|

|
Elektronika.lt portalo forumas
Jūs esate neprisijungęs lankytojas. Norint dalyvauti diskusijose, būtina užsiregistruoti ir prisijungti prie forumo.
Prisijungę galėsite kurti naujas temas, atsakyti į kitų užduotus klausimus, balsuoti forumo apklausose.
Administracija pasilieka teisę pašalinti pasisakymus bei dalyvius,
kurie nesilaiko forumo taisyklių.
Pastebėjus nusižengimus, prašome pranešti.
Dabar yra 2025 07 22, 01:31. Visos datos yra GMT + 2 valandos.
|
|
|
 |
Forumas » Maitinimo šaltiniai » Rodos prastas stabilizatorius, bet...
|
Jūs negalite rašyti naujų pranešimų į šį forumą Jūs negalite atsakinėti į pranešimus šiame forume Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite ištrinti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite dalyvauti apklausose šiame forume
|
|
|
Puslapis 1 iš 2 Pereiti prie 1, 2 Toliau |
|
 |
Rodos prastas stabilizatorius, bet... |
Parašytas: 2015 01 07, 17:32 |
|
|
|
Gabaliukas sxemos - maitinimo stabilizatorius. Turėtų iš 36v padaryti žemę, +11.4 ir -10. Dega VT48. VT47 ir VT49 gyvi kaip ir stabilitronas. Kas turi riboti srovę per to 48 bazę- emiterį? Schema gamyklinė, turėtų dirbti, nesuprantu kame šaknys... |
|
_________________ Kaip gerai miegojai supranti tik tada, kai Tave pažadina.
tel. 8 687 93662 |
|
|
|
 |
Re: Rodos prastas stabilizatorius, bet... |
Parašytas: 2015 01 07, 19:48 |
|
|
|
Mano supratimu VT 48 gali degti tik tuo atveju jei neveikia VT49. Keisk jį kitu, nežiūrint į tai ką rodo multimetras. Su rusišku chlamu ne kartą yra buvę, kad rodo gerai, o neveikia.
Ai, beje ko gero žinai, kad į super pezalus dėmesio kreipti neverta ? |
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2015 01 07, 20:37 |
|
|
|
Pabandysiu 49-tą pakeisti į ką nors panašaus... Bet schemose pasirodo žalias aš Kai 48 atidarytas iš +9(stabilitrono stabilizuota) per 47emiterį-kolektorių ir 48 bazė-emiteris srovė nieko neribojama nepriklausomai 49 atidarytas ar ne. Bent jau man taip rodosi. Ar teisingai rodosi tai ir klausimas  |
|
tel. 8 687 93662 |
|
|
|
 |
Parašytas: 2015 01 10, 14:45 |
|
|
|
Fejerverkai tęsiasi.Keičiau VT49 į kitą BT157 nors ir buvęs KT817 be priekaištų. VT48 jau 315-tų neturėjau, keičiau į BC547. Šaudo kaip petardos vos tik maitinimą padavus. Kad aiškiau pridedu pilną schemą: https://yadi.sk/i/HofazctVdn9s2 Konkursas Kas pirmas išriš schemą iš trijų aktyvių komponentų ir tolimesnius veiksmus nurodys.. |
|
tel. 8 687 93662 |
|
|
|
 |
Parašytas: 2015 01 10, 14:51 |
|
|
|
O kam jungi maista tiesiai be jokiu apsaugu?
Kokius kisi BC547 ? Isitikink ju cokoliuote pradzioje, nes su raidem ir be ji skiriasi. |
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2015 01 10, 16:03 |
|
|
|
AlgisL rašo: |
Kokius kisi BC547 ? Isitikink ju cokoliuote pradzioje, nes su raidem ir be ji skiriasi. |
Kur Tu matai apsaugas Orginalioje schemoje? Manai gal kad aš svo konstrukciją kuriu? Tas BC547 atrodo su raide C, Šiuo atveju tai turi reikšmę? kokią? Sakai cokoliuotė skiriasi? Noriu nuorodų konkrečių. |
|
tel. 8 687 93662 |
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2015 01 10, 16:07 |
|
|
|
Broniusg rašo: |
Kur Tu matai apsaugas Orginalioje schemoje? Manai gal kad aš svo konstrukciją kuriu? Tas BC547 atrodo su raide C, Šiuo atveju tai turi reikšmę? kokią? Sakai cokoliuotė skiriasi? Noriu nuorodų konkrečių. |
beveik garantuotai,kad tuos tranzus bet kaip sudedi,viska matuotis reikia o ne iš lemputės dėt,bc nuo kt skiriasi cokoliuotė. |
|
_________________ skype-->optical611
Paklausęs durnu gali būt maksimum dieną, o jei neklausi-liksi durnas visam gyvenimui.
Nepadarysi gerų darbų,nepadarydamas blogų..
Protingi žmonės save nuvertina, o kvaili mano, jog yra nuostabūs |
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2015 01 10, 16:36 |
|
|
|
Broniusg rašo: |
Manai gal kad aš svo konstrukciją kuriu? Tas BC547 atrodo su raide C, Šiuo atveju tai turi reikšmę? kokią? Sakai cokoliuotė skiriasi? Noriu nuorodų konkrečių. |
teko paciam tuom įsitikint kad BC547 skiriasi cokoliuote... |
|
_________________ teoriškai arklys- praktiškai nepaveža |
|
|
|
 |
Parašytas: 2015 01 10, 16:50 |
|
|
|
ir ne tik bc,būna ir kitų. |
|
Paklausęs durnu gali būt maksimum dieną, o jei neklausi-liksi durnas visam gyvenimui.
|
|
|
 |
Parašytas: 2015 01 10, 17:27 |
|
|
|
Baikit sąmokslo teorijas kurti... Prieš lituodamas patikrinu su tranzistor tester nors ir pigiena bet vis tiek. Suprasčiau jėgos tranzistorius degtų, dabar valdantysis... Beje iš viso įrengimas ima 500mA . Jungiau du maitimus +12 ir - 10 už maitblokio atjungus trafą - pliusinė pusė ima 320mA, minusinė 210mA. Taip kad kas toliau lyg ne prie ko |
|
tel. 8 687 93662 |
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2015 01 10, 17:30 |
|
|
|
kai tikrini tai ne tik su transistor tester bet dar ir datasheet palygink kaip jame nurodoma,nepulk čia šaukt ant mūsų,o pirma tikrai atidžiai pasižiūrėk gal ne ta puse dedi ar dar kažkas |
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2015 01 10, 18:10 |
|
|
|
Jakaz rašo: |
kai tikrini tai ne tik su transistor tester bet dar ir datasheet palygink kaip jame nurodoma,nepulk čia šaukt ant mūsų,o pirma tikrai atidžiai pasižiūrėk gal ne ta puse dedi ar dar kažkas |
tame ir reikalas, kad datacheete ir yra sumaisyta (tiksliau vienam vienaip, kitam kitaip, dar priklauso is kur ji parsisiusi). |
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2015 01 10, 18:20 |
|
|
|
Jakaz rašo: |
tame ir reikalas, kad datacheete ir yra sumaisyta (tiksliau vienam vienaip, kitam kitaip, dar priklauso is kur ji parsisiusi). |
na tai be abejo,aš dažnai kelių gamintojų palyginu ir pasimatuoju,tuomet sprendžiu,nes daug kartų pavedę šitaip yra |
|
|
|
|
|
 |
Google paieška forume |
|
 |
Naujos temos forume |
|
 |