|

|
Elektronika.lt portalo forumas
Jūs esate neprisijungęs lankytojas. Norint dalyvauti diskusijose, būtina užsiregistruoti ir prisijungti prie forumo.
Prisijungę galėsite kurti naujas temas, atsakyti į kitų užduotus klausimus, balsuoti forumo apklausose.
Administracija pasilieka teisę pašalinti pasisakymus bei dalyvius,
kurie nesilaiko forumo taisyklių.
Pastebėjus nusižengimus, prašome pranešti.
Dabar yra 2025 06 17, 08:02. Visos datos yra GMT + 2 valandos.
|
|
|
 |
Forumas » Garso aparatūra » apie koloneles
|
Jūs negalite rašyti naujų pranešimų į šį forumą Jūs negalite atsakinėti į pranešimus šiame forume Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite ištrinti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite dalyvauti apklausose šiame forume
|
|
|
Puslapis 1 iš 2 Pereiti prie 1, 2 Toliau |
|
 |
apie koloneles |
Parašytas: 2004 08 31, 18:37 |
|
|
|
ko rejkia norint padaryt kaloneles 300 vatu su aukstais ir zemais garsais? |
|
|
|
|
 |
apie koloneles |
Parašytas: 2004 08 31, 20:49 |
|
|
|
pinigu pirmiausia. konkrecios sumos. |
|
|
 |
apie koloneles |
Parašytas: 2004 08 31, 20:57 |
|
|
|
turiu 2 300 vatu zemu garsu bliudus.. keliu vatu pirkt aukstu garsu bliudus ir ka dar rejk det i kalonkes (girdejau kad dar rejk kazkokio droselio ar pan kad aukstus nuo zemu atskirtu) taj wa klausiu kokiu detaliu rejk nepiniguos esme... dezes jau turiu pasidares is medzio i da grazesnes nei shope... taj wa laukiu atsakymo  |
|
|
|
|
 |
 |
apie koloneles |
Parašytas: 2004 08 31, 21:25 |
|
|
|
visu pirma ten bliudai dideli??? ar tie mazi masininiai basavykai ant kuriu buna 1000w uzraso jei normaluskoncertiniai bliudai tada aukstu reiketu pjezo apie 60w. turetu but per akis. zinomageriau butu ne pjezo,bet zveriskai kainuos. antra jeiten zemo daznio garsekalbis (ne zemo-vidutinio,kitaip vadinamo kikeriu)tada dar reiks vidutiniu dazniu. aukstu nuo boso atskirt nereiks,nes auksto daznio dinamikas ir taip buta izoliuotas,kad negautu slegio. reiks tik ydet filtra, fazoinvertoriu,ir dar visokio sh jei noresi kad grotu kuo geriau ir kuo graziau atrodytu.tik va man ydomukaip tu pasidarei grazesnes nei pardej??? gal tu lygini su kokiom radiotechnikos s-90 kolonkem??? paziurek y yamaha ar technics dizaina, versis akys  |
|
|
|
|
 |
apie koloneles |
Parašytas: 2004 08 31, 21:32 |
|
|
|
ash esu stalius .... taj wa tie bliudai dideli (normalu 26cm) o ko rejkia kad vejktu normaliai ir nuo kokybes per ausis gera butu? |
|
|
|
|
 |
apie koloneles |
Parašytas: 2004 08 31, 21:38 |
|
|
|
Daaaug pinigų ir trupučio proto. Na privalumas būtų ir proto turėt.. ir supratimo kas tas kondensatorius ar varža.. |
|
|
|
|
 |
apie koloneles |
Parašytas: 2004 08 31, 21:56 |
|
|
|
kas kondensatorius ir varza taj zinau.. siektiek apie elektronika nusimanau tik va apie audio aparatura nieko... ir dar norejau paklaust girdejau kad iskloja kaloneliu vidu paralonu norejau paklaust ka tai duodA?  |
|
|
|
|
 |
 |
apie koloneles |
Parašytas: 2004 08 31, 22:45 |
|
|
|
jo, jas kloja paralonu bet paralonu klojamos atvoros su faziku dezes, o be faziko prikemsamos stiklo vatos buitiskai kalbant tas paralonas duoda daugiau boso...girdisi zemesnis daznis ne toks baubimas ir t.t. o bliudas tai nera didelio skersmens tik kaip s-90 basavykas(nepyk bet nelabai linkes tiket kad ten 300w) pasmus sulioj 300w zemu-vidutiniu 45cm skersmens vielos storis 1mm. va jos tai kala aspats turiu 32cm basavykus ten raso 800w. butu gerai deja ten tik p.m.p.o. arba pasportnaja mocnast(rusiskai) o va rms tai 300w. bet ie tai netikiu manau bus tik kokie 200w ir tai