|

|
Elektronika.lt portalo forumas
Jūs esate neprisijungęs lankytojas. Norint dalyvauti diskusijose, būtina užsiregistruoti ir prisijungti prie forumo.
Prisijungę galėsite kurti naujas temas, atsakyti į kitų užduotus klausimus, balsuoti forumo apklausose.
Administracija pasilieka teisę pašalinti pasisakymus bei dalyvius,
kurie nesilaiko forumo taisyklių.
Pastebėjus nusižengimus, prašome pranešti.
Dabar yra 2025 07 05, 23:10. Visos datos yra GMT + 2 valandos.
|
|
|
 |
Forumas » Kiti elektronikos komponentai » MJE13003 tranzai
|
Jūs negalite rašyti naujų pranešimų į šį forumą Jūs negalite atsakinėti į pranešimus šiame forume Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite ištrinti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite dalyvauti apklausose šiame forume
|
|
|
Puslapis 1 iš 2 Pereiti prie 1, 2 Toliau |
|
 |
 |
 |
MJE13003 tranzai |
Parašytas: 2014 11 25, 14:42 |
|
|
|
yra toks Š http://forum.elektronika.lt/viewtopic.php?p=1043343
buvo nulakste tranzai MJE13003,taip pat bazės rezistoriai 10 ohm,susiradau tranzus(nėra parašyta MJE) tik 13003,sudėjau įjungiau,veikia,kadangi patrugdė čia mane,tai nespėjau pažiūrėti ar kaista ar ne,ir palikau šviesti,po kokios grubiai 40min,pokštelėjo ir užgeso,žiūriu tranzai karšti,prieš dedant buvo matuoti ir skambinosi gerai,tarp B-K ir B-E kadangi tranzai sudegė,kitų neturiu,bet žiūriu mėtosi taupioji lemputė su vienu siūlu nutrūkusiu,joje tranzai su markiruote XW13003,bet šitas jau skambinasi kitaip B-K B-E ir E-K,na bet galvoju sudėsiu ir žiūrėsiu,sudedu,viskas veikia,prašvietė virš valandos,nei kaista nei dega,taigi gal kas rimčiau susidūręs su šiais tranzais?kame čia šaknys,kodėl kitaip skambinasi,ar čia kinietis patobulinęs juos ar kaip,google tai randu tik,kad cokoliuotė kai kur skiriasi,bet jei netiktų,tai ar nebūtų iškarto pirmieji sudegę,o ne po 40min? |
|
_________________ skype-->optical611
Paklausęs durnu gali būt maksimum dieną, o jei neklausi-liksi durnas visam gyvenimui.
Nepadarysi gerų darbų,nepadarydamas blogų..
Protingi žmonės save nuvertina, o kvaili mano, jog yra nuostabūs |
|
|
|
 |
 |
Re: MJE13003 tranzai |
Parašytas: 2014 11 25, 15:32 |
|
|
|
Jakaz rašo: |
jei netiktų,tai ar nebūtų iškarto pirmieji sudegę,o ne po 40min? |
Jei tu vietoj tranzistorių su apsauginiais diodais įdėjai be apsauginių diodų tai ir sudegė. Jei mano spėjimas teisingas tai būtum pakabinęs išorinius diodus gal būtų nesudegę. Gal  |
|
|
|
|
 |
Re: MJE13003 tranzai |
Parašytas: 2014 11 25, 16:24 |
|
|
|
Evaldas_S rašo: |
jei netiktų,tai ar nebūtų iškarto pirmieji sudegę,o ne po 40min? |
Jei tu vietoj tranzistorių su apsauginiais diodais įdėjai be apsauginių diodų tai ir sudegė. Jei mano spėjimas teisingas tai būtum pakabinęs išorinius diodus gal būtų nesudegę. Gal  |
suprantu,bet tranzo markė kaip ir ta pati 13003,ir google man nerodo,kad toks tranzas turi dioda  |
|
Paklausęs durnu gali būt maksimum dieną, o jei neklausi-liksi durnas visam gyvenimui.
|
|
|
 |
 |
MJE13003 tranzai |
Parašytas: 2014 11 25, 16:44 |
|
|
|
ryt gausiu iš lemonos ir pažiūrėsiu kaip skambinsis.
