|

|
Elektronika.lt portalo forumas
Jūs esate neprisijungęs lankytojas. Norint dalyvauti diskusijose, būtina užsiregistruoti ir prisijungti prie forumo.
Prisijungę galėsite kurti naujas temas, atsakyti į kitų užduotus klausimus, balsuoti forumo apklausose.
Administracija pasilieka teisę pašalinti pasisakymus bei dalyvius,
kurie nesilaiko forumo taisyklių.
Pastebėjus nusižengimus, prašome pranešti.
Dabar yra 2025 10 13, 04:59. Visos datos yra GMT + 2 valandos.
|
|
|
 |
Forumas » Elektronika žaliems » kaip sumazinti srove
|
Jūs negalite rašyti naujų pranešimų į šį forumą Jūs negalite atsakinėti į pranešimus šiame forume Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite ištrinti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite dalyvauti apklausose šiame forume
|
|
|
Puslapis 1 iš 4 Pereiti prie 1, 2, 3, 4 Toliau |
|
 |
kaip sumazinti srove |
Parašytas: 2005 01 08, 18:49 |
|
|
|
mano supratimu rezistorius mazina tiktais itampa kadangi padideja varza , bet srove lieka tapati . Tai kaip sumazinti srove ? Jei neteisingai parasiau ar suklydau butinai pataisykite , nes as neperseniausiai pradejau dometis elektronika taj tiek .
Kas galite , prasau padekite !!!!!! |
|
|
|
|
 |
kaip sumazinti srove |
Parašytas: 2005 01 08, 19:04 |
|
|
|
butent atvirksciai - rezistorius riboja srove, o priklausomai nuo jo varzos ir sroves grandineja, ant jo krenta kazkiek itampos. |
|
|
|
|
 |
kaip sumazinti srove |
Parašytas: 2005 01 08, 19:24 |
|
|
|
nu paziurek cia http://www.elektronika.lt/theory/theme/159/128/ . cia rasoma kad tipo turint 5v ir 0.02A linija reikia taj tik 1.6v ir 0.02A . tajp iseina reikia nuimti 3.4v , nes 5-1.6=3.4 . nu taj va R=U/I ,taj 3.6/0.02=180Ohm . taj tipo uzdejus 170Ohm rezistoriu lempure svies normaliai . nu bet jeigu ta 5v linija teketu ne 0.02A srove(tiek , kiek ir reikia ) , o kokia 0.35A(350mA) . Taj kaip tada ? Ka ? |
|
|
|
|
 |
 |
kaip sumazinti srove |
Parašytas: 2005 01 08, 19:59 |
|
|
|
tu is antro galo mastai biski;) tarkim yra sviesdiodis, jam reik 20mA sroves (max). nu ir apie 2,5 V. jei paimsi ir ijungsi i 5V tiesiai, tai jis greit perdegs, nes pacio diodo varza yra maza, ir jis srove riboja per mazai. ant diodo turi krist 2,5V o be rezistoriaus kris 5V, tuo paciu isaugs srove (nes varza tai diodo pastovi), ir jis perdegs. kai ijungi razistoriu nuosekliai, tai ji reikai parinkti pagal turimus duomenis - norima pasiekti rezultata: mum reik kad grandine teketu 20mA srove, kad ant diodo kristu 2,5 V, tai kiti 2,5V reiskia turi krist ant rezistoriaus, zinom per visa grandine tekancia srove, zinom kad ant rezistoriaus turi krist 2,5 V, apsiskaiciuojam jo nominala (varza). ijungiam, ir per didoa teka tiek sroves kiek reikia - 20mA, taigi - rezistorius aprobojo jo srove, kuri be jo butu isaugus ir sudeginus sviesdiodi. dar reik nepamirs, kad reikai parinkti rezistoriaus galinguma - jei per ji teka 20mA ir krenta 2,5V tai jis reiskia turi but 0,05W galingumo. antraip sudegs pats rezistorius, o poto ir sviesdiodis. na tikiuosi paaiskejo bent kiek? |
|
|
|
|
 |
 |
kaip sumazinti srove |
Parašytas: 2005 01 08, 21:19 |
|
|
|
tipo rezistorius turi buti 0.05w galingumo - antraip tariant 125Ohm'u ? o viskas sitaip pagal tave tik tada jeigu ir 5v linija teka irgi 20mA ? nu jeigu viska gerai uzrasiau , tai tu galvoji taip kap ir ash . Rezistorius suvalge 2.5v ir liko tiek pat diodui , todel jis ir nesudegs . TEISINGAI ?
