|

|
Elektronika.lt portalo forumas
Jūs esate neprisijungęs lankytojas. Norint dalyvauti diskusijose, būtina užsiregistruoti ir prisijungti prie forumo.
Prisijungę galėsite kurti naujas temas, atsakyti į kitų užduotus klausimus, balsuoti forumo apklausose.
Administracija pasilieka teisę pašalinti pasisakymus bei dalyvius,
kurie nesilaiko forumo taisyklių.
Pastebėjus nusižengimus, prašome pranešti.
Dabar yra 2025 07 23, 10:23. Visos datos yra GMT + 2 valandos.
|
|
|
 |
Forumas » Automobilinės apsaugos sistemos » Patarkite- signalizacija kabrioletui
|
Jūs negalite rašyti naujų pranešimų į šį forumą Jūs negalite atsakinėti į pranešimus šiame forume Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite ištrinti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite dalyvauti apklausose šiame forume
|
|
|
Puslapis 1 iš 3 Pereiti prie 1, 2, 3 Toliau |
|
 |
 |
 |
Patarkite- signalizacija kabrioletui |
Parašytas: 2009 07 21, 08:28 |
|
|
|
Laba diena,
esu naujokas forume, taigi- malonu susipažinti.
Atsitiko taip kad įsigijau Suzuki vitara minkštu stogu (1996m.)-nėra signalizacijos, o gyvenu ne pačiam ramiausiam Kauno rajone. Visas sudėtingumas, norint į mašiną įeiti nekviestam, tai kad reikia atsegti galinio lango užtrauktuką arba brūkštelt peiliuku per tento šoną ir "sveiki atvykę". Dar svarbu ir tai, kad ratai tikrai nėra pati pigiausia automobilio dalis.
Norisi gi apsaugot savo turtą, o žinių apie signalizacijas neturiu beveik jokiu (tiesa, perskaičiau visas temas, kurių antraštėje buvo prašoma patarimo, renkantis signalizaciją, bet atvejis mano toks netradicinis).
Gal galėtumėte patarti, į ką svarbu atkreipti dėmesį, renkantis signalizaciją tokiam automobiliui. Kokias funkcijas signalizacija turi atlikti, o kokios nėra būtinos, bet malonios.
Finansai riboja, kaip ir visus šiais laikais- pasirengęs mokėti tiek kiek būtinai reikia padoriai apsaugai, o komfortas ... Ma jį kutas tą komfortą- jo toj mašinoj ir taip nėr
Protingi jūs čia vyrai- pagelbėkit profanaui
Ačiū |
|
_________________ O kam dabar lengva?!!! |
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2009 07 21, 09:14 |
|
|
|
Rinkis signalizacija su peidzeriu, dar geriau, kad siustu zinutes i telefona. Apsaugai nuo ilindimo pro tenta naudok turio jutikli. Aisku tentas buvo ir liks galvos skausmas, nes jokia signalizacija nesutrukdys chuliganams praeinantiems pro sali padaryti pora pjuviu. Reiktu ieskotis kieto stogo arba darytis paciam.
Kadangi ziniu turi mazai siulau signalizacijos montavima patiketi labiau ismananciam. |
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2009 07 21, 11:45 |
|
|
|
Jei nekreipiant demesio i ES reikalavimus, galima deti mikrobangini davikli, perspetu ir priejus prie auto, o jei jau i vidu ar virs masinos atviru stogu judetu, pradetu kaukti ilgai.
O ratams vienintele apsauga - spec. varztai geros kokybes ir teisingai parinkti. |
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2009 07 21, 14:25 |
|
|
|
O kaip operatyviai padedat. Ir dar naujokui- ačiū.
Nu dabar aptarsiu visus pasiūlymus iš eilės.
