|

|
Elektronika.lt portalo forumas
Jūs esate neprisijungęs lankytojas. Norint dalyvauti diskusijose, būtina užsiregistruoti ir prisijungti prie forumo.
Prisijungę galėsite kurti naujas temas, atsakyti į kitų užduotus klausimus, balsuoti forumo apklausose.
Administracija pasilieka teisę pašalinti pasisakymus bei dalyvius,
kurie nesilaiko forumo taisyklių.
Pastebėjus nusižengimus, prašome pranešti.
Dabar yra 2025 04 11, 08:23. Visos datos yra GMT + 2 valandos.
|
|
|
 |
Forumas » Elektronika žaliems » 3 TV pajungimas prie vienos antenos
|
Jūs negalite rašyti naujų pranešimų į šį forumą Jūs negalite atsakinėti į pranešimus šiame forume Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite ištrinti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite dalyvauti apklausose šiame forume
|
|
|
Puslapis 1 iš 2 Pereiti prie 1, 2 Toliau |
|
 |
 |
 |
3 TV pajungimas prie vienos antenos |
Parašytas: 2012 10 28, 12:36 |
|
|
|
Sveiki, namie yra 3 TV ir skirtinguose kambariuose.
http://ikelk.lt/buckets/1b92276368
Reikia juos pajungti ant vienos antenos. Iš foto matosi kad esu padaręs taip. Ateina laidas nuo antenos į kambarį 1 ten dalintuvas ir iš jo nuvestas laidas per lauka į kitą kambarį. Bet va trečiam TV nuvesti laido neturiu galimybės iš to daliklio (nebent kambary ant grindų numesti kabelį). Tačiau iš TV 3 yra nuvestas kabelis ant stogo prie antenos.
Klausimas: aš juk negaliu ant stogo pajungti signalo daliklio ir po to į telikus? (nepakaks signalo stiprumo?) Antena tokia bus http://ikelk.lt/buckets/1b92276368 Prieš tai buvo lenkiška tai jai dar reikėjo +12V po to signalo daliklis. Dabartinei antenai reik DVB-T anteninio stiprintuvo. Ir kiek supratnu jį reikia kuo arčiau antenos lipdyti? Ir man kažkaip jį reik užmaitinti, ant stogo neturiu elektros, o kaip užmaitinti iš vieno kambario ir ir po to išdalinti signalą nesugalvoju tinkamai.., nes reiktų kažkaip šakotuvą pastatyti..
Gal kas turit idėjų, gal yra dar kokių būdų apie kuriuos aš nežinau? ech gėdinga situacija..  |
|
|
|
|
 |
 |
Re: 3 TV pajungimas prie vienos antenos |
Parašytas: 2012 10 28, 12:53 |
|
|
|
Heksogenas rašo: |
Sveiki, namie yra 3 TV ir skirtinguose kambariuose.
http://ikelk.lt/buckets/1b92276368
Reikia juos pajungti ant vienos antenos. Iš foto matosi kad esu padaręs taip. Ateina laidas nuo antenos į kambarį 1 ten dalintuvas ir iš jo nuvestas laidas per lauka į kitą kambarį. Bet va trečiam TV nuvesti laido neturiu galimybės iš to daliklio (nebent kambary ant grindų numesti kabelį). Tačiau iš TV 3 yra nuvestas kabelis ant stogo prie antenos.
Klausimas: aš juk negaliu ant stogo pajungti signalo daliklio ir po to į telikus? (nepakaks signalo stiprumo?) Antena tokia bus http://ikelk.lt/buckets/1b92276368 Prieš tai buvo lenkiška tai jai dar reikėjo +12V po to signalo daliklis. Dabartinei antenai reik DVB-T anteninio stiprintuvo. Ir kiek supratnu jį reikia kuo arčiau antenos lipdyti? Ir man kažkaip jį reik užmaitinti, ant stogo neturiu elektros, o kaip užmaitinti iš vieno kambario ir ir po to išdalinti signalą nesugalvoju tinkamai.., nes reiktų kažkaip šakotuvą pastatyti..
