|

|
|
Elektronika.lt portalo forumas
Jūs esate neprisijungęs lankytojas. Norint dalyvauti diskusijose, būtina užsiregistruoti ir prisijungti prie forumo.
Prisijungę galėsite kurti naujas temas, atsakyti į kitų užduotus klausimus, balsuoti forumo apklausose.
Administracija pasilieka teisę pašalinti pasisakymus bei dalyvius,
kurie nesilaiko forumo taisyklių.
Pastebėjus nusižengimus, prašome pranešti.
Dabar yra 2025 12 19, 08:19. Visos datos yra GMT + 2 valandos.
|
|
|
 |
Forumas » Elektronika žaliems » PCB švitinimas
|
Jūs negalite rašyti naujų pranešimų į šį forumą Jūs negalite atsakinėti į pranešimus šiame forume Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite ištrinti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite dalyvauti apklausose šiame forume
|
|
|
Puslapis 1 iš 3 Pereiti prie 1, 2, 3 Toliau |
|
 |
PCB švitinimas |
Parašytas: 2008 02 02, 13:34 |
|
|
|
|
| as neismanau apie droselius tad koks turetu buti droselis jeigu as jungiu 2 lemputes po 6W (taip kaip parodyta tame skyrelyje)??? |
|
|
|
|
|
 |
PCB švitinimas |
Parašytas: 2008 02 02, 21:10 |
|
|
|
|
ar ta lempute rikia moketi pajungt??? taip atrodo kad isuki i lizda ir veikia  |
|
|
|
|
|
 |
PCB švitinimas |
Parašytas: 2008 02 02, 23:52 |
|
|
|
|
Na pats dabar darausi dėžę švitinimui, su 4 UV lempom, kiekviena apie 20cm ilgio. Tai prisiskaičiau, kad kitų straipsniuose rašo, jog senukuose lemputės kainuoja apie 7 litus. Kurgi... už vieną teko paklot po 24 litus Dar plius kiekvienam po droselį.
O ta lempa apie kurią šneki, tai įsuki ir viskas. |
|
_________________ Pasaulyje nėra amžinų variklių, užtat amžinų stabdžių - pilna. |
|
|
|
 |
PCB švitinimas |
Parašytas: 2008 02 03, 00:54 |
|
|
|
|
Aš naudoju vieną paprastą lemputę 4w kur 2 kontaktų su starteriuku viduj ir ji naudojama pinigų tikrinimo įrangoje. |
|
|
|
|
|
 |
PCB švitinimas |
Parašytas: 2008 02 03, 10:47 |
|
|
|
|
Ir kokio dydžio plokštę gali su viena lempute švitint? Ir koks pas tave aukštis tarp lemputės ir plokštės? Kokį stiklą dėjai?
Man dar įdomu, ar stiklas, kur į langus dedamas daromas taip pat, kaip ir stiklas, esantis nuotraukų rėmeliuose? Gal rėmeliuose esantis nesulaiko UV spindulių taip, kaip tas buitinis? Ar ten tas pats velnias? |
|
_________________ Pasaulyje nėra amžinų variklių, užtat amžinų stabdžių - pilna. |
|
|
|
 |
PCB švitinimas |
Parašytas: 2008 02 03, 12:36 |
|
|
|
|
| dziundzis3 rašo: |
ar ta lempute rikia moketi pajungt??? taip atrodo kad isuki i lizda ir veikia  |
As tau nurodziau gatava, panasiai pajungta, kaip Heksogenas dare. Tu savo linke isviso paprastas, o ne UV lempas rodei. Sitoj imontuotas keitiklis, isuki i "patrona" ir svitini, bet ka as zinau, kokia tu naudosi, uztai ir parasiau, kad nejungtum kaip pakliuvo. |
|
|
|
|
|
 |
 |
PCB švitinimas |
Parašytas: 2008 02 03, 18:38 |
|
|
|
|
| leopard rašo: |
Ir kokio dydžio plokštę gali su viena lempute švitint? Ir koks pas tave aukštis tarp lemputės ir plokštės? Kokį stiklą dėjai?
Man dar įdomu, ar stiklas, kur į langus dedamas daromas taip pat, kaip ir stiklas, esantis nuotraukų rėmeliuose? Gal rėmeliuose esantis nesulaiko UV spindulių taip, kaip tas buitinis? Ar ten tas pats velnias? |
Na jei amnęs klausi tai viskas buva taip: reikėjo skubiai apsidaryti UV emtotu PCB, tai paėmiau dėžutė nuo žvejybinės ritės, kurios aukštis apie 10cm(tai lemputę pakabinus gausis kokiu 1cm žemiau), neturėjau organinio stiklo, tai paėmiau kinietišą nardimo maskę išardžiau, ten būna organkė, jiems gaila dėti stiklą... Dėl PCB dydžio kaip čia pasakius didelios dar neteko daryti, bet greitu laiku pabandysu Veronicos PCB pasidaryti, bus aišku, ti kva organinis stiklas bus per mažas tada iš maskės(netolygiai prispaus reik pagalvoti kuo pakeisti.)
P.s. man asmeniškai patiko šio žmogaus darbas http://hem.passagen.se/communication/pcb.html o pažiūrėjus kokias PCB jis daro tai , vadinasi ir tokiu ros paprastu būdu gali padaryti gera PCB for SMD. |
|
|
|
|
|
 |
 |
PCB švitinimas |
Parašytas: 2008 02 03, 23:36 |
|
|
|
|
Na aišku, aš tai galvoju pasidaryt tvarkingai, ir ilgam, kad prireikus galėčiau imt ir naudotis A4 dydžiui darysiu. Daugiau manau nereikės tikrai. Kuo toliau, tuo dažniau tie SMD kelią pastoja  |
|
|
|
|
 |
PCB švitinimas |
Parašytas: 2008 02 03, 23:59 |
|
|
|
|
| leopard rašo: |
Na aišku, aš tai galvoju pasidaryt tvarkingai, ir ilgam, kad prireikus galėčiau imt ir naudotis A4 dydžiui darysiu. Daugiau manau nereikės tikrai. Kuo toliau, tuo dažniau tie SMD kelią pastoja  |
Na buvua ir aš susikalęs dėžę su savo kreivom rankomis ir ten viduje buvo UV lempa iš rusiškūo garų surinkėjo, bet forume apsakė, akd ta lemap netinka, tai sukaliau dėžę lempą įdėjau viską padariau kaip reik taip ir palikau, ai tiesa dabar laidą pasiskolinau iš jos.  |
|
|
|
|
|
|
 |
Google paieška forume |
|
|
 |
Naujos temos forume |