|

|
Elektronika.lt portalo forumas
Jūs esate neprisijungęs lankytojas. Norint dalyvauti diskusijose, būtina užsiregistruoti ir prisijungti prie forumo.
Prisijungę galėsite kurti naujas temas, atsakyti į kitų užduotus klausimus, balsuoti forumo apklausose.
Administracija pasilieka teisę pašalinti pasisakymus bei dalyvius,
kurie nesilaiko forumo taisyklių.
Pastebėjus nusižengimus, prašome pranešti.
Dabar yra 2025 07 18, 16:19. Visos datos yra GMT + 2 valandos.
|
|
|
 |
Forumas » Radioelektronika » Metalo detektorius.
|
Jūs negalite rašyti naujų pranešimų į šį forumą Jūs negalite atsakinėti į pranešimus šiame forume Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite ištrinti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite dalyvauti apklausose šiame forume
|
|
|
Puslapis 1 iš 2 Pereiti prie 1, 2 Toliau |
|
 |
 |
Metalo detektorius. |
Parašytas: 2007 06 29, 17:20 |
|
|
|
Sveiki.
Zinau kur uzkasas "lobis" o jei rimciau tai keletas tonu metalo. Plotas apie 20 aru. Gylis mazdaug nuo 1 iki 2 metru. Na samdyt jumza ir viska ten perkast tai nepigiai atsieitu, tad galvoju apie si daikta. Dabar apie pati lobi ir dirvozemi. 1. Seniau i ta vieta pildavo metalo drozles nuo tekinimo agregatu, na bet ju ten palyginus mazai pagal plota, tad visame dirvozemyje rodys kad yra metalo 2. "lobio" vienas gabaliukas sveria mazdaug 2.5 tonos. Tai va. Ligu viska surasiau ko man reikia. Reik agregato kuris reaguotu i didesni metalo kieki iki 2 ar 2.5 metru. Pasiulykit schema, info ar kazka panasaus. Seip elektronikoi nesijauciu stipriai bet jei projekta pradesiu tai itrauksiu keleta draugu i sita kose.
Dekui.
P.S. priimciau ir asmenu dirbanciais su MD tel numeriu kad nebereiktu man paciam gamint ar pan. Skuodo raj. |
|
|
|
|
 |
 |
Metalo detektorius. |
Parašytas: 2007 06 29, 17:38 |
|
|
|
jei tai metalo drozles tai dabar rasi nebe meatala o metalo rūda. galesi statyti aukstakrosne ir gaminti metala.
jei tas metalo kiekis tikrai ziauriai didelis atrodo galima kompasu paieskoti bandyti. toks metalo kiekis turetu kiek isderinti zemes magnetini lauka. |
|
|
|
|
 |
Metalo detektorius. |
Parašytas: 2007 06 29, 18:45 |
|
|
|
Tos drozles man maziausiai rupi. Pasitikslinau su tuom kas mate kas per "lobis" tenais. Svoris nuo 3 iki 5 tonu gali but. |
|
|
|
|
 |
Metalo detektorius. |
Parašytas: 2007 06 29, 20:55 |
|
|
|
Esmė tokia jei gerai supratau ta degtukų dėžutė pakasta 2,5-3m gylyje, vadinasi tau reikai giluminio detektoriaus. Antra drožlės bus virtusios rūdimis ir kiek supratau, jos yra pasklidusios po visą plotą, tai irgi blogai, nes (kaip čia išsireiškus) divožemis yra užterštas ir tau gali visur rodyti, kad yra metalo.
Išeitis nevark ir negamin detektoriaus, geriau susirask žmogą, kuris turi gerą su daug finkcijų metalo detektorių, jam sumokėsi kažkiek ir jis tau suras, o atiseis manau ant to pačio... http://md.operacija.com/forum/ ten kiečiausias kiek aš žinau Irfas, tai kreipkis į jį, jei nori pasiskaityk ten teorijos gan daug lietuviškai http://md.operacija.com/ , yra ir nemažai schemų, tik dauguma rusų kalba...
