|
|
Elektronika.lt portalo forumas
Jūs esate neprisijungęs lankytojas. Norint dalyvauti diskusijose, būtina užsiregistruoti ir prisijungti prie forumo.
Prisijungę galėsite kurti naujas temas, atsakyti į kitų užduotus klausimus, balsuoti forumo apklausose.
Administracija pasilieka teisę pašalinti pasisakymus bei dalyvius,
kurie nesilaiko forumo taisyklių.
Pastebėjus nusižengimus, prašome pranešti.
Dabar yra 2025 01 02, 21:41. Visos datos yra GMT + 2 valandos.
|
|
|
|
Forumas » Elektronika žaliems » Sulietos, dulketos, prikepusiu dulkiu mikroschemos valymas
|
Jūs negalite rašyti naujų pranešimų į šį forumą Jūs negalite atsakinėti į pranešimus šiame forume Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite ištrinti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite dalyvauti apklausose šiame forume
|
|
|
Puslapis 1 iš 3 Pereiti prie 1, 2, 3 Toliau |
|
|
|
|
Sulietos, dulketos, prikepusiu dulkiu mikroschemos valymas |
Parašytas: 2014 10 27, 09:27 |
|
|
|
Sveiki.
Seniau pirkau deveta stiprintuva (buitini), bet kai jis veikdavo jausdavosi kvapas, isardziau ir supratau... Kazkada buvo sulietas jis. Tai kiek buvo galima pravaliau su spiritu, vata...
Beveik metus buvo viskas gerai, tik dabar jis po kurio laiko issijungia ir mirksi viena lempute, instrukscijoje radau, kad yra kazkur kazkoks trumpas jungimasis.
Kadangi jis kuri laika paveikia, tai speju jog nera tiesioginio trumpo jungimo, o tik galbut per nedavalytas vietas kasnors ivyksta. Dabar irgi truputi apvaliau, bet vistiek taspats.
Turite ideju kaip sitokias vietas geriau butu nuvalyti?
Ar cia galetu buti ir ne del tu dulkiu, o kasnors rimciau?
Beje visas sitas prasidejo kaiptik su salciais ir siokia tokia dregme kabaryje, bet visa likusi elektronika veikia dar.
Dabar sildimas jau ijungtas, dregmes irgi nebeliko, bet vistiek dar jis neveikia normaliai. |
|
|
|
|
|
|
Parašytas: 2014 10 27, 10:04 |
|
|
|
jei nėra kokių uždaro korpuso potenciometrų, tai daryčiau taip - didesnius kondensatorius išlituočiau (prieš tai nufotografavęs), o plokštę užmerkčiau į bliūdą su sauja skalbimo miltelių. po kelių valandų imčiau šepetį su ilgais šeriais, ir pašveitinėčiau. galiausiai, su dušo žarna ir karštu vandeniu prausčiau iš visų 6 pusių, kad kuo daugiau čiurkšlių patektų į plyšelius ir išplautų skalbimo miltelių likučius. galiausiai kompresorius būtų jega, bet neturiu. tai pučiu su burna, kol iš labiau uždarų vietų išsipučia lašeliai. kabinu ant radiatoriaus ir palieku per naktį.
kelis laptopus taip atgaivinau. |
|
|
|
|
|
|
Parašytas: 2014 10 27, 10:36 |
|
|
|
Zaria_klp rašo: |
tai pučiu su burna, kol iš labiau uždarų vietų išsipučia lašeliai. kabinu ant radiatoriaus ir palieku per naktį.
kelis laptopus taip atgaivinau. |
Noreciau paziureti kaip po tokiu proceduru veikia tie laptopai |
|
_________________ geriau pilvas nuo alaus,nei kupra nuo darbo.
PANEVEZYS |
|
|
|
|
|
Parašytas: 2014 10 27, 10:55 |
|
|
|
na, čia taikau procesą tik teršalams. dulkės, maistas, baterijų skysčiai. dažnai suveikia visai gerai.
dėl pūtimo ne kompresoriumi - pūsteliu tik kol viskas dar varva, kad neliktų vandens lašų, tarp kojalių, ar kokiam ausinių lizde. užginčyti galima, kad prispjaudau seilių. bet viliuosi, kad nėra taip baisu kaip atrodo. svarbiausia geras džiovinimas poto. dar, galima pralieti filtruotu vandeniu, kad neliktų kalkių kur nereikia. bet nešiojamo kompiuterio motininėj plokštėj - kas ten tokio atviro, kad reikėtų saugot? ram'ų lizdo kontaktai? procesoriaus? susitvarko du tris kart įstantant, mechaniškai gi nusibrūžina bet kokia oksidacija. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Parašytas: 2014 10 27, 13:54 |
|
|
|
galima būtų ginčytis, jei diskusijos nebūtų:
- "padariau"
- "ai, nu kai taip padarei, tai paskui neveiks"
- "o dėl ko neveiks konkrečiai?"
- "nu neveiks, nes, ką žinau.. vanduo, milteliai.. nu neveiks ir tiek - nesiginčyk"
tuos kuriuos taip ploviau, iki šiai dienai veikia, keli metai jau. kad dj gerbiams Levas taip darė, tai sužinojau tik paskui.
tai gal, naujokų labui, ir forumo prabos kilstelėjimui, pasakykit, kuo blogai mano metodas? jei viekia bent vienu iš šimto atvejų - tai nėra blogas metodas.
