|

|
Elektronika.lt portalo forumas
Jūs esate neprisijungęs lankytojas. Norint dalyvauti diskusijose, būtina užsiregistruoti ir prisijungti prie forumo.
Prisijungę galėsite kurti naujas temas, atsakyti į kitų užduotus klausimus, balsuoti forumo apklausose.
Administracija pasilieka teisę pašalinti pasisakymus bei dalyvius,
kurie nesilaiko forumo taisyklių.
Pastebėjus nusižengimus, prašome pranešti.
Dabar yra 2025 06 16, 20:56. Visos datos yra GMT + 2 valandos.
|
|
|
 |
Forumas » Garso stiprintuvai » Mano būsimas 6F3P SE
|
Jūs negalite rašyti naujų pranešimų į šį forumą Jūs negalite atsakinėti į pranešimus šiame forume Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite ištrinti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite dalyvauti apklausose šiame forume
|
|
|
 |
 |
Mano būsimas 6F3P SE |
Parašytas: 2007 04 10, 11:02 |
|
|
|
Siaip visiskai nesamone..........
Kena reikia det viena ir geresni, dviem kanalam su 6f3p tai 5c4s, 5c9s, arba geriausiai 5c3s, bet paskutinis didziausios galios, bet duoda labai maza uzlaikyma, taigi geriausiai 5c9s , jo gan didelis uzlaikymas ir papildomos shemos nereiks, o jei darai su relem tai pradziai vistiek reikia biski anodines per varza, kad kondai pasikrautu.......
Siaip kenas +kondas+du droseliai ir uz droseliu dar kondai jau atskiri, o prie isejimo trafo papildomas koks mbgo 10 mikrofaradu.......
O lempu 6f3p paieskok importiniu analogu, daug geresnes.................. |
|
|
|
|
 |
Mano būsimas 6F3P SE |
Parašytas: 2007 04 10, 11:24 |
|
|
|
tikrai daryčiau su galingesne lempa. |
|
_________________ Pasaulyje nėra amžinų variklių, užtat amžinų stabdžių - pilna. |
|
|
|
 |
 |
Mano būsimas 6F3P SE |
Parašytas: 2007 04 10, 12:16 |
|
|
|
zym rašo: |
Siaip visiskai nesamone..........
Kena reikia det viena ir geresni, dviem kanalam su 6f3p tai 5c4s, 5c9s, arba geriausiai 5c3s, bet paskutinis didziausios galios, bet duoda labai maza uzlaikyma, taigi geriausiai 5c9s , jo gan didelis uzlaikymas ir papildomos shemos nereiks, o jei darai su relem tai pradziai vistiek reikia biski anodines per varza, kad kondai pasikrautu....... |
Iki galo supratau tik tiek, kad mano schema bloga
Kodėl geriau dėti vieną keną abiem kanalams ir galų gale kuris geriau - 5C9S ar 5C3S? Kondikus per varžą krauti po užvėlinto anodinės padavimo į lygintuvą ar tą vėlinimą mesti lauk ir palikti tik kondikų krovimą per varžą?
Siaip kenas +kondas+du droseliai ir uz droseliu dar kondai jau atskiri, o prie isejimo trafo papildomas koks mbgo 10 mikrofaradu....... |
O ne geriau nei du droseliai statyti vieną droselį, kondiką, tada čia kabinti išėjimo trafą, tada RC filtrą ir į triodo anodinę grandinę: http://img408.imageshack.us/img408/1189/lempinis3uv.jpg
16k ir 20uF filtracijos koef. ~200, kas atitinka 20H ir 25uF.
O lempu 6f3p paieskok importiniu analogu, daug geresnes.................. |
Šitą faktą žinau. Viskam savas laikas  |
|
|
|
|
 |
 |
Mano būsimas 6F3P SE |
Parašytas: 2007 04 10, 12:50 |
|
|
|
Aš šitam stiprintuvui maitimo bloką padariau taip:
1.Anodinis trafas 2x250v { 28v minusinei}
2. Kenas 5c4s
3. Kondas MBGO 20mkf
4. Droseliai po 12H kad atskirti kanalus
5. Po droselių kiekvienam kanalui po du 220mkf {Siemens} lygiagrečiai {kanalui 440mkf}, užšuntuoti papildomai 0,5mkf polipropileniniais Wima FKP .
