|

|
|
Elektronika.lt portalo forumas
Jūs esate neprisijungęs lankytojas. Norint dalyvauti diskusijose, būtina užsiregistruoti ir prisijungti prie forumo.
Prisijungę galėsite kurti naujas temas, atsakyti į kitų užduotus klausimus, balsuoti forumo apklausose.
Administracija pasilieka teisę pašalinti pasisakymus bei dalyvius,
kurie nesilaiko forumo taisyklių.
Pastebėjus nusižengimus, prašome pranešti.
Dabar yra 2025 11 28, 00:18. Visos datos yra GMT + 2 valandos.
|
|
|
 |
Forumas » Prietaisai, įrankiai, medžiagos » Įžeminimo matuoklio F4103-M1 gedimas
|
Jūs negalite rašyti naujų pranešimų į šį forumą Jūs negalite atsakinėti į pranešimus šiame forume Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite ištrinti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite dalyvauti apklausose šiame forume
|
|
|
 |
 |
 |
Įžeminimo matuoklio F4103-M1 gedimas |
Parašytas: 2014 10 02, 09:05 |
|
|
|
|
Sveiki,
Norėčiau truputi konsultacijų ir pagalbos. Taigi iškilo man tokia bėda, turiu sugedusi įžeminimo matuoklį Ф4103-М1 Toki koks yra šioje nuorodoje: http://pribortehsnab.ru/catalog/ground-resistance-meter/f4103.html Jo naudojimosi instrukcija: http://www.tps21.ru/wd_docs/f4103-pasport.pdf Iki gedimo veikė ir kodėl sugedo nežinau, naudojamasi buvo pagal paskirti. Gedimas: paruošus prietaisa matavimui (prijungus pagalbinius elektrodus bei matuojama įžemintuvą) ir spaudžiant matavimo mygtuką rodyklė vos krusteli iki 0,1 omo ir leidžiasi atgal. Ir taip atliekant visus matavimus, nepriklausomai nuo įžemintuvo varžos. Atjungus bent viena iš elektrodų ar įžemintuvą ir spaudžiant matavimo mygtuką rodyklė kyla iki begalybės ir pan. (panašiai prietaisas elgdavosi ir veikiantis). Gal kam teko susidurti su šiuo prietaisu ir gal teko susidurt su panašiu gedimu? Gal tai šių prietaisų dažnai pasitaikanti bėda? Gal turit minčių kur ieškoti gedimo? Prietaiso schema: http://www.enes26.ru/forum/attachment.php?attachmentid=379&d=1352981001
Jeigu reikia dar kokios nors papildomos informacijos klauskit ir pasistengsiu kuo išsamiau atsakyti.
Bandžiau aš jį ten visaip matuoti ir tikrinti. Įtampas turiu impulsinio maitinimo bloko išėjime kaip ir tvarkingas, pagal schema. Su scopu bandžiau žiūrėt kontrolinius taškus KT1 - KT7, signalai yra. Tik va bėda kad nežinau kokie jie ten turi būti. Jo veikimo principas kaip suprantu yra varžų tiltelio metodu? Dar pastebėjimas: Sujungus matavimui skirtus kontaktus T1 su P1(rusiška P) ir kontaktus T2 su P2(rusiška P) kontroliniuose taškuose KT1, KT2, KT3, KT4, KT5 stačiakampius impulsus turiu, tačiau jie kiekviename taške vis kitos amplitudės ir tendencija ta kad į mažėjančia puse žiūrint nuo KT1. Ar neturėtu būti atvirkščiai? Dar pastebėjimas kad sujungus visus 4 matavimo gnybtus į kruva dingsta impulsai KT1, KT2 o nuo KT3 yra, tačiau nebe tos formos, labiau panašesni į pjūklą.
Dar vienas pastebėjimas kad esant matavimo gnybtams su niekuo nesujungtiems ant T2 žiūrint scopu signalas yra, tačiau kažkoks iškraipytas ir susidvejines stačiakampis, o sutrumpinus visus matavimo kontaktus į krūva ant T2 nebelieka nieko.
Ką patikrinau iš elementų tai tranzistorius V6, V8, V10, V11 - visi sveiki. Bandžiau įtarima mest ir elektrolitams C12, C13, tačiau ir jie čia ne prie ko. dar tikrinau signala ant V10 ir V11 baziu - gražus tvarkingas stačiakampis nepriklausomai nuo to kokioje padėtyje yra matavimo kontaktai (sutrumpinti ar ne). |
|
_________________ Only the simplest can accommodate the most complex |
|
|
|
 |
 |
Re: Įžeminimo matuoklio F4103-M1 gedimas |
Parašytas: 2014 10 02, 10:05 |
|
|
|
|
| Nesusidūriau ir pernelyg sudėtinga schema, kad gilintis. Jei prarasi viltį sutaisyti pats perduok man. Sutaisysiu ilgais žiemos vakarais. |
|
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2014 10 02, 16:08 |
|
|
|
|
| Mielai jį atiduočiau kam nors kitam remontuot, bet kad aplinkui nerandu kam, o man iki Kauno deja nepakeliuj. Kiek laiko truktu remontas, nes norėtusi kiek įmanoma skubiau jį suremontuot? Gal ir verta apsvarstyt jūsų pasiūlyma. |
|
_________________ Only the simplest can accommodate the most complex |
|
|
|
 |
Parašytas: 2014 10 02, 19:18 |
|
|
|
|
| stulpinc rašo: |
| Mielai jį atiduočiau kam nors kitam remontuot, bet kad aplinkui nerandu kam, o man iki Kauno deja nepakeliuj. Kiek laiko truktu remontas, nes norėtusi kiek įmanoma skubiau jį suremontuot? Gal ir verta apsvarstyt jūsų pasiūlyma. |
Aš tikrai negaliu pasakyt kiek truktų, daiktas nėra standartinis, tuo labiau, kad tai mano "užklasinė" veikla ir aš jai galiu skirti laiko tiek kiek lieka nuo darbo. O lieka nelabai daug. Jei kokį savaitgalį neužpuls kokie reikalai tai per savaitgalį ir pažiūrėčiau. Tik ne artimiausią savaitgalį. |
|
|
|
|
|
|
 |
Google paieška forume |
|
|
 |
Naujos temos forume |