1. Gediminas siūlo imti su peidžeriu. Tai kaip suprantu kažką tokio kaip
Eaglemaster E-5, tačiau čia nėra tikriausiai nei tūrio nei posvyrio nei mikrobanginio jutiklio (šito kaip supratau ES montuoti nebegalima), o tik smūginis (ar aš klystu)? Tai jeigu visą šitą gėrį montuoti papildomai, tai jau gaunas truputį brangokas malonumas... Ar ten jau yra šitos funkcijos? O gal yra kokia panaši sistema geresniu kainos ir kokybės santykiu? Pigiausiai kiek radau internete Eaglemaster E-5 parduoda Evita 379Lt (be montavimo).
2. pilypas siūlo susikomplektuoti sistemą iš atskirų dalių. Toks variantas būtų be peidžerio. Jį sudarytų "C60MINI" sistema posvyrio smūginis daviklis "KSD/4L" ir ultragarsinis daviklis "US 2K" visa tai kainuotų faktiškai tiek pat kiek ir tarkim Eaglemaster E-5 tai yra 379Lt (be montavimo- kainos pagal pateiktas nuorodas). Čia irgi norėčiau pasitikslinti. Ar ultrgarsinis daviklis šiaip jau atlieka tūrinio daviklio funkcijas? Kokias funcijas atlieka "C60MINI" (nerandu aprašymo jos) ar užteks jungčių ir proto šiai signalizacijai valdyti abu įrenginius?
3. gintarinis71 siūlo lietuvišką "GN7C" sistemą. čia kyla klausimų kas ta can sistema? Ir niekur nerandu kokia šios sistemos kaina.
Jei jums nebus labai sunku, atsakykit prašau į mano klausimus- pamąstymus. Galbūt net vienbalsiai nuspręsite kuris variantas teisingiausias, o gal paiūlysit ir kokį nors dar vieną, už visus geresnį
Lauksiu nesulaukiu  |
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2009 07 21, 15:59 |
|
|
|
As isdestau savo nuomone apie pedzeri, jis mano manymu, yra visiskai nereikalingas ir nesvarbu, kad jo rysys su pulteliu yra apie 500m, pagalvok logiskai, jei tau apiplesines masina, o tu busi uz puses kilo, tai kol tu dabegsi, tau ne tik ratus nuners, bet ir pacia masina spes isardyt (aisku cia tik mano nuomone, kad tokia investicija visiskai nereikalinga), apie CAN signalkes daugiau papasakos kolega gintarinis71, jis kaip suprantu daugiau su jom dirba, gal supranta, as dirbu su senesnem tai ir apie jas daugiau galiu papasakot, taigi pasakoju is savo puses, C60MINI, tai yra lietuviskas produktas, kuris tikrai pakankamai normaliai dirba ir atlieka visas funkcijas susijusias su tokia kaina (gal net ir daugiau) del davikliu, tai buk ramus, tikrai jis neiseis is proto, jei pajungsi kelis daviklius, tai jau yra isbandyta ir net ne viena ir ne desimt kartu, o ir siaip, paremsi lietuvos verslininkus, o neduosi uzdirbt kokiems kinieciams del montavimo, tai jei nelabai supranti apie autoelektra, gal geriau patikek tai kas apie ja supranta, o siaip tai C60MINI, pakankamai lengvai montuojasi, kaip ir Eaglemaster E-5, tik C60MINI su programavgimu siek tiek sunkiau, jei neturi programatoriaus, apie CAN negaliu nieko pasakyt, bet manau taip pat stebuklu nebuna, cia vel reikalinga siokios tokios autoelektronikos zinios, kad atsirinkt, kur koks signalas turi eiti,o jei apie tai nieko nesupranti tai tada tetinka tik pirmi du variantai. Geriau rasyk is kurio pasaulio krasto esi, galimas variantas, kad kazka padesim  |
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2009 07 21, 17:00 |
|
|
|
Pirmoje žinutėje rašiau, kad aš gyvenu Kaune (su pogrindine mintim ,kad gabūt gausiu kokį nors gundantį pasiūlymą į pm ).
Ar būtinas dalykas peidžeris nežinau, manau, kad turėtų būti praktiška, automobilį paliekant didelių prekybos centrų aikštelėse. Prie namų man jo nereikia, automobilis praktiškai prie pat langų, tikrai girdėsiu signalizaciją. Apskritai automobilį retai toli nuo savęs laikau, tik prie pramogų- prekybos centrų. Jei prie sistemos bus peidžeris, jis man netrukdys, jei dėl jo reiks damokėti kelis litus irgi gal nieko, bet jeigu bus žymus kainų skirtumas... tada jau nežinau.
