|

|
Elektronika.lt portalo forumas
Jūs esate neprisijungęs lankytojas. Norint dalyvauti diskusijose, būtina užsiregistruoti ir prisijungti prie forumo.
Prisijungę galėsite kurti naujas temas, atsakyti į kitų užduotus klausimus, balsuoti forumo apklausose.
Administracija pasilieka teisę pašalinti pasisakymus bei dalyvius,
kurie nesilaiko forumo taisyklių.
Pastebėjus nusižengimus, prašome pranešti.
Dabar yra 2025 07 20, 09:11. Visos datos yra GMT + 2 valandos.
|
|
|
 |
Forumas » Maitinimo šaltiniai » Dvipolis matinimo šaltinis.
|
Jūs negalite rašyti naujų pranešimų į šį forumą Jūs negalite atsakinėti į pranešimus šiame forume Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite ištrinti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite dalyvauti apklausose šiame forume
|
|
|
Puslapis 1 iš 2 Pereiti prie 1, 2 Toliau |
|
 |
Dvipolis matinimo šaltinis. |
Parašytas: 2015 01 03, 17:52 |
|
|
|
Turiu toroidinį transformatorių 25V 5A antrinė apvija viena be jokių atšakų. Taigi kaip man iš jo gauti dvipolį 25V matinimą? Kirst apviją pusiau? Ar gal yra koks kitoks variantas? |
|
|
|
|
 |
Re: Dvipolis matinimo šaltinis. |
Parašytas: 2015 01 03, 17:53 |
|
|
|
rdeimantas17 rašo: |
Ar gal yra koks kitoks variantas? |
Pirkti trafa kur butu dvi antrines. |
|
_________________ Kam man daug žinoti? Jei daugiau žinau, tai daugiau ir užmirštu. O jei mažiau žinau, tai mažiau užmirštu. O jei mažiau užmirštu, vadinasi daugiau žinau. |
|
|
|
 |
Parašytas: 2015 01 03, 18:13 |
|
|
|
Vau koks protingas. Net nepagalvojau. Manau tai puikus variantas. (jei nepastebėjai tai sakastiškai) Jeigu jau taip tai pats galiu persivyniot. |
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2015 01 03, 18:42 |
|
|
|
Vau koks protingas. Net nepagalvojau. Manau tai puikus variantas. (jei nepastebėjai tai sakastiškai) Jeigu jau taip tai pats galiu persivyniot. |
Kaip žmogus užduodantis labai kvailus klausimus tu per daug sau leidi laidyti sarkazmą. Tikiuosi užuominą supratai. Tačiau jei kartais nesupratai paaiškinsiu atviru tekstu. |
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2015 01 03, 19:06 |
|
|
|
Evaldas_S jei kvailas klausimas tai gal galėtum duot protingą atsakymą? |
Protingas atsakymas jau buvo, tik jis tau kažkuo nepatiko - įsigyti kitą transformatorių, kitas variantas pervynioti esamą, bet įsigyti kitą dažnai paprasčiau.
Jei būtum nurodęs srovę kurią tikiesi gauti gal būtų ir kitų variantų, bet kadangi nenurodei tai variantų nebus. |
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2015 01 03, 19:13 |
|
|
|
Max. naudojama srovė trumpam laiku 5A pastovi apie 3A. O tai jeigu man reikia, kad išėjime jau būtų +-28V tai kiek V turi duoti viena apvija? |
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2015 01 03, 19:31 |
|
|
|
Gal galėtum kokia konkrečia schemą numest? Nereikia man su voltage regulator, jei tai nėra būtina? |
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2015 01 03, 21:48 |
|
|
|
Gal galėtum kokia konkrečia schemą numest? Nereikia man su voltage regulator, jei tai nėra būtina? |
Ka konstruoji?
O jei toliau ziuret, tai tu is 2x25V negausi +/-28V. Pasidomek kodel pats. Ir kokios tau cia schemos reikia? trafas, diodu tiltelis ir kondensatorius?
Na ir pradziai apsispresk, tau +/-25 ar 28V reikia, nes skirtingose zinutese skirtingai nurodai. |
|
_________________ Kam man daug žinoti? Jei daugiau žinau, tai daugiau ir užmirštu. O jei mažiau žinau, tai mažiau užmirštu. O jei mažiau užmirštu, vadinasi daugiau žinau. |
|
|
|
 |
Parašytas: 2015 01 03, 22:20 |
|
|
|
Turint vieną antrinę, gauti dvipolę maitinimo įtampą su bendru tašku įmanoma, jungiant pagal tokią schemą:
 |
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2015 01 03, 22:24 |
|
|
|
Trafas yra pagal visus parametrus 5A 25V bet ištiesų pastovios yra 27V prie 4A. |
|
|
|
|
|
 |
Google paieška forume |
|
 |
Naujos temos forume |
|
 |