|

|
Elektronika.lt portalo forumas
Jūs esate neprisijungęs lankytojas. Norint dalyvauti diskusijose, būtina užsiregistruoti ir prisijungti prie forumo.
Prisijungę galėsite kurti naujas temas, atsakyti į kitų užduotus klausimus, balsuoti forumo apklausose.
Administracija pasilieka teisę pašalinti pasisakymus bei dalyvius,
kurie nesilaiko forumo taisyklių.
Pastebėjus nusižengimus, prašome pranešti.
Dabar yra 2025 07 25, 23:58. Visos datos yra GMT + 2 valandos.
|
|
|
 |
Forumas » Garso aparatūra » schneider ekvalaizeris su mįsle :)
|
Jūs negalite rašyti naujų pranešimų į šį forumą Jūs negalite atsakinėti į pranešimus šiame forume Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite ištrinti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite dalyvauti apklausose šiame forume
|
|
|
 |
 |
 |
schneider ekvalaizeris su mįsle :) |
Parašytas: 2014 10 14, 21:36 |
|
|
|
Labai rimtiems dėdėms - toliau galite neskaityt, nes kažkokios super puper informacijos šitas postas neneša. Greičiau literatūrinis rašinėlis. Tiesiog daug paveiksliuku su mano pamastymais ir klausimu pirmą kartą išardžius tokį daiktą. Taigi, važiuojam:
O buvo taip. Prireikė man kokio nors primityvaus keleto juostų ekvalaizerio. Bele kažkas ten reguliuotųsi ir aš galėčiau paklausyti kaip groja kolonėlės. Visokie mano gitariniai - visų pirma nevisai taip reguliuoja, visų antra jie visi mono. Visų antra - turėjau patefoną, kurio norėjau pasiklausyti. Tam reikia kokio nors phono korektoriaus. Nu kokio nors bele grotų. Einu per šlamšto pardavėjus, žiūriu simpatiška dėžutė. Pavarčius rankose - kaip tik tai, ką daktaras išrašė. Paėmiau. Paaiškėjo, kad tai gana keisto muzikinio centro likučiai. Centras atrodė maždaug taip:
Įjungiam. Ką jūs manot, visos lemputės ir led'ai šviečia
Padavus garso signalą, jis truputėlį "pamuilinamas" bet iš esmės viskas veikia kaip priklauso. Pasižaidus - daiktą žinoma reikia išardyti, ir išsiaiškinti, kas ten įdomaus viduj. Atidarius - matome keletą iš jų. Vienas yra transformatorius . Ant įrenginio parašyta, kad jis naudoja 9W iš tinklo. Trafukas - pakaktų visiems 100. Pridėjau šalia lenkišką 100VA iš lemonos. Panašu, kad šerdis tokia pati:
iš arčiau:
Klausimas nr1 ir pagrindinė mįslė - kuriems galams tokio galingumo trafą dėti į preampą-ekvalaizerį? Patyrinėjau centro komponentus - kaip ir visi turi savo nuosavus maitinimus. Kas per pokštai?
Sau |
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2014 10 14, 21:50 |
|
|
|
Toliau šiaip atminčiai fotkinausi komponentus, su mintim kada nors pamodifikuoti šito daikto vidurius, pakeisti kondikus kelis, kokį operacinį. Gal mažiau "muiluos". Šiaip ir dabar skamba pakenčiamai.
Pats akvalaizeris surinktas ant STK mikroschemos:
Įdomi dalis ta, kad kintami rezistoriai keičiasi diskretiškai mygtukų paspaudimais, ir tai darosi mechaniškai(!). Nenufotkinau, nes nelabai yra ką fotkint, plastiko dėžutės su varžos užrašais.
Tų laikų mažatriukšmis keturgubas operacinis TDA3420 greičiausiai panaudotas mikrofono įėjimui (mikroschema nuotraukoj, beje dar pagaminta Italijoj, o ne pas čiūrkas).
Magės/linijinis įėjimas - ant standartinio dvigubo operacinio 6458DS (dirba buferiu?). Tiesioginis kandidatas pakeitimui į ką nors labiau šiuolaikinio.
Distancinio blokas turi varikliuką potenciko sukiojimui. Ne toks jau ir prastas tas centriukas buvo. Bet IR dalis gremėzdiška. Visgi 1982-84 metai...
Na ir pabaigai maitinimo kondikas - sakyčiau toks nemažas kaip 9W, ten po radiatorium slepiasi maitinimo stabilizatoriai 7812 ir 7805, plius 3A saugiklis, bei lygintuvo diodai, BY252, po 3A kiekvienas. Trafas duoda 17v kintamos. Kažko aš čia nesuprantu. Devyniems vatams užtektų ir mažiau .
Atkreipkit dėmesį į žalvarinį varžtą kuris prilaiko modulių jungtį. Dabar tokių niekas nedarytų, jis sunkus, įsisuka į guminę įvorę ir baigiasi... M3 sriegiu . Kažkoks overengineeringas tokiam biudžetiniam daiktui:
Tai tiek žinių iš seno chlamo pasaulio . Jei kas turit minčių dėl šito daikto patobulinimų - pasidalinkit. Žinau, kad nelabai verta, bet nelabai gaila ir sugadint. Dėl to pasidaryt sau pramogą - niekada nevėlu.
