|
|
Elektronika.lt portalo forumas
Jūs esate neprisijungęs lankytojas. Norint dalyvauti diskusijose, būtina užsiregistruoti ir prisijungti prie forumo.
Prisijungę galėsite kurti naujas temas, atsakyti į kitų užduotus klausimus, balsuoti forumo apklausose.
Administracija pasilieka teisę pašalinti pasisakymus bei dalyvius,
kurie nesilaiko forumo taisyklių.
Pastebėjus nusižengimus, prašome pranešti.
Dabar yra 2024 11 22, 09:25. Visos datos yra GMT + 2 valandos.
|
|
|
|
Forumas » Garso stiprintuvai » Stiprintuvo 4330 klonas
|
Jūs negalite rašyti naujų pranešimų į šį forumą Jūs negalite atsakinėti į pranešimus šiame forume Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite ištrinti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite dalyvauti apklausose šiame forume
|
|
|
|
Stiprintuvo 4330 klonas |
Parašytas: 2012 03 21, 22:53 |
|
|
|
Na va šaunus projektėlis. Tikiuosi bus dar išplėstas aprašymas apie derinimą ir galinius rezultatus?
Aišku nenoriu pasirodyti watomanas, bet įdomu kokia stiprintuvo galią? |
|
_________________ Do not argue with an idiot. He will drag you down to his level and beat you with experience.
mane rasite: mano profilyje |
|
|
|
|
Parašytas: 2012 03 22, 08:40 |
|
|
|
Babajuss rašo: |
Na va šaunus projektėlis. Tikiuosi bus dar išplėstas aprašymas apie derinimą ir galinius rezultatus?
Aišku nenoriu pasirodyti watomanas, bet įdomu kokia stiprintuvo galią? |
Įdėjau originalaus 4330 aprašymą pdf formatu:
http://audio.ring.lt/4330/4330.pdf
Apie derinimą aprašysiu trumpai. |
|
|
|
|
|
Parašytas: 2012 03 22, 18:27 |
|
|
|
IMHO.Ko gero kolega klause, kuo sio stiprintuvo garsas skirasi nuo Ciufolio projekto |
|
_________________ 86856trys788 |
|
|
|
|
|
Parašytas: 2012 03 22, 20:16 |
|
|
|
Tikrai įdomi schema, tik man neaiškus vienas dalykėlis: galiniai tranzistoriai įjungti nevienodai (vienas bendras ištakas, o kitas bendras intakas), todėl viršutinio išėjimo varža žema, o apatinio - aukšta. Galas su komplementaria pora tikrai "vienodesnis". Pradinė idėja pristatyta 1969 m., kuomet, tikriausiai, nelabai buvo komplementarių porų. Iš esmės, mano ribotu supratimu, apatinis tranzistorius veikia kaip srovės šaltinis, o viršutinis - kaip kartotuvas. Neigiamas grįžtamasis ryšys užtikrina, kad šis tandemas funkcionuotų kaip priklauso. Toks mechanizmas yra jau 1969 m. schemoje, bet ten reikalą pagadina įėjimo tranzistorius.
D6, D7, D8 tikriausiai, apsaugos?
Originaliam aprašyme Ill. 3 pateikiama schemutė tikrai įdomi savo paprastumu. |
|
|
|
|
|
|
Parašytas: 2012 03 22, 21:03 |
|
|
|
Opapa, va ir radau kuom uzsiimti reikes. Idomu kaip groja sitas aparaciukas. Gal paklausyti galima uzsukti? |
|
_________________ Tikėk formulėmis, tačiau pasitikėk tiktai savo ausimis. 864731477 |
|
|
|
|
|
Parašytas: 2012 03 22, 21:20 |
|
|
|
assembled rašo: |
Tikrai įdomi schema, tik man neaiškus vienas dalykėlis: galiniai tranzistoriai įjungti nevienodai (vienas bendras ištakas, o kitas bendras intakas), todėl viršutinio išėjimo varža žema, o apatinio - aukšta. Galas su komplementaria pora tikrai "vienodesnis". Pradinė idėja pristatyta 1969 m., kuomet, tikriausiai, nelabai buvo komplementarių porų. Iš esmės, mano ribotu supratimu, apatinis tranzistorius veikia kaip srovės šaltinis, o viršutinis - kaip kartotuvas. Neigiamas grįžtamasis ryšys užtikrina, kad šis tandemas funkcionuotų kaip priklauso. Toks mechanizmas yra jau 1969 m. schemoje, bet ten reikalą pagadina įėjimo tranzistorius.