Nu gerai , daleiskime jeigu as turiu 12v ir 0.35A maitinima ir noriu pajungti tiktais viena dioda , kuris ima tik 1.6v ir 0.02A . Taj kaip tada , ka  |
|
|
|
|
 |
kaip sumazinti srove |
Parašytas: 2005 01 08, 21:30 |
|
|
|
Manau reiktų iš pradžių pasiskaitinėti kas tai yra srovė |
|
|
|
|
 |
kaip sumazinti srove |
Parašytas: 2005 01 08, 21:51 |
|
|
|
Ko cia jokiesi juk cia skyrelis ZALIEMS , o as dar neseniai pradejau dometis elektronika !!!! Vietoj to , kad mane cia durini , geriau padetum man suprasti apie visa tai , arba bent parasyk linka , kur galeciau apie tai pasiskaityti ! NIEKAS NEGIME VISKA ZINODAMAS !!!!!!!
Taj va . Geriau padek man  |
|
|
|
|
 |
kaip sumazinti srove |
Parašytas: 2005 01 08, 21:59 |
|
|
|
Benas
Nu gerai , daleiskime jeigu as turiu 12v ir 0.35A maitinima ir noriu pajungti tiktais viena dioda , kuris ima tik 1.6v ir 0.02A . Taj kaip tada , ka
pasinaudok integraliniu itampos transformatoriumi pvz ADP1110 (Micropower Step Up/Down Switching Regulator; Adjustable and Fixed 3.3 V, 5 V, 12 V)Uin iki 30v nk=90% siap daug analogu ir kitos gamina pvz maxim |
|
|
|
|
 |
kaip sumazinti srove |
Parašytas: 2005 01 08, 22:06 |
|
|
|
valdaz rašo: |
Benas
pasinaudok integraliniu itampos transformatoriumi pvz ADP1110 (Micropower Step Up/Down Switching Regulator; Adjustable and Fixed 3.3 V, 5 V, 12 V)Uin iki 30v nk=90% siap daug analogu ir kitos gamina pvz maxim |
Nepyk , as dar nelabai gerai ismanau elektronika , tad jei gali taj parasyk aiskiau ir jei gali paaiskink kas yra INTERGRALINIS itampos keitiklis . Nesupyk as dar mokausi Jei forumieciai atsakys i mano klausimus - ismoksiu greiciau  |
|
|
|
|
 |
kaip sumazinti srove |
Parašytas: 2005 01 08, 22:09 |
|
|
|
Nu tas mano toks pasijuokimas draugiškas buvo Šiaip painioji esminius dalykus, kas yra srovė, kas varža.. tuo labiau kas galia. Reiktų atidžiai pastudijuoti Omo dėsnį... Sorry, bet linko jokio neturiu. Šiaip gali pagooglint jei kerti anglų. |
|
|
|
|
 |
kaip sumazinti srove |
Parašytas: 2005 01 08, 22:39 |
|
|
|
tai mikroschema, atsisiusk datasheta ADP1110 suzinosi placiau |
|
|
|
|
 |
 |
kaip sumazinti srove |
Parašytas: 2005 01 09, 02:08 |
|
|
|
BLASTER rašo: |
Nu tas mano toks pasijuokimas draugiškas buvo Šiaip painioji esminius dalykus, kas yra srovė, kas varža.. tuo labiau kas galia. Reiktų atidžiai pastudijuoti Omo dėsnį... Sorry, bet linko jokio neturiu. Šiaip gali pagooglint jei kerti anglų. |
Nu ka as painioju ?
