|

|
Elektronika.lt portalo forumas
Jūs esate neprisijungęs lankytojas. Norint dalyvauti diskusijose, būtina užsiregistruoti ir prisijungti prie forumo.
Prisijungę galėsite kurti naujas temas, atsakyti į kitų užduotus klausimus, balsuoti forumo apklausose.
Administracija pasilieka teisę pašalinti pasisakymus bei dalyvius,
kurie nesilaiko forumo taisyklių.
Pastebėjus nusižengimus, prašome pranešti.
Dabar yra 2025 09 19, 04:10. Visos datos yra GMT + 2 valandos.
|
|
|
 |
Forumas » Elektronika žaliems » Oro drėkintuvo generatorius
|
Jūs negalite rašyti naujų pranešimų į šį forumą Jūs negalite atsakinėti į pranešimus šiame forume Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite ištrinti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite dalyvauti apklausose šiame forume
|
|
|
Puslapis 1 iš 2 Pereiti prie 1, 2 Toliau |
|
 |
 |
Oro drėkintuvo generatorius |
Parašytas: 2016 01 04, 20:47 |
|
|
|
Sveiki, kolegos. Sudegė oro drėkintuvo generatoriaus tranzas. Originale stovi 2SC4153.
Schema praktiškai tokia kaip ši. Lietuvoje tokių tranzų nėra. Parsisiunčiau 2SC3835 su visai analogiškais parametrais. Negeneruoja, bet kilo stiprus įtarimas jog tai permarkiruotas šlamštas. Parametrai tų impulsinių tranzų, kad jums neieškoti yra tokie:
Vcb 200V, Hfe 70-200, Vce(sat) 0,5V , F 30MHz.
Pabandžiau įdėt rusišką KT935A. Generuoja, bet amplitudė visai maža. Ko gero per mažas stiprinimo koeficientas.
Mano, kaip pradedančiojo klausimas būtų toks - kaip šioje man kiek keistokoje schemoje gaunamas teigiamas grįžtamas ryšys. Tai nėra talpuminio tritaškio schema ir sutinku tokią pirmą sykį. |
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2016 01 04, 22:15 |
|
|
|
čia kontūras L1 arba L2 su C1, kurį pamaitina tranzas. Koks L2 nominalas? sutinku, kad schema atrodo keistai. Gal ją tiesiog verta kitaip perpiešti, kad matytųsi, kas į tranzo bazę pateikia įsupimą.
o ar netinka C3, C5, C1 talpuminiam tritaškiui įsivaizduoti? jeigu vietoje L1 ir L2 būtų tiesiog laidai ... |
|
Paskutinį kartą redagavo a1girdas, 2016 01 04, 22:19. Redaguota 1 kartą |
|
|
|
 |
Re: Oro drėkintuvo generatorius |
Parašytas: 2016 01 04, 22:18 |
|
|
|
Contax rašo: |
kaip šioje man kiek keistokoje schemoje gaunamas teigiamas grįžtamas ryšys. Tai nėra talpuminio tritaškio schema ir sutinku tokią pirmą sykį. |
Grįžtamasis ryšys per C4, C3, C2 ir t.t.
2SC4153 maža bazės talpa (100pF) tuo tarpu 2SC3835 ta talpa aprašyme nenurodyta, todėl įtariu, kad gali būti didelė. Gal todėl neveikia? |
|
_________________ If nobody hates you you're doing something boring |
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2016 01 04, 22:31 |
|
|
|
Evaldas_S rašo: |
kaip šioje man kiek keistokoje schemoje gaunamas teigiamas grįžtamas ryšys. Tai nėra talpuminio tritaškio schema ir sutinku tokią pirmą sykį. |
2SC4153 maža bazės talpa (100pF) tuo tarpu 2SC3835 ta talpa aprašyme nenurodyta, todėl įtariu, kad gali būti didelė. Gal todėl neveikia? |
2SC3835 bazės talpa 110pF. C3 talpumas (100pF) tik šiek tiek keičia impulsų formą, veikia ir be jo. L2 tik 2,5 vijos, maža ritelė, man neaišku kam nes veikia ir užtrumpinus. Grįžtamas ryšys jei per C4 ir C2 tai faktiškai tik sujungia bazę su emiteriu pagal AD ir kas iš to? Nesuprantu vis tiek. Schema nepanaši nė į vieną klasikinių. Viskas veikia 2,4MHz dažniu.
