|

|
Elektronika.lt portalo forumas
Jūs esate neprisijungęs lankytojas. Norint dalyvauti diskusijose, būtina užsiregistruoti ir prisijungti prie forumo.
Prisijungę galėsite kurti naujas temas, atsakyti į kitų užduotus klausimus, balsuoti forumo apklausose.
Administracija pasilieka teisę pašalinti pasisakymus bei dalyvius,
kurie nesilaiko forumo taisyklių.
Pastebėjus nusižengimus, prašome pranešti.
Dabar yra 2025 10 13, 23:52. Visos datos yra GMT + 2 valandos.
|
|
|
 |
Forumas » Elektronika žaliems » transformatorius, padekit
|
Jūs negalite rašyti naujų pranešimų į šį forumą Jūs negalite atsakinėti į pranešimus šiame forume Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite ištrinti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite dalyvauti apklausose šiame forume
|
|
|
Puslapis 1 iš 2 Pereiti prie 1, 2 Toliau |
|
 |
transformatorius, padekit |
Parašytas: 2007 05 14, 23:05 |
|
|
|
gal kas galit pasakyt kaip namu salygomis pasidaryti transformaturiu kuris is 12v werstu i 9v ar maziau siek tiek.. padekit prasau lb reikia. |
|
_________________ noriubritwos |
|
|
|
 |
Parašytas: 2007 05 14, 23:21 |
|
|
|
paimi ir nuvynioji antrines apvijas kol duos tau tuos 9v, šeip nekokreti situacija, gal tu kokį nors maitblokį nori perdirbti? tai ten dažnai būna srovė išlyginta... Beje po lyginomo srovė padidėja 1,4 akrto taigi tavo trafukas duoda antrinėje apvijoje apie 9v kai išlygini gauni 12v...
Yra ir kitas variantas pasiieškok schemikių krieninių tai ten būna, kad iš 12 verčia į 9v.... buvo temos apie tai ne vien tai paknaisyk rasi.... |
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2007 05 14, 23:43 |
|
|
|
na man yra koloneles kuriose yra pajungtas tranzistorius is 220v i 9v tai as noriu tas koloneles pajunkt nuo motociklo 12v akumukliatoriaus, o man wiso to reik kad nuo 12v nesudegtu tos koloneles wisaa ta mikroskema nes ji yra 9v tai kaip tai padaryt ? jei galima kaipo wisai zaliam paaiskinkit |
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2007 05 14, 23:57 |
|
|
|
bet as noriu is grotuvo su cd paprasto pasijungt, tai jei tiesei jungiu lb tylei groja.. as tam ir noriu jungt per ta trazistoriu ir tas kolonkes shema kad garsiau butu , wat |
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2007 05 15, 08:08 |
|
|
|
noriubritwos2 rašo: |
bet as noriu is grotuvo su cd paprasto pasijungt, tai jei tiesei jungiu lb tylei groja.. as tam ir noriu jungt per ta trazistoriu ir tas kolonkes shema kad garsiau butu , wat |
Tu čia kažką painioji.CD plejerį jungi prie kolonelių,kolonėles maitini nuo 12V per dijodus ir viskas,grot turi tokiu pat garsumu,kaip ir maitinant tas kolonkes nuo 220V,nes pats sakei,kad po trafo yra tik 9V. |
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2007 05 15, 12:33 |
|
|
|
dijodai tai tipo tos lemputes dijodines? gal gali wisak smulkei pasakyt kaip ten ka sujungt ? |
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2007 05 15, 12:35 |
|
|
|
tai tipo tarp koloneliu maitinimo laido pliusinio pajungi du dijodus ir jungi i pliusa ir turi td mazint elektra? nesudegs koloneliu plokste? nes kaip tiesi pajungaiu is 12v tai wienos sudege.. tai db bijau taip pat daryt |
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2007 05 15, 21:45 |
|
|
|
gnt73 rašo: |
Junk koloneles prie akumo per du dijodus ir nesuk galvos su trafu
 |
nuo kada ant dijodu krenta po 1.5v? |
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2007 05 15, 22:21 |
|
|
|
Po dvieju dijodu liks 10-10,5V.Jei schema skirta 9V,tai jai nebus per daug.Praktiskai ja galima butu jungti ir tiesiai-tikrai nesudegtu.Dijodai cia saugo ne nuo per dideles ytampos,o nuo,,meistro,, kuris, sprendziant pagal kitus jo postus,nesunkiai gali pliusa su minusu sumaisyt-tada tikrai sudegs |
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2007 05 15, 22:29 |
|
|
|
deja buwau wiena tokia sujunges teisingai kolonele ir teisiogei, ir sudege shema, pasirodo mano koloneles ne 9v o 5v.. tai ka tokiu atweju? nepykit kad kiauras esu bet man lb reikia |
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2007 05 15, 23:45 |
|
|
|
noriubritwos2 rašo: |
deja buwau wiena tokia sujunges teisingai kolonele ir teisiogei, ir sudege shema, pasirodo mano koloneles ne 9v o 5v.. tai ka tokiu atweju? nepykit kad kiauras esu bet man lb reikia |
Tokiu atveju tau reiks mikroschemos UA78T05(Lemonoj-4Lt,arba M*78T05-Evitoj 3Lt).
jungi sitaip:
Mikroschema butinai statai ant radijatoriaus  |
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2007 05 16, 11:26 |
|
|
|
o pwz nuo kitos cchemos radijatorius bw lyg tai kazkoks aliuminio plokstele storoka, tai tiktu toksai? ir ka jungt ant c1 c2? |
|
|
|
|
|
 |
Google paieška forume |
|
 |
Naujos temos forume |
|