|

|
Elektronika.lt portalo forumas
Jūs esate neprisijungęs lankytojas. Norint dalyvauti diskusijose, būtina užsiregistruoti ir prisijungti prie forumo.
Prisijungę galėsite kurti naujas temas, atsakyti į kitų užduotus klausimus, balsuoti forumo apklausose.
Administracija pasilieka teisę pašalinti pasisakymus bei dalyvius,
kurie nesilaiko forumo taisyklių.
Pastebėjus nusižengimus, prašome pranešti.
Dabar yra 2025 08 26, 12:26. Visos datos yra GMT + 2 valandos.
|
|
|
 |
Forumas » Elektronika žaliems » Lazerinės spaustuvės "tiuningas"
|
Jūs negalite rašyti naujų pranešimų į šį forumą Jūs negalite atsakinėti į pranešimus šiame forume Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite ištrinti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite dalyvauti apklausose šiame forume
|
|
|
Puslapis 1 iš 2 Pereiti prie 1, 2 Toliau |
|
 |
Lazerinės spaustuvės "tiuningas" |
Parašytas: 2015 05 29, 17:56 |
|
|
|
Sveiki, karts nuo karto me"gėjiškai" sulipdau kokį elektronikos stebuklą, ėsdinu PCB printerio-lygintuvo pagalba. Kažkada buvo liuks viskas, kai tonerio kasetė buvo 100% orižinal. Tonerio ant lapo tiek užpildavo, kad žiūrėdamas į juodus takelius galėdavai susimąstyt apie tolimas kosmoso platybes. Bet su užpildytu tonerio viskas "not gūd as kūd bį". Gal ten būgnas dėvėsi ar dar koks biesas.. Gal galima printeriui įtampą sukelt užnešimo harwariškai arba "minkštai" per draiverius kokius? Gal kas esat bandę ar čia aš kliedžiu jau visai? printeris Ml-2010/2015 samsūngo jeigu ką. |
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2015 05 29, 18:35 |
|
|
|
Su mano ML-1640 ta pati istorija. Bet ką darysi, kenčiu. Pildyta beveik taip pat daro kaip ir nauja qualtec (lyg tai vadinosi) kasetė. |
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2015 05 29, 18:47 |
|
|
|
Pildomi milteliai yra kitokie.
Bent jau HP anglies miltelius dengia plastiko plevele, todlel jie tinkamai ir kokybiskai prisilydo prie popieriaus ir skaidres, o visokios sinerta ir t.t. naudoja paprasciausia tiurla is anglies ir plastiko, kuria sumala iki kazkokios konsistencijos, todel ir padengimas netolygus ir byra tie milteliai belenkur ir pro visur, o dar buna, kad aukstos itampos grandine patrumpina. |
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2015 05 29, 18:52 |
|
|
|
O jei teoriškai kalbant. Padidinus užnešimo įtampą kažkiek % ir dar alaus išgėrus, nepakabintų būgnas daugiau miltų? Man to printerio nelabai gaila, tai būtų įdomu išprievartaut jį. Esu dar kažką girdėjęs apie modintus driverius lazeriam, aceit tada maksimaliai girebia tonerio..
Nesu kažkoks krūtas bachūras ant elektronikos, tai noriu patarimų, nes nenoriu be jokio tolko ten žaist. Gal su ta įtampa ten koks tai "sweet spot" yra, kad per mažai - blogai, perdaug- vėl blogai  |
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2015 05 29, 18:58 |
|
|
|
Mano senukas LJ2300DN pajegia kelis kart is eiles pataikyti atspausdinti ton pacion vieton, tai as taip ir spausdinu ant skaidres kelis kart, dar pora sluoksniu sudedu ir gaunasi "juoda, nepersvieciama" deme. Svieciu ~10min. |
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2015 05 29, 22:29 |
|
|
|
man su samsungu kaip tik atvirksciai tonerio tiek uzvaro kad aklas galetu brailio rastu skaityti toneris is ebay, is lenkijos  |
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2015 05 30, 00:08 |
|
|
|
MnDs rašo: |
man su samsungu kaip tik atvirksciai tonerio tiek uzvaro kad aklas galetu brailio rastu skaityti toneris is ebay, is lenkijos  |
O su orginaliu toneriu irgi taip daug varydavo, ar naudoji kazkokius nustatymus ant pc kad pakelt tonerio kieki, ar prikimba toneris prie lygaus vario ? |
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2015 05 30, 01:56 |
|
|
|
Citata: |
Nu va, schemoj matos galima kalibruot Transfer, Developing ir Charge įtampas. Ką bandyt krutint? |
pagal veikimo principa is vikipedijos tai reiketu developing itampa didinti bet ko gero per daug uzkelus viskas prades juoduoti
charging itampa ko gero galima uzkelti maksimaliai kuo ji didesne tuo svaresnis vaizda turetu buti bet ko gero per daug uzkelus prades kazkur kazkas prasimusti
transfering tai itampa vaizdo perkelimui muo bugno ant popieriaus jei viskas persikelia tai ir gerai.
