|

|
Elektronika.lt portalo forumas
Jūs esate neprisijungęs lankytojas. Norint dalyvauti diskusijose, būtina užsiregistruoti ir prisijungti prie forumo.
Prisijungę galėsite kurti naujas temas, atsakyti į kitų užduotus klausimus, balsuoti forumo apklausose.
Administracija pasilieka teisę pašalinti pasisakymus bei dalyvius,
kurie nesilaiko forumo taisyklių.
Pastebėjus nusižengimus, prašome pranešti.
Dabar yra 2025 07 27, 17:33. Visos datos yra GMT + 2 valandos.
|
|
|
 |
Forumas » Prietaisai, įrankiai, medžiagos » Parforatorius, kuri pasirinkti?
|
Jūs negalite rašyti naujų pranešimų į šį forumą Jūs negalite atsakinėti į pranešimus šiame forume Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite ištrinti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite dalyvauti apklausose šiame forume
|
|
|
Puslapis 1 iš 3 Pereiti prie 1, 2, 3 Toliau |
|
 |
Parforatorius, kuri pasirinkti? |
Parašytas: 2015 11 22, 19:21 |
|
|
|
Manau atėjo laikas įsigyti perforatorių. Daug įnvestuoti nežadu ir žiūriu iš tokių variantų...
Šiaip tai stumoklinis sunkesnis porą kilogramų bet ir galingesnis 1500W , mažesnis 920W. Būtu naudojama griovelių kalimui, na, skydelį įleisti į sieną.. rozetėms - manau karūna suktu. Užtektu tam to 920W? Kuris šiaip patikimesnis / atsparesnis pagal savo konstrukcija ?
PS.Žinau, google, bet norėčiau komentarų iš realiai dirbusiu su tokiais įrankiais , pliusai/minusai.... |
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2015 11 22, 20:37 |
|
|
|
tik stumoklini. ypac jei teks paskaldyt betona ar dideles skyles.
ir ziurek kad cemodanas butu, uzknisa be dezes nesiotis visokiose tasese ar kibiruose... |
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2015 11 22, 20:49 |
|
|
|
jie abu stumokliniai, tik jei gresi su karuna tai automatiskai reikia galingesnio
o ypac jei karuna didesniu diametru |
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2015 11 22, 22:00 |
|
|
|
sopkls rašo: |
Patroną nuo dulkių valyti, kad nesuėstų šlicų, daugiau nieko. |
Na ir tepaliuko į SDS griebtuvą reikia. Geriau specialiai tam skirto. Mane labai tai stebina, bet žinau, kad nedaug kas apie tai žino.
O dėl pasirinkimo tai turiu panašų į tą mažesnį, gal po metų naudojimo buityje (t.y. jokių didelių darbų) pradėjo buksuoti sankaba. Servisas pasiūlė keist už 1/3 įrankio kainos. Nuo to laiko gan kreivai žiūriu į Skill. |
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2015 11 22, 22:53 |
|
|
|
Tasmanian rašo: |
jie abu stumokliniai, tik jei gresi su karuna tai automatiskai reikia galingesnio
o ypac jei karuna didesniu diametru |
tas pirmas variantas variklis ne kampu. stumoklinei konstrukcijai variklis kampu daug geriau - paprastesne ir patikimesne konstrukcija. net ir is sudinu komplektuojanciu daliu pagamintas ilgiau laikys. |
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2015 11 22, 23:50 |
|
|
|
Aš siūlyčiau rinktis tą, kurio didesnė kalimo jėga, jei jau ruošiesi griovius štrabinti. Pasiimsi sunkesnį ir jei jis nelabai kalens pakirs rankas ir užsiknisi.  |
|
_________________ Design for yourself, not for other people. Don't be afraid to try something. N.Pass |
|
|
|
 |
Parašytas: 2015 11 23, 00:22 |
|
|
|
Nežinau ar čia jų reikšmingi skirtumai "mažiuko"
Apsukų skaičius: 01100 aps./min
Svoris, kg: 2,9
Smūgių dažnis: 05830 aps./min
Gręžimo skersmuo: Pliene 13 mm, betone 26 mm, medienoje 40 mm
Smūgio energija: 2,1 J
Griebtuvo tipas: SDS+
Galia, W: 920
"didelio"
Apsukų skaičius: 0800 aps./min
Galia, W: 1500
Svoris, kg: 5,3
Smūgių dažnis: 02700 aps./min
Gręžimo skersmuo: Medienoje 40 mm, pliene 13 mm, betone 36 mm
Smūgio energija: 2,8 J
Griebtuvo tipas: SDS plius |
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2015 11 23, 00:50 |
|
|
|
Būtina Skil rinktis?
