Jūs esate neprisijungęs lankytojas. Norint dalyvauti diskusijose, būtina užsiregistruoti ir prisijungti prie forumo.
Prisijungę galėsite kurti naujas temas, atsakyti į kitų užduotus klausimus, balsuoti forumo apklausose.
Administracija pasilieka teisę pašalinti pasisakymus bei dalyvius,
kurie nesilaiko forumo taisyklių.
Pastebėjus nusižengimus, prašome pranešti.
Dabar yra 2025 09 05, 21:52. Visos datos yra GMT + 2 valandos.
Jūs negalite rašyti naujų pranešimų į šį forumą Jūs negalite atsakinėti į pranešimus šiame forume Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite ištrinti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite dalyvauti apklausose šiame forume
sveiki. Pasisekė čia man, nusipirkau 17 varikliukų už 5lt http://whydoes.mikrovisata.net/pardavimui/varykliai.JPG
Dabar peržiūrėjau visus. Kaip pajungti varikliukus iš kurių išeina 4 laidai?
nuotraukoje jie viduriniai, tie kur su ilgomis ašelėmis.
Tokie iš viso yra keturi. Kaip supratau tai jie tūrėtų kažką stumdyti....
Kur nuotraukoje matosi trečias iš šono ir antras nuo viršaus, su ilga ašele. Šitų su ilga ašeli grupėje jis didžiausias. Jo ašelė sukasi kažkaip sunkiai, už kažko kliūna, o paspaudus ją gilyn sukasi lengvai. Todėl galvoju kad jis turi būti įdėtas į tokį rėmėlį kaip tas kur virš sraigto. Yra dar ir kitas kur su 4 spalvų laidais. Jis taip pat, sukant kliūna, o paspaudus ir sukant gerai. taiva dabar pora kalusimų. Ar jie turi būti rėmeliuose? kaip juos visus pajungti, nes iš jų išeina po 4 laidus.
ačiū už atsakymus
taiva aš ir noriu robotuką savo pabaigt, todėl ir pirkau. O kaip trifazius jungt? ant to didžaisuio su ilga ašimi parašyta 5VDC. ka tas VDC reiškia?
ant kito su ilga ašimi parašyta DC5V.
varau pagooglint pagal užrašus
VDC tai įtampa, dabar bijau sumeluot, bet man trodo, kad juos reikia paduoti besikeičiančio poliarumo srovę į tam tikrus du kontaktus, bet gali būt klystu.
_________________ nepamirškit, klysti žmogiška privatas - privatiems klausimams
arch linux
cia flopiku varikliukai bleen mano nuomone jie visiski sss... Bijau sumeluot,bet man atrodo tu ju nepajunkti tu kur su keturiais laidukais be plokstikes su kontroleriu..
cia flopiku varikliukai bleen mano nuomone jie visiski sss... Bijau sumeluot,bet man atrodo tu ju nepajunkti tu kur su keturiais laidukais be plokstikes su kontroleriu..
stepperis tai is esmes tas pats BLDC motoras.
jie nera maitinami impulsais o dazniausai nuolatine srove, nes 99% laiko jie stovi.
Apie tokiu varikliu valdyma internete informacijos labai daug, o jei naudoji procesoriu tai valdyti labai lengva.
taip pat stepperiai turi neitiketinai dideli sukimo momenta lyginant su tokio pat dydzio iprastu varikliuku.
Čia mano turimo varikliuko datasheet`as ten yra surašyta kaip valdyti tuos BLCD , gal tau pravers
www.eminebea.com/content/html/ en/motor_list/pm_motor/pdf/pl15s020.pdf