Citata: |
транзистори 13003 новие звонятся как простие транзистори и они неработают в етих лампочках |
Citata: |
родние звонятся как составние и ети работают.
|
nes tie su kuriais dirba,ir skambinasi kaip su diodu. |
|
|
|
|
 |
 |
MJE13003 tranzai |
Parašytas: 2014 11 26, 15:03 |
|
|
|
Taigi lemoniniai irgi skambinasi kaip paprasti be diodo,taigi jų dabar nedėsiu,pasiliksiu kitam kartui,ir jei prireiks kabinsiu dioda ir tada žiūrėsiu,o dabar dirba su mano sudėtais 13003 kurie skambinasi kaip su diodu,bet turbūt išvada galima pasidaryti tokia,jog yra ir tokių ir kitokių,vieni dirba toj schemoj,kiti ne  |
|
|
|
|
 |
 |
MJE13003 tranzai |
Parašytas: 2014 11 26, 18:00 |
|
|
|
Taigi lemoniniai irgi skambinasi kaip paprasti be diodo,taigi jų dabar nedėsiu,pasiliksiu kitam kartui,ir jei prireiks kabinsiu dioda ir tada žiūrėsiu,o dabar dirba su mano sudėtais 13003 kurie skambinasi kaip su diodu,bet turbūt išvada galima pasidaryti tokia,jog yra ir tokių ir kitokių,vieni dirba toj schemoj,kiti ne  |
čia labai masinis gaminys, tokių lempų balastai. Tai nenustebk, kad feikų gali rasti visokiausių. Tas diodas kartais reikalingas, kartais dirba be jo. Bet geriau iškart įdėti, nepakenks |
|
|
|
|
 |
 |
MJE13003 tranzai |
Parašytas: 2014 11 27, 09:32 |
|
|
|
sie tranzai ypatingi tuo, kad markiruote ju (skaiciai) tie patys, bet patys tranzai yra arba pnp arba npn. Karta bendradarbiui teko susidurti... deda-lekia, deda-lekia. pradejo smulkiau ziureti, o poliarumas skiriasi nors skaiciai markiravimo tie patys. Suprato, kad ne tuos deda, kai paziurejo kolektoriu itampu poliaruma. Su jais taip yra. |
|
_________________ Nieko taip lengvai nedaliname, kaip patarimus... |
|
|
|
 |
MJE13003 tranzai |
Parašytas: 2014 11 27, 14:07 |
|
|
|
aparats veikė gerai,o dabar nenor užsikurti lempos,įsižiebe tik kai suduodi per lemputes tai ar čia lemputėm p.....c ar čia trūkumas įtampos,reiks vėliau patyrinėti |
|
|
|
|
 |
MJE13003 tranzai |
Parašytas: 2014 11 27, 16:00 |
|
|
|
dar kondikus pasikeisk
man buvo taip kad ilga lempa 28w irgi neuzsiziebe, kai paimi uz vieno galo lempos ir kita ranka brauki per lempa tai iki tos vietos ir svyti, o toliau ne.
matyt statinis kruvis padedavo yziebt . |
|
_________________ persimeciau y fotografija
astuoni63447du88 |
|
|
|
 |
MJE13003 tranzai |
Parašytas: 2014 11 27, 17:21 |
|
|
|
|
|
|
|
 |
 |
MJE13003 tranzai |
Parašytas: 2014 11 27, 18:40 |
|
|
|
caca rašo: |
sie tranzai ypatingi tuo, kad markiruote ju (skaiciai) tie patys, bet patys tranzai yra arba pnp arba npn. Karta bendradarbiui teko susidurti... deda-lekia, deda-lekia. pradejo smulkiau ziureti, o poliarumas skiriasi nors skaiciai markiravimo tie patys. Suprato, kad ne tuos deda, kai paziurejo kolektoriu itampu poliaruma. Su jais taip yra. |
Na na , gal gali tokio P-N-P tranzistoriaus datasheetą pateikti??
Nesu matęs pnp tranzistoriaus , kurio įtampa 500V ar panašiai.
Greičiausiai tai feikas, o gal tavo bendradarbis praskambino atbulinį diodą ir nusprendė, kad bus pnp  |
|
|
|
|
 |
MJE13003 tranzai |
Parašytas: 2014 11 27, 18:50 |
|
|
|
|
|
|
|
 |
MJE13003 tranzai |
Parašytas: 2014 11 27, 19:09 |
|
|
|
bandžiau ant greito grubia ir negražia schema papaišyt,je |
Neaišku kam tu čia vargai pašydamas jei tos schemos iš esmės visos vienodos ir visos jos yra čia
http://qrx.narod.ru/rem/see.htm |
|
|
|
|
|
 |
Google paieška forume |
|
 |
Naujos temos forume |
|