|

|
Elektronika.lt portalo forumas
Jūs esate neprisijungęs lankytojas. Norint dalyvauti diskusijose, būtina užsiregistruoti ir prisijungti prie forumo.
Prisijungę galėsite kurti naujas temas, atsakyti į kitų užduotus klausimus, balsuoti forumo apklausose.
Administracija pasilieka teisę pašalinti pasisakymus bei dalyvius,
kurie nesilaiko forumo taisyklių.
Pastebėjus nusižengimus, prašome pranešti.
Dabar yra 2025 02 12, 02:57. Visos datos yra GMT + 2 valandos.
|
|
|
 |
Forumas » Maitinimo šaltiniai » man reikia impulsinio maitinimo saltinio schemos
|
Jūs negalite rašyti naujų pranešimų į šį forumą Jūs negalite atsakinėti į pranešimus šiame forume Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite ištrinti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite dalyvauti apklausose šiame forume
|
|
|
 |
man reikia impulsinio maitinimo saltinio schemos |
Parašytas: 2008 08 09, 15:56 |
|
|
|
tai man ir tas atrodo per gerai, kad butu tiesa, pagal mane , 2 vienas salia kito, tokie maitinblokiai, uzimtu tiek pat vietos, kiek vienas tc70 trafas... na reik gaut ta, IR 2153 mikroschema, ir paziuret kas gausis, ka cia be reikalo kalbet.. |
|
|
|
|
 |
tema |
Parašytas: 2008 08 09, 16:41 |
|
|
|
Araja rašo: |
Oplia, va ko ir reikejo, situo dalyku puikiai uzmaitinciau ta garsuji 160w mosfeta, net ir 2 tokie maitinblokiai, kiekvienam kanalui po viena, uzimtu maziau vietos nei toroidas, be to, zymiai pigiau gautusi... tik va dabar iskilo klausimas, ko niekas taip nedaro, ir visvien deda toroidus? |
Dar nesu matęs kad nors vienas pusėtinas stipras veiktų su impulsiniu. Būna tokių megėjų, kurie sugeba paleisti ant PC maitblokio. Bet tai tik eksperimentiniai dalykai. Nei vienas normalus stipras nėra ir nebus su impulsiniu maistu, tik (elektromechaninis trafas) |
|
|
|
|
 |
 |
 |
Parašytas: 2008 08 09, 17:13 |
|
|
|
sitaip kalba zmones nemokantys pagaminti tinkamo impulsinio maitinimo.
jei prastai ar net "normaliai" padarytas impulsinis maitinimas gana daug triuksmu skleidiza.
tada stiprintuvas bus kazkiek snypsciantis. bet cia tas pats kaip blogas sokejas kaltina kad batai blogi.
imantis tinkamu priemoniu problemos isprendziamos.
gerai pagaminti impulsini keitikli nera labai lengva, reikia daugybes filtru, ir viska ikisti i metaline deze, isvadus padaryti specialiais kondensatoriais. ir t.t.
arba galima kvazirezonansine shema rinktis
beje jei meginsi sstiprintuva jungti per stabilizuota maitinimo bloka, bus problema del jo PWM nes prie mazu apkrovimu ji pereis i toki trukinejanti rezima kai dalis impulsu isvis praledziama, o tada jau triuksmai gerai girdisi |
|
|
|
|
 |
 |
tema |
Parašytas: 2008 08 09, 20:50 |
|
|
|
Digix rašo: |
sitaip kalba zmones nemokantys pagaminti tinkamo impulsinio maitinimo.
jei prastai ar net "normaliai" padarytas impulsinis maitinimas gana daug triuksmu skleidiza.
tada stiprintuvas bus kazkiek snypsciantis. bet cia tas pats kaip blogas sokejas kaltina kad batai blogi.
imantis tinkamu priemoniu problemos isprendziamos.
gerai pagaminti impulsini keitikli nera labai lengva, reikia daugybes filtru, ir viska ikisti i metaline deze, isvadus padaryti specialiais kondensatoriais. ir t.t.
