|
|
Elektronika.lt portalo forumas
Jūs esate neprisijungęs lankytojas. Norint dalyvauti diskusijose, būtina užsiregistruoti ir prisijungti prie forumo.
Prisijungę galėsite kurti naujas temas, atsakyti į kitų užduotus klausimus, balsuoti forumo apklausose.
Administracija pasilieka teisę pašalinti pasisakymus bei dalyvius,
kurie nesilaiko forumo taisyklių.
Pastebėjus nusižengimus, prašome pranešti.
Dabar yra 2025 01 28, 18:50. Visos datos yra GMT + 2 valandos.
|
|
|
|
Forumas » Elektronika žaliems » Galėjo taip greitai išsikrauti?
|
Jūs negalite rašyti naujų pranešimų į šį forumą Jūs negalite atsakinėti į pranešimus šiame forume Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite ištrinti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite dalyvauti apklausose šiame forume
|
|
|
Puslapis 1 iš 2 Pereiti prie 1, 2 Toliau |
|
|
Galėjo taip greitai išsikrauti? |
Parašytas: 2015 11 22, 15:54 |
|
|
|
Pasijungiau routerį ant 9v kronos, šiaip edukaciniais tikslais. Viskas veikė, bet po kelių minučių pradėjo slopti indikatoriai ir dabar vos vos šviečia jie. Krona naujai išpakuota. Ar čia reiškia, kad per tiek laiko visą kroną suėdė? Tai ką man tam routeriui statyti, branduolinę elektrinę? |
|
|
|
|
|
|
Parašytas: 2015 11 22, 16:11 |
|
|
|
Prie ko čia ta atominė? Jei fiziką mokinaisi, tai turi žinoti kas tai yra galingumas arba naudojama srovė. Tavo krona turi 0.5Ah energijos, tik tiek kad ji nėra skirta daug energijos vartojantiems prietaisams maitinti. Apie pačią kroną: https://en.m.wikipedia.org/wiki/Nine-volt_battery . O kad maitinti routerį, reikia žinoti kokios įtampos reika ir pamatuoti kokia srovė naudojama. Tada paskaičiuoji kiek valandų nori maitinti iš vienos baterijos ar akumuliatoriaus ir sudauginęs žinos kiek Ah tau reikia. Pvz jei routeris maitinamas 12V ir naudoja 0.5 A, tai su automobiliniu 55Ah akumuliatoriumi jis dirbs 110 valandų, arba keturias su puse paros. |
|
|
|
|
|
|
Parašytas: 2015 11 22, 16:29 |
|
|
|
Citata: |
krona turi 0.5Ah energijos |
tokia gali būti labai gera nauja krona. O jeigu maksiminė, jeigu prasivoliojusi po gamybos pora metų, tai nei 200mAh neliko. Naudojama iki 6V nusėdo ir rūteris jau nenori veikti. |
|
|
|
|
|
Parašytas: 2015 11 22, 16:46 |
|
|
|
Pigi Sirijus krona. Tai čia turbūt normalu, kad išsikrovė. O sakykit man, ką be mašininio akumo ar branduolinės elektrinės steigimo galėčiau naudoti, kad tas routeris veiktų keletą valandų? |
|
|
|
|
|
|
Parašytas: 2015 11 22, 16:48 |
|
|
|
a1girdas rašo: |
Citata: |
krona turi 0.5Ah energijos |
tokia gali būti labai gera nauja krona. O jeigu maksiminė, jeigu prasivoliojusi po gamybos pora metų, tai nei 200mAh neliko. Naudojama iki 6V nusėdo ir rūteris jau nenori veikti. |
Su tokiom (0.5Ah) teko susidurti, bet jos ne 0.5 kainuoja ir ne maksimoje perkamos. Dėl prasivoliojusių porą metų nelabai sutiksiu - galvaniniai elementai tuo ir geri, kad savaiminė iškrova labai nedidelė, čia gal labiau mūsų prekybininkų pelno siekimas pasireiškia, kai jie perka pigiausią fuflo, bet parduoda už normalią kainą.
