Elektronika.lt
 2025 m. sausio 4 d. Projektas | Reklama | Žinokite | Klausimai | Prisidėkite | Atsiliepimai | Kontaktai
Paieška portale
EN Facebook RSS

Kas naujo  Katalogas  Parduotuvės  Forumas  Tinklaraščiai
 Pirmas puslapisSąrašas
 Forumas / + pokalbiai
 - Paieška forume
 - D.U.K. / Forumo taisyklės
 - Narių sąrašas
 - Registruotis
 - Prisijungti

Elektronika.lt portalo forumas

Jūs esate neprisijungęs lankytojas. Norint dalyvauti diskusijose, būtina užsiregistruoti ir prisijungti prie forumo. Prisijungę galėsite kurti naujas temas, atsakyti į kitų užduotus klausimus, balsuoti forumo apklausose.

Administracija pasilieka teisę pašalinti pasisakymus bei dalyvius, kurie nesilaiko forumo taisyklių. Pastebėjus nusižengimus, prašome pranešti.

Dabar yra 2025 01 04, 23:01. Visos datos yra GMT + 2 valandos.
 Forumas » Telefonija, tinklai, ryšio elektronika » Modemo naudojamo galingumo mažinimas
Jūs negalite rašyti naujų pranešimų į šį forumą
Jūs negalite atsakinėti į pranešimus šiame forume
Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite ištrinti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite dalyvauti apklausose šiame forume

Puslapis 13
Pereiti prie 1, 2, 3  Toliau
Pradėti naują temą  Atsakyti į pranešimą Rodyti ankstesnį pranešimą :: Rodyti kitą pranešimą 
 Modemo naudojamo galingumo mažinimas
PranešimasParašytas: 2024 12 05, 20:07 Pranešti apie taisyklių pažeidimą Atsakyti su citata
str
Senbuvis
Senbuvis
Peržiūrėti vartotojo aprašymą Siųsti asmeninį pranešimą
Internetui naudoju ZTE 4G Router MF297D . Jis ima 0,6A 12V . Žiemą tai man per daug. Jei jungiu WiFi per Redmi telefoną, vieno krovimo dviems dienoms užtenka.
Bet man patogiau LAN naudoti. Gal galima išjungti modeme kas nebūtina. Arba gal iš Redmi galima nesunkiai padaryti LAN išėjimą?
 Re: Modemo naudojamo galingumo mažinimas
PranešimasParašytas: 2024 12 05, 20:26 Pranešti apie taisyklių pažeidimą Atsakyti su citata
Mari
Senbuvis
Senbuvis
str rašo:
Internetui naudoju ZTE 4G Router MF297D . Jis ima 0,6A 12V . Žiemą tai man per daug. Jei jungiu WiFi per Redmi telefoną, vieno krovimo dviems dienoms užtenka.
Bet man patogiau LAN naudoti. Gal galima išjungti modeme kas nebūtina. Arba gal iš Redmi galima nesunkiai padaryti LAN išėjimą?

As turiu siaip USB 4G modema kuris kishasi i kompa. Atiduociau uzh 10 euru.
Nereiketu nieko daryti
PranešimasParašytas: 2024 12 05, 20:31 Pranešti apie taisyklių pažeidimą Atsakyti su citata
Alexx
Veteranas
Veteranas
str rašo:

Dar tokiu pageidavimu nesu girdejas Shocked
Citata:
Jis ima 0,6A 12V . Žiemą tai man per daug

O vasara kaip tik ? Confused

PranešimasParašytas: 2024 12 05, 20:36 Pranešti apie taisyklių pažeidimą Atsakyti su citata
Mari
Senbuvis
Senbuvis
Alexx rašo:

https://www.vasaros.lt/
PranešimasParašytas: 2024 12 05, 20:48 Pranešti apie taisyklių pažeidimą Atsakyti su citata
rammas
Senbuvis
Senbuvis
Alexx rašo:
str rašo:

Citata:
Jis ima 0,6A 12V . Žiemą tai man per daug

O vasara kaip tik ? Confused

Todėl, kad elektros reikia pačiam prasimanyti, vasarą su Saulės baterijom, o žiemą, nežinau, gal turi kokį vėjo malūną ... o šiaip benzą tenka kūrenti ...
PranešimasParašytas: 2024 12 05, 21:38 Pranešti apie taisyklių pažeidimą Atsakyti su citata
vytautas55
Senbuvis
Senbuvis
Lysk iš to bunkerio, nebus jokio karo čia.