arba galima kvazirezonansine shema rinktis
beje jei meginsi sstiprintuva jungti per stabilizuota maitinimo bloka, bus problema del jo PWM nes prie mazu apkrovimu ji pereis i toki trukinejanti rezima kai dalis impulsu isvis praledziama, o tada jau triuksmai gerai girdisi |
Sutinku "batai" nieko dėti, bet yra pagrindinė sąlyga dideli triukšmai ir dideli "pinigai". Vėl gi žymiai geriau "senukas" toroidas. Teoriškai viskas paprasta, gražu lyg ir nesudėtinga. Bet dar nesu matęs nei vieno stiprintuvo su impulsiniu. Ir dar, klausimėlis; pas patį jei ir yra koks stiprintuvas nori pasakyti, kad jame impulsinis maistas? Manau mes be reikalo čia tokią diskusiją užvedėm. Viską labai nuodugniai paaiškino ponas SAULELĖ. Ir aš pilnai tam pritariu, nors taip protingai porinti nemoku |
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2008 08 09, 21:54 |
|
|
|
beveik visa siuoailkine aparatura naudoja impusini matinima,
iskaitant ir stiprintuvus kurie paprastai integruoti televisozoriuse.
beje davbar jau pereinama prie D klases stiprintuvu kurie patys is principo tai impulsiniai maitinimo blokai.
apie samadielkine aparatura nelabai yra ka kalbeti tuo atveju, nes retai kas sugeba bent veikianti impulsini maitinimo bloka pagaminti o ka jau bekalbeti apie toki kuris ar ir triuksmu neskleistu
radio zurnaluose tai yra teke nemazai shemu matyti su stiprintuvais ir impulsiniu maitinimu
o jei dar kalbesime apie zmones kuriem garsa reikia "sildyti" lempomis tai cia jau ir per patrankos suvi pas tokius nerasime impulsiniu maitinimu, ar net ir tranzistoriu. |
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2008 08 09, 22:08 |
|
|
|
Na as visvien dar neprarandu vilties pasidaryt sau impulsini maitinbloki, ir pat pasiziureti gyvai, kuo jis taip netinka i stiprintuvus, aisku jei dar pavyks o tai per ka jis skleidzia tuos triuksmus? iseinancioje itampoje, ar nuo pacio trafo visokie brudai eina? be to, dar lyg ir niekas nepasake, kuo skiriasi tos itampos, paprasto maitinblokio, ir impulsinio isejime, impulsiniame, kaip manau, priesingai nei paprastame, itampa iseina zymiai didesniu dazniu, nei 60Hz, tad gal ja ir kitaip lygint reik |
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2008 08 09, 22:15 |
|
|
|
is principo gali jo net nearyti o is senuku nusipirti elektronini transformatoriu halogeninem lempom
tik ka jam reikes bent viena amza lempute pakabinti ka butu minimalus apkrovimas
Citata: |
be to, dar lyg ir niekas nepasake, kuo skiriasi tos itampos, paprasto maitinblokio, ir impulsinio isejime, impulsiniame, kaip manau, priesingai nei paprastame, itampa iseina zymiai didesniu dazniu, nei 60Hz, tad gal ja ir kitaip lygint reik |
nesiskiria tos itampos niekuo, is kur jau ten skirsis. nebent impulsinis jei su stabilizacija tai itampa aug lugesne, be pulsaciju |
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2008 08 12, 15:43 |
|
|
|
ydomiai jus cia vyrai,ziurekit nagu nenudekit belipdydami tuos maitintuvus, aisku toroidas yra geras dalykas,tik ne svorio atzvilgiu  |
|
_________________ kad tave kur velnias ant sieno pratrauktu.. |
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2008 08 13, 02:23 |
|
|
|
Nui, geras gaunasi pamastymas - kuo skiriasi pavyzdziui +12v nuo +12v ...
