|
|
Elektronika.lt portalo forumas
Jūs esate neprisijungęs lankytojas. Norint dalyvauti diskusijose, būtina užsiregistruoti ir prisijungti prie forumo.
Prisijungę galėsite kurti naujas temas, atsakyti į kitų užduotus klausimus, balsuoti forumo apklausose.
Administracija pasilieka teisę pašalinti pasisakymus bei dalyvius,
kurie nesilaiko forumo taisyklių.
Pastebėjus nusižengimus, prašome pranešti.
Dabar yra 2024 11 14, 01:51. Visos datos yra GMT + 2 valandos.
|
|
|
|
Forumas » Lempinė technika » vientakti ar dvitakti lempinuka pliusai ir minusai...
|
Jūs negalite rašyti naujų pranešimų į šį forumą Jūs negalite atsakinėti į pranešimus šiame forume Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite ištrinti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite dalyvauti apklausose šiame forume
|
|
|
|
vientakti ar dvitakti lempinuka pliusai ir minusai... |
Parašytas: 2005 10 02, 12:54 |
|
|
|
Taj wa busiu dékingas kas galétu man placiau apie taj paaiskint kiek zinau tai dvitakti reik gerai suderint ir jo isejimo trafa reik tiksliai labai suvyniot. Ir beja kas geriau wiena didziulé ar kelios mazesnes lemputes gale...? ir kokia turétu but minimali iséjimo trafo varza (pirminiu apviju) kaj naudojama 6p45s lemputé ir 300 v maitinimui? aciu uz atsakymus... |
|
|
|
|
|
Parašytas: 2005 10 03, 19:19 |
|
|
|
Siulau vientakti su kuo senesniais ir didesniais triodais su kenotronu droseliu be jokiu griztamu rysiu,geriau firminiais isejimo trafais.Jau net iki 2000Lt gaunasi ziauriai gerai, gainklono nedaryk nenaudok puslaidininkiu velniop ta negyva garsa,aciu. |
|
|
|
|
|
|
|
Parašytas: 2005 10 04, 11:24 |
|
|
|
arturasd rašo: |
Siulau vientakti su kuo senesniais ir didesniais triodais su kenotronu droseliu be jokiu griztamu rysiu,geriau firminiais isejimo trafais.Jau net iki 2000Lt gaunasi ziauriai gerai, gainklono nedaryk nenaudok puslaidininkiu velniop ta negyva garsa,aciu. |
Ar tek lyginti....ar bent klausytis,jeigu neteko gandus skleisti gal ir nevertetu.As pats asmeniskai klausausi lempini stiprintuva ir pakankamai daug teko perklausyti ir lyginti lempiniu pigiu stiprintuvu ir issejiminiu trafu-ir daugumoje atveju Gainclonas groja geriau ir gyviau...
Is ko paduoti signala ir prie ko jungti manau turiu pakankamai neblogus komponentus,kad galima butu spresti apie garsa...
ps. Gal ne bereikalo High-end paroduose Sakuros stiprintuvai pristatinejami viename stende su Kondo Ongaku ir kitais jo gaminiais...(Miuncheno High-end show).Idomu kaip salia Ongaku skambetu Vincento,AN zemutiniu klasiu stiprintuvai-turbut ziauriai gyvai |
|
|
|
|
|
|
Parašytas: 2005 10 04, 14:42 |
|
|
|
anodaz rašo: |
...bet kokia warza ant anodo turétu but kad tos lempos labaj negruzint tajp ir neparasej as firminiu trafu neturiu taj winiojuosi pats. |
Ar tikrai įsitikinęs, kad susiviniosi pats kokybiškai.Juk nuo išėjimo trafo kokybės priklauso koks 50% stiprintuvo kokybės.Reikia parinkti ir šerdies permalojaus markę ir laidus kokybiškus, o kur dar pats vyniojimas...
Ar nesigaus taip, kad kainuos brangiau nei gatavas?(ypač jei teks vynioti kelis kartus).