PranešimasParašytas: 2024 12 05, 21:51 Pranešti apie taisyklių pažeidimą Atsakyti su citata
rammas
Senbuvis
Senbuvis
vytautas55 rašo:

Čia kam iš bunkerio lysti? Marytei? Nes tas laukia karo ... nu jam taip lensbergis per delpius sakė ... temos autorius, dėl to, kad imuninė sistema į taršą klaidingai reaguoja, priverstas gyventi atokioje vietoje ...
PranešimasParašytas: 2024 12 06, 06:14 Pranešti apie taisyklių pažeidimą Atsakyti su citata
Mari
Senbuvis
Senbuvis
Kai bus karas, tai toliau veiks internetas. Bus galima ziureti kaip meta atomines bombas ir komentuoti.
PranešimasParašytas: 2024 12 06, 10:50 Pranešti apie taisyklių pažeidimą Atsakyti su citata
SG
Užkietėjęs dalyvis
Užkietėjęs dalyvis
str rašo:
gal iš Redmi galima nesunkiai padaryti LAN išėjimą?

Galima - būna USB-C - Ethernet adapterių, pvz.:
https://www.kilobaitas.lt/kompiuteriai_ir_komponentai/kompiuteriu_kabeliai_ir_adapteriai/usb_sakotuvai_perjungejai_ilgintuvai/digitus_usb_type-c_gigabit_ethernet_adapter_25g_usb-c__usb_a_usb3130__dn-3028__u/product.aspx?itemid=1104652

Jei kartu ir įkrovimo norisi - būna USB-C Docking'ai su PD, pvz.:
https://www.kilobaitas.lt/kompiuteriai_ir_komponentai/kompiuteriu_kabeliai_ir_adapteriai/usb_sakotuvai_perjungejai_ilgintuvai/io_docking_station_usb32hdmirj45vga_43278_lindy/product.aspx?itemid=756092

Sharinasi - paprastai:
https://www.youtube.com/watch?v=rJLmn26zRdI

Energetiškai labai efektyvus būdas dalintis internetu iš telefono yra per BlueTooth. Greitaveika bei veikimo atstumas bus nedideli, bet veikia stabiliai ir energijos sąnaudos - minimalios.
https://www.wikihow.com/Use-Bluetooth-Tethering

P.S. Skelbimuose įrangos galima rasti ir pigiau
PranešimasParašytas: 2024 12 07, 13:42 Pranešti apie taisyklių pažeidimą Atsakyti su citata
str
Senbuvis
Senbuvis
vytautas55 rašo:

Kokios reakcijos tikiesi?
Tai ne karas, pratybos. Tobulinama metodika sužlugdyti auką, turtą perimti. Maždaug tokiu stiliumi. https://m.youtube.com/watch?v=tP9v_e6IW9E Ar tie, kas tyčiojasi atvirai, rafinuotai ar nusikalstamai, patys patekę į panašią padėtį sugebėtų nevogti, kai elektros linija vos už 200 žingsnių?

Prieš tris metus naktį norėjau pažiūrėti video apie bulingą, bet negalėjau rasti. Tai ieškojau pagal tai, ką kalbėjo: ”Ką turėčiau padaryti, kad jūs manęs ne neapkęstumėte”, ”Jų buvo daugiau, jie buvo stipresni”. Bet vistiek neradau. O kai radau istorijoje, neatsidarė. Gal tau pavyks atidaryti https://m.youtube.com/watch?v=3FuzGaa-aGE

Įdomus sutapimas, sekantį rytą atskridęs lėktuvėlis porą ratų apsuko, prieš pietus malūnsparnis lanku prasuko, o po pietų dar ir automobilis atvažiavo, nors tą žiemą kaime niekas negyveno.

Dar vienas sutapimas. Kai youtube atkakliai siūlomą video įtraukiau į grojaraštį ”Mari - vargšas žmogelis”, sekančią dieną vėl suko ratus lėktuvėlis, kažko ieškojo. https://m.youtube.com/watch?v=L1geI5aXj_w
PranešimasParašytas: 2024 12 07, 21:03 Pranešti apie taisyklių pažeidimą Atsakyti su citata
Mari
Senbuvis
Senbuvis
Pakalbam apie ateivius kurie planuoja uzpulti zeme. Vakar danguje maciau keistas sviesutes. Jie mus seka.

Mano mama dirbo klinikose, ten buvo psichiatrijos skyrius. Gal ir tebera. Karta vienas pacientas uzlipo ant kamino ir nelipa. Va ant sito

https://maps.app.goo.gl/9vMae7sS7k67UPLi8

Sanitarai kalbina, tas ne...

Kitas pacientas pasisiule padet bendravime. Sako atneskite man piukla.

Tai tas priejo prie to plytu kamino ir sako aukstyn: "Greitai lipk, nes as pradedu pjauti kamina"

Na ir nulipo anas is karto.

Moralas: "Reikis sugebet bendrauti su ivairiais asmenimis ju kalba"
PranešimasParašytas: 2024 12 08, 00:31 Pranešti apie taisyklių pažeidimą Atsakyti su citata
rammas
Senbuvis
Senbuvis
Mari rašo:
Pakalbam apie ateivius kurie planuoja uzpulti zeme. Vakar danguje maciau keistas sviesutes. Jie mus seka.