Gal kas turit idėjų, gal yra dar kokių būdų apie kuriuos aš nežinau? ech gėdinga situacija..  |
Dauguma DVB-T priedėlių, o galbūt ir telikų turi viduje numatytą maitinimą antenos stiprintuvui, tau tereikia tokio daliklio kuris per save praleidžia DC maitinimą. Daliklis statomas kuo arčiau antenos, bet tai nėra reikalavimas tik rekomendacija.
Jei maitinimo nėra tada vis tiek reikia daliklio su DC through ir maitinimu prie vieno iš TV su specialiu DC "įterpėju". Viską rasi Lemonoje ar www.erksa.lt |
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2012 10 28, 19:19 |
|
|
|
Dėkui, nežinojau, kad yra DC praleidžiančių daliklių, kaip tik to ir reikėjo man. O dar klausimas, jei įterpsiu DC maitinimą ir po to dar bus priedelis kuris DC maitinima duoda galimą ką nors sudeginti? Nes aprašymuose rašo, kad tada reik išjungti įterptą DC maitinimą jei naudojams priedelis turintis DC maitinimą antenai.. Bet va įterptas DC maitinimas veikia visad.. O priedelis gali būti išjungtas nes tam kambarį sakykim niekas nežiūri TV ir kitur nerodys kokybiškai.. Pagal mane tai neturėtų būti nieko baisaus..? Belieka išsiaiškinti ar turimas TV su integruotu DVB-T turi ir maitinimą antenai..
Pasijungsiu taip, kad prie antenos bus stiprintuvas po to daliklis iš kurio eis du kabeliai vienas TV3, o kitas į sekantį daliklį prieš kurį stovės DC maitinimas, o iš daliklio išsyk į TV1 ir ilgesniu kabeliu į TV2. Turėtų būti good, tik aišku tas antras daliklis nėr gerai, bet kitaip neišeina fiziškai.. |
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2012 10 28, 23:43 |
|
|
|
Su pirmuoju antenos stiprintuvo maitinimo įtampa keliaus po visą tinklą, antrasis signalą skirsto nevienodai- į vieną atšaką slopina nuo 3dB(apie tai nutylima), į kitą 12dB- daugiau nei 10 kartų Trečiasis- dar blogiau...
Siūlau prie TV3 statyti antenos stiprintuvo maitinimo blokelį, o kuo arčiau antenos DC praleidžiantį daliklį "į du telikus", rezultatas- viena atšaka leisis tiesiai į TV3, kita- į daliklį prie TV4. Sąnaudos- tik vienas DC daliklis  |
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2012 10 29, 10:08 |
|
|
|
Dėkui, vakar skaitinėjau tai pasiklydau nete dėl angliškų terminų ir užpainiojo visai.. Bet va spliteris numuša signalą visiems vienodai, bet va kažkaip nete radau, kad spliterius stato galutiniam taške, o atšakotuvus naudoja prieš spliterius, kad suderinti signalo stiprumus, kam juos tiklsiai derinti taip ir nesupratau pilnai...
Klausimas: keista, kad reik numušti signalo stiprumą, juk teoriškai kuo stipresnį signalą paduosi imtuvui tuo geriau , na bent iki tam tikros ribos... Sakykim imtuvui reik signalo 9-15dB, bet man juk pati antena dar stiprina plius stiprintuvas tai sakykim iki teliko atkeliauja 20dB tai čia jau blogai? Gi aš nežinau kiek dB turėsiu prie teliko ir dar skirtingui kanalui jie skirsis.. Ar aš čia kažką išvis net ne į tą parapiją suprantu? |
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2012 10 29, 14:40 |
|
|
|
TIk nesugalvok naudoti paciu pigiausiu splitteriu! Jeigu susidarys atspindys, kuris per splitteri nueis iki kito teliko, tai ziurek gausi slopinima kad ir 20dB... |
|
|
|
|
 |
 |
 |
Parašytas: 2012 11 01, 21:58 |
|
|
|
Pasijungiau viską atrodo viskas good vienas TV rodo super viską, signalas stiprus ir jo kokybė 100%.
