|
|
Elektronika.lt portalo forumas
Jūs esate neprisijungęs lankytojas. Norint dalyvauti diskusijose, būtina užsiregistruoti ir prisijungti prie forumo.
Prisijungę galėsite kurti naujas temas, atsakyti į kitų užduotus klausimus, balsuoti forumo apklausose.
Administracija pasilieka teisę pašalinti pasisakymus bei dalyvius,
kurie nesilaiko forumo taisyklių.
Pastebėjus nusižengimus, prašome pranešti.
Dabar yra 2024 11 27, 00:50. Visos datos yra GMT + 2 valandos.
|
|
|
|
Forumas » Įvairūs » El. skaitliukas
|
Jūs negalite rašyti naujų pranešimų į šį forumą Jūs negalite atsakinėti į pranešimus šiame forume Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite ištrinti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite dalyvauti apklausose šiame forume
|
|
|
|
|
|
El. skaitliukas |
Parašytas: 2007 02 17, 14:42 |
|
|
|
Tai va iskilo tokia nediduke problemele. Kazkas nusukineja is pirmo auksto elektra is rusio, o kadangi ash koloneles rusi klijuoju tai visos strelkos ant manes kaip sakant. Nora neimanoma kad ash isdeginciau 120lt ant elektros negana to elektros anaudos padideja tik esant dideliems salciams o tai dar daugiau tiketina kad kazkas nusukineja bet laiptines bendruomene baltarusai ir nieko tu jiems nepapasakosi...
priejom isvada kad butu galima irengti skaitliuka grynai mano rusiui skydineje. Tai va klausimas:
1. kiek kainuotu skaitliukas
2. ar neuzlenks manes savivaldybe, nes kiek zinau rusy negalima nieko dirbti ir jame net rozeciu buti negali
3. ar imanoma padaryti taip kad laiptines apsvietimo elektra skaiciuotusi taip : mano elektra suvartota rusyje + laiptines elektra. Ir ash susimoku savo dali. Ar savivaldybe zais taip?
klausiu cia nes nenoriu iskart eiti i ten tas istaigas poto prisikabins ir baigsis man smagumai...
jei kas zino smulkmenas buciau dekingas |
|
|
|
|
|
|
El. skaitliukas |
Parašytas: 2007 02 17, 15:07 |
|
|
|
Off topic: gal koks veikėjas bulves su kompotais šildo, kad nsušala |
|
|
|
|
|
El. skaitliukas |
Parašytas: 2007 02 17, 15:29 |
|
|
|
Jo prisisauksi kokia darbo, mokesciu inspekcja, geriausiu atveju elektrosauga. Arba susitaikyk grazuoju ir moki pinigus arba jieskokis kitu pataplu .... kad ir kokio garazo su savu ivadu. |
|
|
|
|
|
El. skaitliukas |
Parašytas: 2007 02 17, 15:32 |
|
|
|
hmmm del mokesciu inspekcijos nebaisu, svarus. Man del elektros. Tai rusi ISTIKRUJU mane "padarys" jei dirbsiu ta elektrosauga?
na man dabar jau seip dzin galiu apleisti ta rusi nes zmoniu susiradau bet kazkaip mielas man tas rusiukas |
|
|
|
|
|
|
El. skaitliukas |
Parašytas: 2007 02 17, 15:51 |
|
|
|
GSP rašo: |
hmmm del mokesciu inspekcijos nebaisu, svarus. Man del elektros. Tai rusi ISTIKRUJU mane "padarys" jei dirbsiu ta elektrosauga?
na man dabar jau seip dzin galiu apleisti ta rusi nes zmoniu susiradau bet kazkaip mielas man tas rusiukas |
Na jei pingus sumokejai patenta turi tai - svarus. Yra tokia tarnyba prie elektros tinklu jiems ten privalu tikrinti apkrovimus, laidus, izeminimus.... bet geriau tai nesirodyk ten ... jei net nediskutuos kad gyvenamojo namo sklepe kazka daryti .... ikals kokia bauda. O paskui ju pedomis kokie gaistrininkai - prisliukins su kokias nors savais reikalvimais gesintuvmas .... neivykdysi protokolo reikalavimu jau kiti bauda kals. Nespesi baudu rinkti. Geriau demonstratyviai isskraustyk su visais sentimentalais pribombasais taip kad visi kaimynai matytu ir nebesikabinetu. |
|
|
|
|
|
|
El. skaitliukas |
Parašytas: 2007 02 17, 16:05 |
|
|
|
Elektros tinkluose nėra tarnybos, kuri tikrina vidaus tinklus (už skaitiklio).
Tikrina tik jei įtaria, kad vagia. |
|
|
|
|
|
El. skaitliukas |
Parašytas: 2007 02 17, 16:06 |
|
|
|
jauciu taip ir reiks padaryti tik pries tai gal pasneketi reiktu, nes jie patys skae mums negaila kad tu cia dirbi - dirbk, tik mums elektra dingsta reiks dar pameginti pasneketi kazka del tos elektros.... o jei ka det skersa ir issikraustyt... |
|
|
|
|
|
El. skaitliukas |
Parašytas: 2007 02 17, 16:19 |
|
|
|
Ne. Be ju paraso nepriduosi patapu eksplotacijai. Teko ju parasa gauti. Bet jei konkreciai manes nejo tikrinti. Parodziau projeta ir saskatai firmos kad irenge ir kitos firmos patikrinimo akta .... tada pasirase. Siauliuose si tranyba randasi priesais elektros tinklus geltonu plytu penkiaukscio pirmame aukste. |
|
|
|
|
|
El. skaitliukas |
Parašytas: 2007 02 17, 16:33 |
|
|
|
truputi ne taip del to rusio supratai bet neesme jau manau viska sutvarkiau |
|
|
|
|
|
El. skaitliukas |
Parašytas: 2007 02 17, 17:40 |
|
|
|
jei nams bendrija tai jokio problemu nekils, elektros tinklams iki lemputes kaip ten kas.
o jei priklauso namu valdybai reikia buti atsatrgiam, va nutrenks zaibas kaimyno televisoriu arba del zemes drebejimo siena nugrius, tuoj atras kad tu esi kaltininkas.
kai pas mus nulinis laidas nuluzo uzplombuotoj ivado skydinel tuoj surado kad cia kalti zmones kurie skalbimo masinas jungia. |
|
|
|
|
|
El. skaitliukas |
Parašytas: 2007 02 22, 17:05 |
|
|
|
susitarki su elektriku, atsakingu už jūsų namo elektros ūkį,kad pačiam nutiestu kabelį(3*2.5 cu)tikiuosi labai didelio galingumo nenaudoji,atsijunki rūsio apšvietimą nuo bendro naudojimo linijos irkabelį pasijunk laiptinės elektros skydelyje nuo savo buto elektros skaičiuko automatinio išjungiklio.
geriausiai būtų sumontuoti atskirą automatinį išjungiklį tik rūsio patalpai. |
|
|
|
|
|
El. skaitliukas |
Parašytas: 2007 03 01, 14:42 |
|
|
|
Vaikinas nueik i savo miesto RST skyriu pas vyr. inzinieriu ir tau paaiskins ka gali daryti, o ka ne. O inspekcija yra kuri tikrina, nebutinai jog pastebejo vagiant. |
|
|
|
|
|
El. skaitliukas |
Parašytas: 2007 03 01, 14:47 |
|
|
|
juk rasiau kad seniausiai viskas jau sutvarkyta viskas dabar gerai |
|