|

|
|
Elektronika.lt portalo forumas
Jūs esate neprisijungęs lankytojas. Norint dalyvauti diskusijose, būtina užsiregistruoti ir prisijungti prie forumo.
Prisijungę galėsite kurti naujas temas, atsakyti į kitų užduotus klausimus, balsuoti forumo apklausose.
Administracija pasilieka teisę pašalinti pasisakymus bei dalyvius,
kurie nesilaiko forumo taisyklių.
Pastebėjus nusižengimus, prašome pranešti.
Dabar yra 2025 11 27, 00:04. Visos datos yra GMT + 2 valandos.
|
|
|
 |
Forumas » Energetika ir elektrotechnika » dar vienas lochatronas?
|
Jūs negalite rašyti naujų pranešimų į šį forumą Jūs negalite atsakinėti į pranešimus šiame forume Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite ištrinti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite dalyvauti apklausose šiame forume
|
|
|
Puslapis 1 iš 3 Pereiti prie 1, 2, 3 Toliau |
|
 |
dar vienas lochatronas? |
Parašytas: 2016 01 25, 22:22 |
|
|
|
|
sveiki. teko siandien paciupineti toky tinklely: http://www.carbontecrus.ru/
tipo sildo infrararaudonaisiais spinduliais. nuomones dar nesusidariau (matavau varzas, siluma...). butu ydomi, ypac, skeptiku nuomone |
|
|
|
|
|
 |
 |
Re: dar vienas lochatronas? |
Parašytas: 2016 01 25, 22:41 |
|
|
|
|
| vaidass rašo: |
sveiki. teko siandien paciupineti toky tinklely: http://www.carbontecrus.ru/
tipo sildo infrararaudonaisiais spinduliais. nuomones dar nesusidariau (matavau varzas, siluma...). butu ydomi, ypac, skeptiku nuomone |
Šildymas kaip šildymas, tik skambiai pavadintas ir priskirta nebūtų savybių. Kiekvienas šiltas daiktas skleidžia infraraudonuosius spindulius. Gal sakykim tai komfortiškiau nei kur kampe iki raudonumo kaistantis pečiukas, bet įjungus tokį pečiuką šilumą nuo jo pajustum iškart, o nuo šitų panelių tik po kurio laiko, o tos pačios galios pečiukas ir panelės patalpą per vienodą laiką įšildys vienodai. Energijos tvermės dėsnio dar niekas nepaneigė. O kadangi šildymas elektra yra pats brangiausias šildymo būdas daug brangesnis už bet kurį kitą tai visumoje šūdas ir tiek. |
|
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2016 01 25, 23:18 |
|
|
|
|
| Prie ko čia lochatronas, jei Evaldas_S teisingai paminėjo energijos tvermės dėsnį. Šildyk piko, nano ar mikro šildytuvu, žvake po vazonėliais, dujiniu šildytuvu ar vėjeliu, bet jei sunaudosi pvz 1kWh energijos, tai ji patalpą tuo vienu kWh ir sušildys. |
|
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2016 01 26, 00:19 |
|
|
|
|
patys sau priestarauja:
| Citata: |
| Потребление электроэнергии всего 40-60 Вт на квадратный метр затраченного материала Carbontec® |
ir
| Citata: |
| Carbontec® CBW550-220-N - материал, мощностью 550 Вт на квадратный метр и работающий на напряжении 220 В |
|
|
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2016 01 26, 00:26 |
|
|
|
|
| "Потребление электроэнергии" ir "материал, мощностью 550 Вт на квадратный метр" man atrodo skirtingi dalykai. Pirmas yra sąnaudos šildymui, antras šildytuvo galingumas. Kiek pamenu, tai butui su normalia šilumos izoliacija reikia 100W kvadratiniam metrui. |
|
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2016 01 26, 00:32 |
|
|
|
|
| sopkls rašo: |
| "Потребление электроэнергии" ir "материал, мощностью 550 Вт на квадратный метр" man atrodo skirtingi dalykai. Pirmas yra sąnaudos šildymui, antras šildytuvo galingumas. Kiek pamenu, tai butui su normalia šilumos izoliacija reikia 100W kvadratiniam metrui. |
tu teisus- "neysiklausiau" |
|
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2016 01 26, 01:30 |
|
|
|
|
Cia ne locxhatronas o eilinis marketingas.