dar... o pas tave kaip supratau butinai reiks vidutiniu, nes ten pagal mane cistas basavykas be viduriniu dazniu juostu pralaidumo. paleisk jy tiesiai nuo stipreko be dezes, jei gerai ir raiskiai girdesis vidutiniai ir dalis aukstu, tada ok, kolonkes gales but 2 juostu, bet jei dusliai vidutiniai, tada kaip min 3 juostu o kaip dezes turi paskaiciavai??? ar is galvos??? beje tu gal is vln tada pas tve deziu uzsakyma padaryciau:) kad gerai grotu reikia 1:kad nebutu ne menkaiusio tarpelio(skylutes)tarp lentu sujungimu,kuo mazesnis plyselis tuo labiau plerpia su slegiu iseinantis oras. as kompensuoju tai susilikonu dar,reikia kad deze butu kuo vientisesne t.y. nedrebetu atskiros medienos plokstes, as paimu pagaliukus kvadratinius(1.5*1.5cm tarkim) ir klijuoju ant dervos ebuksitines y visus lentu sujungimus 2: reikia kad deze butu paskaiciuota pagal tuos dinamikus ne pagal galva 3:visi dinamikai vienodo jautrumo (db pvz 92db bosas ir 92db auksti) 4: paskaiciuotas faziko skersmuo bei ilgis 5: dedele ytaka turi laidai. ant tokio galingumo laidam babkiu negailek, skirtumas girdimas ausimis 5:filtro detales taip pat pageidautina kuo aukstesnes kokybes(beje jei tau kokybe nereikalinga ten SUPER tai labai ten brangiai nemokek uz komponentus). jei nori kad visas namas skambetu tai galiu pasakyt is patirties kad kokybes nelabai bus, nes reik dideles patalpos ir t.t, nes tada atrodo kad auksti kerta per ausis , o patys auksciausi ciksejimai yra permusami rekimo ir boso 6: gero stipreko reik ir gnybtu kuo stambesniu ant kolonkes tada viska dailiai surenkam ant silikono,isklijuojam tvarkingai kokiu 2cm paralona viska susukam (plokstes) su kuo daugiau medvarsciu(tai irgi mazina virpejima tarp ploksciu) ir tada jau sukam stipreka iki dugno, issitiesiam lovoje ir megaujames vibracija einancia per kuna sita jei nesunku atsiusk man nuotrauka savo deziu lb jau smalsu danuttel@one.lt pats dariau kolonkes(6kartus) tai ydomu kaip kiti pasidare yra  |
|
|
|
|
 |
 |
apie koloneles |
Parašytas: 2004 08 31, 23:07 |
|
|
|
Aš irgi esu dares dėžes... Jei negaila i mauila įmesk ir man kaip atrodo tos dėžės  |
|
_________________ Viskas gerai iki dūmų ir smoko... |
|
|
|
 |
apie koloneles |
Parašytas: 2004 08 31, 23:08 |
|
|
|
IrDa rašo: |
Aš irgi esu dares dėžes... Jei negaila i mauila įmesk ir man kaip atrodo tos dėžės  |
UPS pamiršau muila parašyt mustek@one.lt |
|
_________________ Viskas gerai iki dūmų ir smoko... |
|
|
|
 |
apie koloneles |
Parašytas: 2004 09 01, 00:06 |
|
|
|
As irgi dariau por deziu, pvz s-90
deze 120cm aukstis, plotis 40cm, storis kai sakant 22cm, virsuje ir apacioje koloneles o per viduri 10 cm vamzdukas, medvarsciai kas 20cm,
ena puikiai, kai jungiu 480W stiprintuva, kol nelaiko koloneliu laidai, kolonelese smulkiu vario juosteliu laidai 2,4mm
kaip manot ar uztenka tokios dezes  |
|
_________________ elektronika - laisvalaikis |
|
|
|
 |
apie koloneles |
Parašytas: 2004 09 01, 17:56 |
|
|
|
shejp kad artimiausiu metu kalonkiu nuotr nebus nes skajtmeninis tajsykloj, ash Panevezy givenu... ,bet galit tiketis nuotrauku uz kokiu 10 dienu. aciu uz patarimus.. taj wa trumpai ir ajskiai rejk turet 2bosus 2aukstu vienodu decibelu, filtrus 2 ir laidu, wiskas? |
|
|
|
|
 |
apie koloneles |
Parašytas: 2004 09 02, 00:42 |
|
|
|
visu pirma tema turetu but akustikos forume |
|
|
|
|
 |
apie koloneles |
Parašytas: 2004 09 02, 07:14 |
|
|
|
wisu pirma tema yra tinkamam forume!!!! ash klausiu kokiu detraliu rejk kaloneliu o ne akustiniu klausimu |
|
|
|
|
|
 |
Google paieška forume |
|
 |
Naujos temos forume |
|
 |