Kaitinimui papildomai TH36.
Lempos ECL82
Minusinė su EAA91 {6X2P}
Indikacijai EM84
Out trafai iš Daugava radijo imtuvo.
Potencikas 2x22kOhm Ruwido
Daugiau jokių kitokių priemonių fonui nuimti nenaudota. Priglaudus ausį prie kolonėlės nesigirdi JOKIO fono visiškai! |
|
|
|
|
 |
 |
Mano būsimas 6F3P SE |
Parašytas: 2007 04 10, 15:03 |
|
|
|
Papaišiau tik lygintuvą ir filtrą.
Kenotronas 5C4S, 20uF, *H, 20uF, 12H kanalams atskirti, 20uF, į išėjimo trafą, 20H, 20uF, į triodo anodą per rezistorių.
Kas čia gerai/negerai? ten, kur *H užtenka 3H ir bendras filtracijos koef. bus labai panašus kaip tvr variante (~2000).
Edit: tvr, gal turi porelę naujų EM84 arba IN-13? Jei taip, tai kokia būtų kaina? |
|
|
|
|
 |
 |
 |
Mano būsimas 6F3P SE |
Parašytas: 2007 04 10, 16:17 |
|
|
|
assembled rašo: |
Kenotronas 5C4S, 20uF, *H, 20uF, 12H kanalams atskirti, 20uF, į išėjimo trafą, 20H, 20uF, į triodo anodą per rezistorių.
Kas čia gerai/negerai? ten, kur *H užtenka 3H ir bendras filtracijos koef. bus labai panašus kaip tvr variante (~2000).
Edit: tvr, gal turi porelę naujų EM84 arba IN-13? Jei taip, tai kokia būtų kaina? |
Matai dėl filtracijos tai viskas OK bet tavo maisto energetika bus prasta nes mažai talpumų, jeigu jau taip nori tai palik pirmą droselį{didelio induktyvumo nereikia, reikia kad būtų maža aktyvinė varža} bet tie droseliai per kuriuos eina į triodus tai man atrodo nereikalingi, geriau talpumo daugiau dadėti po antrų droselių ir viskas{ ar su kondais problema?}. Kaip bedarytum talpumo vistiek reikia dėti daugiau. EM84 porą surasiu.
Oi ir dar, jeigu naudosi 5C4S tai tą rėlę mesk velniop. |
|
|
|
|
 |
 |
Mano būsimas 6F3P SE |
Parašytas: 2007 04 10, 20:57 |
|
|
|
Osas rašo: |
Jei nepaslaptis su kokia prog paisai schemas? |
Altium DXP 2004. Visai nieko žaislas kai įsivažiuoji, nors šiaip ganėtinai sudėtingas.
tvr rašo: |
assembled rašo: |
Matai dėl filtracijos tai viskas OK bet tavo maisto energetika bus prasta nes mažai talpumų, jeigu jau taip nori tai palik pirmą droselį{didelio induktyvumo nereikia, reikia kad būtų maža aktyvinė varža} bet tie droseliai per kuriuos eina į triodus tai man atrodo nereikalingi, geriau talpumo daugiau dadėti po antrų droselių ir viskas{ ar su kondais problema?}. Kaip bedarytum talpumo vistiek reikia dėti daugiau. |
Kaip suprasti terminą "prasta energetika"?
Kas dėl 3 droselio, tai jį galima išmesti, tuo labiau jei dar dar didinti talpas.
Oi ir dar, jeigu naudosi 5C4S tai tą rėlę mesk velniop. |
Tai išvis nedaryti užlaikymo ar daryti kitaip? |
|
|
|
|
 |
 |
Mano būsimas 6F3P SE |
Parašytas: 2007 04 10, 21:28 |
|
|
|
Įsivaizduok kas būna kai suduoda didysis būgnas, kas darysis su garsu jeigu pas tave maiste mažai talpumo. Nuo talpumo labai priklauso faziniai iškraipymai ŽD srityje. SE stiprintuvas yra uždara grandinė, išėjimo trafas-maistas-lempa. Visi elementai yra sujungti nuosekliai todėl norint gauti maksimalų signalą apkrovoje{transformatoriuje} maitinimo bloko varža turi būti kiek galima mažesnė. Kadangi žemėjant dažniui kondensatoriaus talpuminė varža didėja todėl norint kad stipras gerai atkurtų ŽD reikia didinti maisto kondikų talpumą.
