|

|
Elektronika.lt portalo forumas
Jūs esate neprisijungęs lankytojas. Norint dalyvauti diskusijose, būtina užsiregistruoti ir prisijungti prie forumo.
Prisijungę galėsite kurti naujas temas, atsakyti į kitų užduotus klausimus, balsuoti forumo apklausose.
Administracija pasilieka teisę pašalinti pasisakymus bei dalyvius,
kurie nesilaiko forumo taisyklių.
Pastebėjus nusižengimus, prašome pranešti.
Dabar yra 2025 08 13, 02:33. Visos datos yra GMT + 2 valandos.
|
|
|
 |
Forumas » Akustika » Visiskai zalias subo darytojas
|
Jūs negalite rašyti naujų pranešimų į šį forumą Jūs negalite atsakinėti į pranešimus šiame forume Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite ištrinti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite dalyvauti apklausose šiame forume
|
|
|
Puslapis 1 iš 2 Pereiti prie 1, 2 Toliau |
|
 |
 |
 |
Visiskai zalias subo darytojas |
Parašytas: 2008 01 06, 17:35 |
|
|
|
Na stai tai net nezinau nuo ko pradeti. Ai nu kilo ideja pasidaryti zemu dazniu kolonele. Draugas turejo Cerwin Vega 12 coliu 2 riciu idejes i "kiaura" deze bet garso buvo (kokybes nelabai nes svilpavo per skyles). Tai stai su BasBox Pro bandziau paskaiciuoti tokiam zemadazniui garsiakalbiui: rezultatai 45*45*45 (77 litriukai vidaus) deze is 21 mm impregnuotos ir sustiprintos fanieros ir 9 cm skersmens fazikas 45 cm ilgio. Fazikas bus sildomas ir lenkiamas is plastmasinio vamzdzio. Suba noriu naudoti namuose. Ir dabar paskaicius foruma iskilo keletas klausimu. Ar verta deti ta Cervin Vega?? Gal Galit pasiulyti koki kita zemadazni??? Na kaina zemadaznio kaip ir ne rodiklis bet tu visu navarotnu po 1000-2000 litu nesiulykit nes kaip jau minejau esu zalias cia ir nezinosiu kaip kas ir kur. beto nemanau kad bus jau toks didelis skirtumas. Na kriterijus vienintelis: noretusi svelnaus zemo daznio o ne tu afigienu nekokybisku bumsu. (rusisku S-90 zemas labai jau man prie sirdies)
isanksto dekui visiems |
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2008 01 06, 17:51 |
|
|
|
Fazikas manau gerokai perilgas gavosi
O siaip deze darydamas butinai daryk sandaria, ir idek dar kokiu pertvaru i vidu, kad nevibruotu sieneles  |
|
_________________ Svarbiausia kas viduj, o ne grazi isore...
Skype - Mendiis |
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2008 01 06, 17:56 |
|
|
|
"""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""
Su tokiais parametrais 68 L deze tiks. F3 bus 21Hz, o fazoinvertoriu
reikia nustatyti 22Hz dazniui. Visas dezes vidines sienas reik isklot
2-4cm vatos (porolono, sintepono) sluoksniu.
Vamzdi galima naudoti bet kokio diametro. Bet atitinkamai keisis ir
ilgis. Minimalus diametras 8cm. Esant tokiam diametrui vamzdzio
svilpavimai prasides nuo 100W galios. Zemiau pateikiu reikalingus diametrus ir ilgius:
8cm 38cm
9cm 49cm
10cm 62cm
11cm 75cm
"""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""
Rinkis, kuris variantas tau tinkamiausias. Nors as naudociau
kanalizacijos vamzdi. (senukuose sumokesi tik kelis Lt uz 1m gabala)
Jo vidinis diametras 9.5cm, tokiu atveju ilgis turi buti 55cm.