Pats sistemos tikrai nemontuosiu. Nemyli manęs elektronika, mirtinam reikalui esant, pasijungčiau, bet gal geriau nereikia.
Darau išvadą, kad mano atveju būtinas tūrio daviklis arba ultrgarsinis daviklis (ar reik abiejų?)
Paskui reikalingas smūgio daviklis (šitas jau matyt su visom sistemom yra).
Reikalingas posvyrio daviklis. ("KSD/4L" atveju tai išeina ir smūgio ir posvyrio daviklis viename).
Visos kitos reikalingos funkcijos jau matyt bus kiekvienoje bent kiek padoresnėje sistemoje.
Taigi kol kas realiausi variantai pasiūlyti pilypo ir gintarinis71 , nes nesusigaudau, kuriuos man reikalingus komponentus turi Eaglemaster E-5, o kitos panašios vertės sistemos su peidžeriu niekas nerekomenduoja (a pats nežinau).
Pilypo pasiūlytas variantas 380Lt; gintarinis71 pasiūlytas variantas (jeigu "Eurosec GN7" yra tas pats kodinio rako gaminys) 310LT.
Taigi kolkas tarpusavyje kaunasi lietuviška produkcija
Nu ot pilstau iš tuščio į kiaurą Esmė, kad nesuprantant gana sunku išsirinkti.
Jei kas sugebėtumėte įvertinti abu variantus ir padėti pasirinkti gerenį būčiau laaabai dėkingas. Aišku, į naujas originalias idėjas nespjausiu  |
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2009 07 21, 17:19 |
|
|
|
Na, jei nereikalingas peidzeris tada ir signalizacija nereikalinga. I signalizacijos sirenos kaukima nei praeiviai nei kaimynai, nei policija nekreipia demesio(isbandyta praktiskai). Pats jos sededamas namuose negirdesi. Nebent kas kelios minutes lakstysi i balkona ziureti ar ne tavo masina kaukia.
Peidzeris informuoja kad kazkas bando lysti prie tavo masinos. Jei esi netoliese gal dar spesi islekti su lauztuvu rankoj ir nuvaikyti vagis. Aisku bet kuri signalizacija 100% neapsaugos automobilio. Jei labai nores, tai pavogs, apdauzys, supjaustys, nuims ratus ir t.t.
Siai per daug suki galva del tu signalizaciju. Visos jos panasios. Skirtumas yra peidzeris. Signalizacijos su peidzeriu apie du kartus brangesnes. Ar signalizacijos komplekte yra turio ir smugio davikliai gali pasiklausti nuejes i parduotuve. Jei pats nemontuosi tai ir i parduotuve eiti nereiks. Pasakysi meistrui, kad reikia turio ir smugio davikliu ir prijungs. |
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2009 07 21, 18:19 |
|
|
|
Gediminai aš nesakau, kad man peidžerio nereik...
Aš tiesiog nežinau ar man jo reikia
Po tavo tokio kategoriško pasisakymo, faktiškai galima teigti, kad peidžierio man jau reikia
Ir taip tu teisus aš gal per daug dėmesio skiriu signalizacijos pasirinkimui.
Tačiau domėjimasis visokiais dalykais plečia akiratį. Dar vakar aš nežininojau, kad yra toks dalykas kaip posvyrio daviklis, smūgio daviklis, tūrio daviklis, mikrobangų daviklis (a va kuo du paskutiniai skiriasi dar nepilnai susigaudau, nes jeigu yra mikrobangų daviklis, tai išeina, kad tūrio daviklio jau nebereikia?). Kitas dalykas yra pinigai, nelabai norisi permokėti, o nežinant ko reikia...
Taigi Gedimino paprotintas turiu pripažinti, kad man reikai pedžerio. Čia gal labiau požiūrio dalykas, bet jau geriau lai būna negu ne.
