|
|
Elektronika.lt portalo forumas
Jūs esate neprisijungęs lankytojas. Norint dalyvauti diskusijose, būtina užsiregistruoti ir prisijungti prie forumo.
Prisijungę galėsite kurti naujas temas, atsakyti į kitų užduotus klausimus, balsuoti forumo apklausose.
Administracija pasilieka teisę pašalinti pasisakymus bei dalyvius,
kurie nesilaiko forumo taisyklių.
Pastebėjus nusižengimus, prašome pranešti.
Dabar yra 2025 01 06, 23:30. Visos datos yra GMT + 2 valandos.
|
|
|
|
Forumas » Elektronika žaliems » LED indikacine lempute prie 220V
|
Jūs negalite rašyti naujų pranešimų į šį forumą Jūs negalite atsakinėti į pranešimus šiame forume Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite ištrinti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite dalyvauti apklausose šiame forume
|
|
|
|
|
LED indikacine lempute prie 220V |
Parašytas: 2020 10 24, 18:07 |
|
|
|
sveiki,
gaminuosi siloma veidrodi ir tokia durna problema: nera pirkti normalios led lemputes ar kazko panasaus kuri veiktu prie 220V
yra vos ne vienas variantas bet sviecia tai vos vos galima ten kazka iziureti
Jungtuko su lempute irgi nera tinkamo - visi per dideli
esme tokia kad naudoju aliumini "U" profili 12mm plocio ir vietos jame tik ~7mm per viduri. Jungtuka siaura jau radau beliko tik indikacija kokianors ideti kad butu aisku kada tas veidrodis ijungtas
Koks paprasciausias budas butu ideti LED? gal yra gatavas koks mazas diodu tiltelis kad is 220V iskart i 12V nuolatine ?
Ka cia tokio paprasto sulituot kad man butu ryski sviesele kai veidrodis veikia?
sildymo kilimelio galia ~100W
naudojamo "U" profilio foto:
https://ibb.co/kGDrD0V
https://ibb.co/P50pZ6S |
|
_________________ Aš pažeidžiau forumo taisykles ir naudojau animaciją avatare. |
|
|
|
|
|
Parašytas: 2020 10 24, 19:19 |
|
|
|
paprasčiausias variantas - rezistorius kokių 15k-20k ir paprastas diodas prilituotas prie LED atvirkščiai (katodas+anodas ir anodas+katodas).
Jei truputį profesionaliau - kondensatorius(100n-220n)->rezistorius(1k-2k)->LED su atvirkščiai prilituotu diodu. Šiuo atveju reiks mažesnio galingumo rezistoriaus ir mažiau prisuks elektros.
Jei dar profesionaliau, tai tiesiog daugėja detalių ir sudėtingėja...
google-> "LED from 230VAC mains"
klaustukas rašo: |
sveiki,
gaminuosi siloma veidrodi............................... |
beje, o kam buitiniam veidrodžiui šildymas? Įdomu pasidarė... |
|
_________________ I GAVE UP DRINKING, SMOKING AND SEX!
it was the worse 15 minutes of my life! |
|
|
|
|
|
|
|
Parašytas: 2020 11 02, 00:58 |
|
|
|
sveiki,
dekui uz atsakymus
as naudoju anglies pluosto sildymo plevele:
https://www.rubisolis.lt/anglies-pluosto-sildymo-pleveles.htm
veidrodi sildai kad nerasotu nes pvz skutantis tai nezinau nu nesamone ten ji valyti ir zaisti su juo aisku gali ten muilu pvz isvallyti ir nerasos ta karta veliau vel rasoja - grynai patogumo reikalas tas sildymas
matavau pleveles temperatura su IR termometru tai ji sildo apie 30-40 C laipsniu tai nera baisiai daug
jungiklio ir leputes reik kad jei nera poreikio kad ji tiesiog isjungti galetum, nes paprastai juos prie apsvietimo jungia bet jei ten duse neprisiprausi ir vonioj garu neprivarai tai jis nerasoja ir nera reikalo jo sildyti
lempute del indikacijos kad matytum jog elektros irenginys ijungtas |
|
_________________ Aš pažeidžiau forumo taisykles ir naudojau animaciją avatare. |
|
|
|
|
|
Parašytas: 2020 11 03, 02:09 |
|
|
|
Gediminas rašo: |
https://www.lemona.lt/LIUSE/Images/NEOK8.JPG |
konkreciai del sitos lemputes nepasakysiu bet viena 220V jau isbandziau:
https://www.lemona.lt/?page=item&i_id=83441&placement_id=category-recommendations-3
tai vos matosi ta sviesa - jos ten labiau skirtos kaip indikacija kokiame skyde pvz.
pas mane gaunasi veidrodzio remo apacioje - sakykim nelabai matoma vieta tai matysis tik atspindys ant sienos del to tos sviesos man reikia kuo stipresnes nes kitaip nieko nesimatys |
|
|
|
|
|
|
Parašytas: 2020 11 03, 11:57 |
|
|
|
[quote="klaustukas"
veidrodi sildai kad nerasotu [/quote]
Pas mane virš veidrodžio yra šviestuvėlis su hlogenine GU10 lizdo lempike (galingumas lygtais didžiausias kokį pavyko rast). Šviesos srautas nukreiptas mažu kampu į veidrodį, beveik lygiagrečiai. Veidrodžio išmatavimai maždaug 50x100cm, pašildo pakankamai kad viršutinė pusė veidrodžio nerasotų maudantis ir visas veidrodis nudžiūtų per keletą minučių. 2in1 - geras apšvietimas ir pašildymas. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Google paieška forume |
|