Nu tai dabar tau, Maryte, kapiec, prisidirbai, gali pamiršti akumų pirkimus ir tą savo naują žaislą gali dėti į turgelį. Very Happy
Užvakar su kempu viryju ir taip kažkaip taškais - brūkšniais siūlė eina ir nieko nein padaryti, po to žiūriu į tuos taškus ir brūkšnius ... ir supratau, kad kempo galingas 6 diodų "detektorius" pagavo ateivių bangas. Skaitau, o tenai užrašyta, kad statomas portalas, nes vienas toks, per daug mato, per žyyyno, ateiviams nesaugu daros, nu tai žodžiu, ateiviai ne mus, o tave stebi ir tau portalą stato, kai atominė bomba lėks, portalas pagaus ją, užkrės koronės virusu iš į tave paleis, gausi radioaktyvaus viruso ... prisidirbai, Maryte, su savo matymais ir žyyynojimais. Very Happy
PranešimasParašytas: 2024 12 08, 01:39 Pranešti apie taisyklių pažeidimą Atsakyti su citata
Socrates
Senbuvis
Senbuvis
Vel i offtopic'a nuejo, bet sikart ir autorius ne i tema raso. Rakint reikia.
PranešimasParašytas: 2024 12 08, 10:36 Pranešti apie taisyklių pažeidimą Atsakyti su citata
str
Senbuvis
Senbuvis
Socrates rašo:
Vel i offtopic'a nuejo, bet sikart ir autorius ne i tema raso. Rakint reikia.

Prieš 15m kai beveik nesikeldavau, gavęs internetą, nemokėjau naudotis juo. Ir negalėjau pagalbos gauti, visiems mano klausimai kvaili atrodė. Moderatorius LY1 pamokė proteus, torentais naudotis. Galėjau vėl konstravimu užsiimti, išgirsti muzikos kūrinius, perklausyti audioknygas, kurių jau nesitikėjau išgirsti.

Prieš 5m moderatorius Sopkis patarė kokius akumuliatorius pirkti. Jie iki dabar be problemų tarnauja.

Kodėl moderatorius Socrates taip su manimi? Kodėl mano postas pašalintas (jau antrą kartą), o Mari liko? Blogi laikai atėjo Rolling Eyes https://m.youtube.com/watch?v=ty4dEueOIDs

Alexx rašo:
str rašo:

Spinduliuogė blogina mano ligos eigą. Todėl vengiu kiek įmanoma. Kaip sakė kažkuris sveikatos apsaugos ministras, jei mano vaikui būtų alergija, pirmiausiai šalinčiau iš namų viską, kas sukelia tą alergiją.

Man teko pasišalinti pačiam toliau nuo civilizacijos. Bet blogo ryšio zonoje planšetė max galingumu spinduliuoja. Tam ir pirkau modemą su LAN išėjimu. Buvo galima nepirkti, jei būčiau žinojęs SG pasiūlytą variantą. Bet tada pardavėjai darė dideles akis, sakė kam tau to reikia ir nežinojo ką pasiūlyti.

Kartoju klausimą. Mano turimi modemas ir telefonas atlieka tą pačią funkciją. Kodėl modemas naudoja gal 10 kartų didesnį galingumą ir gal galima jį sumažinti ?
Įdomus pastebėjimas, praeitą žiemą, kai tik pradėjau naudoti taip sunkiai gautą modemą, jis pastoviai kažką siųsdavo pilnu galingumu net tada, kai WiFi išjungtas ir prie LAN niekas neprijungta. Pavasarį tai baigėsi.

P.S. Jei Mari negali susilaikyti ir neskaityti mano temų, tai gal galėtų bent nerašyti. Juk rašė užrakintoje temoje
Citata:
Ash net neskaitau. Kiek gi galima
.
PranešimasParašytas: 2024 12 08, 12:41 Pranešti apie taisyklių pažeidimą Atsakyti su citata
SG
Užkietėjęs dalyvis
Užkietėjęs dalyvis
str rašo:
Mano turimi modemas ir telefonas atlieka tą pačią funkciją. Kodėl modemas naudoja gal 10 kartų didesnį galingumą ir gal galima jį sumažinti ?

Ne visai tą pačią - galimybės kiek skiriasi, paskirti - irgi.
Įrenginiui, skirtam maitintis iš tinklo, niekas per daug nesistengė pasiekti absoliučiai minimalaus energijos suvartojimo.