Nuo vamzdzio galo iki galines sieneles reikia patikti apie 10cm tarpa
(mazdaug tiek, koks vamzdzio diametras)
sita radau forumo archyve tai mano paskaiciuotas fazikas gavosi +- tokio pat ilgio.. Ta prasme ka jis cia blogai paskaiciuotas??????????????? |
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2008 01 06, 19:55 |
|
|
|
kiek skaiciuotoju, tiek ir variantu. kiekvienas ziuri savaip, vienas spaudzia maksimalu spl, kitas kokybe, dar kitas bando daugmas viduri surast.
as neisivaizduoju kam ten reikia to atkurimo nuo 21hz, viskam pilnai uztenka ir nuo 30, ir gerokai mazesne deze gaunasi. |
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2008 01 06, 20:27 |
|
|
|
pas mane nuo 30 hz,deze 45 45 41 ismatavimui .vidinis turis 63 litriukai kazkur, fazikas 10cm skersmuo ilgis 30 cm. jokiu pasaliniu garsu is faziko. |
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2008 01 06, 21:20 |
|
|
|
Q rašo: |
kiek skaiciuotoju, tiek ir variantu. kiekvienas ziuri savaip, vienas spaudzia maksimalu spl, kitas kokybe, dar kitas bando daugmas viduri surast.
as neisivaizduoju kam ten reikia to atkurimo nuo 21hz, viskam pilnai uztenka ir nuo 30, ir gerokai mazesne deze gaunasi. |
Jep chya kaip kas paskaichiuoja, pats pagal save, bet ishmatavimai turi visvien gautis panashus, puse metro ten puse jau netiks:) |
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2008 01 06, 21:31 |
|
|
|
Tai ne tames esme koks fazikas. dezes turis 77 litriukai tai sakau gal nedet man to Cerwin Vega, gal koki kita zemadazni galit pasiulyti? Beje deze ne problema nes nachaliavai galiu kiek noriu pasidaryti (darbe yra visos stakles ir t.t.) kazkaip paskaiciau forumuose, kad tas Cerwin labaiu i Auto tinka tai ir pradejau dvejoti.. |
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2008 01 07, 00:38 |
|
|
|
tas cv namie anot kitu forumieciu geriau skamba pagal kaina, o siaip nedarykit tu kubo formos deziu. |
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2008 01 07, 13:47 |
|
|
|
Nori subo kaip S90?
Daryk uždarą dėžę, ir mažesnė ir kokybės ir garso grožio žymiai daugiau.... |
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2008 01 07, 18:48 |
|
|
|
Na cia as turbut pasirodysiu dar "ZALESNIS", bet tam sis forumas ir yra, kad uzduot klausimus. Juk visos garsiu firmu, tokiu kaip JBL, HARMAN KARDON, YAMAHA ir daugelis kitu, siulo zemadaznes namu kino kaloneles, kuriu forma yra kubas arba labai artima kubui. Kuo tas kubas blogai????? |
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2008 01 07, 19:19 |
|
|
|
Kubas netra blogai, ji lengva padaryti
Bet jei jau kaip sakai turi stakles visas, ir galimybe pjaustyti su profisonalia iranga, tai kodel nepasidarius kasko geresnio?  |
|
_________________ Svarbiausia kas viduj, o ne grazi isore...
Skype - Mendiis |
|
|
|
 |
Parašytas: 2008 01 07, 20:21 |
|
|
|
Ne nu chebra jus pavarot. Cia mane lazdavot visi kilot. O juk rasau, kad ne babkese esme ne laike ir ne tingejime tiesiog ant tiek zalias esu, kad galbut reikes ne viena projektuka prasukti, kad galeciau ka nors geresnio pasidaryt. |
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2008 01 07, 20:27 |
|
|
|
Na IMHO skaiciai visi tvarkingi, kazkada dariaus su Vega 12" suba tai gavos tas pac, deze tokia pat, fazikas buvo 10cm ir kaip daba prisimenu 62cm ilgio.
Kas liecia dinamiko - tai mano manymu CW man labai patikdavo, nezmonishka eiga, padorios kainos, normalus jautrumas. |
|
_________________ My rhombicosidodecahedron is bigger than yours. |
|
|
|
 |
Parašytas: 2008 01 07, 20:32 |
|
|
|
VEC7OR rašo: |
Na IMHO skaiciai visi tvarkingi, kazkada dariaus su Vega 12" suba tai gavos tas pac, deze tokia pat, fazikas buvo 10cm ir kaip daba prisimenu 62cm ilgio.
Kas liecia dinamiko - tai mano manymu CW man labai patikdavo, nezmonishka eiga, padorios kainos, normalus jautrumas. |
o alternatyva gal kokia pasiulytumet????? Na gal damesti viena kita simtuka ir koki kita garsiakalbi paimti? |
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2008 01 07, 21:51 |
|
|
|
Na tada jau ne simtuka tikrai teks dadet. |
|