|

|
Elektronika.lt portalo forumas
Jūs esate neprisijungęs lankytojas. Norint dalyvauti diskusijose, būtina užsiregistruoti ir prisijungti prie forumo.
Prisijungę galėsite kurti naujas temas, atsakyti į kitų užduotus klausimus, balsuoti forumo apklausose.
Administracija pasilieka teisę pašalinti pasisakymus bei dalyvius,
kurie nesilaiko forumo taisyklių.
Pastebėjus nusižengimus, prašome pranešti.
Dabar yra 2025 06 18, 09:07. Visos datos yra GMT + 2 valandos.
|
|
|
 |
Forumas » Maitinimo šaltiniai » keitiklis is 12V i +-40V
|
Jūs negalite rašyti naujų pranešimų į šį forumą Jūs negalite atsakinėti į pranešimus šiame forume Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite ištrinti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite dalyvauti apklausose šiame forume
|
|
|
 |
 |
 |
keitiklis is 12V i +-40V |
Parašytas: 2012 01 17, 23:55 |
|
|
|
andriusa rašo: |
O šiaip be jokio signalo styga ekrane matoma? Parodyk kokioj schemoj kuriam taške ieškojai stačiakampių |
tarkim sinusą matau,, jau išmokau šiek tiek užlaikyti signalą (pamatyti kiek įmanoma stabilesnį, o ne plaukiantį) , kad galėčiau kažką paskaičiuoti minimaliai, tarkim orientaciškai įtampą, bet su dažnio nustatymo (šiuo atveju sinuso) tai yra skaičiavimu šiektiek paprasti reikia....
matavau (pagal anksčiau įkeltą magnat rock 1000maitinimo schemą) tl494 devintą ir dešimtas kojas, nes iš jų išeina signalas į tranziukus, o paskui į galios tranzus..... bet ekrane makalynę pamačiau, ta prasme, kad ten praktiškai viršūnėse matėsi taškai o ne kažkas lygaus, na ir tie taškai sujungti tokia plonyte linija, kuri vingiavo panašiai į sinuso signalą....
ir dar va tarkim į pc parsisiunčiau programėlę, kuri ale turi suformuoti signalą... tai kiek programa duoda dažnio, tai plius minus pavyksta pamatyti kažką, kad ir netaisyklingi tie stačiakampiai, bet pamatau... |
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2012 01 18, 00:04 |
|
|
|
Pabandyk mažinti vieno langelio laiko reikšmę, dar ten dešinėj mygtukas ms/mks yra. |
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2012 01 18, 00:23 |
|
|
|
Pabandyk mažinti vieno langelio laiko reikšmę, dar ten dešinėj mygtukas ms/mks yra. |
Pagaliau pavyko pamatyti laimės pilnos kelnės dar neramumą kelia tai, kad pvz, nuspaudus vieną kart mygtuką (внутр. - внеш.) tai kartais gražiai "sustabdo" vaizdą o kitą kart nieko, gal čia skopas grybauja, ar taip turi būti?
aplamai būtų įdomu sužinoti tiksliai kada koks mygtukas ka daro ir kada reikia naudoti.... gal yra kokia instrukcija..
---------------------------------------------------------
Dar vienas dalykas, pas mane ekranėly nėra tobulai lygi linija, taip ir turi būti ? beto tas ekrano dangtelis su langeliais čiuožinėja, čia taip pat gal taip turi ir gali būti ?
----------------------------------------------------------
tai griztant prie temos kaip reikia ta dazni suderinti kad ggraziai viskas tiktu? |
|
Paskutinį kartą redagavo torress1990, 2012 01 19, 02:02. Redaguota 1 kartą |
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2012 01 18, 12:56 |
|
|
|
Pas mane signalo vaizdas stabdosi rankenėle "Уровень". Mygtuką "внутр. - внеш." laikyk vienoj padėty, nes nenaudoji išorinės sinchronizacijos. Ekraną prisiklijuok ir kad stovėtų tiesiai.