 |
|
|
|
|
 |
 |
Metalo detektorius. |
Parašytas: 2007 06 30, 13:33 |
|
|
|
Ten ta foruma jau is seniau zinojau bet galime sakyti kad jis pusgyvis. Kol kas atkreips ir demesi tai ir ziema jau ateis tod ir rasau cia. Buciau jau seniai toki zmogu pasisamdes bet tokiam uzkampy kaip skuodas tokiu 0. |
|
|
|
|
 |
Metalo detektorius. |
Parašytas: 2007 06 30, 18:55 |
|
|
|
Arafatas rašo: |
Ten ta foruma jau is seniau zinojau bet galime sakyti kad jis pusgyvis. Kol kas atkreips ir demesi tai ir ziema jau ateis tod ir rasau cia. Buciau jau seniai toki zmogu pasisamdes bet tokiam uzkampy kaip skuodas tokiu 0. |
Na užkampis yra užkampis.... Bet gal išeitų sisitarti vistiek, gal kokios giminės netoliese gyvena ar kas nors panašaus.... Verta pabandyti per galva gi niekas neduos už klausimą. Parašyk privatą Irfui... |
|
|
|
|
 |
Metalo detektorius. |
Parašytas: 2007 06 30, 20:43 |
|
|
|
Jei padaryti metalo detektoriu, kuris rodytu metala 2 m gylyje,pigiau ir greiciau JUMZ'as. Tokie irenginiai kainuoja apie 4000$  |
|
|
|
|
 |
Metalo detektorius. |
Parašytas: 2007 06 30, 21:55 |
|
|
|
sweg rašo: |
Jei padaryti metalo detektoriu, kuris rodytu metala 2 m gylyje,pigiau ir greiciau JUMZ'as. Tokie irenginiai kainuoja apie 4000$  |
Geras aš sutinku, bet jug piliečiai gamina giluminius tik gal jų kokybė ne tokia gera nėra godografo ir pan.... |
|
|
|
|
 |
Metalo detektorius. |
Parašytas: 2007 06 30, 22:38 |
|
|
|
cia jug kalbama ne apie monetos paieska 2m gylyje o didelis kalnas metalo, nors visdelto 2 tonos tai turbut nera taip jau daug nebus net 1 kubinio metro
siaip manau kazko ipatingo nereikia, tik suvynioti bent 1M diametro rite ir betkoks metalo ieskiklis turetu kazkiek suveikti. zinoma nepavyks atskirti ar cia vinis ant pavirsiaus ar tona metro gylyje.
jei nori matyti atstuma reikia keleto riciu |
|
|
|
|
 |
Metalo detektorius. |
Parašytas: 2007 06 30, 22:55 |
|
|
|
jei padarytum bent 2 vienodus metalo detektorius, tai butu galima nustatyti ir apytiklsi atstuma iki metalo, jei metalas pavirsiuje ji jaus tik viena rite, jei giliai tai jaus abi rites |
|
|
|
|
 |
Metalo detektorius. |
Parašytas: 2007 07 11, 12:32 |
|
|
|
Sveiki. Nu padriau http://i201.photobucket.com/albums/aa251/didshirshis2/metalo_schema_b.gif schemute. Viskas veikia, rite suviniojau 93 cm skersmens, sukau mazdaug tokio pat induktyvumo kaip ir schemu archyve aprasyto BFO md, suderinau su mazaja rite. Problema tokia kad traktoriaus rema ore man gaude is 60 cm nuotolio mazdaug (o reikia ~2 m i zemeje). Ziuriu i ta didziaja rite ir kazkaip pradejos kilt mintis ar jinai gali sugebet sukurt toki elektromagnetini lauka kad jis tokiu atstumu reaguotu? Yra minciu ir patarimu? |
|
|
|
|
 |
Metalo detektorius. |
Parašytas: 2007 07 11, 16:23 |
|
|
|
Nelabai supratau 93cm skersmuo , manau jei mažesnę vynioji tai visas magnetinis laukas susikauptų vienoj vietoje ir gal giliau eitų... Čia tik kvaili mano pasvarstymai, mane domina kodėl tokį didelį skersmenį, kone metras. |
|
|
|
|
 |
Metalo detektorius. |
Parašytas: 2007 07 11, 17:37 |
|
|
|
nu kad didele rekomendavo ir taip logiskai pamastes tokio skersmens elektromagnetinis laukas bus silpnas bet didelis atstumas, o mazos bus labiau sukoncentruotas ir labiau reaguos i alaus kamstelius ant pavirsiaus o man reikia apie keleta tonu 1,5 metro gylije mazdaug. |
|
|
|
|
|
 |
Google paieška forume |
|
 |
Naujos temos forume |
|
 |