Beje, rusų forumuose visur diskutuojama kad veikia tik su tais dviem paminėtais tranzais, su kitais negeneruoja  |
|
|
|
|
 |
 |
 |
Parašytas: 2016 01 05, 00:23 |
|
|
|
2SC3835 bazės talpa 110pF. C3 talpumas (100pF) tik šiek tiek keičia impulsų formą, veikia ir be jo. L2 tik 2,5 vijos, maža ritelė, man neaišku kam nes veikia ir užtrumpinus. Grįžtamas ryšys jei per C4 ir C2 tai faktiškai tik sujungia bazę su emiteriu pagal AD ir kas iš to? Nesuprantu vis tiek. Schema nepanaši nė į vieną klasikinių. Viskas veikia 2,4MHz dažniu.
Beje, rusų forumuose visur diskutuojama kad veikia tik su tais dviem paminėtais tranzais, su kitais negeneruoja  |
na tas daiktas , kuriam sitas generatorius padarytas matyt ne paskutinej vietoj generacijos uztikrinime. . jis matyt dirba rezonansiniu daznumu , tam paciam ko gero turi buti suderinta ir L1C1 + Cke + ..
jei tie du daznumai pradeda skirtis matyt ir neveikia . bandyciau paieskoti generacijos C1 derinimu... |
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2016 01 05, 02:23 |
|
|
|
Del veikimo principo nesu tos shemos ankcisu nagrinejes, bet RF dazniuose kazkas panasiaus buna daznai.
man jinai panasi i sita
cia matosi kad tranzitorius naudojamas emiterinio kartotuvo rezime o tam kad visa tai veiktu reikia kazkaip konvertuoti impedansa ir tas atliekama pjezorezonatoriaus riciu ir kondesatoriu pagalba. |
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2016 01 05, 10:14 |
|
|
|
Digix rašo: |
Del veikimo principo nesu tos shemos ankcisu nagrinejes, bet RF dazniuose kazkas panasiaus buna daznai.
man jinai panasi i sita
cia matosi kad tranzitorius naudojamas emiterinio kartotuvo rezime o tam kad visa tai veiktu reikia kazkaip konvertuoti impedansa ir tas atliekama pjezorezonatoriaus riciu ir kondesatoriu pagalba. |
Ne, čia klasikinis talpuminio tritaškio generatorius. Drėkintuvo ne toks, jei įdėmiai pažiūrėsim. Ji panaši į šitą jei supaprastinsim bet vis vien man neaišku per kur eina grįžtamas ryšys?
: Socrates
Jau važiuoja naujas užsakytas, tikiuosi veiks
Evitoj buvau nusipirkęs su labai artimais parametrais 2SC3182N, net nebando generuot.
P.S.
Įdomu, gal originalas yra Darlingtonas kad stiprinimo koeficientas didelis, tik datašyte to nerašo?
 |
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2016 01 05, 11:16 |
|
|
|
|
_________________ Kaip gerai miegojai supranti tik tada, kai Tave pažadina.
tel. 8 687 93662 |
|
|
|
 |
Parašytas: 2016 01 05, 11:45 |
|
|
|
Ji panaši į šitą jei supaprastinsim bet vis vien man neaišku per kur eina grįžtamas ryšys?
[img]http://www.fujicera.co.jp/product/e/03/image/ap_004_04.gif[/img |
Na čia ti akivaizdžiai grįžtamas ryšys nuo kolektoriaus per rezonatorių ir kondensatorių (rezonatorius matyt pasuka fazę 180 laipsnių ir gaunasi teigimas GR. |
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2016 01 05, 12:01 |
|
|
|
Ji panaši į šitą jei supaprastinsim bet vis vien man neaišku per kur eina grįžtamas ryšys?
Na čia ti akivaizdžiai grįžtamas ryšys nuo kolektoriaus per rezonatorių ir kondensatorių (rezonatorius matyt pasuka fazę 180 laipsnių ir gaunasi teigimas GR. |
Gali būti, tik originalo schema biškelį skiriasi. Be to, originale tranzo kolektorius įžemintas, sujungtas su automatikos plokštės GND ir induktyvumo ten nėra. |
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2016 01 05, 12:58 |
|
|
|
jei maitinimo vidaus varza maza ir maitinimo filtro C pakankamai nemazas tai kolektorius kaip ir izemintas gautusi, bent jau kintamai .. |
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2016 01 05, 13:40 |
|
|
|
rimosiuss rašo: |
jei maitinimo vidaus varza maza ir maitinimo filtro C pakankamai nemazas tai kolektorius kaip ir izemintas gautusi, bent jau kintamai .. |
Šioje schemoje? Ar tikrai?
 |
|
|
|
|
|
 |
Google paieška forume |
|
 |