|
|
Elektronika.lt portalo forumas
Jūs esate neprisijungęs lankytojas. Norint dalyvauti diskusijose, būtina užsiregistruoti ir prisijungti prie forumo.
Prisijungę galėsite kurti naujas temas, atsakyti į kitų užduotus klausimus, balsuoti forumo apklausose.
Administracija pasilieka teisę pašalinti pasisakymus bei dalyvius,
kurie nesilaiko forumo taisyklių.
Pastebėjus nusižengimus, prašome pranešti.
Dabar yra 2024 11 14, 21:44. Visos datos yra GMT + 2 valandos.
|
|
|
|
Forumas » Garso aparatūra » Bandau pasijungti DAC
|
Jūs negalite rašyti naujų pranešimų į šį forumą Jūs negalite atsakinėti į pranešimus šiame forume Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite ištrinti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite dalyvauti apklausose šiame forume
|
|
|
Puslapis 1 iš 2 Pereiti prie 1, 2 Toliau |
|
|
Bandau pasijungti DAC |
Parašytas: 2007 07 26, 19:47 |
|
|
|
Iskilo probleme,o gal tik klausimas.. Turiu marantz cd-46 grotuva.Sugalvojau is jo pasiimti I2S signala ir pasibandyti dac atskira pasidaryti su tda1543.Bet problema su zeme kiek suprantu.Nes jei darau atskira maitinima savo dac'ui tai tada i2s signalas neturi zemes tiesiogines ir negroja man visai.Kai pasiimu maitinima is pacio grotuvo tada groja.Jeigu abieju devaisu zemes sujungiu i kruva tada irgi vejai gaunasi kazkokie.Bet man reikia kitos itampos nei cd grotuve yra.Tai klausimas mano kaip issprest sita problema? O gal as cia kazka ne taip suprantu? Nezinau kur saknu ieskot... |
|
|
|
|
|
Bandau pasijungti DAC |
Parašytas: 2007 07 26, 20:11 |
|
|
|
Tikrai zemes jungei, gal savo dac vietoj zemes minusini laida naudoji? |
|
|
|
|
|
Bandau pasijungti DAC |
Parašytas: 2007 07 26, 20:59 |
|
|
|
hmm,susimasciau... Jo minusinis i zeme buvo jungta,pliusinis i maitinima mikres.O tai is kur kitur as zeme paimsiu? |
|
|
|
|
|
Bandau pasijungti DAC |
Parašytas: 2007 07 27, 05:59 |
|
|
|
ai tai jei grotuve tripolis maitinimas,tai ir as turiu daryti tki pat ir tada gerai turi buti? |
|
|
|
|
|
Bandau pasijungti DAC |
Parašytas: 2007 07 27, 21:05 |
|
|
|
Daryk su tripoliu, tada turetu but gerai, man irgi su dipoliniu maitinimu pastoviai problemos buna, kai kelis aparatus sujungiu. |
|
|
|
|
|
|
Bandau pasijungti DAC |
Parašytas: 2007 07 28, 15:37 |
|
|
|
Nu va dabar visai be minciu likau,nezinau kas daryt..pasiemiau maista nuo cd grotuvo kur aukstesne itampa.Pastaciau kriena.Tai turiu zeme bendra su grotuvu ir turiu 8V plius.Taigi maista mikrei turiu, Vref su potensu nustatau taip kad ant Vout butu 3.85V(aprasymas taip liepia).Ant Vout bandziau rezistorius nuo puses iki kokiu triju kiloomu.Ir gaunas stai kas: grot groja bet signalo lygis isejime labai zemas.O pagal viska 2V rms tureciau isgauti.Signalas toks kad stipriaka ant viso garso atsuku tai tada vos girdziu.Garsas neiskraipytas,graziai groja tik nesuprantu kodel tiek mazai smarves.Be to keiciant mikres maitinimo itampa garsas nekinta kol visai nenumazini.Toks ispudis kadpacioj mikrej krienas.Ir isejime konstanta ir nieko neina patiuninti.Bet inete skaitau tai zmones daro ir dziaugias.Gal kas daret su sita mikre? |
|
|
|
|
|
|
Bandau pasijungti DAC |
Parašytas: 2007 07 31, 14:00 |
|
|
|
Del silpno signalo -originaliuose Philips grotuvuose stovedavo TDA1543 su uztepta sviesia juostele ,panasu ,jos isejime stovi apsauginiai diodai (kaip absoliucioj daugumoj lygegriaciu dac). Tad lygis apie 0,7V max. Nusipirk siuolaikinius Milgretoj ir nebus problemu. |
|
|
|
|
|
Bandau pasijungti DAC |
Parašytas: 2007 07 31, 16:27 |
|
|
|
Thanks Dariusku!! Butent pas mane su ta juostele ir yra.Pirkau ja evitoje.
