|
|
Elektronika.lt portalo forumas
Jūs esate neprisijungęs lankytojas. Norint dalyvauti diskusijose, būtina užsiregistruoti ir prisijungti prie forumo.
Prisijungę galėsite kurti naujas temas, atsakyti į kitų užduotus klausimus, balsuoti forumo apklausose.
Administracija pasilieka teisę pašalinti pasisakymus bei dalyvius,
kurie nesilaiko forumo taisyklių.
Pastebėjus nusižengimus, prašome pranešti.
Dabar yra 2024 12 19, 00:20. Visos datos yra GMT + 2 valandos.
|
|
|
|
Forumas » Elektronika žaliems » Wilauz'o [pradedanciojo] tema
|
Jūs negalite rašyti naujų pranešimų į šį forumą Jūs negalite atsakinėti į pranešimus šiame forume Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite ištrinti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite dalyvauti apklausose šiame forume
|
|
|
Puslapis 1 iš 2 Pereiti prie 1, 2 Toliau |
|
|
|
|
Wilauz'o [pradedanciojo] tema |
Parašytas: 2007 04 01, 06:15 |
|
|
|
Sveiki.Mano vardas Vilius, man 13,gyvenu kaune.Neseniai susidomejau elektronika, na gal susidomejau taciau nieko nezinau... Nezinau nnet ka tie ZKG 1o43 reiskia (nu ce kaip pvz.). Noreciau pasigaminti ka nors savo amziui ir jegoms, tik viena beda: nemoku skaityt as tu schemu. Mama siulo waziuot i senukus ko nors paieskot... Gal sako koki rinkiny rasim... Nu bet ko man ieskot?! Ir a iekot senukuose?! Galiu seip db pradet ~100lt investuot (turiu irankius nuo 1mm plocio atsuktuvo iki ten tokios technikos kad ohoho ) Gal sakysit kad as per jaunas bet as lb lb situ dlayku susidomejau...Na tai kas padesit?
Bendrai:
Noriu pasigaminti koki nors niekuty, savo jegoms, kury galeciau pawadinti sawo pirmuoju. Noriu ko nors nebrangaus (iki 100LT) ir naudingo. Gali weikti tiek su bateryjomis tiek su... eee... kaip en jus rozete wadinat ir kad seip nebutu kad paweiks 1 diena ir puf nera, kad taip sakant jei kas galeciau megint taisyt.
Aciu kas padesit! |
|
|
|
|
|
|
Parašytas: 2007 04 01, 08:31 |
|
|
|
aciu!! nu bent schemas suprasiu warysiu i senukus ir jau sendien mirskiuka turesiu. Sitoi temoi as dar ideisu kaip pawyko...jei dar kas glai padet, butu labai geraj |
|
|
|
|
|
|
Parašytas: 2007 04 01, 08:51 |
|
|
|
gal gali paaiskinti ce... tas LM3909 tai ce tipo kas? arba tas 300 mk... as wapse nesigaudau nes sito nera ten parasyta... zn tiktai kad man sviesos diodo reikia |
|
Paskutinį kartą redagavo Wilauzaz, 2007 04 01, 09:02. Redaguota 1 kartą |
|
|
|
|
Parašytas: 2007 04 01, 08:53 |
|
|
|
Tas bet kas kainuoja 10lt max , o kai as zalias buvau , as norejau 200W stipro. Isivaizduoji kiek buciau visko sudegines kol buciau ji padares , jeigu tai butu mano pirmas darbas? Man butu iseje 2x daugiau negu vertas tas stipras. Dariausi paprasta , sugadinau mikre , nusipirkau nauja ir jis neveikia. Sukises 50 as esu laimingas , kad per savo durna galva nesukisau 500lt |
|
|
|
|
|
Parašytas: 2007 04 01, 08:56 |
|
|
|
bet norejai stiprintuvo, stiprintuva ir gaminaisi.
O tas mirksiukas tai tikrai labai niekam tikes.
As savo laikais bent mirksiuka bandziau daryti ant 2 tranzistoriu... |
|
|
|
|
|
|
Parašytas: 2007 04 01, 09:05 |
|
|
|
Wilauzaz rašo: |
gal gali paaiskinti ce... tas LM3909 tai ce tipo kas? arba tas 300 mk... as wapse nesigaudau nes sito nera ten parasyta... |
Staciakambes dezutes su numeruotais isvadais - taip zymimos mikroschemos. Viduje staciakampio yra sudetingesnes schemos, sutalpintos i dezute, uzlieta plastiku.
Tas uzrasas LM3909 yra mikroschemos pavadinimas. Nes ju yra begale daug, ir kad atskirtum yra skirtingai vadinamos.
Tas elementas prie kurio uzrashyta 300mkf, kaip jis vadinamas? Tai rasi aprasyme kuri tau padave Marozas. (3lape net nupiestas)
Elemento talpos vienetas yra Faradas (F). o tas mk, tai yra vienas is SI vienetu
http://lt.wikipedia.org/wiki/SI
tavo atveju mk=mikro ir tai yra 1/1000000 Farado |
|
|
|
|
|
|
Parašytas: 2007 04 01, 09:13 |
|
|
|
gal gali paaiskinti ce... tas LM3909 tai ce tipo kas? arba tas 300 mk... as wapse nesigaudau nes sito nera ten parasyta... zn tiktai kad man sviesos diodo reikia |
LM3909 tai yra mikroschema. Siaip kai buna prievadai lm tda ir dar kitokie tai dazniausiai tai yra mikroschemos. Uzeik i Evitos elektronini kataloga (www.evita.lt) ir ten rasi daugiau mikroschemu ir t.t. tiesiog searche suvesk pavadinima ir ismes rezultata. Patarsiu. Mikres ziurek kur pirkt tai kokioj evitoj arba spikarej , nes lemonoj brangu. Ir linos elektronikoj kartais gali rasti komponentu net 10lt pigesniu negu lemonoj.
300mkF (F rusiska) tai yra elektrolitinio kondensatoriaus talpa (kodel elektrolitinio? nes jis turi + ir - ko neturi paprasti kondensatoriai). Elektrolitinis kondensatorius T.y toks dalykas kaupiantis elektros kruvi. Pastebek tai kad yra + ir - todel negalima ju sumaisyt nes kitaip uztrumpinsi grandine
O kiek ziurejau tai mikroschema reikia uzsakyti , nes niekur nemaciau pirkt. RCL.LT gali uzsakyt bet tik po 04.20 tai teks palaukt. Nors gali pasiieskot kitokiu mirksiuku |
|
|
|
|
|
|
Parašytas: 2007 04 01, 09:16 |
|
|
|
tai man tipo nueit i senukus ir sakyt:
man prasom sviesos dioda, LM 3909 mikroshema, kondencatoriu 300mkF talpos. Supakuokit! Tai i mane paziures biski su nuostaba weide ir paduos? Juokaujat turbut |
|
|
|
|
|
Parašytas: 2007 04 01, 09:27 |
|
|
|
tai man tipo nueit i senukus ir sakyt:
man prasom sviesos dioda, LM 3909 mikroshema, kondencatoriu 300mkF talpos. Supakuokit! Tai i mane paziures biski su nuostaba weide ir paduos? Juokaujat turbut |
Senukuose tu rasi nebent sviesos dioda. visus kitus dalykus rasi parduotuvese , kurias jau paminejo miroslav. |
|
|
|
|
|
|
Google paieška forume |
|
|
Naujos temos forume |
|
|