|
|
Elektronika.lt portalo forumas
Jūs esate neprisijungęs lankytojas. Norint dalyvauti diskusijose, būtina užsiregistruoti ir prisijungti prie forumo.
Prisijungę galėsite kurti naujas temas, atsakyti į kitų užduotus klausimus, balsuoti forumo apklausose.
Administracija pasilieka teisę pašalinti pasisakymus bei dalyvius,
kurie nesilaiko forumo taisyklių.
Pastebėjus nusižengimus, prašome pranešti.
Dabar yra 2024 11 25, 07:35. Visos datos yra GMT + 2 valandos.
|
|
|
|
Forumas » Apsaugos ir valdymo sistemos » del judesio davikliu
|
Jūs negalite rašyti naujų pranešimų į šį forumą Jūs negalite atsakinėti į pranešimus šiame forume Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite ištrinti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite dalyvauti apklausose šiame forume
|
|
|
|
del judesio davikliu |
Parašytas: 2006 12 07, 22:01 |
|
|
|
Patarkite kokius judesio daviklius statyt jei namie yra kate? |
|
|
|
|
|
del judesio davikliu |
Parašytas: 2006 12 10, 19:35 |
|
|
|
Labai geri Paradox'o "DG85", yra dar DSC "Bravo 6",
Pyronix'as gamina, "Texecom'as".
Šiaip patariu užeit į bet kokią apsaugos sistemomis
prekiaujančią parduotuvę ir pasiteirauti. |
|
|
|
|
|
del judesio davikliu |
Parašytas: 2006 12 12, 07:29 |
|
|
|
dg 85 taigi ne laukui reikia o viduj
O pas mane stovi dg 65 siai dienai turbut geriausiai ka galima rasti. Jei reik pigiau yra dg 55. praktiskai tas pats iskyrus keleta smulkmenu |
|
|
|
|
|
|
del judesio davikliu |
Parašytas: 2007 08 13, 07:44 |
|
|
|
Sveiki visi.Esu prastas elektronikas,todėl labai noriu sulaukti Jūsų pagalbos. Instaliuoju GSM alarm-400 N signalizaciją ir susidūriau su tokia problemėle:į vieną įėjimą noriu sujungti kelis judėsio jutiklius.2,2k varžą aprašyme rašo reikia jungti tolimiausiame taške.Naudoju Patrol-201/Pet/ jud.jutiklius.Ten 6 kontaktai.Vieną judesio jutiklį prijungus viskas veikia ir aplamai viskas veikia,kol nepradėjau jungti lygiagrečiai į vieną įėjimą trijų jud.jutiklių.Aiškino,kad taip galima.Kuriame judėsio jutiklyje reikia jungti tą 2.2k varžą?Ką jungti į likusių dviejų -žodžiu žiūrint į jutiklio kontaktus,atidarius dangtelį-4-tą ir 5-tą kontaktą- jud.jutiklių kontaktų buvusias varžų vietas?Ten kur tamper ir relay.
