|
|
Elektronika.lt portalo forumas
Jūs esate neprisijungęs lankytojas. Norint dalyvauti diskusijose, būtina užsiregistruoti ir prisijungti prie forumo.
Prisijungę galėsite kurti naujas temas, atsakyti į kitų užduotus klausimus, balsuoti forumo apklausose.
Administracija pasilieka teisę pašalinti pasisakymus bei dalyvius,
kurie nesilaiko forumo taisyklių.
Pastebėjus nusižengimus, prašome pranešti.
Dabar yra 2025 01 03, 10:34. Visos datos yra GMT + 2 valandos.
|
|
|
|
Forumas » Akustika » Plačiajuosčių Fostex pasirinkimas
|
Jūs negalite rašyti naujų pranešimų į šį forumą Jūs negalite atsakinėti į pranešimus šiame forume Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite ištrinti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite dalyvauti apklausose šiame forume
|
|
|
|
|
|
Plačiajuosčių Fostex pasirinkimas |
Parašytas: 2007 10 24, 22:40 |
|
|
|
Atėjo laikas išlipti iš smėliadėžės, jau pasikeitė požiūris į muziką, tad ir atsirado poreikis gerokai rimtesnei garso aparatūrai. Pradėsiu nuo esmės: garsiakalbiams galiu skirti 400-500Lt, bet tai šiek tiek gali keistis. Manau darytis dvijuostę neverta, nebus įdomu ir klausimas ar bus taip malonu klausytis, kaip už tą pačią kainą įsigytų Fostexų gerame akustiniame apipavidalinime. Va čia ir noriu pagalobos: kokie Fostex? Koks akustinis apipavidalinimas? Muzika lengva instrumentinė, vokalinė. Būtent nuo kolonėlių noriu pradėti sistemos kėlimą į kitą lygį, nes tik su gerom kolonėlėm galėsiu įvertinti kurie man likę sistemos komponentai priimtinesni, bus lengviau atsirinkti, o ir pritaikyti lengviau, nei kolonėles prie esamos sistemos IMHO.
Kokie Fostex tiktų mano atveju? Žiūrinėju kiek aukštesnę seriją Sigma, konkrečiai FE108E, radau įdomių gaminių su jais, vieni jų čia:
http://66.130.192.248:9081/gemmeAudio/features/Products.html
ar geriau žiūrėti į didesnius FE206E, FE207E? Prioritetas garso natūralumas, detalumas, žodžiu kiek įmanoma arčiau to "gyvo" garso. Būtų puiku, kad nereikėtų papildomai žemadažnių, bei aukštadažnių, bet ar tai įmanoma su plačiajuosčiais? |
|
|
|
|
|
|
Parašytas: 2007 10 27, 19:51 |
|
|
|
aha, aš padariau |
|
_________________ Kad ir ne reklama, bet skelbimams čia - ne vieta.
Tokį tekstą čia įrašė forumo administracija. Kaip manot dėl ko? |
|
|
|
|
Parašytas: 2007 10 27, 20:52 |
|
|
|
Aš taipogi dariau su FE126E, pagal šitą brėžinį: http://www3.ocn.ne.jp/~hanbei/eng-angular.html (Helix-AG 180) modelį. Bosas, žinoma, langų nedrebina, bet šiaip, kaip iš tokio mažo garsiuko, jis puikus, instrumentinei muzikai gilesnio nei nereikia, o pats garsas- gyvas ir natūralus. Taip pat dariau su FE167E pagal Fostex rekomenduojamą faziką. Garsas taip pat puikus.
Aš siunčiausi iš čia:https://secure.wilmslow-audio.co.uk/catalog/ Nebuvo jokių PVM mokesčių, jokių muitų. Atsiėmiau savo pašte. Atėjo per savaitę, nuo užsakymo. |
|
|
|
|
|
Parašytas: 2007 10 27, 20:57 |
|
|
|
hellmis rašo: |
o girdėjai grojant? |
ne |
|
|
|
|
|
Parašytas: 2007 10 27, 21:45 |
|
|
|
Man drebinti langų ir nereikia, tiesiog noriu, kad maždaug 15m2 kambary nepaskęstų žemi dažniai. Šiame wilmslow audio brangiai gaunasi pirkti, madisound kaina ženkliai mažesnė, aišku dar prisidės muitas kažkiek, bet manau vistiek rezultatas bus mano kišenei malonesnis
kažkaip linkstu link fe207e, manau kitą savaitę bandysiu užsakinėti.
beje įdomus korpusai tam linke. |
|
|
|
|
|
Parašytas: 2007 10 27, 22:59 |
|
|
|
Nežinau, bandžiau daryti užsakymą per Madisound, bet man suskaičiavo, kad parsiuntimas kainuos apie 70$. Plius PVM ir dar muitas. Nežinau, man pasirodė, kad iš Wilmslow pigiau gaunasi, nors pati kaina atrodo didesnė.
FE167E išėjo, man rodos, 620lt. galutinė kaina už du garsiukus. |
|
|
|
|
|
Parašytas: 2007 10 27, 23:18 |
|
|
|
Parašiau dabar į madisound, užklausiau kokie mokesčiai ir kiek gabenimas kainuos, laukiu atsakymo, bus galima palyginti kainas. |
|
|
|
|
|
Parašytas: 2007 10 27, 23:28 |
|
|
|
mokesčiai kiek žinau priklausys nuo to kie bus įvertintas siuntinys, kiek tiksliai neatsimenu, bet reikėjo iškart klaust ar galėtu užrašyt mažesnę sumą, tada nei muitų nei pvm nebūtu |
|
|
|
|
|
Parašytas: 2007 10 28, 22:42 |
|
|
|
amas. rašo: |
mokesčiai kiek žinau priklausys nuo to kie bus įvertintas siuntinys, kiek tiksliai neatsimenu, bet reikėjo iškart klaust ar galėtu užrašyt mažesnę sumą, tada nei muitų nei pvm nebūtu |
tai jei man dar nieko neatrašė, bandysiu derinti kainą, žiūrėsiu ką pasiūlys. |
|
|
|
|
|
Parašytas: 2007 10 28, 22:46 |
|
|
|
Juras rašo: |
OT Galiu parduoti savo kolonas su FE207E.Dezes gamino Amas pagal pridertus brezinius. |
Domintų nebent patys garsiakalbiai, jei atskirai parduotum parašyk kainą į pm. Dėl dėžių kokybės neabejoju, tiesiog man teko jų daug daryti, tad manau pasidaryčiau ne prasčiau, o ir pakeisčiau pagal save truputį dizainą. |
|
|
|
|
|
Parašytas: 2007 10 29, 00:59 |
|
|
|
Teko klausyt fe206. Patiko. Nors zemu tikrai truks, bet skambejimas tikrai geras. Bet skambejo tik tada, kai kolonele buvo pajungta tiesiai prie lempinio stiprintuvo. Pajungus per 1-mos eiles filtra (~200Hz) skambejimas labai stipriai sugedo.
Audioportale 166, 168 serijos fostexus peikia. Raso, kad gerai skamba mazi 10-12cm ir didesni 20cm.
207-tas taip pat turetu buti geras, bet paziurejus i daznine matau, kad jam gali prireikt papildomo aukstadaznio. (virs 12kHz kritimas) |
|
|
|
|
|
|
Google paieška forume |
|
|
Naujos temos forume |
|
|