Elektronika.lt
 2025 m. birželio 22 d. Projektas | Reklama | Žinokite | Klausimai | Prisidėkite | Atsiliepimai | Kontaktai
Paieška portale
EN Facebook RSS

Kas naujo  Katalogas  Parduotuvės  Forumas  Tinklaraščiai
 Pirmas puslapisSąrašas
 Forumas / + pokalbiai
 - Paieška forume
 - D.U.K. / Forumo taisyklės
 - Narių sąrašas
 - Registruotis
 - Prisijungti

Elektronika.lt portalo forumas

Jūs esate neprisijungęs lankytojas. Norint dalyvauti diskusijose, būtina užsiregistruoti ir prisijungti prie forumo. Prisijungę galėsite kurti naujas temas, atsakyti į kitų užduotus klausimus, balsuoti forumo apklausose.

Administracija pasilieka teisę pašalinti pasisakymus bei dalyvius, kurie nesilaiko forumo taisyklių. Pastebėjus nusižengimus, prašome pranešti.

Dabar yra 2025 06 22, 07:22. Visos datos yra GMT + 2 valandos.
 Forumas » Elektronika žaliems » reikia pagalbos man ir mokytojai su oscilografu
Jūs negalite rašyti naujų pranešimų į šį forumą
Jūs negalite atsakinėti į pranešimus šiame forume
Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite ištrinti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite dalyvauti apklausose šiame forume

Puslapis 11
Pradėti naują temą  Atsakyti į pranešimą Rodyti ankstesnį pranešimą :: Rodyti kitą pranešimą 
 reikia pagalbos man ir mokytojai su oscilografu
PranešimasParašytas: 2007 06 01, 16:45 Pranešti apie taisyklių pažeidimą Atsakyti su citata
aqmas
Patyręs dalyvis
Patyręs dalyvis
Peržiūrėti vartotojo aprašymą Siųsti asmeninį pranešimą Siųsti el. laišką
sveiki. Turi fizikos mokytoja mokykloje toki seną rusiška oscilografą. Šiandien nuėjau aš pas ją pasinaudoti oscilografu. Kadangi aš nemoku tai paklausiau mokytojos kur ką jungti ir ką žiūrėti. Pasirodo ji irgi nieko nemoka. Moka tik įjungti ir judinti žalią spindulį sukinėjant rankenėlę.

Dabar keletas klausimų.
Ar įmanoma su oscilografu pamatuoti kiek ritė indukuoja Hz? jeigu taip, tai kaip?
Ir kur ir ką reikia jungti ant oscilografo ( kas ten maždaug reguliuojasi, kur jungti kontaktus, kaip kanors pamatuoti...) ? žinoma tas oscilografas priešistorinis, rusiškas, bet gerai išlaikytas. Nei jo modelio nieko daugiau apie jį negaliu pasakyti, bet manau kad ant senų rusiškų oscilografų visos rankenėlės, reguliavomai ir t.t. bet kažkiek tūrėtų būti panašu.
PranešimasParašytas: 2007 06 01, 17:02 Pranešti apie taisyklių pažeidimą Atsakyti su citata
Arunčikas
Užkietėjęs dalyvis
Užkietėjęs dalyvis
Peržiūrėti vartotojo aprašymą Siųsti asmeninį pranešimą
Foto, priekinės panelės.... kitaip bus pilstymas iš tuščio į kiaurą. Jei jau norisi matuot ritės parametrus oscilograf,u reikės signalų generatoriaus.
Ir kaip suprast pasakyma " kiek ritė indukuoja Hz" gal tu visgi pradėk nuo knygučių skaitymo.....
PranešimasParašytas: 2007 06 01, 17:07 Pranešti apie taisyklių pažeidimą Atsakyti su citata
Gedizmaz
Užkietėjęs dalyvis
Užkietėjęs dalyvis
Ale tos fizikos mokytojos... Vis reikia jas mokyt ir mokyt Rolling Eyes Very Happy Laughing
PranešimasParašytas: 2007 06 01, 17:14 Pranešti apie taisyklių pažeidimą Atsakyti su citata
aqmas
Patyręs dalyvis
Patyręs dalyvis
Citata:
Ir kaip suprast pasakyma " kiek ritė indukuoja Hz"

"Jeigu turite osciloskopą, ši ritė turi indukuoti apie 104 Hz."
citata iš http://www.elektronika.lt/schematic/theme/82/1206/

reikia osciloskopo, bet tokio mokykloje išvis nėra, tai galvoju gal su oscilografu išeina

ps. knygučių tai reikia skaityti, ir skaitau Smile
PranešimasParašytas: 2007 06 01, 17:51 Pranešti apie taisyklių pažeidimą Atsakyti su citata
gnt
Veteranas
Veteranas
Rites neindukuoja jokio daznumo-cia visiskas nusikalbejimas.Rites pagrindinis parametras-induktyvumas,matuojamas henriais(H).Daznis gali buti tiktai generuojamas-ta tavo minetam metalo detektoriuje daro generatoriai su tranzais Q1 ir Q2.Jei nori pamatuot rites induktyvuma,tam geriausiai naudot multimetra,kuris turi tokia funkcija-su oscilografu ir generatorium daug darbo,o mazas tikslumas.Dazni irgi geriausia matuot su daznomaciu arba siuolaikiniu oscilografu.Jei rimtai nori kazko ismokt elektronikoj,skaityk rimtas knygas-internete publikuojamoj medziagoj labai daug klaidu.
PranešimasParašytas: 2007 06 01, 18:03 Pranešti apie taisyklių pažeidimą Atsakyti su citata
sneikaz
Patyręs dalyvis
Patyręs dalyvis
Kuo skirias oscilografas nuo osciloskopo? Laughing
PranešimasParašytas: 2007 06 01, 19:01 Pranešti apie taisyklių pažeidimą Atsakyti su citata
Digix
VIP narys
VIP narys
sneikaz rašo:
Kuo skirias oscilografas nuo osciloskopo? Laughing

praktiskai nesikira, nes naudojame zodsius vienodai, teoriskai kagal kabos taisykles iseina kad grafas paiso ant ko nors skopas parodo.