D6, D7, D8 tikriausiai, apsaugos?
Originaliam aprašyme Ill. 3 pateikiama schemutė tikrai įdomi savo paprastumu. |
Taip atrodo tik iš pirmo žvilgsnio. O jei atidžiau pažiūrėti į schemą, tai jie įjungti vienodai. Bendras ištakas - kai yra NGR per varžą gate grandinėje. O čia sukeiskit mintyse apkrovą ir maitinimo šaltinį viename iš pečių, kurie iš tikro sujungti nuosekliai - ir bus simetriška.
Dėl diodų ten apsaugos, rusų forume plačiai viskas išnagrinėta. |
|
|
|
|
|
|
Parašytas: 2012 03 23, 08:20 |
|
|
|
Na gali būti, kad aš klystu - nebūtų pirmas kartas, bet man vis tik atrodo, jog viršutinis tranzistorius - įtampos šaltinis, o apatinis - srovės. Iš esmės tai kaip http://audio.ring.lt/mini/mini.html tik kad gudriai užsuktas NGR, kuris prižvelgia srovės šaltinį. Koks galutiniame rezultate atkirtos kampas? |
|
|
|
|
|
|
Parašytas: 2012 03 23, 08:43 |
|
|
|
assembled rašo: |
Na gali būti, kad aš klystu - nebūtų pirmas kartas, bet man vis tik atrodo, jog viršutinis tranzistorius - įtampos šaltinis, o apatinis - srovės. Iš esmės tai kaip http://audio.ring.lt/mini/mini.html tik kad gudriai užsuktas NGR, kuris prižvelgia srovės šaltinį. Koks galutiniame rezultate atkirtos kampas? |
Ne, taip nėra. Štai supaprastinta schema, vienas ir kitas galiniai. Juk nuosekliai sujungus maitinimą su apkrova galim kaitaliot vietom ir niekas nesikeičia.
Signalas yra įtampos kritimai ant R3 ir R4. Jei R3 apatinis galas būtų pajungtas į bendrą apkrovos ir maitinimo tašką, tik tada turėtume kartotuvą, dabar tai ne kartotuvas. |
|
|
|
|
|
Parašytas: 2012 03 23, 18:14 |
|
|
|
Edit: vis tik ne taip yra, kaip prieš tai parašiau... Gal kas turite minėtą ru forumo nuorodą, kur viskas išnagrinėta? |
|
|
|
|
|
Parašytas: 2012 03 24, 23:58 |
|
|
|
Žiūrėjau žiūrėjau ir vis tik priėjau prie išvados, jog viršutinis tranzistorius yra kartotuvas (nuo įėjimo jį skiria draiverio Vgs ir galinio tranzo Vgs), o apatinis kartu su draiverio tranzistoriumi dirba kaip Shiklai pora:
Čia bipoliarai, bet esmė ta pati. Kairėje viršutinio galinio tranzo principas, dešinėje apatinio. Tai tikrai nėra vienodi jungimai, bet abu neblogi. Juolab įvertinant tai, jog P tipo lauktranzių tinkamų, tikriausiai, nebuvo, kai buvo sugalvota šita schema. Įdomu kaip dirbtų toks principas su bipoliarais. Pvz. senais rusiškais tranzais. |
|
|
|
|
|
|
Google paieška forume |
|
|
Naujos temos forume |
|
|