Sau |
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2014 10 15, 10:24 |
|
|
|
Na savo laiku gal nebuvo toks biudžetinis?  |
|
_________________ Do not argue with an idiot. He will drag you down to his level and beat you with experience.
mane rasite: mano profilyje |
|
|
|
 |
Parašytas: 2014 10 15, 13:12 |
|
|
|
Babajuss rašo: |
Na savo laiku gal nebuvo toks biudžetinis?  |
Na, citata iš Wikipedia:
During the 1970s and 1980s the Schneider name became associated with audio systems; the company was unusual for a German audio systems manufacturer in that it focused on low cost products rather than the luxury sector.
Jie būtent nebrangius (sąlyginai) daiktus gamino. Užtai ir buvo be gailesčio suvalgyti - pigaus kiniško š. invazijos metu.
Man iš tikro tas jų rudas plastikas ir dizainas - labiau patinka, už ale hajendines blizgančias poliruotu aliuminiu dideles tuščias dėžutes, kurias taip mėgo visokie japonai.
Sau |
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2014 10 15, 13:14 |
|
|
|
man ko tai šviečiasi, kad nuo šito pačio maitblokio buvo dar kažkokia komplekto dalis maitinama, tarfas labai jau neadekvatus pagal pačio preampo/ekvalaizerio naudojamą galią netgi pagal to meto sovietinius standartus, nekalbant jau apie buržujus
gaila, nėra nete laisvai schemos, tada būtų matyt kas ir kaip
modifikuot sunkokas atvejis, kai nėra schemos, manau pagrindinis lengvo užmuilinimo kaltininkas bus STK
iš principo turint schemą galima būtų padaryt jei analogą ant šiuolaikiniės elementinės bazės, tik klausimas kiek tam reiktų laiko |
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2014 10 15, 14:03 |
|
|
|
gnt rašo: |
man ko tai šviečiasi, kad nuo šito pačio maitblokio buvo dar kažkokia komplekto dalis maitinama, tarfas labai jau neadekvatus pagal pačio preampo/ekvalaizerio naudojamą galią netgi pagal to meto sovietinius standartus, nekalbant jau apie buržujus |
Na man irgi taip pasirodė. Nors kiek pavyko sugūglint (informacijos skūpai kažkaip), tai tie visi moduliai turėjo savo 220v maitekus, įskaitant kolonėles, kurios buvo aktyvios (!). Bet matyt, kai subręsiu pakaitaliot kondikus ir operacinius - reikės dasiardyt iki platos apačios ir pažiūrėt pagal takelius, kas ten laukan išeina. Pagal vaizdą - ten neturėtų maitinimas vaikščiot, nes nelabai saugu gaisro požiūriu turėtų būti (yra nuogų kontaktai daikto šone, be jokių dangtelių).
modifikuot sunkokas atvejis, kai nėra schemos, manau pagrindinis lengvo užmuilinimo kaltininkas bus STK |
Na, STK indėlis puikiai girdisi, nes vokietis apdairiai įdėjo viso akvalaizerio bypass mygtuką (linear on/off), kuris apeina visą tą tembrobloką. Bet ir be jo užtenka. Pilna nenaujų elektrolitų signalo kelyje (mėginsiu pakeisti į kompaktiškus Wima MKS2), ir šiaip senobiniai BC tranziukai visur.
iš principo turint schemą galima būtų padaryt jei analogą ant šiuolaikiniės elementinės bazės, tik klausimas kiek tam reiktų laiko |
Na tiek daug laiko neskirsiu. Iš esmės ta dėžutė labai smagiai kompaktiška (tas yra super, kai visa garso "laboratorija" yra komunalkes virtuvėje), susideda iš vienos dalies (skirtingai nuo laptopo su usb garso plokšte ir maitinimo bloku) ir daro, kas priklauso. Darant pačiam - korpusas visada yra sunkiausia dalis. Ypač kompaktiškas. Taigi, "ulučaizingas" labiau iš įpratimo, o ne dėl didelio reikalo . Tiesiog kai pajungi prie ne visiškai "kurčios" aparatūros - jaučiasi, kad scena pasidaro mažiau ryški, kažkiek garso skaidrumo dingsta. Jei jungt prie kokių S90, su papigiaisku stipreku išdžiūvusiais elektrolitais, tai "muiliuko" net nepastebėtum jaučiu .
Sau |
|
|
|
|
 |
 |
 |
Parašytas: 2014 10 15, 19:46 |
|
|
|
nieko panašaus į trafą ar diodų tiltą nesimato, ko gero vistik bendras trafas buvo
išdėstymas logiškas - trafas kuo toliau nuo jautriausios magnetiniam laukui dalies - kasetnyko galvos ir pirmų stiprinimo laipsnių |
Išties - neįžvelgiu nieko tokio (net nežinojau, kad ten galima scrolint tam radiomuseume). Matyt taip ir bus, būsiu ne taip pasižiūrėjęs kažkokio lenko neaiškią fotkę iš galo. Tos dvi rozetės akvalaizerio gale greičiausiai bus pajungti tom aktyviom kolonėlėm, o aš primečiau, kad tie laidai eina į magę ir tiunerį (daug ten įžiūrėsi). Reikės išlituot ir išmest lauk tas jungtis, kad netrukdytų.
Vat ir paaiškėjo detektyvas . Dėkui už protingas mintis.
Panašaus centriuko normali foto iš galo - viską paaiškina. Modelis ne tas, bet korpusai tie patys, ir akivaizdu, kad moduliai maitinasi iš pagrindinio:
Sau |
|
|
|
|
|
 |
Google paieška forume |
|
 |
Naujos temos forume |
|