Įdėjus antrą spliterį prie antenos pradėjo neberodyti TV2, nes signalo kokybė krito. TV2 rodo kad signalo stiprumas 91%, bet kokybė 20% ir tada vaizdas lagina arba nerodo, byra kvadratais... TV1 kur stovi prie pat spliterio ir turi išorinį DVB-T imtuvą rodo singalo kokybė 100%. O TV2 skirtumas nuo gerai rodančio TV1 tik toks, kad iki TV2 nuo to pačio spliterio eina ~15m kabelis. Kad ir kaip žaisčiau nepavyko kokybės išgauti su spliteriu kambaryje.. Bet va išmetus spltierį ir pajungus taip: į DVB-T imtuvą jungiu anteną, po to per scart pajungiu TV1 ir TV 2pajungiu į tapatį DVB-T imtuvo anteninį lzidą kur rašo antenos išėjimas į TV. Tuomet rodo ir TV2 signalo kokybė 80-90%. Tikriausiai DVB-T imtuvas sustiprina papildomai signalą... Matyt nepakanka prie antenos prisukto stiprintuvo..
Tokio pajungimo minusas, kad DVB-T išorinis imtuvas visad turi būti įjungtas į 220V, kad rodytų TV2. Tačiau nereikia įjungti iki pilno veikimo...
Klausimas kuo skiriasi signalo stiprumas nuo kokybės? Nes rodo signalas stiprus kokybė nulinė ir nieko nematysi.. Gal kokybė trukdžių nebuvimas? O stiprumas rodo, kad yra kažkoks singnalas, bet jo iškoduot nepavyksta.. |
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2012 11 01, 22:43 |
|
|
|
Klausimas kuo skiriasi signalo stiprumas nuo kokybės |
Man irgi truputi mistika ta signalo kokybė, nesuprantu kas per kokybė.
Tie 15 m kabelio nuo spliterio iki TV2 yra geras kabelis ar bilekoks ?
DVB-T imtuvas signalo nestiprina, tiesiog išmetus spliterį signalas ir taip sustiprėja. |
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2012 11 01, 23:12 |
|
|
|
Evaldas_S rašo: |
Klausimas kuo skiriasi signalo stiprumas nuo kokybės |
Man irgi truputi mistika ta signalo kokybė, nesuprantu kas per kokybė.
Tie 15 m kabelio nuo spliterio iki TV2 yra geras kabelis ar bilekoks ?
DVB-T imtuvas signalo nestiprina, tiesiog išmetus spliterį signalas ir taip sustiprėja. |
Yra taip Antena prie jos prisuktas stiprintuvas ir už ~2m spliteris kuris splitina signalą į dvi dalis TV3 (kuris dar neturi iškodavimo modulio) ir TV1 ir TV2 telikams. Ir ten stovi antras spliteris iš kurio išsyk jungiu į TV1 (rodo nepriekaištingai) ir eina 15-20m koksalinis kabelis į TV2 ir jis nerodo kokybiškai. (rodė kokybiškai kol neįdėjau spliterio prie antenos, jo įdėjimas turėjo numušti signalo stiprumą, bet signalo stiprumas išliko toks pat krito tik kokybė, kodėl nesuprantu).
Išmečiau antrą spliterį, DC maitinimą ir pajungiau abu TV1 ir TV2 per DVB-T išorinį imtuvą ir tada TV2 rodo 90% singalo kokybę. TV1 pajungiau per scart o TV2 per antenos išėjimą iš DVB-T imtuvo. Tikriausiai nesuprantant mano sapaliojimų (nemoku aiškiai rašyti) pajungimo schema tokia: http://ikelk.lt/buckets/0158b0aa11 DVB-T imtuvas turi būti pajungtas tik į tinklą, kad rodytų TV2. Nereikia pilnai imtuvo įjungti, pilnai įjungti reikia jei nori žiūrėti per TV1.