Impulsinis maitintuvas nera blogis, bet stiprintuva paprasciau paprastu maitintuvu pamaitinti nes labai dideli skirtumai tarp maksimalios ir minimalios apkrovos. Impulsinis turi buti su dideliu galingumo rezervu, o tai trumpalaikiai galingumo pikai stiprintuve, ir nezymios perkrovos privers suveikt apsauga, o jei tokios nera uzgesti maitintuva suvisam. Paprastas transformatorius lengvai atlaiko net labai didelias perkrovas, jei jos trumpalaikes.
Nu bet papigei kazka manau galima ismastyti is kompiuterinio maitinimo bloko, teks pervynioti aisku.
ze , nevaiduokliauk, uzsimesi sava sunkeji toroida unt kuojes  |
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2008 08 14, 07:33 |
|
|
|
Mes ėmėme diskutuoti apie skirtingus dalykus.
Yra stiprintuvai, skirti tūsams, yra stiprintuvai, skirti muzikos vertintojams. Jei tas stipriakas bus skirtas klausymui girtai miniai, tai gali dėti ir impulsinį maitblokį, ir galinį kaskadą išvesti į B režimą, vistiek viskas bus OK, kad tik galingumo išėjime nepritrūktų.
Jei tas stipriakas bus skirtas muzikos vertintojams, tai jo sudarymo principai yra visai kitokie, nei pirmojo. Čia neina kalba- "kas bus pigiau -toroidas ar impulsinis ? ", čia eina kalba -"kaip padaryti maksimaliai įmanomai kokybiškai"
Pirmiausiai užsiduok tikslą- kam tas stipriakas naudojamas, o tada eik toliau |
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2008 08 14, 11:48 |
|
|
|
vidas.k rašo: |
Jei tas stipriakas bus skirtas muzikos vertintojams, tai jo sudarymo principai yra visai kitokie, nei pirmojo. |
norejai pasakyti skirtas kokiam nors kurciam muzikos vertintojui
isiaizduoji kas atsitiks normaliai girdinciam zmogui grojant 1kw galingumu.
Citata: |
ir galinį kaskadą išvesti į B režimą, vistiek viskas bus OK, kad tik galingumo išėjime nepritrūktų. |
o nori pasakyti kad geri stiprintuvai ne B rezime dirba ?
cia jau reikia geros vaizduotes kad suprasti kaip atrodo kad ir 500w A rezimo stiprintuvo radiatoriai ir sakaita uz elektra jo naudotojui. |
|
|
|
|
 |
 |
 |
Parašytas: 2008 08 14, 12:12 |
|
|
|
Tiesiog nera ko audiomanjakams visur kisti savo ezoterikos.
kad atseit lempos geriau nei tranzistoriai ar kad impulsinis blogiau nei paprastas. isvis kuo senesne tecnologijas tuo geriau, belieka senovinio 72x gramofono klausytis iki pilnos laimes.
kei kalbama apie galingus stiprintuvus tai kalbama apie galingus o ne super kokybiskus.
Blogiausia kad tie "muzikos vertintojai" is aukstai paneikimai ziuri i betka kas nesveria bent 20kg ir needa is tinklo tiek kiek kambario apsildymo radiatorius.
o bekrasmiska jau buvo iskart kalbeti apie superkokybiska 1kW stiprintuva
nes normalus muzikos vertintojai pasitenkina daug maziau nei 100w galingumu o kam neuztenka tas jau arba apsimetelis arba kurcias. |
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2008 08 14, 18:44 |
|
|
|
Nu gerai, kad jau taip paklausiu as jumi kuo skiriasi 1kwt prie 0.1% iskripymu nuo 1kwt prie 0.1% iskripymu? A? nu kuo skiriasi, jug kazkuo skiriasi?
As pats labai palankiai ziuriu i lempinius stiprintuvus, ir nieko priesh impulsinius maitintuvus neturiu. Nera skirtumo kokiu keliu gautas rezultatas, svarbu kad rezultatas kokiame tai tashke toks koks reikia.
Ka konkreciai norima sutaupyti nelabai supratau, svori, ismatavimus, ar pinigelius? |
|
|
|
|
|
 |
Google paieška forume |
|
 |
Naujos temos forume |
|
 |