Labai dėkosiu už patarimus.Nepykit-aš žalias toje srityje |
|
|
|
|
|
|
del judesio davikliu |
Parašytas: 2007 08 13, 18:45 |
|
|
|
Visus 'relay' kontaktus reik jungt nuosekliai,'tamper' kontaktus taip pat,tik jei tamper'iui neturi atskiros zonos,tai iš jo jokios naudos (jis saugo patį jutiklį). |
|
|
|
|
|
|
del judesio davikliu |
Parašytas: 2007 08 14, 07:13 |
|
|
|
Labai ačiū,grandfank.O gal būtų įmanoma parodyti konkrečiai,kaip sujungti laidus ir kur lituot varžą,nes man iki galo nelabai aišku,nes sunkiausiai suvokiami dalykai man gyvenime-tai chemija ir elektronika Čia judesio jutiklio aprašymas http://www.tehnikservis.ru/private/tehnikservis/prices/PATROL201.pdf .Būčiau begaliniai dėkingas.Kiek skambinu į visas elektronikos parduotuves-visi kažkaip skirtingai aiškina,o ir man nelabai aišku darosi,ką daro tie du Tamper kontaktai.Be to centralėje-aprašymas čia http://www.lemona.lt/LIUSE/NI/MA-400-Mini.pdf yra keturi įėjimai-du-Z1 ir Z2,kuriuose jungiami davikliai su uždarais kontaktais ramybės būsenoje(durų,langų davikliai)ir jie jungiami nuosekliai(čia man bėdos neiškilo sujungiant),o Z3 ir Z4-jungiami davikliai su atvirais kontaktais ramybės būsenoje(judesio,gaisro).Mano nuomone daviklius į kontaktus Z3 ir Z4 tokiu atveju reiktų jungti lygiagrečiai ir ar nereikėtų tada po varželę lituoti prie kiekvieno judesio jutiklio?Bet,kaip ta padaryt?Mano pagrindinis sunkumas ir yra,kad nesuprantu judesio jutiklio kontaktų paskirties ir ką prie tų keturių iš šešių(pirmi du aišku-pliusas ir minusas 12V)kontaktų jungt ir kaip.Tikiu,kad patarimas judesio daviklius jungti nuosekliai yra teisingas,bet irgi praktiškai neįsivaizduoju,kaip.Naršiau daug šio forumo klausimų,bet taip ir neradau išbaigto atsakymo į mano klausimus.Mano elektr.pašto adresas deimantas.motiejunas@gmail.com .Gal būtų galimybė atsiųsti pabraižytą schemutę į jį.AČIŪ. . |
|
Paskutinį kartą redagavo deimantukas, 2007 08 15, 22:24. Redaguota 1 kartą |
|
|
|
|
|
|
del judesio davikliu |
Parašytas: 2007 08 14, 19:27 |
|
|
|
Apsauginiai jutikliai jungiami tik nuosekliai - su varža ar be jos gale,priešgaisriniai dažniausiai - lygiagrečiai.Tavieji Z3 ir Z4 skirti priešgaisriniams jutikliams.
Kontaktai RELAY ramybės metu yra sujungti,suveikimo atveju jie atsijungia t.y. perkerta grandinę,centralėje ant Z kontaktų pakyla įtampa (nes atsijungė galinė varža) ir yra keliamas aliarmas.
Yra galimybė prie Z3 ar Z4 prijungti ir judesio jutiklius,tik nedaugiau dviejų į vieną zoną,bet reikia pirma tuo įsitikinti:
prijunk tiesiai prie Z3 ar Z4 kontaktų 4,3k varžą ir žiūrėk ar ta zona suveikė,
jei suveikė (arba, kaip sako signalizatoriai,neprisiėmė) - galima jungti.
Junk laidą prie pirmo Z kontakto (kuriam nori kontaktui suteikti Nr.1,tam ir suteik,kitas atitinkamai bus Nr.2) ,o kitą jo galą prie kurio nori RELAY kontakto.Prie kito RELAY kontakto junk 4,3k varžą,prie kito varžos išvado patikimai prisuk kitą laidą ir izuoliuok (lituoti nereik) ir kitą to laido galą junk prie zonos antro kontakto.
Lygiai taip pat į tą pačią zoną prijunk antrąjį jutiklį.Dabar ramybės būklėj gausim dvi lygiagrečias varžas po 4.3k prijungtas į vieną zoną t.y. turėsim apie 2,2k.Suveikus vienam jutikliui,centralė 'matys' 4,3k varžą,suveikus abiem - 0.
Čia forume esu matęs labai gražių brėžinukų,bet aš nežinau kaip tai daroma.Gali kreiptis pagalbos ir į prekiaujančius signalizacine įranga (Kaune 'Arevita','Eproma','BK'... - nepatikėčiau jei nepagelbėtų) arba dar klausk čia,nors labai tikiuos kad supratai. |
|
|
|
|
|
|
del judesio davikliu |
Parašytas: 2007 08 14, 19:48 |
|
|
|
PS.