del kokio sugadinimo ar nusodinimo jaudintis neverta, tik kad tonerio sanaudos pdides o tie kas perka originalu ji taupo buna net printeriuose pasirinkimas kaip ekonominis rezimas
reikes man ir savo printeri pabandyti paderinti sitaip tik ten potenciometru deja nera reikia varzas lituoti
AlgisL rašo: |
Pildomi milteliai yra kitokie.
Bent jau HP anglies miltelius dengia plastiko plevele, todlel jie tinkamai ir kokybiskai prisilydo prie popieriaus ir skaidres, o visokios sinerta ir t.t. naudoja paprasciausia tiurla is anglies ir plastiko, kuria sumala iki kazkokios konsistencijos, todel ir padengimas netolygus ir byra tie milteliai belenkur ir pro visur, o dar buna, kad aukstos itampos grandine patrumpina. |
cia tu klysti, toneris tai is esme ferito milteliai padengti lengvai besilydancia plastmase. feritas butinas magnetiniam pernesimui nes juos turi traukti magnetas ir jo anglim i pakeisti negalima.
kai kurie printeriai naudoja tiesiog kempine milteliu pernesimui tai ten feritas nebutinas |
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2015 05 30, 02:16 |
|
|
|
Citata: |
feritas butinas magnetiniam pernesimui nes juos turi traukti magnetas ir |
nepastebėjau, kad lazerinio spausdintuvo miltelius trauktų magnetas ... galvoju, kad jie pernešami statiniu krūviu ... |
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2015 05 30, 02:41 |
|
|
|
ne visus traukia, kai kurie kempine pernesami turbut statiniu kruviu, bet manau daugiausia naudojamas magnetinis pernesimas bent jau HP printeriuose (aisku tai tinka tik nespalvotiems nes feritas juodas kaip anglis)
esu turejes ir nemagnetini printeri, bet sakyciau kad jo spausdinimo stiprumas buvo kiek prastesnis, mazokai milteliu jis uzdedavo |
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2015 05 30, 11:21 |
|
|
|
Digix rašo: |
pagal veikimo principa is vikipedijos tai reiketu developing itampa didinti bet ko gero per daug uzkelus viskas prades juoduoti
charging itampa ko gero galima uzkelti maksimaliai kuo ji didesne tuo svaresnis vaizda turetu buti bet ko gero per daug uzkelus prades kazkur kazkas prasimusti
transfering tai itampa vaizdo perkelimui muo bugno ant popieriaus jei viskas persikelia tai ir gerai.
|
Na reikės paderint tuos potencus +- 5% i viena ir i kita puse ir žiūrėsiu kas gausis.
Digix rašo: |
cia tu klysti, toneris tai is esme ferito milteliai padengti lengvai besilydancia plastmase. feritas butinas magnetiniam pernesimui nes juos turi traukti magnetas ir jo anglim i pakeisti negalima.
kai kurie printeriai naudoja tiesiog kempine milteliu pernesimui tai ten feritas nebutinas |
O dėl miltų, tai man irgi atrodo, kad ten jokio ferito nėra. Ten gal antikiniuose printeriuose magnetai buvo. O dabar kaip suprantu, būgną neigiamai įlektrina, lazeris krūvį nuima ir dėl statinio krūvio tie miltai limpa ant bugno ir ten mano nuomone papraščiauisi plastmasės miltai būna. Nes technologiniu požiūriu pagamint ferito miltelius kažkokiom plastmasėm, tai čia jau labai brangiai skamba  |
|
|
|
|
 |
|
 |
Google paieška forume |
|
 |
Naujos temos forume |
|