Taigi vadinasi DVB-T imtuvas man stiprina signalą ir taip pat duoda maitinimą antenai. Minusas imtuvas visad turi būti pajungntas į tinklą ir siurbia elektrą, birbia nekokybiškas impulsinis maitinimo blokelis. |
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2012 11 02, 00:11 |
|
|
|
tau geriau reiketu pakeist spliteri su 3 ar daugiau isejimu. ta kur prie antenos ir is ten i visus tris telikus po atskira kabeli atsivest. kiekvienas spliteris numusa apie 4-5 decibelus. todel geriau vienas spliteris kur numusa 5db tik vienakart ir iskart viska isdalna. o toliau jau kabelis numusa pagal ilgi. kuo ilgesnis tuo daugiau. decmetrinem labai jauciasi kiekvienas papildomas kabelio metras. ir kabelio reikia geriau su kuo tankesniu sarvu. ir sarvas kuo didesniu atstumu nuo centrinio laido. tie seni stori kabela kokybskesni uz plonus dabartinius. o antenini stiprintuva uzmaitinsi is blokelio per antgali. ta maitinima padarysi visa laika on. ir visi telikai gaus daug maz normalu signala, skirsis tik nuo kabelio ilgio ir kokybes. o kad dc itampa nepatektu i kitus teliku iejimus , antgalyje idek po pikofaradni kondika. arba tuos kondikus splteryje galima ilituot. ten dangteli nulupi ir uzlituok ant tu dvieju isejimu is kuriu dc maitinimo nebus.
del tu skirtingu slopinimu, tai ten naudoja kur per ta pati kabeli duoda ir televizija ir interneta. pas mane seniau buvo cabelinis internetas per tv kabeli - tai ten jie su tais signalo stprumais ten terliojos juodai naudojo visokus blokelius - kur skirtingai slopina. dar tokius papildomus filtrus statydavo, kad "internetas nekenktu tv" nors is tikro, kad interu nesinaudotu pasaliniai, intero dazni nufiltruodavo  |
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2012 11 02, 15:21 |
|
|
|
Na aš tą suprantu, kad vienas spliteris geriau žymiai nei du, bet kitaip nelabai išeina padaryti.. O laidų ilgyje bėda tikrai yra, nes nuo stogo iki spliterio jau gan didelis atstumas, po to iš spliterio iki tv2.. Bendroj sumoj gali gautis ir iki 40-50m..
Tai kad koaksaliniai kabeliai pas mane šarvuoti su folija ir ant folijos dar užsukta laido pynė, pas vieną kabelį varinė pas kita kažkokio nesilituojančio lydinio laidas berots... Kabeliai ir storieji, ne plonieji, 75 ohm.
Kad ne visi spliteriai skrodžiais.., plius iš syk galiam nusipirkti kur maitinimą praleidžia tik į vieną pusę, o kitos atšakos negauan maitinimo viena iš kitos.. Jei gerai supratau ten diodas gali būti įmestas koks. O vargti su tais pF kondikais tai nebent jei ardosi spliteris, į pačisu antgalius kišant reik vargti..
Dėkui dėl atšakotuvų naudojimo paaiškinimo. |
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2014 03 21, 15:10 |
|
|
|
Sveiki. Man reiktų prie vienos antenos pajungt tris prietaisus: dvb-t tiunerį, antrą dvb-t tiunerį ir fm tiunerį. Vienu metu bus naudojami ne daugiau kaip du imtuvai. Prie FM tiunerio jungiasi 75omų antena, pasijungiau tv anteną tiesiogiai, groja radija.
Jungčiau per tokį spliterį ir pamirščiau, bet noriu plonus laidus dėt, o jie netiks prisukt čia. Gal būna panašių ekonomiškų daliklių kad laidus būtų galima prilituot, arba prisukt su varžteliais?
Kažkada turėjau dviejų atšakų, tai ten viduj tik kondensatoriai mažiukai buvo, galbūt ir čia pavyktų dėt tik kondensatorius? |
|
|
|
|
|
 |
Google paieška forume |
|
 |
Naujos temos forume |
|
 |