Apie TAMPER kontaktus.Nuosavame name ar bute juos naudoti nėra būtinybės,nebent norint apsaugoti lauko sireną arba norint prisiduoti apsaugos firmai.Jie skirti saugoti pastoviai (t.y. neišjungiamai) visai įrangai ir turi būti prijungti prie zonos nustatytos veikti 24va.l režimu.Beje,pažiūrėk ar Z3 ir Z4 nesuprogramuotos 24val. režimui - tokiu atveju,jei tokio režimo negalima pakeisti,apsauginių jutiklių prie jų neprijungsi.
TAMPER kontaktų jungimas yra visiškai analogiškas RELAY kontaktams. |
|
|
|
|
|
|
del judesio davikliu |
Parašytas: 2007 08 15, 20:46 |
|
|
|
Be proto ir be galo tau aciu,grandfank .Z4 buvo suprogramuotas 24val.rezimui,bet perprogramavau,kaip norejau.I Z3 ir Z4 kontaktus prijungiau po du judesio daviklius-patikrinau-veikia.Dziaugsmui nebuvo galo.Jauciausi,kaip Einsteinas .Prijungiau stai taip http://i161.photobucket.com/albums/t235/deimantukas2/--/GSMAlarmprijungimaspriejudesiojutik.png .Ar galiu i viena zona prijungti daugiau dvieju jud.jutikliu dar neissiaiskinau.Pameginsiu issiaiskint,nes noriu prijungti keturis.Tamperiu nejungiau.
Rasiau ir skambinejau i daugeli elektronika ir signalizacijom prekiaujanciu parduotuviu,bet pats issamiausias yra tavo atsakymas.Po jo man(profanui) ir pavyko.
PAGARBA TAU. |
|
|
|
|
|
|
del judesio davikliu |
Parašytas: 2007 08 15, 23:09 |
|
|
|
Nebežinau džiaugtis ar verkt,bet varijantą su varžų lygegretinimu aš prisiminiau iš priešgaisrinių jutiklių jungimo kai nėra kitos galimybės išvengti atšakų (ir kt.) ir tavo atveju jis netinka,o jei pavyko paleisti,vadinas ta zona yra apsauginė (t.y. normaliai uždara) ir tokiu atveju jungti gali prie jos kiek nori jutiklių su 2,2k gale.Dėl šventos ramybės,imk ir įsitikink kokia ta zona iš tikro.
Dėl kreipimosi į firmas,tai aš siūliau nuvažiuoti,o parduotuvėse tikrai nedaug vilties kad pagelbės.
Po galais,nuoruodą į tavo paskutinį piešinį matau tik rašydamas atsakymą - taip ir yra,tavo Z3 apsauginė,tik jutiklyje su varža tu panaudojai ir TAMPERį (mėlynas laidas turėjo jungtis prie varžos kairiojo išvado). |
|
|
|
|
|
|
del judesio davikliu |
Parašytas: 2007 08 21, 09:05 |
|
|
|
Pavyko į vieną zoną prijungti keturis judėsio jutiklius-veikia,viskas gerai.Varžas sujungiau prie zonų įėjimų prie centralės.Ačiū visiems pagelbėjusiems. |
|
_________________ Vilnius.860122334. |
|
|
|
|
del judesio davikliu |
Parašytas: 2008 03 01, 12:19 |
|
|
|
Man reikia paprasto pir kiemui saugoti. Ziuriu internete tai visi skirti namams. Man reiku kokio atitinkancio bent IP44. Ziuriu DG85, bet jo kaina 340lt. o jei man tokiu reikia 3x. As tiek neturesiu perkamuju.
Gal studentui iperkamu, analoginio signalo, nauduotino lauke PIR matet? |
|
|
|
|
|
|
Google paieška forume |
|
|
Naujos temos forume |
|