Jeigu dedi 5C4S anodinės užlaikymas bus automatiškai kol keno katodas neužkais. |
|
|
|
|
 |
 |
Mano būsimas 6F3P SE |
Parašytas: 2007 04 11, 00:31 |
|
|
|
Įsivaizduok kas būna kai suduoda didysis būgnas, kas darysis su garsu jeigu pas tave maiste mažai talpumo. Nuo talpumo labai priklauso faziniai iškraipymai ŽD srityje. SE stiprintuvas yra uždara grandinė, išėjimo trafas-maistas-lempa. Visi elementai yra sujungti nuosekliai todėl norint gauti maksimalų signalą apkrovoje{transformatoriuje} maitinimo bloko varža turi būti kiek galima mažesnė. Kadangi žemėjant dažniui kondensatoriaus talpuminė varža didėja todėl norint kad stipras gerai atkurtų ŽD reikia didinti maisto kondikų talpumą.
Jeigu dedi 5C4S anodinės užlaikymas bus automatiškai kol keno katodas neužkais. |
Cia nesupratau kalba eina apie B ar AB klases stiprintuvus?  |
|
|
|
|
 |
Mano būsimas 6F3P SE |
Parašytas: 2007 04 11, 07:58 |
|
|
|
Kaudio rašo: |
[
Cia nesupratau kalba eina apie B ar AB klases stiprintuvus?  |
Cia nesupratau kalba eina apie netiesinius ar fazinius iškraipymus a?  |
|
|
|
|
 |
 |
Mano būsimas 6F3P SE |
Parašytas: 2007 04 11, 10:06 |
|
|
|
Citata: |
Cia nesupratau kalba eina apie netiesinius ar fazinius iškraipymus a?  |
Jeigu maitinimo kondensatoriu talpis itakoja fazinius ir netiesiunius iskraipymus A klases stiprintuve-tai kaskas naujo ir tur but WE,Klangfilmo inzinieriai,Sakuma ir tt to nezinojo ir neskaite Elektronikos forumo kad nauduodavo tik 20-30 mkf PIO kondikus...
p.s Stasys S buvo daves pabandymui 3300/500v Rifa kondika,tai "maisto energetika"pasireiske gan neigiamai-bet greiciausiai tur but kad nenauduoju 6f3p,5c4 ir kitu legendiniu lempu ir gan prasta akustika ir signalo saltiniai(tik senukai Klangfilm,senukas Revox grotuvas su pora variantu DAC,Lenco l75,lempos irgi ne 300b,o visokios tipo px4,ren904,re134-kenotronai 5c4 pasibaige darant perejimus-tai nauduoju tipo RGN,dar kaskiek turiu ir ux280,80,5u4,5r4 ir gal reiketu nusipirkti koki 5c3 kad pajusti "energetika"?
tvr gal aprasytum savo sistema kad labai jauciasi "maisto energetika ir faziniai iskraipymai"ir pasitaupes kaska nusipirkciau ir pasieksperimentuociau  |
|
|
|
|
 |
 |
Mano būsimas 6F3P SE |
Parašytas: 2007 04 11, 11:39 |
|
|
|
Maladets KAUDIO, galu gale tonas svelnesnis, o jei dar nevartotum vakarietisku keiksmazodziu tai visai priartetum prie liaudies.......
Siaip negasdink zmogaus ir nevaryk dievo i medi, jis gi bando susipazinti su lempine technika, ziurek po 5 metu ir tave pavys ir vakarietiskus keiksmazodzius ismoks, bet viskam reikia laiko......Siaip geriau parasyk kiek laiko reikejo nuo pradzios kai pabandei pirma lempa iki dabartines busenos?? |
|
|
|
|
 |
Mano būsimas 6F3P SE |
Parašytas: 2007 04 11, 11:44 |
|
|
|
Kaudio rašo: |
p.s Stasys S buvo daves pabandymui 3300/500v Rifa kondika,tai "maisto energetika"pasireiske gan neigiamai... |
kuom konkreciai tas neigiamumas pasireiske ?
PS. O apie kokius laikus kalbate, kai sakai- klangfilm ir pan.? Cia 1970, veliau/anksciau? Siaip smalsauju  |
|
|
|
|
|
 |
Google paieška forume |
|
 |
Naujos temos forume |
|
 |