o naudoti osilografa lengva, padarai linija per viduti , ikisi vini i Y iejima turi atsirasti 50hz sinusiode, o paskui rankenelemis sukineji kad jos dydis butu kokio nori.
jau baisiai durna mokytoja turi buti kad jo nemoketu panaudoti
PranešimasParašytas: 2007 06 01, 19:12 Pranešti apie taisyklių pažeidimą Atsakyti su citata
aqmas
Patyręs dalyvis
Patyręs dalyvis
hmmmm, kaip čia man dabar pamatuoti Rolling Eyes
testeris induktyvumo nematuoja Sad reikia gal nulėkti iki kokios radio taisyklos, gal ten kanors turės Rolling Eyes
nes vielos 0,25mm nerandu tai paimiau apie 0,4mm. o beto ar taip ar taip vistiek kad abidvi rites suderinti reiktų pamatuoti induktyvumą abiejų
PranešimasParašytas: 2007 06 01, 20:05 Pranešti apie taisyklių pažeidimą Atsakyti su citata
Digix
VIP narys
VIP narys
pasigamink induktyvumo matavimo prietaisa. tai is esmes tik generatorius is jo isejimas per varza, i rite ir korpusa, tada toliau ant rites tereikia pamatuoti itampa.

jei nenori gaminti gali tiesiog paduoti i rite 50hz matuok testeriu kokia ant jos itampa ir srove.
PranešimasParašytas: 2007 06 02, 14:00 Pranešti apie taisyklių pažeidimą Atsakyti su citata
aqmas
Patyręs dalyvis
Patyręs dalyvis
Digix rašo:
pasigamink induktyvumo matavimo prietaisa. tai is esmes tik generatorius is jo isejimas per varza, i rite ir korpusa, tada toliau ant rites tereikia pamatuoti itampa.

jei nenori gaminti gali tiesiog paduoti i rite 50hz matuok testeriu kokia ant jos itampa ir srove.

gal gali kokia schemutę įdėt?
PranešimasParašytas: 2007 06 02, 15:42 Pranešti apie taisyklių pažeidimą Atsakyti su citata
Digix
VIP narys
VIP narys
apie sita jau buvo visa tema
http://cappels.org/dproj/Lmeter/lmet.htm

jei ziauriai nori galima prietaisia dar supaprastinti, bet jei pagamisis toki kaip parodyta tai turesi gera LC matuokli
Pradėti naują temą  Atsakyti į pranešimą

Forumo sistema: phpBB
 „Google“ paieška forume
 Kas naujesnio?
 Naujos temos forume

Global electronic components distributor – Allicdata Electronics

Electronic component supply – „Eurodis Electronics“

LOKMITA – įvairi matavimo, testavimo, analizės ir litavimo produkcija

Full feature custom PCB prototype service

Sveiki ir ekologiški maisto produktai

Mokslo festivalis „Erdvėlaivis Žemė

LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina

„Konstanta 42“

„Mokslo sriuba“

www.matuok.lt - Interneto spartos matavimo sistema

www.esaugumas.lt – apsaugok savo kompiuterį!

PriedaiMobiliems.lt – telefonų priedai ir aksesuarai

Draugiškas internetas

FS25 Tractors
Farming Simulator 25 Mods, FS25 Maps, FS25 Trucks
ETS2 Mods
ETS2 Trucks, ETS2 Bus, Euro Truck Simulator 2 Mods
FS22 Tractors
Farming Simulator 22 Mods, FS22 Maps, FS25 Mods
VAT calculator
VAT number check, What is VAT, How much is VAT
FS25 Mods
FS25 Harvesters, FS25 Tractors Mods, FS25 Maps Mods
Dantų protezavimas
All on 4 implantai,
Endodontija mikroskopu,
Dantų implantacija
FS25 Mods
FS25 Maps, FS25 Cheats, FS25 Install Mods
FS25 Mods
Farming Simulator 25 Mods,
FS25 Maps
ATS Trailers
American Truck Simulator Mods, ATS Trucks, ATS Maps
Football Training Kit
Football Training Equipment, Football Skills, Football Training
Reklama
‡ 1999– © Elektronika.lt | Autoriaus teisės | Privatumo politika | Atsakomybės ribojimas | Turinys | Reklama | Kontaktai LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina
Ets2 mods, Ats mods, Beamng drive mods
allmods.net
„MokslasPlius“ – mokslui skirtų svetainių portalas
www.mokslasplius.lt
Optical filters, UV optics, electro optical crystals
www.eksmaoptics.com
LTV.LT – lietuviškų tinklalapių vitrina
www.ltv.lt/technologijos/
Elektroninių parduotuvių optimizavimas „Google“ paieškos sistemai
www.seospiders.lt
FS22 mods, Farming simulator 22 mods,
FS22 maps