nes daiktas savo darba atlieka tik kaip visada pasaku prikurta.
lochatronas butu jei pardavinetu kazka kas visai neveikia.
kiek pastebejau tokie paistalai tai beveik standartas visai sildymo tecnikai kur kievienas gamintojas giria savo slamsta nors realai visa silumine tecnika labai panasiu parametru ir privalumu tarp skirtingu technologiju nera
bet zmnones and to uzkimba ir puola keisti senus rusikus radiatorius i naujus vokiskus kurie atseit padidins apsildymo naudingumo koeficienta  |
|
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2016 01 26, 14:38 |
|
|
|
|
| nba00 rašo: |
https://www.youtube.com/watch?v=HgFC7qdhwM4  |
Aš nesuprantu kam tuos didelius variklius statyti? nebūtų geriau mažas cirkuliacinis plius normalūs tenai?
Na žiauru...  |
|
_________________ Do not argue with an idiot. He will drag you down to his level and beat you with experience.
mane rasite: mano profilyje |
|
|
|
 |
Parašytas: 2016 01 26, 15:04 |
|
|
|
|
| Babajuss rašo: |
Aš nesuprantu kam tuos didelius variklius statyti? nebūtų geriau mažas cirkuliacinis plius normalūs tenai?
Na žiauru...  |
Aisku ne, nes mazus tektu pirkti, o dideliu yra privogtu ir siaip galima gaut po blatu kaip nurasytus. |
|
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2016 01 26, 15:14 |
|
|
|
|
Na žiauru...  |
Tai kad esmė ir yra tame, jog tam siurblyje vandens trintis vandenį sušildo, ir nebereikia tenų. Esu susidūręs su tokiu dalyku statybinėje technikoje, kai esant per dideliam tepalo kiekiui besisukdami ekscentrikai daužydami tą tepalą jį įkaitina iki nemažų temperatūrų. |
|
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2016 01 26, 15:34 |
|
|
|
|
Na žiauru...  |
taigi sutaupo ant cirkuliacinio. tavo atveju gaunasi brangiau, nes reikia sistema + papildomas cirkuliacinis siurblys + sudetingesnis valdymas. tenai juk nemoka priverstinai cirkuliuot vandens.
energetiskai ten nieko neislosia, NK toks pat kaip tenu, netoli 100%, bet nereikia pakeist centralinio sistemos ir kaisiot visur backu su tenais ir cirkulaciniais. nupjauni supuvusias miesto trasas (pas rusus nebekisa pinigu i jas kaip pas mus) ir pastatai ta varikli su mechaniniu sildytuvu. silumos punkte, kur yra visuose daugiabuciuose. mestas iskart sutaupo apie 20-30% - nes nebesildo saligatviu.
mes vis dar sildom.
gauni karsto vandens srauta po slegiu. ir tinka primityvus valdymas, pvz su laiko rele arba vienu davikliu. rusu salygom labiau paranku. mum netinka, nes elektra per daug apkrauta mokesciais. mum apsimokes, kai sildymo dotacijas nuims  |
|
Paskutinį kartą redagavo zamolskis, 2016 01 26, 15:53. Redaguota 1 kartą |
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2016 01 26, 15:48 |
|
|
|
|
| Digix rašo: |
bet zmnones and to uzkimba ir puola keisti senus rusikus radiatorius i naujus vokiskus kurie atseit padidins apsildymo naudingumo koeficienta  |
Zmones senus rusiskus spizinius keicia todel, kad per 50 metu ir butu "renovaciju" tie radiatoriai buna padengti minimum 6-7 sluoksniais dazu. |
|
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2016 01 26, 16:19 |
|
|
|
|
| sopkls rašo: |
Na žiauru...  |
Tai kad esmė ir yra tame, jog tam siurblyje vandens trintis vandenį sušildo, ir nebereikia tenų. Esu susidūręs su tokiu dalyku statybinėje technikoje, kai esant per dideliam tepalo kiekiui besisukdami ekscentrikai daužydami tą tepalą jį įkaitina iki nemažų temperatūrų. |
Kas apie tepalus, tai traktoriai su galingom hidrosistemom esant šalčiams šildosi nuo variklio ar webastos.
Viskas čia aišku bet ar tai pigiau? Na nežinau. Man sunku patikėti.
