|

|
Elektronika.lt portalo forumas
Jūs esate neprisijungęs lankytojas. Norint dalyvauti diskusijose, būtina užsiregistruoti ir prisijungti prie forumo.
Prisijungę galėsite kurti naujas temas, atsakyti į kitų užduotus klausimus, balsuoti forumo apklausose.
Administracija pasilieka teisę pašalinti pasisakymus bei dalyvius,
kurie nesilaiko forumo taisyklių.
Pastebėjus nusižengimus, prašome pranešti.
Dabar yra 2025 07 27, 18:53. Visos datos yra GMT + 2 valandos.
|
|
|
 |
Forumas » Maitinimo šaltiniai » Ar pavyktu trafa susviniotc?
|
Jūs negalite rašyti naujų pranešimų į šį forumą Jūs negalite atsakinėti į pranešimus šiame forume Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite ištrinti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite dalyvauti apklausose šiame forume
|
|
|
Puslapis 1 iš 2 Pereiti prie 1, 2 Toliau |
|
 |
Ar pavyktu trafa susviniotc? |
Parašytas: 2008 02 05, 17:52 |
|
|
|
Turiu toki rusishka prietaisa, kuris esant pvz tinkle 200V uzhkelia itampa iki 220V ar dar daugiau, tak va galvoju ar ishjetu ant jo dayti antrines apvijas ir gauti gera mait shaltini, nes ten galios jis turi tikrai daug, o man reiktu trafo apie 500W. shiap dar nieko neishrinkinejau tik pazhiurejaus... dydis neblogas jo... |
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2008 02 05, 18:08 |
|
|
|
Jis automatiškai užkelia? gal tai transformatorius? |
|
_________________ greitai ir pigiai nebūna gerai
pigiai ir gerai nebūna greitai
gerai ir greitai nebūna pigiai |
|
|
|
 |
Parašytas: 2008 02 05, 18:25 |
|
|
|
Dj.Mc.Matrane rašo: |
Jis automatiškai užkelia? gal tai transformatorius? |
Ten yra kaip... yra perjungiklis, kurio pagalba nusistatai reikiama itampa, viduj stovi didelis trafas... kurio dar neliechiau, yra, rodos, 11 apviju, junginejant persijungiama ant skirtingo skaichiaus apviju ir taip didinama itampa, dar stovi rusishkas voltmetras rodyklinis... |
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2008 02 05, 18:30 |
|
|
|
Gediminas rašo: |
Tu turi autotransformatoriu ar stabilizatoriu? |
Ankschiau man rodos juo pagalba stabilizuodavo itampa ish tinklo kai trukinedavo, galedavai dar jo pagalba uzhsikelt iki 260V nuo 220V. galima ir nuo 110V pakelt irgi iki 220... 6A saugiklis stovi ant pirmines... Gal ir autotransformatorius, nzn... |
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2008 02 06, 09:26 |
|
|
|
kazkokie duomenys turi buti ant jo parasyti- bent srove ar galingumas.Tuos turedamas, gali spresti, kiek galios istraukti galima |
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2008 02 06, 16:47 |
|
|
|
Cia trafas su daug antriniu apviju. Jei jo galia 250VA, tai reiskia ir pirmine apvija apskaiciuota tokiam galingumui. Norint ispesti daugiau galios reiks pervynioti pirmine apvija, o gal ir isvis nelabai kas gautusi. |
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2008 02 06, 16:59 |
|
|
|
Ispesi tiek kiek yra paskaiciuota, o nesvilinsi jo. Man atrodo kad sito trafo konstrukcija labai panasi i TC'a. Jei nori pervynioti antrine nuvynioji ir poto pasiskaiciuoji kiek viju vienam voltui ir vynioji. Kaip reguliuojam maitinimo saltiniui tai sociai tu 250 VA. Gal ne pakroveja akumu nori daryti ar taip paprasta reguliuojama maitinimo saltini ? |
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2008 02 06, 17:01 |
|
|
|
Gediminas rašo: |
Cia trafas su daug antriniu apviju. Jei jo galia 250VA, tai reiskia ir pirmine apvija apskaiciuota tokiam galingumui. Norint ispesti daugiau galios reiks pervynioti pirmine apvija, o gal ir isvis nelabai kas gautusi. |
Man dviem STK4050 reikia trafo, pilnai tu 200W nedarysiu, bet bus kokiu 2 po 150W, toroido nenoriu pirkt, nes nelb apsimoka, tai vat nzn... o kiek ish shito galima butu ispaust galios? shiaip tai turiu dar viena toroida 200W, bet ten itampa tik 2X20V, tak gal ant kanalo po atskira ir viena ir kita trafus perviniojus?  |
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2008 02 06, 17:03 |
|
|
|
kionig rašo: |
Ispesi tiek kiek yra paskaiciuota, o nesvilinsi jo. Man atrodo kad sito trafo konstrukcija labai panasi i TC'a. Jei nori pervynioti antrine nuvynioji ir poto pasiskaiciuoji kiek viju vienam voltui ir vynioji. Kaip reguliuojam maitinimo saltiniui tai sociai tu 250 VA. Gal ne pakroveja akumu nori daryti ar taip paprasta reguliuojama maitinimo saltini ? |
Stiprui man reikia...  |
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2008 02 06, 17:15 |
|
|
|
Tai to vieno trafo pakaks tik vienai STK4050.Be to dar dvipolis maitinimas taip kad dvigubai vyniosi. O kuo tau toraidai blogai. Ju apvijas gali sekmingai sujunkti arba paciam persivynioti bet sunkiau. |
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2008 02 06, 17:22 |
|
|
|
kionig rašo: |
Tai to vieno trafo pakaks tik vienai STK4050.Be to dar dvipolis maitinimas taip kad dvigubai vyniosi. O kuo tau toraidai blogai. Ju apvijas gali sekmingai sujunkti arba paciam persivynioti bet sunkiau. |
Kaina man nepatinka toroidu:) tak vat ash taip ir galvoju shita panaudot ir dar viena trafa toroidini 200W, bet ji irgi tada reikes perviniot. Arba dar nuo brigo zhiuretis irgi turiu, ten lengvesnis variantas ir ardosi lengviau... |
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2008 02 06, 19:11 |
|
|
|
O man kaiptik toroidai patinka nedideli, neskleidzia dideliu triuksmu, bet sunku pervynioti juos, nors jei kantrybes turi tada viskas imanoma . Nu daryk kaip nori ir kaip tau iseina  |
|
|
|
|
|
 |
Google paieška forume |
|
 |
Naujos temos forume |
|
 |