|

|
Elektronika.lt portalo forumas
Jūs esate neprisijungęs lankytojas. Norint dalyvauti diskusijose, būtina užsiregistruoti ir prisijungti prie forumo.
Prisijungę galėsite kurti naujas temas, atsakyti į kitų užduotus klausimus, balsuoti forumo apklausose.
Administracija pasilieka teisę pašalinti pasisakymus bei dalyvius,
kurie nesilaiko forumo taisyklių.
Pastebėjus nusižengimus, prašome pranešti.
Dabar yra 2025 06 07, 00:35. Visos datos yra GMT + 2 valandos.
|
|
|
 |
Forumas » Principinės elektrinės schemos » oro kompresoriaus automatinis ijungejas/isjungejas
|
Jūs negalite rašyti naujų pranešimų į šį forumą Jūs negalite atsakinėti į pranešimus šiame forume Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite ištrinti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite dalyvauti apklausose šiame forume
|
|
|
Puslapis 1 iš 3 Pereiti prie 1, 2, 3 Toliau |
|
 |
oro kompresoriaus automatinis ijungejas/isjungejas |
Parašytas: 2006 06 26, 10:55 |
|
|
|
turiu kompresoriu, kuris yra surinktas namu salygomis. viskas veikia gerai, tik kad reikia sugalvoti kaip kompresoriu atjungti kai slegis balione sukyla ir vel ijungti kai slegis balione nukrenta iki kazkokios tai reiksmes.
Nu cia tas automatines slegio palaikymas tai buna beveik visuose pirktiniuose kompresoriuose. na o sitas surinktas is atskiru detaliu todel tokio dalyko nera. palaikomas slegis turetu buti apie 9 atmosferas.
Kaip tas daviklis turetu vadintis ir kur jo ieskoti pirkti? |
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2006 06 26, 12:47 |
|
|
|
Kažkada reikėjo ir man. Esu matęs turguose, toks kaip laikrodis, kur nustatai slėgį, kada turi išsijungt. Dar esu matęs, kad prikonstruoja jungikliuką prie slėgio matavimo galvos. |
|
|
|
|
 |
 |
 |
Re: oro kompresoriaus automatinis ijungejas/isjungejas |
Parašytas: 2006 06 27, 08:16 |
|
|
|
mafia666 rašo: |
turiu kompresoriu, kuris yra surinktas namu salygomis. viskas veikia gerai, tik kad reikia sugalvoti kaip kompresoriu atjungti kai slegis balione sukyla ir vel ijungti kai slegis balione nukrenta iki kazkokios tai reiksmes.
Nu cia tas automatines slegio palaikymas tai buna beveik visuose pirktiniuose kompresoriuose. na o sitas surinktas is atskiru detaliu todel tokio dalyko nera. palaikomas slegis turetu buti apie 9 atmosferas.
Kaip tas daviklis turetu vadintis ir kur jo ieskoti pirkti? |
Tie dalykai vadinasi arba slėgio relė arba kontaktinis manometras Slėgio relė vis tiek turės būti dar su atskiru paprastu manometru, kad galėtum matyti kiek spaudimo yra, o ypač sureguliuojant įsijungimo-išsijungimo ribas.Kontaktinis manometras turi min ir max ribų išstatymo kontaktus, bet jie gana silpni, reikės papildomų relių su galingesniais kontaktais arba magnetinį paleidėją dėti.Pajungimo schemų esu matęs rusų internete, nors jei elektronikoj šiek tiek gaudaisi, ne problema sukurti.
Nusipirkti galima parduotuvėse kur santechnikos, šildymo įrengimai arba turguje.Pirmu atveju bus nepigu Antru atveju arba rusiški arba naudoti prietaisai. |
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2006 06 27, 08:54 |
|
|
|
o jei paprastas matuoklis apvalus su rodykle tai ties kaskuria vieta ismeigi koky tcveka vienas laidas prie rodykles kitas prie to vinies yra kontaktas rele atsijunge nera rele sudirba ir ijunge kompresoriu |
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2006 06 27, 13:08 |
|
|
|
KONKOLAS rašo: |
o jei paprastas matuoklis apvalus su rodykle tai ties kaskuria vieta ismeigi koky tcveka vienas laidas prie rodykles kitas prie to vinies yra kontaktas rele atsijunge nera rele sudirba ir ijunge kompresoriu |
Na kolega, aš tave rimtesniu patarėju laikiau O kas bus kai nesudirbs to "cveko"kontaktas?Ir pavarys kompresorius slėgio kiek galės.O jei resiverio sienelės(ar kokio nors naudojamo baliono) neišlaikys. Arba per didelis slėgis suvarys pačio kompresoriaus salnikus(riebokšlius) ir t.t.
Neklausyk ir nieko "samadielkų" nestatyk, geriau pirk ką kitas kolega siūlo ir nebus problemų.  |
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2006 06 27, 13:25 |
|
|
|
JAULER rašo: |
tai geriau pasiimk slėgio matuoklį elektroninį, ir bus gerai |
Su visa pagarba tavo šviesiam, būsimo fizikos genijaus protui, paaiškink man senam, virš 10 metų išdirbusiam kontrolinių matavimo prietaisų ir automatikos 6 kategorijos derintojui, kas tai yra "Elektroninis slėgio matuoklis", na gal tiksliau kokiu principu jis veikia,( gal lazeriniu ar elementarių dalelių apskaitos slėgio inde principu).Nėra patikimiau už paprastus slėgio veikiamos membramos principu pagamintus prietaisus."Kiečiausios" automatikos firmos: Danfoss, Grundfoss, Bosch irt.t. iki šiol daro būtent tokius, ką kolega Vaidas2 ir siūlo.Aš tuos prietaisus labai puikiai žinau iš savo patirties, todėl ir galiu patarti.
