|

|
Elektronika.lt portalo forumas
Jūs esate neprisijungęs lankytojas. Norint dalyvauti diskusijose, būtina užsiregistruoti ir prisijungti prie forumo.
Prisijungę galėsite kurti naujas temas, atsakyti į kitų užduotus klausimus, balsuoti forumo apklausose.
Administracija pasilieka teisę pašalinti pasisakymus bei dalyvius,
kurie nesilaiko forumo taisyklių.
Pastebėjus nusižengimus, prašome pranešti.
Dabar yra 2025 10 14, 22:04. Visos datos yra GMT + 2 valandos.
|
|
|
 |
Forumas » Elektronika žaliems » Litavimas ir pan
|
Jūs negalite rašyti naujų pranešimų į šį forumą Jūs negalite atsakinėti į pranešimus šiame forume Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite ištrinti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite dalyvauti apklausose šiame forume
|
|
|
 |
Litavimas ir pan |
Parašytas: 2006 05 01, 13:05 |
|
|
|
Šitais problema tokia ar ir jums lituojant lituoklis pasidaro juodas? Ir dar kai aš lituoju pasikabinu ant litoklio gabaliuką cinos ir dedu kur reikia, o kaip jūs darot? ir daba tos cinos nebeina pakelti nuo pagrindo nebelimpa prie litoklio nors ir nugrandžiau nešvarumus
P.S. seniau taip rods nebūdavo  |
|
|
|
|
 |
Litavimas ir pan |
Parašytas: 2006 05 01, 13:14 |
|
|
|
o kanors prie litoklio priedo nedarai tipo kokio galios reguliatoriaus su tiristoriais? Brto kuo tepi kai lituoji?  |
|
|
|
|
 |
Litavimas ir pan |
Parašytas: 2006 05 01, 13:41 |
|
|
|
Pirmiausiai lituoklio galas turi buti svarus, kaitinant lituokli padengi kanifolija, o labiau ikaitus lydmetaliu. Kai lituoklis pilnai ikaista imi kiek reikia lydmetalio ir lituoji. Aisku, jei antgalis prastas tai niekas nepades. |
|
|
|
|
 |
Litavimas ir pan |
Parašytas: 2006 05 01, 15:39 |
|
|
|
Kaip jau minejau,pasikeiti antgali ir viskas Man tai problemu nesukelia, nes tu antgaliu pas mane dafiga  |
|
|
|
|
 |
Litavimas ir pan |
Parašytas: 2006 05 01, 16:20 |
|
|
|
man budavo ta pati beda, taj ishilusi lituoklio angali ikishau i druskos rugshti taj po to viskas ok. dabar jau kokie metaj nebuvo tokios bedos  |
|
|
|
|
 |
Litavimas ir pan |
Parašytas: 2006 05 01, 17:49 |
|
|
|
O is kur jos gavai?As niekur nerandu |
|
|
|
|
 |
Litavimas ir pan |
Parašytas: 2006 05 01, 18:08 |
|
|
|
nu atrodo ukinese prekese yr nu nuejk i lemonke ir nuspirkt litavimo rugshties... |
|
|
|
|
 |
Litavimas ir pan |
Parašytas: 2006 05 01, 18:55 |
|
|
|
Dar yra lituoklio antgalio aktyvatoriu ivairiu pirkt;) Jie labai padeda kai lydmetalis nebelimpa. Siaip lituojant, antgali reikia daznai valyti minkstu audiniu, neperkaitinti(su kinisku lituokliu be temp. reguliatoriaus neapseisi) As naudoju aktyvatoriu toki kietos busenos, forma kaip naujas muilo gabalas is RCL. Labai padeda po plastmases lydymo. |
|
|
|
|
 |
Litavimas ir pan |
Parašytas: 2006 05 01, 20:09 |
|
|
|
Tai ar daug kas naudojat *C reguliatorių Aš turu litoklį už 11 lt iš megaomo neblohas jis man rods  |
|
|
|
|
 |
Re: Litavimas ir pan |
Parašytas: 2006 05 01, 20:33 |
|
|
|
Heksogenas rašo: |
Šitais problema tokia ar ir jums lituojant lituoklis pasidaro juodas? Ir dar kai aš lituoju pasikabinu ant litoklio gabaliuką cinos ir dedu kur reikia, o kaip jūs darot? ir daba tos cinos nebeina pakelti nuo pagrindo nebelimpa prie litoklio nors ir nugrandžiau nešvarumus
P.S. seniau taip rods nebūdavo  |
Istrauk kiek imanoma labiau antgali is lituoklio ir priverzk ji su varzteliais (aisku jeigu tokie yra), kad lituoklio galas neperkaistu Pas mane lituoklis is RCL paprastas uz 25Lt, kai taip padariau, problemu del pajuodavimo, antgalio bukimo ir pan. nekyla Beje, ikaitusi lituoklio antgali gali nuvalyti darbo metu i dregna kempine. |
|
|
|
|
 |
 |
Litavimas ir pan |
Parašytas: 2006 05 01, 20:57 |
|
|
|
į drėgną kempinę tai juk gali kai priklauso kalti
O šitais ka naudoj kad geriau kibtų ciną aš tai rūgštį, bet man sako kad ji takelius labai gadina ar tai tiesa? Ar apsimoka pirkti už 5 lt kokius300g cinos jei nedaigiau toks strypas pas mane turguj yra ar geriau pirkti už 1lt vieną metrą su kalifonija jau?  |
|
|
|
|
 |
 |
Litavimas ir pan |
Parašytas: 2006 05 01, 21:10 |
|
|
|
Heksogenas rašo: |
į drėgną kempinę tai juk gali kai priklauso kalti
O šitais ka naudoj kad geriau kibtų ciną aš tai rūgštį, bet man sako kad ji takelius labai gadina ar tai tiesa? Ar apsimoka pirkti už 5 lt kokius300g cinos jei nedaigiau toks strypas pas mane turguj yra ar geriau pirkti už 1lt vieną metrą su kalifonija jau?  |
I dregna kempine reikia tik pati antgalio gala trumpai pavalyti ir tiek As nenaudoju jokiu cinu ir pan., man puikiai lituojasi ir su paprasciausiu 1mm lydmetaliu uz 3Lt (su kanifolija viduje). Dar pries lituojant takeliai turetu but nuriebalinti, pvz. acetonu  |
|
|
|
|
 |
Litavimas ir pan |
Parašytas: 2006 05 02, 09:28 |
|
|
|
O gal visgi pradžiai reguliatoriu pasidaryt ? |
|