Įrenginiui, skirtam maitintis iš akumuliatoriaus - autonominio veikimo laikas yra labai svarbus. Jei tas RedMi būtų plytos dydžio ir svorio arba nusibaigtų per kelias valandas - niekas šiais laikais jo tiesiog nepirktų. Net prasmės nebūtų jį tokį gaminti.
Ten energija taupoma pradedant nuo specializuotų, žemos įtampos ir jau nuo gimimo energiją taupančių lustų iki programinių sprendimų, kai procesoriai pervedami į sleep / deep sleep režimus bei atjungiama daugelis tuo momentu nenaudojamų funkcijų.

Grubiai lyginant - nereikia lyginti stacionarios antenos ir stacionaraus transiverio su nešiojama, į delną telpančia radijo stotele - nors abu įrenginiai atlieka lyg ir tą pačią funkciją.

ZTE modemo energijos sąnaudų mažinimu užsiimti turbūt galima, kaip ir analoginės CB stotelės perdarymu į Malahit DSP - bet manau, kad visiškai neverta.

Citata:
Įdomus pastebėjimas, praeitą žiemą, kai tik pradėjau naudoti taip sunkiai gautą modemą, jis pastoviai kažką siųsdavo pilnu galingumu net tada, kai WiFi išjungtas ir prie LAN niekas neprijungta. Pavasarį tai baigėsi.

Kartais tie modemai sau ieško naujos programinės įrangos, kartais - persijunginėja tarp įvairių galimų radijo trakto darbo režimų, ieškodami optimalaus. Gal ir šiaip kokių programinių klaidų buvo.
Laikui bėgant, gal PĮ atsinaujino, gal ryšio operatorius iš savo pusės kokius nors atnaujinimus ar pakeitimus įdiegė, o gal ir viskas kartu. Operatorius juk irgi turi savo techninę komandą - kuri ieško kreivai veikiančių įrenginių bei būdų, kaip tai pataisyti.

Turint supratimo bei priėjimą prie operatoriaus įrangos valdymo platformos arba bent jau prie modemo UART ir root shell tada ir dabar, būtų galima pasakyti daugiau. Visgi, kai tai pigus kiniškas produktas - nereikia iš jo tikėtis genialių sprendimų bei tobulo veikimo.

Jei įdomu ir yra noras suvokti klausimo gylį - čia apie UART ir shell:
https://www.youtube.com/watch?v=01mw0oTHwxg
Pradėti naują temą  Atsakyti į pranešimą Pereiti prie 1, 2, 3  Toliau

Forumo sistema: phpBB
 „Google“ paieška forume
 Kas naujesnio?
 Naujos temos forume

Global electronic components distributor – Allicdata Electronics

Electronic component supply – „Eurodis Electronics“

LOKMITA – įvairi matavimo, testavimo, analizės ir litavimo produkcija

Full feature custom PCB prototype service

Sveiki ir ekologiški maisto produktai

Mokslo festivalis „Erdvėlaivis Žemė

LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina

„Konstanta 42“

Technologijos.lt

Buitinė technika ir elektronika internetu žemos kainos – Zuza.lt

www.esaugumas.lt – apsaugok savo kompiuterį!

PriedaiMobiliems.lt – telefonų priedai ir aksesuarai

Draugiškas internetas

FS25 Tractors
Farming Simulator 25 Mods, FS25 Maps, FS25 Trucks
ETS2 Mods
ETS2 Trucks, ETS2 Bus, Euro Truck Simulator 2 Mods
FS22 Tractors
Farming Simulator 22 Mods, FS22 Maps, FS25 Mods
VAT calculator
VAT number check, What is VAT, How much is VAT
LEGO
Mänguköök, mudelautod, nukuvanker
Thermal monocular
Thermal vision camera,
Night vision ar scope,
Night vision spotting scope
FS25 Mods
FS25 Harvesters, FS25 Tractors Mods, FS25 Maps Mods
Dantų protezavimas
All on 4 implantai,
Endodontija mikroskopu,
Dantų implantacija
FS25 Mods
FS25 Maps, FS25 Cheats, FS25 Install Mods
GTA 6 Weapons
GTA 6 Characters, GTA 6 Map, GTA 6 Vehicles
FS25 Mods
Farming Simulator 25 Mods,
FS25 Maps
ATS Trailers
American Truck Simulator Mods, ATS Trucks, ATS Maps
Reklama
‡ 1999– © Elektronika.lt | Autoriaus teisės | Privatumo politika | Atsakomybės ribojimas | Turinys | Reklama | Kontaktai LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina
Script hook v, Openiv, Menyoo
gta5mod.net
FS25 Mods, FS25 Tractors, FS25 Maps
fs25mods.lt
Optical filters, UV optics, electro optical crystals
www.eksmaoptics.com
Reklamos paslaugos
SEO sprendimai

www.addad.lt
Elektroninių parduotuvių optimizavimas „Google“ paieškos sistemai
www.seospiders.lt
FS22 mods, Farming simulator 22 mods,