O dar kartą primenu, kad su 9 atmosferu slėgiu geriau nejuokauti.Kas yra matę kaip sprogsta sunkvežimio padangos, tas mane supras. O ten "tik" 4atm.  |
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2006 06 27, 16:56 |
|
|
|
gal visdėlto ne taip pavadinau, bet būna tokie (čia jie nemanau, kad labai tiktų... ) kur yra plokštelė, ir ant jos takeliai išvedžioti, ir kuo didesnis slėgis, tuo labaiau juos spaudžia, ta prasme deformuoja, ir taip jie gali nusakyti tą slėgį. Nemažai girdėjau apie tokius. |
|
_________________ nepamirškit, klysti žmogiška
privatas - privatiems klausimams
arch linux  |
|
|
|
 |
 |
 |
 |
Parašytas: 2006 06 28, 11:31 |
|
|
|
KONKOLAS rašo: |
tai jei taip samadelnai padarei tai ir tas nieko nesugadins cvekas"
nepykit kad nusisneku man nuo menulio priklauso  |
Sakai mėnulio fazė Na gal ir geriau mėnulio fazė, negu tinklo fazė
Dėl samadielkų tai yra taip: reikia viską daryti su protu ir kad būtų užtikrinta apsauga.Matai jei tai būtų prezervatyvų bandymo stendas, kur turbūt daugiau 0,5 atm. nereikia, tai velnias nematė Bet čia eina kalba apie gana galingą kompresorių.
Vikis dėl vožtuvo irgi teisus, arba bent jau rankinį nuorinimą paties kompresoriaus reikėtų padaryti, kad prieš paleidimą nuleistų orą.Bet tas labiau aktualu galingiems pramoniniams kompresoriams.
Jauler: taip yra ir tokie, bet jie paprastai naudojami arba mažiems slėgiams arba labai tiksliems matavimams, apie jų kainą tik pasvajokim
Čia reikia paprasto, pigaus ir patikimo slėgio automatikos prietaiso. |
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2006 06 28, 23:56 |
|
|
|
ad rašo: |
JAULER rašo: |
tai geriau pasiimk slėgio matuoklį elektroninį, ir bus gerai |
Su visa pagarba tavo šviesiam, būsimo fizikos genijaus protui, paaiškink man senam, virš 10 metų išdirbusiam kontrolinių matavimo prietaisų ir automatikos 6 kategorijos derintojui, kas tai yra "Elektroninis slėgio matuoklis", na gal tiksliau kokiu principu jis veikia,( gal lazeriniu ar elementarių dalelių apskaitos slėgio inde principu).Nėra patikimiau už paprastus slėgio veikiamos membramos principu pagamintus prietaisus."Kiečiausios" automatikos firmos: Danfoss, Grundfoss, Bosch irt.t. iki šiol daro būtent tokius, ką kolega Vaidas2 ir siūlo.Aš tuos prietaisus labai puikiai žinau iš savo patirties, todėl ir galiu patarti.
O dar kartą primenu, kad su 9 atmosferu slėgiu geriau nejuokauti.Kas yra matę kaip sprogsta sunkvežimio padangos, tas mane supras. O ten "tik" 4atm.  |
NA 9 atm. jau yra siek tiek ,tad kas ji gamino turejo pagalvoti ir apie apsauga liaudyja vadinamu (vokietukas), tai apsauginis vostuvas (sharatas ir spyruokle kurios suspaudima galima pareguliuoti ), siaip bijociau naudoti kompresoriu be slegio apsaugos , da tas vostuvelis neturetu buti brangus, turgely rastai ir del sventos ramybes nusipirk ta uz 30 lt.
-- o siaip normali padanga nuo 4 atm tikrai nesprogsta |
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2006 06 29, 08:33 |
|
|
|
rolikas rašo: |
-- o siaip normali padanga nuo 4 atm tikrai nesprogsta |
Rolikai, kiek metų vairuoji mašiną ir ar išviso vairuoji?Ar neteko autostradoje matyti kaip sprogsta furoms padangos ir kaip išlaksto į šalis padanga gabalais?
O ar neteko bent jau girdėti iš senesnių vairuotojų kai sprogdavo pučiant rusiškų KAMAZų padangos, tiksliau pradžioj vidinė kamera, o po to tvirtinimo lankai iki 20 metrų į viršų arba neduok dieve į šoną.
Tai matyt nežinai ką gali padaryti 4 atmosferos sakykim su plonasieniu baku, jei į jį prileidi iš vandentiekio po spaudimu vandens(vandentiekio kaip tik apie 4 atm).Tai kam boileriai daromi apvaliais galais ir t.t.
Aš kartoju kad ne vienus metus dibau automatikos srityje ir dažnai tekdavo aptarnauti būtent oro kompresorinių ir boilerinių automatiką, taip kad geriau nesiginčykim apie 4atm. slėgio jėgą  |
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2006 06 30, 00:47 |
|
|
|
gerbiamas ad ,vairuoju B,C,E jau ir nemazai meteliu ir teko matyti kaip ir kelyje sprogsta ir kaip lankai lekia ir kad 4 atm jau sis beitas, bet tu man pasakyk turintis tiek kategoriju koks slegis sunkvezimio padangoje i kuria yra ipusta 4 atm ir kuri pakrauta virs 24 tonu ? (na nepridejus temp. inercijos
O ten "tik" 4atm.
ir kuriame vandentekyje yra 4 atm ? na jai turi omenyje geriamo vandens vandenteky, na tada sorry.... |
|
|
|
|
|
 |
Google paieška forume |
|
 |
Naujos temos forume |
|
 |