Tiesa pries tai kai nesigavo man su TDA 1543,tada paemiau original TDA 1545A is savo marantz ir irgi pasijungiau be operacinio,o tik per rezistorius.Tai tik pasijungus pasirode kad geriau.Erdve,detalumas pagerejo,bet paklausius sugrizau prie original varianto su operaciniu.Nes kazkaip auksti tartum aiskesni,bet per daug ikirus ir erzino.Labai jau garsas skaitmeniskas kaip visciukas nupestas:) Kazkas negerai ten aukstuose.Tai dabar galvoju pasibandyt su TDA 1543,bet speju rezultatas panasus turetu buti.. |
|
|
|
|
|
Bandau pasijungti DAC |
Parašytas: 2007 07 31, 16:57 |
|
|
|
Su operaciniu tikrai garsas skaitmeniskesnis. Beje ,ar emei i2s pries skaitmenini filtra? |
|
|
|
|
|
Bandau pasijungti DAC |
Parašytas: 2007 08 01, 16:25 |
|
|
|
O skaitmeninis filtras naudojamas aukstiems nupjauti kai yra oversamplingas? Na mano atveju va cia raso http://www.diyparadise.com/cd46/cd46repair.html kad non-oversampling mano playeris.o siaip I2S emiau nuo esamo DAC iejimo koju.O tai skaitmeninis filtras buna kazkokia mikre relizuotas? kaip ja atpazinti? |
|
|
|
|
|
Bandau pasijungti DAC |
Parašytas: 2007 08 02, 08:09 |
|
|
|
Issiaiskink ,koks ten dac stovejo.Jei delta sigma, tai jame skaitmeninis filtras ir yra ,kitaip gali buti greiciausiai SA7220, jei lygegriatus dac. |
|
|
|
|
|
Bandau pasijungti DAC |
Parašytas: 2007 08 11, 11:12 |
|
|
|
Pas mane saa7345 kartu su tda 1301.Mano galva i2s signala sitie devaisai ir suformuoja.Ar i2s galima pasiimti dar is arciau nei po saa7345? Bet jei ir taip tai ar yra naudos imti dar pries skaitmenini filtra? Ka tas skaitmeninis filtras gali tokio inesti kad trukdytu mano dac'ui be op-amp? o kai dac su op-amp tada jau nieko tokio.Vis man kyla neaiskumu.. |
|
|
|
|
|
Bandau pasijungti DAC |
Parašytas: 2007 08 12, 11:34 |
|
|
|
Ai jau aisku.Saa7345 dekoderis kuris ir suformuoja i2s ir nera pas mane jokio digital filter.Na bandysiu pagaliau tda1543 pasijungti |
|
|
|
|
|
Bandau pasijungti DAC |
Parašytas: 2007 08 13, 11:53 |
|
|
|
Sudas gaunas.Visur TDA1543 tokie patys su sviesia juostele.Ir neiseina nieko padaryti.Tik nesuprantu kodel google pilna projektu su tda1543 |
|
|
|
|
|
|
Google paieška forume |
|
|
Naujos temos forume |
|
|