Bet jei žiūrėti temos autoriaus situaciją, tai čia didžiausia problema tame, kad jis nesupranta kas tai yra galia, srovė ir energijos kiekis. Jis baterijas vertina pagal tai, kaip jos liežuvį dilgina, todėl jam krona yra stipriausia. |
|
|
|
|
|
|
Re: Galėjo taip greitai išsikrauti? |
Parašytas: 2015 11 22, 16:49 |
|
|
|
zaliasis0 rašo: |
Tai ką man tam routeriui statyti, branduolinę elektrinę? |
Nebūtinai, tiesiog gali kaip visi normalūs žmonės naudoti maitinimo adapterį. |
|
|
|
|
|
Parašytas: 2015 11 22, 17:00 |
|
|
|
Evaldai, aš tiesiog eksperimentuoju, man patinka, galvoju, gal vis tiek koks yra logiškas būdas naudoti be adapterio. |
|
|
|
|
|
Parašytas: 2015 11 22, 17:11 |
|
|
|
Naudok gelinį akumulietorių tarkim 7Ah. Kad sužinoti kiek tavo routeris ryja reikia matuoti arba žiūrėti ant originalaus adapterio. Tarkim jei bus 9V 0,5 ampero, tai porai valandų užtektų ir 1Ah akumuliatoriaus. Na mes iš oro neištrauksime kas par tave ten dedasi? |
|
_________________ Do not argue with an idiot. He will drag you down to his level and beat you with experience.
mane rasite: mano profilyje |
|
|
|
|
Parašytas: 2015 11 22, 17:15 |
|
|
|
Kokiais tikslais tau reikia kad routeris dirbtu keleta valandu?
o akumuliatoriu ar batareiku jug yra visokiu rinkis pagal poreiki.
manau visgi automobilinis senas akumulaitorius nebetinkantis automobilui uzvesti butu kainos poziuriu optimaliausias tarp kronos ir atomines elektrines.
galima dar naudoti laptopo akululiatoriu, jis irgi gana daug talpos turi |
|
|
|
|
|
Parašytas: 2015 11 22, 17:15 |
|
|
|
Lyg ir rašiau - pradžiai reikia pamatuoti routerio naudojamą srovę, tada apsispręsti kiek valandų autonominio darbo laiko nuo akumuliatoriaus reikia, sudauginti amperus iš valandų ir kokio 1.2-1.5 koeficiento atsargai, pagal gautą skaičių ieškotis tokio kiekio ampervalandų talpos akumuliatoriaus. Jei reikia lengvo ir mažo tai imi ličio akumuliatorius, bet jiems reikės brangaus pakrovėjo ir specialios elektroninės plokštės apsaugai, jei reikia pigiai tai perki švino želinį akumuliatorių. |
|
|
|
|
|
Parašytas: 2015 11 22, 17:20 |
|
|
|
Žmonės, jūs geri esat, bet savo tokiom kalbom mane dūkinate stačiai... Mokykloje turėjau tą fiziką, bet žinot, senoviška viskas, nepamenu nei omo dėsnio. Gal parekomenduotumėte kokios šiuolaikiškos literatūros apie elektroniką? Kad nesijausčiau toks kvailas
P.S. Geriau su paveiksliukais, kaip sakoma su burbuliukais. |
|
|
|
|
|
Parašytas: 2015 11 22, 17:38 |
|
|
|
zaliasis0 rašo: |
Žmonės, jūs geri esat, bet savo tokiom kalbom mane dūkinate stačiai... Mokykloje turėjau tą fiziką, bet žinot, senoviška viskas, nepamenu nei omo dėsnio. Gal parekomenduotumėte kokios šiuolaikiškos literatūros apie elektroniką? Kad nesijausčiau toks kvailas
P.S. Geriau su paveiksliukais, kaip sakoma su burbuliukais. |
kol omo desnis atrodo senoviskai , naujovisku geriau neieskok ..
|
|
|
|
|
|
|
Google paieška forume |
|
|
Naujos temos forume |
|