|

|
|
Elektronika.lt portalo forumas
Jūs esate neprisijungęs lankytojas. Norint dalyvauti diskusijose, būtina užsiregistruoti ir prisijungti prie forumo.
Prisijungę galėsite kurti naujas temas, atsakyti į kitų užduotus klausimus, balsuoti forumo apklausose.
Administracija pasilieka teisę pašalinti pasisakymus bei dalyvius,
kurie nesilaiko forumo taisyklių.
Pastebėjus nusižengimus, prašome pranešti.
Dabar yra 2025 11 19, 23:32. Visos datos yra GMT + 2 valandos.
|
|
|
 |
Forumas » Elektronika žaliems » Elektromagneto maitinimas
|
Jūs negalite rašyti naujų pranešimų į šį forumą Jūs negalite atsakinėti į pranešimus šiame forume Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite ištrinti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite dalyvauti apklausose šiame forume
|
|
|
 |
 |
Elektromagneto maitinimas |
Parašytas: 2014 10 18, 17:20 |
|
|
|
|
Labas vakaras, rinkau paprasčiausią elektromagnetą, kur ant metalinės šerdies apvyniotas laidas.
Maitinimą padaviau nuo 9V baterijos (kronos), viskas veikia skriepkas pritraukia, tačiau pabandęs pajungti prie tokio maitinimo šaltinio nebetraukia.
http://evita.lt/det-1615-product.html
Jungdamas prie šaltinio dar dėjau 100 Om varžą, kad netrumpintų.
Tai vat klausimas kodėl neveikia, ar dėl varžos, ar dėl maitinblokio? Aš žinoma mažai besigaudau, tai gal kas gali padėti, norisi kaip galima mažesnių gabaritų maitinimo šaltinio schemos, su baterijom kažkaip nepraktiškai gaunasi. Google tokių elektromagnetų schemos lygtais vien ant baterijų.
Ačiū už dėmesį. |
|
Paskutinį kartą redagavo gazgazas, 2014 10 18, 18:14. Redaguota 2 kartus(ų) |
|
|
|
 |
Parašytas: 2014 10 18, 17:23 |
|
|
|
|
man rodos nemoki naudoti tuo maitinblokiu  |
|
_________________ Diplomas tik etikete ant konservų dėžutes. O kas slepiasi dėžutėje neaišku. |
|
|
|
 |
Parašytas: 2014 10 18, 17:32 |
|
|
|
|
Labai gali būti jungiau prie + (raudonas) ir -(juodas).
Buvau tokią radęs formulę
Solenoid (Electromagnet) Force Calculator
F = (Fm)2 μ0 A / (2 g2)
F = (N*I)2 μ0 A / (2 g2),
Where:
μ0 = 4π×10-7
F is the force in Newtons
N is the number of turns
I is the current in Amps
A is the area in length units squared
g is the length of the gap between the solenoid and a piece of metal.
Tai kaip suprantu apart pačio elektromagneto susukimo savybių, tai svarbi srovė, kuo daugiau tuo geriau. Tai ant matinimo bloko dar nustačiau srovės rankenėles per vidurį, bandžiau ir iki galo atsukti, bet pokyčių nesimato. |
|
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2014 10 18, 17:33 |
|
|
|
|
| pcwortex rašo: |
man rodos nemoki naudoti tuo maitinblokiu  |
Tai jei deda 100 omų varžą, tai iš kur mokės jei elektronikoje nieko nesupranta. |
|
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2014 10 18, 17:34 |
|
|
|
|
Reiketu jungti be varzos....maitblokije nustatyti 9V ar kokia kita reikiama itampa... nuskaityti sroves parodimus ir isigyti mazesni maitbloki atitinkamo voltazo ir geriausiai dvigubo galingumo atsarga ...  |
|
_________________ ... dazniausiai atsakau as tuo paciu..... |
|
|
|
 |
Parašytas: 2014 10 18, 17:48 |
|
|
|
|
Alexx be varžos kaip ir trumpina, na čia man tas traškėjimas (relės?) toks negeras atrodo
čia iš sopkis komentaro suprantu, kad vis tik 100 Om yra negerai , tai jei dėti maženės varžos ir didesnės galios rezistorių situacija turėtų pagerėti?
pvz.:
http://evita.lt/det-2434-product.html |
|
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2014 10 18, 18:02 |
|
|
|
|
| gazgazas rašo: |
Alexx be varžos kaip ir trumpina, na čia man tas traškėjimas (relės?) toks negeras atrodo
čia iš sopkis komentaro suprantu, kad vis tik 100 Om yra negerai , tai jei dėti maženės varžos ir didesnės galios rezistorių situacija turėtų pagerėti?
pvz.:
http://evita.lt/det-2434-product.html |
Nuo 9V baterijos netrumpuna o nuo 5 A maiteko TRUMPAS ?
Ga paprasciausiai koks sroves ribojimas matinimo saltinije NUSTATYTAS ?  |
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2014 10 18, 18:08 |
|
|
|
|
| O tu pasiskaičiuok pagal omo dėsnį, kokia srovė tekės 100om grandinėje su 9v įtampa. Bus 90ma, ir galia 810mW, kas yra labai mažai. Tau reikia paduoti bent 10W, kad kažką trauktų. Laboratorinį maitblokį turi, tai išmok juo naudotis. Omo dėsnio žinojimas irgi nepamaišys. |
|
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2014 10 18, 18:11 |
|
|
|
|
Alexx aš tau neprieštarauju, čia turėjo būti labiau klausimo forma, taigi ir sakau atrodo( o kaip sakoma, kai rodosi reikia žegnotis ) batareika irgi kaista ,
Čia jau raštiškai užfiksuota, kad šituo maitblokiu naudotis nemoku  |
|
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2014 10 18, 18:14 |
|
|
|
|
| gazgazas rašo: |
Alexx aš tau neprieštarauju, čia turėjo būti labiau klausimo forma, taigi ir sakau atrodo( o kaip sakoma, kai rodosi reikia žegnotis ) batareika irgi kaista ,
Čia jau raštiškai užfiksuota, kad šituo maitblokiu naudotis nemoku  |
Tuomet su sroves ribojimo rankena nustatot maximuma ... o su itampos rankenela nustatot ...na sakykim kokia 5 V ... ka RODO sroves MATUOKLE ? |
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2014 10 18, 18:22 |
|
|
|
|
Čia gal reiktų paminėti, kad maitblokis ne asmeninis, kartais gaunu priėjimą, neužaugau dar iki tokio
Dėkui Alexx reiks matyt pasiaiškinti, kaip keičiasi parametrai, bet čia ne anksčiau pirmadienio. Taip pat dėkui sopkis, kažkodėl pasivaideno, kad 100 Om labai mažai, bet kai Omo dėsnį priminėt, tai dabar jau nebeatrodo . |
|
|
|
|
|
|
 |
Google paieška forume |
|
|
 |
Naujos temos forume |