Jie tik buitiniam vartojimui. Jei namuose neskubant ir su parūkymais tai gal.
Sename darbe prieš 5 metus gal, nupirko tokį mažesnį.
Po 5 minučių darbo pradėjo smirdėti, jėgos visai nėra, jungiklis striginėja nuo trupučio dulkių. Vargas ne darbas, prasivoliojo garantiniame. Net žalias silpnesnis BOSH žymiai geriau. |
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2015 11 23, 01:49 |
|
|
|
Žalias8 rašo: |
Būtina Skil rinktis?
Jie tik buitiniam vartojimui. Jei namuose neskubant ir su parūkymais tai gal.
Sename darbe prieš 5 metus gal, nupirko tokį mažesnį.
Po 5 minučių darbo pradėjo smirdėti, jėgos visai nėra, jungiklis striginėja nuo trupučio dulkių. Vargas ne darbas, prasivoliojo garantiniame. Net žalias silpnesnis BOSH žymiai geriau. |
Butent, jie tik buiciai skirti, ilgiau padirbus kais, ges ir t.t. Jeigu sau bute remontams daryt, tai uzteks, bet normaliam darbui nera tinkamas. beje apsuku skaicius per mazas rozeciu skylems, silpnesne bormasine su didesniais sukiais isgres greiciau. |
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2015 11 23, 09:49 |
|
|
|
Turejau du tuos mazesnius, stringa mygtukai nuo dulkiu, nuo karunos sankaba saibom eina ir nuo intensyvesnio panaudojimo praseideda bedos su grezimu, pradeda strigti stumoklis vidui (dingineja kalimas) vnz daigtas sakyciau pavekslam kabint o ne stroikese strobom varyt. Nevertas tu pinigu |
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2015 11 23, 14:49 |
|
|
|
Man asmeniškai Skil'as paliko labai blogą įspūdį. Tą pačią dieną gražinau į senukus. O kadangi už el.prekes yra negražinami grynieji, tai senukuose atidarė man sąskaitą ir pervedė pinigus. Įpareigotas buvau pirkti iš senukų. Tad dasidėjau prie Makita įrankio ir jau 4-5m. dirba. Kolkas jokių bėdų netūrėjau.
PS. Jeigu biudžetas būtų labai įspaustas į rėmus imčiau Meec firmos. Išbandęs esu kelis įrankius, kainos ir kokybės santykis atitinka. |
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2015 11 23, 15:15 |
|
|
|
Ernestasd rašo: |
Man asmeniškai Skil'as paliko labai blogą įspūdį. Tą pačią dieną gražinau į senukus. O kadangi už el.prekes yra negražinami grynieji, tai senukuose atidarė man sąskaitą ir pervedė pinigus. Įpareigotas buvau pirkti iš senukų. Tad dasidėjau prie Makita įrankio ir jau 4-5m. dirba. Kolkas jokių bėdų netūrėjau.
PS. Jeigu biudžetas būtų labai įspaustas į rėmus imčiau Meec firmos. Išbandęs esu kelis įrankius, kainos ir kokybės santykis atitinka. |
Meec tai Kinpow švedams. Kainos ir kokybės santykis gal ir atitinka - prastos prekės už mažą kainą, bet su taip visų peikiamu skilu net nėra ką lyginti. Aš su panašiu į lengvesnį nuotraukoje skilu trijuose butuose kapitalinius remontus padariau ir dar keliems draugams buvau paskolinęs. Niekas nesubyrėjo ir nesudegė. |
|
|
|
|
|
 |
Google paieška forume |
|
 |
Naujos temos forume |
|
 |