Dėl to dažnio derinimo nežinau, gerai būtų, kad literatūros šaltinį nurodytum. |
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2012 01 18, 14:16 |
|
|
|
Kai įsigyji oscilografą ,tai reikia pirmiau pasiskaityti jo techninius duomenis ir naudojimosi instrukciją.Vaizdo stabilumui užtikrinti naudojama sinchronizacija ji gali būti + signalo pusperiodzio ar - taip pat vidinė kai sinchr nuo paduodamo Y in signalo,o išorinė naudojama retai,kai paduodamas išorinis signalas..Sinchronizaciija tai kai sutampa Xskleistinės pradžia su teigiamo ar neigiamo stebimo impulso pradžia. Kai bus pasigamintas bent vienas oscilografas viskas paaiškės neliks klausimų. |
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2012 01 18, 15:41 |
|
|
|
Pas mane signalo vaizdas stabdosi rankenėle "Уровень". Mygtuką "внутр. - внеш." laikyk vienoj padėty, nes nenaudoji išorinės sinchronizacijos. Ekraną prisiklijuok ir kad stovėtų tiesiai.
Dėl to dažnio derinimo nežinau, gerai būtų, kad literatūros šaltinį nurodytum. |
tokiu atveju man toks jausmas, kad stabdymo rankenėlė pas mane nefunkcionuoja. na bet tema ne apie tai.
Gal kas žinot kaip nustatyti reikiamą dažnį pagal transformatorių ir t.t. kad tas dažnis būtų efektyviausias (tikriausiai dabar nelabai tinkamai išsireiškiau, bet manau suprasit mane).
Pasiklaisiojęs radau tokį puslapį, kuriam vien formulės... gal kanors eitų iš šito puslapio panaudoti? http://www.smps.com/knowledge/articles//step-by-step_flyback_smps_design.shtml
beja gal apsimokėtų persibraižyti jau turimo stiprintuvo maitinblokį? ten yra su kažkokia mikrūške, ir šiaip jungiant didesnę įtampa apsaugos lemputė įsijungia..... kaip manot? |
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2012 01 19, 00:09 |
|
|
|
Electromen rašo: |
Ellioto pirmoji schema taip pat su gryztamu, antroji be  |
bet va paskutinė tai turi ten ir apsauga nuo perkaitimo, beto turi porą indikatorių teisingai mąstau kad va šita paskutinė yra iš tų trijų geriausia ?
beja, gal ir pirmam projekte yra su kokia nors apsauga? ir pagal sita schema kur ka reiktu jungti nuo kontakto "A" (desinej pusej ties viduriu) |
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2012 01 19, 23:28 |
|
|
|
baikit juokus, norit turet maziausiai derinimo ir maziausiai nesklandumu, darykit sg3525 keitikli ir nematysit sunkumo padaryt ir wargo del daliu ir t.t... |
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2012 01 20, 01:49 |
|
|
|
Dzenzaminis rašo: |
baikit juokus, norit turet maziausiai derinimo ir maziausiai nesklandumu, darykit sg3525 keitikli ir nematysit sunkumo padaryt ir wargo del daliu ir t.t... |
tai kad as derinimo nesibijau, tik kad noriu jog jus man paaiskintumet kaip kas kur ir tada viskas bus ok... noriu issiaiskinti kaip ka kur reikia skaiciuoti, kaip turi buti teisingai daroma ir manau to pakaks... Tai gal galit patart kas geriau ir kaip daryti? labai prasau pagelbekit  |
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2012 01 20, 02:43 |
|
|
|
torress1990 rašo: |
Gal kas žinot kaip nustatyti reikiamą dažnį pagal transformatorių ir t.t. kad tas dažnis būtų efektyviausias (tikriausiai dabar nelabai tinkamai išsireiškiau, bet manau suprasit mane). |
surasti optimalu dazni teoriskai gana sunku nes reikia daug duomenu.
optimalus dazni yra ten kur mazdaug nuostoliai serdije suslygina su nuostoliais apvijose.
bet kadangi transformatorius daznai dirba nepilna apkrova tai ta proporcija pasistumia taip kad daugiau nuostoliu apsimoka perkelti ant apvijos.