Čia faktiškai diskusiją reikia pradėti vos ne iš naujo
Tarkim reik patikimos peidžerinės signalizacijos su:
1. smūgio davikliu,
2. tūrio ar tai mikrobangų davikliu (nežinau kurio čia reikia, nelabai gaudausi kuo skiriasi, ar tūrio daviklis saugo tik vidų, o mikrobangų ir vidų ir išorę ar tik išorę).
3. posvyrio davikliu (tiksliai nežinau ar būtina, negi neužtenka smūgio daviklio, be to jei yra mikrobangų daviklis, tai tada ratų taip ar taip nenuims, del to, kad priėjus arti mašinos ji kaukia ar aš klystu)?
Viso to gėrio reik už kainą , kurią tikrai būtina mokėti ir ne brangiau.
Taigi kokia tai būtų signalizacija? Ar visa vienam komplekte, ar signalizacija + papildomi davikliai ne taip svarbu. Svarbu būtų gerai ir už protingiausią kainą.
Tėškit pora protingų pasiūlymų, ir ainu ieškotis, kas normaliai ir už krizinę kainą atliks montavimą, nes jaučiu, kad pradedu įsikyrėti jums, o be to tesingai Gediminas sako- per giliai kapstau. |
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2009 07 21, 21:07 |
|
|
|
Niekaip negaliu suprasti tų žmonių kurie pirma nuperka sistemą,o paskui ieško kas ją imontuos.Rimtesni montuotojai turi patys ką pasiulyti ir žemesnėm kainom(perka kiekius ir pastoviai)Tau tik reikia sumąstyti ko nori?
Dabar tu "Kykas"jau turi šiek tiek įnformacijos apie kainas ir sistemų komplektaciją.Lieka susirasti kas montuos ,o su juo ir suderinsi galutinai.Nepamiršk tokios smulkmenos-GARANTIJA.Parduotuvė garantija duoda prekei,montuotojas-darbui.Jeigu suges signalkė tarkim po 6 mėn.-kažin ar parduotuvė norės ją keiti,o jei ir priims tai už sistemos permontavimą tau tikrai reikės mokėti.Juk montuotojas čia neprieko-medžiagos buvo tavo.
O ką montuoti tai brangesnis varijantas-E5 komplektuojamas su smugiu,
posviris ,turis
pigesnis-GN7 |
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2009 07 21, 21:55 |
|
|
|
Cia siaip pamastymui pirmas soves i galva puslapis kainu palyginimui http://www.automagija.lt/article/archive/140/
Matosi signalkiu ir darbu kaina kartu sudejus, ir tai cia dar ne visi modeliai
O siaip, tai lemonoj puikiai matosi kainu skirtumas tarp paprastos ir peidzerines signalizacijos.
P.s. Del pedzerines, tai mano nuomone yra konkreti, tikrai ta signalke nera reikalinga, bet jei klientai nori, tai kodel gi ne juk kiekvienas nori daugiau pinigelio pasidaryti, o darbo tai praktiskai tiek pat, bet jei tu nuo to ramiau miegosi, tai visada prasom, o tuos papildomus privalumus, tai praktiskai gali prie betkokios signalkes pajungti, taigi cia jau tereikia tau paciam apsisprest, kiek gali aukoti is savo biudzeto, is peidzeriniu signalkiu yra neblogi sheriff modeliai
Siaip va tau kontaktai
http://zq.dtiltas.lt/audiolitas/index.php?do=cat&category=Automobiliu_apsaugos_sistemos
Manau jis tikrai mesteletu tau kokio kauniecio kontaktus, kuris uz protinga kaina atliktu montavima  |
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2009 07 22, 07:51 |
|
|
|
Ačiū vyrai.
Dabar viskas paprasta ir aišku.
Susirandu padorius montuotojus, pasišneku, sumoku ir baigtas kriukis.
Tikrai padėjot suprast ko man reikia ir apsispęsti.
