|

|
Elektronika.lt portalo forumas
Jūs esate neprisijungęs lankytojas. Norint dalyvauti diskusijose, būtina užsiregistruoti ir prisijungti prie forumo.
Prisijungę galėsite kurti naujas temas, atsakyti į kitų užduotus klausimus, balsuoti forumo apklausose.
Administracija pasilieka teisę pašalinti pasisakymus bei dalyvius,
kurie nesilaiko forumo taisyklių.
Pastebėjus nusižengimus, prašome pranešti.
Dabar yra 2025 05 05, 22:54. Visos datos yra GMT + 2 valandos.
|
|
|
 |
Forumas » Elektronika žaliems » Projektas - avelės šerimas, sekimas su NFC tagais
|
Jūs negalite rašyti naujų pranešimų į šį forumą Jūs negalite atsakinėti į pranešimus šiame forume Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite ištrinti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite dalyvauti apklausose šiame forume
|
|
|
 |
 |
 |
Projektas - avelės šerimas, sekimas su NFC tagais |
Parašytas: 2015 01 07, 17:01 |
|
|
|
Sveiki,
Turiu mažą nuotolinę fermelę su mažu kiekiu avelių. Kilo mintis automatizuoti papildomo pašaro (avyžos) dozavimą (yra įdėju sistemą išplėsti ir kitoms reikmėms) panaudojant NFC lipdukus priklijuojant juos prie auskarų.
Idėja tokia: avelė prieina prie šeryklos, kurios iš šonų primontuoti NFC skaitytuvai. Jie nuskaito avelės ID iš NFC lipduko ir priklausomai ar šianidieni ji jau "pietavo" siunčia signalą dozatoriui (čia užtektų 12V varikliuko su laiko rėle, nuo kurios priklausys "dienos" norma).
Stotelė būtų maitinama nuo 12V akumuliatoriaus su papildomu saulės baterijų moduliu.
Yra minčių praplėsti sistemą, kad NFC nuskaitytų kada avelė ateina atsigerti, kiek kartų, ar iš viso "lankosi" stotelėse: duomenys gali būti eksportuojami paprastu skaitomu formatu ar siunčiami tiesiogi į kokį serverį ar pan. Bet čia ateities pamastymai.
Kadangi elektronikoje truputi gaudausi, rankas turiu, stotelę gaminčiausi pats, tik reikia pagalbos su nuskaitymo, valdymo bloko (jo programavimo) sukonstravimo konsultavimo pagalbos. T.y. kokio tipo NFC naudoti (juos įrašyti ketinu su paprastomis mobiliųjų aplikacijomis), kokį "protą" naudoti (jam ir programą reiktų parašyti) ir t.t.
Jei ką domina šis projektas ir pasiryžęs būtų konsultuoti, rašykit į pm. Projektą pilnai finansuosiu: t.y. perkamos detalės, komplektuojamosios, ir t.t. Pasisekus projektui (o taip ir turi įvykti), bendraautoriui skoloj neliksiu.
Pamastymai ir įdėjos taip pogi laukiamos šioje temoje.
Pagarbiai,
Mykolas |
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2015 01 07, 19:36 |
|
|
|
Master_Of_King rašo: |
Šiaip prie temos paklausiu kokiu atstumu veikia tie NFC lipdukai ar RFID ? Kažkaip galvoju kad neužteks atstumo  |
NFC tikrai neužteks RFID gali užtekti. |
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2015 01 08, 14:24 |
|
|
|
Na tai didelio atstumo manau nereikia. 20-30 cm. prieina prie ėdžių pamojuoja ausimis palei antenas ir pabyra gėris. |
|
_________________ Do not argue with an idiot. He will drag you down to his level and beat you with experience.
mane rasite: mano profilyje |
|
|
|
 |
Parašytas: 2015 01 08, 17:51 |
|
|
|
darius_p rašo: |
O šėrykla kažkaip fiziškai atitverta, kad vienu metu prieiti gali tik viena avelė? Nesigrūda ten jos? Ar pastebėjusios maistą, kitos nenustums tos kuriai skirta? |
Kontroleris nuskaitys, kad priėjo viena avis, tada greitai kita ir parodys špygą, o jei ta pati avis nustums ir kitas avis tai išlys mechaninė koja ir įspirs naglai aviai į šikną. |
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2015 01 08, 21:04 |
|
|
|
Evaldas_S rašo: |
O šėrykla kažkaip fiziškai atitverta, kad vienu metu prieiti gali tik viena avelė? Nesigrūda ten jos? Ar pastebėjusios maistą, kitos nenustums tos kuriai skirta? |
Kontroleris nuskaitys, kad priėjo viena avis, tada greitai kita ir parodys špygą, o jei ta pati avis nustums ir kitas avis tai išlys mechaninė koja ir įspirs naglai aviai į šikną. |
O aš prie savo žinutės buvau parašęs, kad bus aviu reketininkų vierchas kuris kitoms avims nuplėšis ausis ir susirinks visų davinį. Bet pagalvojau kad to bus per daug ir ištryniau, bet dabar visai čia į temą  |
|
_________________ Do not argue with an idiot. He will drag you down to his level and beat you with experience.
mane rasite: mano profilyje |
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2015 01 10, 10:16 |
|
|
|
Be aviganio su kalašu (suprask, sargybiniu-šėrėju) čia nieko nesigaus: ateis rusai ir išskers visas tas aveles.
Arba, kas yra labiau tikėtina, LRS švogeriai uždės tokius mokesčius, kad po mėnesio liksi skolingas jiems...  |
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2015 01 10, 15:00 |
|
|
|
Babajuss rašo: |
Evaldas_S rašo: |
O aš prie savo žinutės buvau parašęs, kad bus aviu reketininkų vierchas kuris kitoms avims nuplėšis ausis ir susirinks visų davinį. Bet pagalvojau kad to bus per daug ir ištryniau, bet dabar visai čia į temą  |
o kas trukdo kelis serimo taskus pastatyti ir tokius, kad tik vienai priejimas butu garantuojamas, bet ir ja pacia po kazkiek laiko isspirtu. |
|
|
|
|
|
 |
Google paieška forume |
|
 |
Naujos temos forume |
|
 |