|

|
Elektronika.lt portalo forumas
Jūs esate neprisijungęs lankytojas. Norint dalyvauti diskusijose, būtina užsiregistruoti ir prisijungti prie forumo.
Prisijungę galėsite kurti naujas temas, atsakyti į kitų užduotus klausimus, balsuoti forumo apklausose.
Administracija pasilieka teisę pašalinti pasisakymus bei dalyvius,
kurie nesilaiko forumo taisyklių.
Pastebėjus nusižengimus, prašome pranešti.
Dabar yra 2025 06 22, 07:22. Visos datos yra GMT + 2 valandos.
|
|
|
 |
Forumas » Elektronika žaliems » reikia pagalbos man ir mokytojai su oscilografu
|
Jūs negalite rašyti naujų pranešimų į šį forumą Jūs negalite atsakinėti į pranešimus šiame forume Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite ištrinti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite dalyvauti apklausose šiame forume
|
|
|
 |
 |
reikia pagalbos man ir mokytojai su oscilografu |
Parašytas: 2007 06 01, 16:45 |
|
|
|
sveiki. Turi fizikos mokytoja mokykloje toki seną rusiška oscilografą. Šiandien nuėjau aš pas ją pasinaudoti oscilografu. Kadangi aš nemoku tai paklausiau mokytojos kur ką jungti ir ką žiūrėti. Pasirodo ji irgi nieko nemoka. Moka tik įjungti ir judinti žalią spindulį sukinėjant rankenėlę.
Dabar keletas klausimų.
Ar įmanoma su oscilografu pamatuoti kiek ritė indukuoja Hz? jeigu taip, tai kaip?
Ir kur ir ką reikia jungti ant oscilografo ( kas ten maždaug reguliuojasi, kur jungti kontaktus, kaip kanors pamatuoti...) ? žinoma tas oscilografas priešistorinis, rusiškas, bet gerai išlaikytas. Nei jo modelio nieko daugiau apie jį negaliu pasakyti, bet manau kad ant senų rusiškų oscilografų visos rankenėlės, reguliavomai ir t.t. bet kažkiek tūrėtų būti panašu. |
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2007 06 01, 17:02 |
|
|
|
Foto, priekinės panelės.... kitaip bus pilstymas iš tuščio į kiaurą. Jei jau norisi matuot ritės parametrus oscilograf,u reikės signalų generatoriaus.
Ir kaip suprast pasakyma " kiek ritė indukuoja Hz" gal tu visgi pradėk nuo knygučių skaitymo..... |
|
|
|
|
 |
 |
 |
Parašytas: 2007 06 01, 17:51 |
|
|
|
Rites neindukuoja jokio daznumo-cia visiskas nusikalbejimas.Rites pagrindinis parametras-induktyvumas,matuojamas henriais(H).Daznis gali buti tiktai generuojamas-ta tavo minetam metalo detektoriuje daro generatoriai su tranzais Q1 ir Q2.Jei nori pamatuot rites induktyvuma,tam geriausiai naudot multimetra,kuris turi tokia funkcija-su oscilografu ir generatorium daug darbo,o mazas tikslumas.Dazni irgi geriausia matuot su daznomaciu arba siuolaikiniu oscilografu.Jei rimtai nori kazko ismokt elektronikoj,skaityk rimtas knygas-internete publikuojamoj medziagoj labai daug klaidu. |
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2007 06 01, 19:01 |
|
|
|
sneikaz rašo: |
Kuo skirias oscilografas nuo osciloskopo?  |
praktiskai nesikira, nes naudojame zodsius vienodai, teoriskai kagal kabos taisykles iseina kad grafas paiso ant ko nors skopas parodo.
o naudoti osilografa lengva, padarai linija per viduti , ikisi vini i Y iejima turi atsirasti 50hz sinusiode, o paskui rankenelemis sukineji kad jos dydis butu kokio nori.
jau baisiai durna mokytoja turi buti kad jo nemoketu panaudoti |
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2007 06 01, 19:12 |
|
|
|
hmmmm, kaip čia man dabar pamatuoti
testeris induktyvumo nematuoja reikia gal nulėkti iki kokios radio taisyklos, gal ten kanors turės
nes vielos 0,25mm nerandu tai paimiau apie 0,4mm. o beto ar taip ar taip vistiek kad abidvi rites suderinti reiktų pamatuoti induktyvumą abiejų |
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2007 06 01, 20:05 |
|
|
|
pasigamink induktyvumo matavimo prietaisa. tai is esmes tik generatorius is jo isejimas per varza, i rite ir korpusa, tada toliau ant rites tereikia pamatuoti itampa.
jei nenori gaminti gali tiesiog paduoti i rite 50hz matuok testeriu kokia ant jos itampa ir srove. |
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2007 06 02, 14:00 |
|
|
|
Digix rašo: |
pasigamink induktyvumo matavimo prietaisa. tai is esmes tik generatorius is jo isejimas per varza, i rite ir korpusa, tada toliau ant rites tereikia pamatuoti itampa.
jei nenori gaminti gali tiesiog paduoti i rite 50hz matuok testeriu kokia ant jos itampa ir srove. |
gal gali kokia schemutę įdėt? |
|
|
|
|
|
 |
Google paieška forume |
|
 |
Naujos temos forume |
|