(sutinku, kad yra situacijų, kada toks būdas labai prastai atlieka savo darbą. pvz - mobilūs telefonai. klaviatūra yra tiesiog lipni plėvelė prilaikanti 'tactile dome switch'us, po kuriais patekus vandens, reikia smarkiau džiovinti. o jei pateko ir nešvarumų su vandeniu, tai gal net ir ardyti. taip pat visa rf dalis paslėpta ir net užlituota po metaliniais ekranais. anie tai nėra sandarūs - vanduo patenka, o poto išgaruoja tai super ilgai (prie tam tikrų salygų). aš tai suprantu, ir laptopų nenardinu aklai į vonią) |
|
|
|
|
|
|
Parašytas: 2014 10 27, 14:35 |
|
|
|
tai gal, naujokų labui, ir forumo prabos kilstelėjimui, pasakykit, kuo blogai mano metodas? |
Blogai tuo, kad vandentiekio vanduo savyje turi druskų, negana to dar milteliai (šarmas). Druskų su vandeniu kuris turi druskų neišplausi. Tos druskos tyliai tūno plyšeliuose ir laukia nors trupučio drėgmės, kad ir iš oro, o tada prasideda puota. Todėl plaunama distiliuotu vandeniu ir aišku be miltelių. |
|
|
|
|
|
Parašytas: 2014 10 27, 14:43 |
|
|
|
tai distiliuotas vanduo svarbiausia? o millteliai ar tikrai taip blogai? išplauna bet kokio maisto, ar gyvūno/žmogaus pėdsakus. miltelius imu kiek įmanoma paprastesnius, be minkštiklių ar kvapiklių, ar vandens minkštiklių (ne Persil ir ne Ariel). |
|
|
|
|
|
Parašytas: 2014 10 27, 15:03 |
|
|
|
millteliai ar tikrai taip blogai? |
Milteliuose - pusė Mendelejevo lentelės. Sunku pasakyti kas ir kiek blogai veikia, jei miltelius tikrai gerai išplauti gal ir nėra blogai, bet klausimas kiek jie išsiplauna. Ultragarso vonelėje tai išsiplauna, o po dušu ... ? na ką aš žinau. Galima daug ką išsigalvot kai nerūpi rezultatas, kai už rezultatą nereikia jausti atsakomybės. Aš nenorėčiau, kad kas nors taip elgtųsi su mano daiktais, taip su savo daiktais galiu elgtis tik aš pats |
|
|
|
|
|
|
Parašytas: 2014 10 27, 15:17 |
|
|
|
jei ne paskutinis sakinys, tai sakyčiau kad taiklus pamokymas ir patirties pasidalinimas. šaunu. būtų.
bet paskutinis sakinys grynai niekšo žodžiai. kodėl? tamsta, gal valgai neteisingą maistą, kad taip gaunasi?
atsakomybę jaučiu, atsakomybę praktikuoju, atsakomybės imuosi. iki šios dienos mano taisymai, kad ir kokie niekingi gali pasirodyti kai kuriems, dar nė karto negrįžo su pasekmėmis. dažniau grįžta su papildomais pagadinimais, ne visi kompai ar prietaisai sulaukia tinkamų sąlygų mano "neatsakomybei" pasireikšti. dažnai sudaužo anksčiau. bet yra tokių, kurių būna nepatogu kartą į metus sutinkant ketvirtą kart klausti "viskas tvarkoj, dar veikia?". nes veikia. o jei neveikia, imuosi visko, kas mano pajėgoms kad išsiaiškint ir ištaisyti padėtį.
išplaučiau tamstą po dušu. gal net miltelių įmesčiau.
pataisymas, nes kol rašiau atsakymą, žinutę patikslino.. paskutinis -> priešpaskutinis sakinys.
aš kalbu apie keistą pareiškimą, kad taisau griaudamas, nes nejaučiu atsakomybės.. kaip protinga būtų daryt, taip - aš taip pat prieš tai pats išbandau savo nuosavybę, ir tik tada taikau kitiems. |
|
|
|
|
|
|
Parašytas: 2014 10 27, 15:49 |
|
|
|
pataisymas, nes kol rašiau atsakymą, žinutę patikslino.. paskutinis -> priešpaskutinis sakinys.
aš kalbu apie keistą pareiškimą, kad taisau griaudamas, nes nejaučiu atsakomybės.. kaip protinga būtų daryt, taip - aš taip pat prieš tai pats išbandau savo nuosavybę, ir tik tada taikau kitiems. |
Tu labai nepyk, bet yra posakis "gerais norais pragaras grįstas". Gal tu ir labai jauti atsakomybę, bet iš nežinojimo ar neturėjimo sąlygų darai neteisingai. Čia tas pats kaip neturint reikiamų specifikacijų aušinimo skysčio supilt tokį koks yra. Automobilis važiuos, gal net metus - kitus (jei nesuduš) bet po 2 metų galvutę pragrauš. Kainuos daug kartų daugiau už tinkamą aušinimo skystį. Arba vaistininkas jei neturi reikiamų vaistų, duos aspirino.
Todėl kartoju - išsidirbinėti gali kai darai sau. Kai darai kitiems turi daryti taip kaip reikia, kaip priimta. Neturi sąlygų - neši plauti tiems kas turi įrangą. Vėl analogija su automobiliais, motoristai patys galvučių nešlifuoja, jie neša ten kur tai daro profesionaliai. O gal galėtų su dilde ? |
|
|
|
|
|
|
|
Google paieška forume |
|
|
Naujos temos forume |
|