klava gimiai ir C++ kalba tėvams nurodymus daviai... |
|
_________________ greitai ir pigiai nebūna gerai
pigiai ir gerai nebūna greitai
gerai ir greitai nebūna pigiai |
|
|
|
 |
Parašytas: 2008 03 07, 00:45 |
|
|
|
skaityk visa sakini o ne viena zodi
tierog man labai nesunkiai sekasi sugalvoti originalia shema ar programa.
bet nemanau kad sia tema reiketu nukreipti asmenine likme |
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2008 03 07, 00:54 |
|
|
|
Ir dar pasakyk kad nuo pat vaikystės toks galvočius esi... |
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2008 03 07, 01:09 |
|
|
|
butu galima butu ir taip sakyti nes kai kiti zaide zailinemis masinelemis as junginejau shemas. o vietoje namu per piesimo pamokas darzelyje shemas paisiau.veliau mokykloje sunkiai sekesi ka nors nupaisyti be liniuotes
ko gero pirmas daiktas kuri paemiau i rankas bus ne koks barskutis o atsuktuvas ar reples
tik zinoma nepagalvok kad ten buvo kazkas labai rimto. nes manu tuo pradesi skelbti visiem kad budamas 3 metu jau televizosiu pasigaminau is detaliu. |
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2008 03 07, 01:13 |
|
|
|
Na ne 3m o 12m jau Tv konstravot Ir dar mokyklą su pagyrimu ir su aukso medaliu pabaigėt?  |
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2008 03 07, 01:17 |
|
|
|
Galvoju reikiėtų išmokt ir man kažkaip. Su paskaliu mokykloj mokėjau galima sakyt tikrai gerai. Jei tai bent kiek panašu. Tai man norint išmokt, reikia programatoriaus. Vienam jau turiu detales susipirkęs, reikia tik susilituot. Tarkim, išvest kažkokį tai tekstą į ekraną 1x16. Sudėtinga labai? Reiktų kad ne kompas išvestų, bet koks tai mikrokontroleris. Tarkim gauna log1 į įėjimą ir išveda užrašą į ekraną. Panašiai galvoju? Net nesugalvoju iš tikrųjų nuo ko reiktų pradėt. Literatūros jokios neradau. |
|
_________________ Pasaulyje nėra amžinų variklių, užtat amžinų stabdžių - pilna. |
|
|
|
|
 |
Google paieška forume |
|
 |
Naujos temos forume |
|
 |
FS25 Tractors