R-varza(Ohm)
R=U/I
Nu nelabai suprantu . Nu tikrai nepyk kad as ant elektronikos ne tavo lygio , bet JEI GALI LABAI PRASAU paaiskink smulkiau . Ta prasme tas datascheta tai injormacija kazkokia ar kas ? Nu labai labai prasau paaiskink smulkiai , gerai  |
|
|
|
|
 |
 |
kaip sumazinti srove |
Parašytas: 2005 01 09, 02:26 |
|
|
|
Na dar nepamirsk nuoseklaus ir lygiagretaus jungimo
kai jungiama nuosekliai tai visu detaliu srove yra vienoda o itampa dalinasi ant detaliu, kai lygegretus jungimas tai itampa vienoda o srove dalinasi. is anksto atsiprasau jei kazka truputi supainiojau, nes as pats dar zalias
O datasheet tai pagrindine informacija apie mikroschema, ka jungti prie kiekvienos kojeles, ka daro ta mikroschema ir pan.. manau kiti paaiskins aiskiau  |
|
_________________ 158 puslapiai neperskaitytu postu po ilgo nesilankymo:
Paskutinį kartą Jūs lankėtės 2007 01 03, 23:01
Dabar yra 2007 09 01, 21:30 |
|
|
|
 |
 |
kaip sumazinti srove |
Parašytas: 2005 01 09, 02:43 |
|
|
|
Formulės žinojimas nereiškia kad supranti. Kažkaip mergos 12 klasėj fizikos kurse irgi sugeba turėti 9-10, bet nix nesupranta.
Tavo klausimas buvo kaip sumažini srovę kai pvz turi 1A. Nu ir džiaukis kad tiek turi. Kuo daugiau tuo geriau. Daugiau srovės dar niekam nepakenkė (nekalbu apie tą atvejį kai kasnors sumano pasikratyt).
Niekaip nesuprantu kaip naujokai gali to nesuvokti.
Buvo man toks atvejis kai žmogelis bijojo jungti automobilinę magnetolą tiesiai prie akumo nes magnetoloje įdėtas 10A saugiklis o ant akumo parašyta 55A(h). Mol "perdaug". Ir dar žmogelis man įrodinėjo kad klystu, kad taip jungė ir jam sudegė.. ir t.t. O po to mol jungė prie prikūrkė (kur tipo mažiau amperų) ir tada viskas veikė.
Kaip supratau tai ir tu panašiai mastai.
Jei suklydau tada sorry. Reiškia blogai supratau ko klausi. |
|
|
|
|
 |
 |
kaip sumazinti srove |
Parašytas: 2005 01 09, 15:41 |
|
|
|
BLASTER rašo: |
Tavo klausimas buvo kaip sumažini srovę kai pvz turi 1A. Nu ir džiaukis kad tiek turi. Kuo daugiau tuo geriau. Daugiau srovės dar niekam nepakenkė (nekalbu apie tą atvejį kai kasnors sumano pasikratyt).
Niekaip nesuprantu kaip naujokai gali to nesuvokti.Jei suklydau tada sorry. Reiškia blogai supratau ko klausi. |
Nu biski nesupratai manes . Kodel tu man rasai , kad kuo daugiau sroves tuo geriau . Nu nachir man tiek sroves . Kadangi as dar zalias tai paprasciausiai noriu ismokti , kaip tai padaryti , nes jei kada prireiks , taj kas tada ? Nu paprasciausiai kaip man pajungti dioda(1,6V ir 0.02A) prie transformaturiaus (12V ir 0.35A) . Tiesiog parasyk man kaip tai padaryti , ir viskas , arba kokiu detaliu reiketu , vietoj to kad cia sakai "kuo daugiau , tuo geriau" . Sakau , tiesiog parasyk kaip tai padaryti , ir tada tikrai geriau suprasiu , o jei dar kokie neaiskumai kils , pasiaiskinsiu ir suprasiu . Taj tiesiog jei gali tai parasyk kaip pajungti dioda(1,6V ir 0.02A) prie transformaturiaus (12V ir 0.35A) . Tiesiog noriu moketi ir viskas Ir dar ten kur apie masina rasei kazka , tej nelabaj supratau Jei gali taj parasyk aiskesniais zodziais ok
SiNGLer rašo: |
Na dar nepamirsk nuoseklaus ir lygiagretaus jungimo
kai jungiama nuosekliai tai visu detaliu srove yra vienoda o itampa dalinasi ant detaliu, kai lygegretus jungimas tai itampa vienoda o srove dalinasi. |
O nu situo dar reikes pasidometi . tipo jeigu as tureciau maitinima 3.2V ir 0.02A taj galeciau pajungti du diodus po 1.6V ir 0.02A ? Kaip supratau cia yra nuoseklus jungimas . Ir tipo jeigu tureciau maitinima 1.6V ir 0.04A taj irgi galeciau pajungti du diodus po 1.6V ir 0.02A ? O cia supratau kad lygegretus jungimas ane ? Nu jei neteisingai mastau tai pataisyk mane
|
|
 |
|
 |
Google paieška forume |
|
 |
Naujos temos forume |
|
 |
FS25 Tractors