Ir išvis ar tavo pakankamos teorinės ir praktinės žinios lempinio stiprintuvo gamybai? Nesupyk kad taip klausinėju, nes teko matyti tokiu prikurtų "čiudų" kad nei juoktis nei verkti... O trafų vyniojimas(taisyklingai) labai sunkus dalykas, o dar kiek teorijos reikia žinoti
Dar dėl trafo būtų toks praktinis patarimas:aš suprantu, kad firminį pirkti brangu, gal tada geriau paieškoti parvežtų neveikiančių stiprintuvų (gerų firmų) su nesudegintais trafais.Pasitaiko kad veža kas pakliuvę po ranka, po to negali parduoti ir arba už kapeikas atiduoda arba užmeta kur kampe... |
|
|
|
|
|
|
Parašytas: 2005 10 04, 20:09 |
|
|
|
winioti tajsiklingaj taj moku bet pats winiojimas... paskuj wisos rankos nuo tu wielu supjaustytos... o gal zinaj kur nebrangiai tu trafu ar bent aukstadazniu magnetolaidziu paimt... |
|
|
|
|
|
|
Parašytas: 2005 10 05, 12:08 |
|
|
|
Aš ne vilnietis, bandyk Kaudio pasiklausti.Matai mokėti taisyklingai vynioti sakykim jėgos trafus ir garso išėjimo-ne visai tas pats.Išėjimo trafai beveik religija Sluoksniai, sekcijos, šerdies surinkimas ir t.t. labai specifiška.Kažkada net turėdami stakles buvusiam darbe esam bandę pervyniot , gavos nelabai kas.Gal kad laidų markės neatitaikėm( o ir tokių nebuvo),gal šerdį rinkdami "pahimičijom", bet gavos ne koks rezultatas, lyginant su veikiančiu fabrikiniu kitu stiprintuvu.O vienas bičas buvo labai geras vyniotojas( kaip pvz sugebantis pervynioti,nenutraukti ir sutalpinti į korpusus daviklių rites 15 tūkst vijų 0,08 laidu )Tik dabar gerai nebeatsimenu iš tų senų ar Vermona ar Beag su EL lempom.Po to kelis kartus rankom esu bandęs pervyniot mažesnio galingumo ir daugiau nebebandau, nes reikia turėti labai jau "įmuštą" ranką, daug laiko ir kantrybės.Dabar ,tiek iš patirties, tiek pasiskaičius literatūros,esu išvis tokios nuomonės, kad pasidaryti gerą lempinį stiprintuvą, kuris "apšoktų" tranzistorinius yra ko gero įkandamas tik labai aukštos klasės radiotechnikui,turinčiam laiko ir pinigų |
|
|
|
|
|
|
Parašytas: 2005 10 05, 16:45 |
|
|
|
Ash esu Kaunietis. Ir tajp butent garso iséjimo trafus ir moku wynioti sakyciau neblogaj gaunasi net wyniojant rankom tik labaj nusibosta kol geraj suwinioju tenka ir perwyniot nekarta.... tik siuo atveju neturiu nej wielos rejkiamos nej serdies... bet lempu taj turiu su atsarga. |
|
|
|
|
|
|
Parašytas: 2005 10 05, 17:08 |
|
|
|
anodaz rašo: |
Ash esu Kaunietis. Ir tajp butent garso iséjimo trafus ir moku wynioti sakyciau neblogaj gaunasi net wyniojant rankom tik labaj nusibosta kol geraj suwinioju tenka ir perwyniot nekarta.... tik siuo atveju neturiu nej wielos rejkiamos nej serdies... bet lempu taj turiu su atsarga. |
Ar teko lyginti bent vyniotus trafus,su specializuotais audio trafais,kad ir su normaliu gamintoju,-bent su Hammond trafais kuriu yra galimybe jau nusipirkti ir Lietuvoje????????
Kiek man teko girdeti trafu made in Lithuania suvyniotu ant ko papuole-tai jau geriau klausausi normaliau padaryta tranzistorini..... |
|
|
|
|
|
|
Parašytas: 2005 10 05, 17:16 |
|
|
|
Kažkaip pasirodė kad vilnietis, bet vis tiek nieko gero, nes aš šiaulietis.Bandysiu buvusių kolegų (Šiaulių Nuklono laikų)paklausti, gal dar kas užsiima, bet abejoju ar dar tokių yra, nes daugumas užsiėmę jau kitais darbais, kaip ir aš pats.
O jei vynioji pats tai tik reikia pagirti už kantrybę Kas liečia trafus yra toks pvz iš mano "patirties":pakliuvo į rankas kažkieno darytas su 6P3C dvitaktis žvėris, bet be trafo.Vyniot tingėjau bandžiau parinkti iš to ką turėjau.Rezultatas liūdnas, nes fonavo, nepadėjo nei ekranai, nei masės taškų ieškojimas.Pasitaikė po ranka iš senos philips radijolos, bet per mažo galingumo, po pusvalandžio rankos priliest negalėjai,bet jokių fonavimų ir kita kokybė.Tiesa po to vis tiek supleškėjo Taip ir liko nebaigtas...
Va todėl ir kartoju, kad suvynioti-didelė problema. |
|
|
|
|
|
|
Parašytas: 2005 10 05, 18:29 |
|
|
|
Na dėl kainos tegul anodaz domisi, aš matyt kai išeisiu į pensiją tik tada vėl radiotechnika užsiimsiu Tiesa dar negreit.
Šiaip peržiūrėjau pavyzdžius, na gražu yra iš ko pasirinkti.Man gal kiek keista kad trafai išėjimo surinkti per plokšteles perveriant varžtus.Kažkada buvo teigiama kad tas negerai, bet gal ten ne paprasto metalo.Pavyzdžiuose trafai daugumoj be ekranų, bet žiūriu stiprintuvuose vis tik ekranuojami.Neradau kokio metalo ekranai, gal teko susidurti? |
|
|
|
|
|
|
Google paieška forume |
|
|
Naujos temos forume |
|
|