Citata: |
beja gal apsimokėtų persibraižyti jau turimo stiprintuvo maitinblokį? ten yra su kažkokia mikrūške, ir šiaip jungiant didesnę įtampa apsaugos lemputė įsijungia..... kaip manot? |
maitinimo bloko shema nera labai vetrtinga jo gamybai. Jei turi gerai veikinti gamini reikia taip pat nukopijuoti visa detaliu isdestyma ir takeliu isvedziojima.
netesinga konstrukcija gali padaryti daugisu zalos nei neteisinga shema.
tacisu jei pas tave nera itampos stabilizacijos tai nelabai tiketina kad iskils rimtu problemu.
jei nori padaryti ka nors tobulesnio tai siulau pagalvoti apie full bridge tipo keitikli nes jis gales dirbti rezonansiniame rezime beveik be nuostoliu. ir taip pat pades isvengti tiuksmu kurie gali atsirasti kitose shemose. |
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2012 01 20, 11:09 |
|
|
|
Digix rašo: |
torress1990 rašo: |
Gal kas žinot kaip nustatyti reikiamą dažnį pagal transformatorių ir t.t. kad tas dažnis būtų efektyviausias (tikriausiai dabar nelabai tinkamai išsireiškiau, bet manau suprasit mane). |
surasti optimalu dazni teoriskai gana sunku nes reikia daug duomenu.
optimalus dazni yra ten kur mazdaug nuostoliai serdije suslygina su nuostoliais apvijose.
bet kadangi transformatorius daznai dirba nepilna apkrova tai ta proporcija pasistumia taip kad daugiau nuostoliu apsimoka perkelti ant apvijos.
Citata: |
maitinimo bloko shema nera labai vetrtinga jo gamybai. Jei turi gerai veikinti gamini reikia taip pat nukopijuoti visa detaliu isdestyma ir takeliu isvedziojima.
netesinga konstrukcija gali padaryti daugisu zalos nei neteisinga shema.
tacisu jei pas tave nera itampos stabilizacijos tai nelabai tiketina kad iskils rimtu problemu.
jei nori padaryti ka nors tobulesnio tai siulau pagalvoti apie full bridge tipo keitikli nes jis gales dirbti rezonansiniame rezime beveik be nuostoliu. ir taip pat pades isvengti tiuksmu kurie gali atsirasti kitose shemose. |
gal galėtumėt rekomenduoti kokią nors schemą, kad būtų patikima ir pan. ? |
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2012 01 21, 04:01 |
|
|
|
Norėjau paklaust vieno dalyko.
Turiu feritinį transformatorių, kurio kerno plotas 1cm^2. Visi teigia, kad 1cm^2 transformatoriui reikia vyniot 2x4 vijas, bet man su tokiu apvijų skaičiumi transformatoriaus šerdis labai kaista ir pats keitiklis ima didelę srovę ramybės metu. Eksperimentų metu nustačiau, kad man reikia vynioti 2x9 vijas. Su tokiu vijų skaičiumi man šerdis nekaista, o keitiklis ima tik 80mA. Taigi, norėčiau sužinot kodėl man reikia vyniot tiek daug vijų ir ar tai gerai?
Transformatoriaus skvarba 1000HH, bet naudojant 2000HH buvo beveik tas pats.  |
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2012 01 21, 07:50 |
|
|
|
justas123 rašo: |
Norėjau paklaust vieno dalyko.
Turiu feritinį transformatorių, kurio kerno plotas 1cm^2. Visi teigia, kad 1cm^2 transformatoriui reikia vyniot 2x4 vijas, bet man su tokiu apvijų skaičiumi transformatoriaus šerdis labai kaista ir pats keitiklis ima didelę srovę ramybės metu. Eksperimentų metu nustačiau, kad man reikia vynioti 2x9 vijas. Su tokiu vijų skaičiumi man šerdis nekaista, o keitiklis ima tik 80mA. Taigi, norėčiau sužinot kodėl man reikia vyniot tiek daug vijų ir ar tai gerai?
Transformatoriaus skvarba 1000HH, bet naudojant 2000HH buvo beveik tas pats.  |
Koks keitiklinis dažnis ir keitiklio maitinimo įtampa? Pirma kaisti pradeda šerdis ar laidai? |
|
|
|
|
|
 |
Google paieška forume |
|
 |
Naujos temos forume |
|
 |