|
|
Elektronika.lt portalo forumas
Jūs esate neprisijungęs lankytojas. Norint dalyvauti diskusijose, būtina užsiregistruoti ir prisijungti prie forumo.
Prisijungę galėsite kurti naujas temas, atsakyti į kitų užduotus klausimus, balsuoti forumo apklausose.
Administracija pasilieka teisę pašalinti pasisakymus bei dalyvius,
kurie nesilaiko forumo taisyklių.
Pastebėjus nusižengimus, prašome pranešti.
Dabar yra 2025 01 30, 20:02. Visos datos yra GMT + 2 valandos.
|
|
|
|
Forumas » Mokslai » Neįveikiamas uždavinys
|
Jūs negalite rašyti naujų pranešimų į šį forumą Jūs negalite atsakinėti į pranešimus šiame forume Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite ištrinti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite dalyvauti apklausose šiame forume
|
|
|
|
|
|
Neįveikiamas uždavinys |
Parašytas: 2019 05 24, 21:51 |
|
|
|
Sveiki,
Nemeluosiu, tai yra mano namų darbo uždavinys ir man reikia pagalbos jį išsprendžiant. Labai erzina, kadangi gaunamas balas už namų darbo užduotį manęs netenkina, o reikia sėdėti visą dieną prie vieno uždavinio ir niekaip jo nepavyksta išspręsti, ypač kai elektronika nėra pagrindinė mano studijų kryptis. Pati užduotis skamba taip: [i]Silicio (draustinio tarpo) pn sandūros tiesioginė įtampa 0,7 V. Kaip ir kiek kartų pakis diodo tiesioginė srovė kylant temperatūrai nuo -55 iki 100 ℃? Silicio draudžiamosios juostos plotis yra 1,1 eV.[/i] Vadovėlyje duotasis atsakymas nurodo: ats>6900. Niekaip nepavyksta gauti šio atsakymo, nei vienaip, nei kitaip. Čia kiek pavyko padaryti (viską išsiprastinus ką galima prastinti, atsakymo niekaip negaunu kuris būtų artimas 7000: [img]https://ibb.co/gWCkyPF[/img]
Kiek suprantu čia yra grynų elektronikų forumas, tai gal kas gali būt geras žmogus ir padėt man išspręst šitą nelemtą uždavinį? Jums tai ko gero užtruks 10min, o man reikia sukt galvą visą dieną dėl dalykų kuriu gyvenimą neteks pritaikyti. Labai ačiū. |
|
|
|
|
|
|
Re: Neįveikiamas uždavinys |
Parašytas: 2019 05 25, 10:38 |
|
|
|
mykelis rašo: |
Jums tai ko gero užtruks 10min, o man reikia sukt galvą visą dieną dėl dalykų kuriu gyvenimą neteks pritaikyti. Labai ačiū. |
Sorry, bet nepadėsiu, bet tik tiek pasakysiu - o kam save taip nuvertinti? Gal įkursi Lietuvoje pirmąjį silicio slėnį, kuris gamins lietuviškas mikroschemas pasauliui ir pritaikysi tas žinias Taip kad neskubėk savęs nuvertinti |
|
|
|
|
|
Neįveikiamas uždavinys |
Parašytas: 2019 05 25, 18:39 |
|
|
|
nebus čia sprendimo per 10 minučių. krūva skaičiavimo naršant konspektus ir dar klausimas, ar pakanka duomenų sąlygoje. Kadangi tinka apytikris atsakymas, tai gal galima tiesiog įvertinti neskaičiuojant.
Pasižiūrim silicio pn sandūros "temperatūra - srovė" grafike, kokia srovė gali būti prie 100 ℃ ir minusiniame diapazone. pagal įtampą sandūra nėra atidaryta, tad reikia žiūrėti horizontalioje voltamperinės charakteristikos dalyje ten palei nulį kažkur. |
|
|
|
|
|
Neįveikiamas uždavinys |
Parašytas: 2019 05 26, 08:45 |
|
|
|
O 0.7V tiesioginė neturėtų būti kaip tik atidarymo momento įtampa? Būtent ta vieta, kur srovė grafike pradeda staigiai augti? |
|
|
|
|
|
Neįveikiamas uždavinys |
Parašytas: 2019 06 10, 13:13 |
|
|
|
Citata: |
Būtent ta vieta, kur srovė grafike pradeda staigiai augti? |
taip, arti to. Pilnai atidaryta silicio pn yra apie 1,2V. Sąlygoje nurodoma "draudžiamos juostos plotis", tai gal kaip tik tas ir yra? Jis priklauso nuo priemaišų, nuo sandūros formavimo technologijos. Imant žemą temperatūrą, jokiu būdu pilnai atidaryta nebus prie 0,7V. |
|
|
|
|
|
|
Google paieška forume |
|
|
Naujos temos forume |
|
|