|

|
Elektronika.lt portalo forumas
Jūs esate neprisijungęs lankytojas. Norint dalyvauti diskusijose, būtina užsiregistruoti ir prisijungti prie forumo.
Prisijungę galėsite kurti naujas temas, atsakyti į kitų užduotus klausimus, balsuoti forumo apklausose.
Administracija pasilieka teisę pašalinti pasisakymus bei dalyvius,
kurie nesilaiko forumo taisyklių.
Pastebėjus nusižengimus, prašome pranešti.
Dabar yra 2025 07 26, 11:17. Visos datos yra GMT + 2 valandos.
|
|
|
 |
Forumas » Elektronika žaliems » VU meter'iai
|
Jūs negalite rašyti naujų pranešimų į šį forumą Jūs negalite atsakinėti į pranešimus šiame forume Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite ištrinti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite dalyvauti apklausose šiame forume
|
|
|
 |
 |
 |
VU meter'iai |
Parašytas: 2005 04 04, 21:47 |
|
|
|
Tiksliai nežinau, ar į tą kategorija šaunu, bet šaunu.
Reikalas: turiu stiprintuvą, kuris turi VU meter'ius. Pastarieji dirba tik su kasetinės dekos signalu. Tiuneris ir papildomi įėjimai juos apeina. O aš norėčiau pasidaryt, kad neapeitų. Bent jau vienas iš įėjimų.
Taigi, kaip tai padaryti būtų geriausia?
Kilo kelios mintys.
1. Tiesiai nuo įėjimo. Tačiau ten mažoka įtampos ir dar signalą susilpnina prieš stiprinimą.
2. Po stiprinimo. Bet čia veikiausiai kvaila. Nes stiprintuvo galia 60 W, o VU meter'iai juk paskaičiuoti milivoltinėms įtampoms. Ar aš klystu?
3. Be visa ko, prie VU meter'ių gnybtų jau yra prijungti keli laidai: iš kasečių dekos ir dar bala žino iš kur, matyt mikrofono stiprintuvo, ir tiesiog jungdamas tiesiai rizikuoju sudaryt kokią grandinę, kuri, galimas daiktas, trumpins. Beje, mano iėjimas gali tapti išėjimu, o tai irgi nėra gerai.
Žodžiu, painiava.
Stengiausi išdėstyt kuo smulkiau bėdą. Patyrusiam žmogui tai turėtų būti vieni juokai. Aš net oscilografo neturiu. :\
Pamėginkit, protingi žmonės, padėt.
Ačiū. ! |
|
|
|
|
 |
 |
VU meter'iai |
Parašytas: 2005 04 04, 23:18 |
|
|
|
atjunk nuo jo laidus tik jeigu ten po kelis i kontakta eina ju tarpusavyje neatjunk po to prie isejimo pajunk grandine kuria sudaro diodas ir varza (diodas tam kat i viena puse sokinetu o ne i abi maskatuotusi )(varza kad nuslopintu signala nezinau tikslei kiek reikia cia turi paeksperimentuot ribose nuo 10k iki 1000k )dar gali kondika lygiagreciai meterio pajungt 0,5mk kazkur tada leciau vaikscios (nesidročins) |
|
|
|
|
 |
 |
VU meter'iai |
Parašytas: 2005 04 04, 23:57 |
|
|
|
as darau tai: ant daciko lygiagreciai dedu 220uF kondika (nuo jo talpos priklauso rodykles lakstymo greitis) + i +, - i -. ant + jungiu diodo katoda. ant anodo jugiu derinamosios varzos sliauzikli, po to viena tos varzos gala jungiu prie daciko ir kondiko - ir tas mazgas tampa GND, o trecias (laisvasis) varzos galas tampa IN dacikui, kuri jungiu i stiprintuvo isejima, o GND jau jungias prie GND. varza naudoju 47k, nes kitokiu neturiu, bet jos gerai veikia. ir jau daciko jautruma nustatau varzos pagalba pagal maksimalia isejimo itampa ir viskas |
|
|
|
|
 |
VU meter'iai |
Parašytas: 2005 04 05, 00:11 |
|
|
|
O, dėkoju. Išsyk aiškiau. <:
Tik štai.
1. O kokios galimybės neatjungiant tų laidų nėra? T.y. neardant jau ir taip veikiančios dekos. Ji gera - kartais irgi praverčia.
2. Pas mane VU meter'iai du. Po vieną kanalui. Tai IN ir imt nuo kiekvieno kanalo? Ir ar yra skirtumas kurį iš tų IN? <: Ten gi du gnybtai. |
|
|
|
|
 |
VU meter'iai |
Parašytas: 2005 04 05, 00:23 |
|
|
|
tai nuo to kad tu laidus atjunksi nieks nepasikeis deka vis tiek veiks tik sakau tarpusavije ju nerazlitavok
nuo kiekvieno kanalo jungi kiekviema meteri kiekvienam po grandine kur papaishem
to manjakas o ne per dideli kondika naudoji ciuju kai garsa sumazini dar 10sekundziu vietoj stovi |
|
|
|
|
 |
VU meter'iai |
Parašytas: 2005 04 05, 00:43 |
|
|
|
mindaugass rašo: |
to manjakas o ne per dideli kondika naudoji ciuju kai garsa sumazini dar 10sekundziu vietoj stovi |
tai cia jau kaip kam graziau, didesni uzdesi, rodykle graziai svoves vietoj, mazesni - rodykle lakstys. bent as dedu 200uF ir man viskas normaliai. dar vienas dalykas: viskas priklauso nuo daciko savosios varzos |
|
|
|
|
 |
VU meter'iai |
Parašytas: 2005 04 07, 02:41 |
|
|
|
Manijakas rašo: |
mindaugass rašo: |
tai cia jau kaip kam graziau, didesni uzdesi, rodykle graziai svoves vietoj, mazesni - rodykle lakstys. bent as dedu 200uF ir man viskas normaliai. dar vienas dalykas: viskas priklauso nuo daciko savosios varzos |
Na jei indikatorius analoginis tai gal labai ilgai ir nestovi, bet jei ant kokios LM3914 tai manu is jo jokios naudos nera - stovi ir viskas.
Nors as tai deciau zymiai maziau  |
|
|
|
|
 |
VU meter'iai |
Parašytas: 2005 04 07, 20:46 |
|
|
|
kalba kiek supratau eina apie rodyklini |