Kam keisti elektros energiją į mechaninę po to į šiluminę...
Zamolski šiaip dar klausimas kas ten pigiau. Šiaip ir tenų būna mažose talpose ir tt. Tai čia dar klausimas kas mažiau užims. O dėl siurblio ir šildytuvo viename vienas dalykas aš abejoju, kad jis mechaniškai laikys ilgiau nei tenas. Be to kai pradės guoliai byrėti tai irbi nesidžiaugs vartotojai.
Dėl tenų valdymo, ko jis negali būti kaip to paties variklio? kontaktorius plius laiko relė. aišku galima padaryti pakopinį valdymą, bet ir varikliui galima dažnio keitiklį statyti.... Bet čia gal labiau tiktų su faziniu rotorium tai dar varžynai pakaitintų vandenį....
Na esmė tokia labiau norėjau konstatuoti faktą, kad eilinį šūdą pateikia kaip išradimą.
Na bet ten daug kas per ž... |
|
_________________ Do not argue with an idiot. He will drag you down to his level and beat you with experience.
mane rasite: mano profilyje |
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2016 01 26, 18:58 |
|
|
|
|
matai, nevisai ten sudas tiesiog gana vykusi alternatyva tenams.
variklis elektrine energija vercia i mechanine netoli 92-95%. o jei naudot sesiafazi "slaviankos" vynojimo - tai netoli 98-99%.
o vandens trinties energija i siluma irgi procesas 100% nk. nuostoliai tik tokie, kiek tas surblys isspinduliuoja silumos per korpusa ir sugeria pats jo korpusas ikaitinimo stadijoje.
viskas analogiskai tenams. net ikaitimo stadijos inercija
bet cia ismeti is tiekimo grandines vamzdines trasas nuo katilines iki namo (tiksliau keiti tas trasas elektriniai kabeliais kuriu NK apie 99%) ir ismeti specalizuotu sildymo katiliniu kaina (milijonines katilines keiti i elementaru siurbli su varikliu kiekvienam namui).
del kaukimo - tai tas "vandens gniuzdymo" siurblys kaukia panasiai kaip ir iprastas siurblys. namo kambary nestatyciau - bet rusy kokiam tai be vargo. jis nesisuka istisai - tik kol reikia temperaturos - panasiai kaip hidroforas.
del dylimo - yra metalo erozija, bet procesas analogiskas slydimo guoliu dylimu ant tepalo pleveles - principe amzino naudojimo. na panasa kaip hidraulines sistemos. daznai keiti paskirstymo voztuvus? juk niekada - atitarnauja kazkas kitas ir ismeti o cia net metalas i metala nesitrina.
ten vienintele eksplotacine "beda" - tai salnika pakeist arba paverzt
-----
viskas yra sildymo kilowatvalandes kainoje. pas mus uz sildyma mokam po maz daug 7-11 eurocentu uz kilovatvalande su dalinem dotacijom. o uz elektra po 14 eurocentu uz kwh be dotaciju. bet pvz jei naudot tik naktine - tai butu daznu atveju net pigiau uz centralines silumos tiekejus. tas labai lengva idejus i namo sistema akumuliacine talpa.
taip pat pas mus yra visokiu neaiskiu silumos palaikymo, gyvatuko, administravimo ir dar ten visokiu pasleptu mokesciu, kur krauna ir krauna. taigi realiai nezinom kiek mokam uz siluma galutiniam variante, nes mokam kvadratais ir dar silumos apskaita apgaudineja - nes tik vienas skaitliukas ant namo, kuri net paziuret neleidzia . ta prasme nezinai uz ka moki . o cia pastatei elektros skaitliuka ir visos islaidos. viskas skaidru. nu kaip su tenais taspac - tik cia nereiktu pirkt tenu i kiekviena buta ir pravedinet galingos instaliacijos po visa nama.
ir privatiems namams neapsimoketu, nes degint malkas pigiau. bet daugiabuciams - gana perspektyvu. jei tas istatymines sildymo nesamones sutvarkys. cia butu ekologiska alternatyva. pvz atjungt 100 butu nama galima butu uz kelis tukstancius euru. |
|
Paskutinį kartą redagavo zamolskis, 2016 01 26, 19:13. Redaguota 1 kartą |
|
|
|
 |
|
 |
Google paieška forume |
|
|
 |