|

|
Elektronika.lt portalo forumas
Jūs esate neprisijungęs lankytojas. Norint dalyvauti diskusijose, būtina užsiregistruoti ir prisijungti prie forumo.
Prisijungę galėsite kurti naujas temas, atsakyti į kitų užduotus klausimus, balsuoti forumo apklausose.
Administracija pasilieka teisę pašalinti pasisakymus bei dalyvius,
kurie nesilaiko forumo taisyklių.
Pastebėjus nusižengimus, prašome pranešti.
Dabar yra 2025 04 27, 16:03. Visos datos yra GMT + 2 valandos.
|
|
|
 |
Forumas » Mikrovaldikliai » Kontaktas uzsidaro - PC paleidziamas skriptas - kaip?
|
Jūs negalite rašyti naujų pranešimų į šį forumą Jūs negalite atsakinėti į pranešimus šiame forume Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite ištrinti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite dalyvauti apklausose šiame forume
|
|
|
Puslapis 1 iš 2 Pereiti prie 1, 2 Toliau |
|
 |
 |
Kontaktas uzsidaro - PC paleidziamas skriptas - kaip? |
Parašytas: 2014 10 28, 17:07 |
|
|
|
Sveiki,
Ieškau patarimo tokiu reikalu. Turiu kaime prikabinęs porą USB kamerų ir signalizaciją. PC softas įrašo/neįrašo iš kamerų, priklausomai nuo užduoto 'alerton' arba 'alertoff'. Noriu padaryti taip, kad PC suktųsi koks skriptas kuris tikrintų ar įsijungė signalizacija (užsidaro kontaktas arba paduodami 5V) ir priklausomai nuo to įjungtų 'alerton'.
Žiūrėjau kažką tokio per No Driver USB I/O, ir pagaminti kokį batch scriptą? O gal yra koks paprastesnis būdas, per koki COM portą? Gal kas apsiimtų tokį scriptą pagaminti (ne už ačiū)?
Dėkui už nuomones. |
|
Paskutinį kartą redagavo 42km, 2014 10 28, 18:09. Redaguota 1 kartą |
|
|
|
 |
 |
Re: Kontaktas uzsidaro - PC paleidziamas skriptas - kaip? |
Parašytas: 2014 10 28, 17:41 |
|
|
|
Evaldas_S rašo: |
O nebūtų paprasčiau naudoti softą kuris įrašinėtų tik esant judesiui vaizde, t.y. be jokių komandų iš išorės ? |
Taip, taip ir bus įrašoma nuo judesio, bet man nereikia įrašinėti tuo metu kai aš pats ten būnu ir signalizacija yra išjungta. Esmė šito yra taupyti 3g srautą nes viskas kas nusifilmuota sinchronizuojasi į namų PC. |
|
|
|
|
 |
Re: Kontaktas uzsidaro - PC paleidziamas skriptas - kaip? |
Parašytas: 2014 10 28, 20:13 |
|
|
|
42km rašo: |
Evaldas_S rašo: |
O nebūtų paprasčiau naudoti softą kuris įrašinėtų tik esant judesiui vaizde, t.y. be jokių komandų iš išorės ? |
Taip, taip ir bus įrašoma nuo judesio, bet man nereikia įrašinėti tuo metu kai aš pats ten būnu ir signalizacija yra išjungta. ... |
Nesupratau, kas čia gali būti sunkaus: padaryti, kad judesio jutiklis įsijungtų/išsijungtų kartu su signalizacija. Ir viskas
Kodėl viskas bandoma daryti taip sudėtingai..? |
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2014 10 28, 20:59 |
|
|
|
sopkis rašo: |
O kur tu radai judesio jutiklį? Ten įrašymo programoje nustatomas judesio aptikimas, o ne jutikliai stovi. |
Būtent, signalizacija paduoda 5V, tai galiu užmaitint rėlę ir atjungti pvz maitinmą hubui per kurį sujungtos kameros, arba išjungt PC išvis, bet tame ir esmė, kad noriu palikti kameras įjungtas tik nuimti "aliarmus" per PC. |
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2014 10 28, 21:19 |
|
|
|
Šiaip aš Valduliui rašiau, kuriam pasirodė kad kameros pradeda įrašinėti kai suveikia judesio jutikliai.
O tau tai siūlau pasinagrinėti įrašymo programą, galbūt ta funkcija jau realizuota, turėjau čia tokį usb dvr 4ch, tai per rs232 ar lpt portą galėjo valdyti įrašymą. |
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2014 10 28, 21:29 |
|
|
|
sopkis rašo: |
Šiaip aš Valduliui rašiau, kuriam pasirodė kad kameros pradeda įrašinėti kai suveikia judesio jutikliai.
O tau tai siūlau pasinagrinėti įrašymo programą, galbūt ta funkcija jau realizuota, turėjau čia tokį usb dvr 4ch, tai per rs232 ar lpt portą galėjo valdyti įrašymą. |
Supratau
Na o ant DVRų mačiau būna, bet čia ant šito softo nėra (kito nebeieškau jau nemažai išbandžiau), kameros per USB. Bet tai vistiek neatpuola problema kam perduot tą uždarą kontaktą ar 5v įjungus signalizaciją, jei ir per serial jungtį, visitek PC gale reiks sukurti kažką. |
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2014 10 28, 22:17 |
|
|
|
Tai siūlau paieškoti dar truputi ir tikrai rasi. Aš prieš kokius 4 metus esu tokią programą naudojęs jų tikrai turi būti.
Paprasčiausiai būtų signalą iš LPT porto gauti signalą (-us). Su serial (COM) reikės daugiau vargti. |
|
_________________ Do not argue with an idiot. He will drag you down to his level and beat you with experience.
mane rasite: mano profilyje |
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2014 10 28, 23:08 |
|
|
|
Na matau kad su bet kuria jungtim kažką savarankiškai vistiek greit nesuprograminčiau.
Kolkas sugalvojau taip: prijungiu USB kokį flešiuką, Windowsai paleidžia periodiškai bat failiuką kuris tikrina ar yra "E:/runthis.bat", jei randa - paleidžia ir įjungia "alerton". Įjungus signalizaciją, relė atjungia maitinimą tam flešiukui, batch failas neranda "E:/runthis.bat", tada ELSE ir paleidžia kitą, vietiniam diske, kuris išjungia - "alertoff".
Ne pats dailiausias sprendimas, bet panašu turėtų veikti  |
|
|
|
|
|
 |
Google paieška forume |
|
 |
Naujos temos forume |
|