Auksiniai jūs žmonės  |
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2010 01 19, 20:51 |
|
|
|
Taigis taigis,
signalizacija jau sumontuota senų senovėj. Sheriff 900 ten kažkuria įdėjo, dabar tiksliai net pasakyt negaliu, nes ne namie, o pirkimas vyko tokiu principu, kad nuvažiavau pas meistrus, padaviau pinigus ir pasakiau kad reikia Dar papildomai mikrobangų daviklius sumontavo... (čia jei neklystu, tie kur prieini prie mašinos o ana jau nepatenkinta, kad čia aplink ją vaikštai).
Dabar toks va nestandartinis klausimas bus, reiks paburt iš kavos tirščių truputį.
Vietoje, kuri man reikalinga šį bei tą sumontuoti radau kažkokią žalią rėlę ir tokią dar mažą juodą sagutę šalia, o šitie reikalai man maišo ir juos reikėtų iškelt kitur. Rėlė pajungta į maždaug tokią jungtį http://www.autopriedai.lt/reles-lizdas-ta_2.html?return=http://www.autopriedai.lt/apsaugos-sistemu-instaliaciniai-priedai;page,1
Ir netoli jos juoda sagutė, tokia kaip būna signalizacijose su raudonu mažu mygtuku visokiem kodam suvest, tik be mygtuko.
Gal pagal šitą mano būrtą galit atsakyti ar tai signalizacijos dalys (panašu, kad taip, nes matosi, kad nestandartinė įranga, o ir vieta parinkta gana originali) ir kas per dalys, ar jas galima iškelti kitur ir ar atjungus laidus nesukvailios signalizacija. Panašu, kad rėlės fyškė pajungta laidus atsivedus į man reikalingą erdvę ir pati fyškė pro skyle netilps (kad nukišt kur toliau), tai reiks ją kirpt velniop ir pajungt per naują kitoj vietoj. Ai bei ką ta saga ten užima visam tam reikale? Patarkit žmonės prašau. |
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2010 01 19, 22:32 |
|
|
|
Kykas rašo: |
Taigis taigis,
signalizacija jau sumontuota senų senovėj. Sheriff 900 ten kažkuria įdėjo, dabar tiksliai net pasakyt negaliu, nes ne namie, o pirkimas vyko tokiu principu, kad nuvažiavau pas meistrus, padaviau pinigus ir pasakiau kad reikia Dar papildomai mikrobangų daviklius sumontavo... (čia jei neklystu, tie kur prieini prie mašinos o ana jau nepatenkinta, kad čia aplink ją vaikštai).
Dabar toks va nestandartinis klausimas bus, reiks paburt iš kavos tirščių truputį.
Vietoje, kuri man reikalinga šį bei tą sumontuoti radau kažkokią žalią rėlę ir tokią dar mažą juodą sagutę šalia, o šitie reikalai man maišo ir juos reikėtų iškelt kitur. Rėlė pajungta į maždaug tokią jungtį http://www.autopriedai.lt/reles-lizdas-ta_2.html?return=http://www.autopriedai.lt/apsaugos-sistemu-instaliaciniai-priedai;page,1
Ir netoli jos juoda sagutė, tokia kaip būna signalizacijose su raudonu mažu mygtuku visokiem kodam suvest, tik be mygtuko.
Gal pagal šitą mano būrtą galit atsakyti ar tai signalizacijos dalys (panašu, kad taip, nes matosi, kad nestandartinė įranga, o ir vieta parinkta gana originali) ir kas per dalys, ar jas galima iškelti kitur ir ar atjungus laidus nesukvailios signalizacija. Panašu, kad rėlės fyškė pajungta laidus atsivedus į man reikalingą erdvę ir pati fyškė pro skyle netilps (kad nukišt kur toliau), tai reiks ją kirpt velniop ir pajungt per naują kitoj vietoj. Ai bei ką ta saga ten užima visam tam reikale? Patarkit žmonės prašau. |
Nuvaryk pas meistrus -tegu perkialia ar privirtina, kad netrukdytų. Apie rekalingus signalizacijos mygtukus turėjo viską paaiškinti |
|
|
|
|
 |
|
 |
Google paieška forume |
|
 |
Naujos temos forume |
|