|

|
|
Elektronika.lt portalo forumas
Jūs esate neprisijungęs lankytojas. Norint dalyvauti diskusijose, būtina užsiregistruoti ir prisijungti prie forumo.
Prisijungę galėsite kurti naujas temas, atsakyti į kitų užduotus klausimus, balsuoti forumo apklausose.
Administracija pasilieka teisę pašalinti pasisakymus bei dalyvius,
kurie nesilaiko forumo taisyklių.
Pastebėjus nusižengimus, prašome pranešti.
Dabar yra 2025 11 30, 14:46. Visos datos yra GMT + 2 valandos.
|
|
|
 |
Forumas » Elektronika žaliems » kompiuterio gedimas
|
Jūs negalite rašyti naujų pranešimų į šį forumą Jūs negalite atsakinėti į pranešimus šiame forume Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite ištrinti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite dalyvauti apklausose šiame forume
|
|
|
 |
kompiuterio gedimas |
Parašytas: 2014 09 15, 19:52 |
|
|
|
|
turiu tokia problema kompas pakankamai senas, intel pentium cpu, socket 487. ram 1 gb, ijungiu kompa, biosai duoda signala, supipsi kompas kad viskas gerai, kazkiek laiko bando krautis, vaizda rodo. ir tiesiog atsijungia maitinimas, issijungia kompas, kartais greiciau issijungia, kartais ilgiau veikia ir issijungia. nespeja net windows pradeti krautis ir issijungia
maitbloki keiciau bet viskas kartojasi taip pat, tai gedima maitblokyje atmetu. manyciau kad problemos pagrindineje ploksteje. bet kur ju bandyt ieskot? kondensatoriai ar pan? gal kazkas kazka patarti galit ? |
|
_________________ Skype: dmb-220 |
|
|
|
 |
 |
kompiuterio gedimas |
Parašytas: 2014 09 15, 20:08 |
|
|
|
|
siaip panasiai elgiasi kai kondikai prarade talpa. bet cia gali but nebutinai motinines, bet ir maitblokio zemavoltes dalies kondai. kartais viskas ivyksta kartu - kai seni kompai. ten motininej buna dvi maitinimo linijos. viena ramu, o kita proco. ta prasme apziurek, kurie labiau issipute. ramu linijos kondai mazesni bet didesnio voltazo. 10v ar 16v paprastai. reikia pakeist visus kondus. jie ten sulituoti lygiagreciai. proco linijos kondai paprastai dideliu talpumu bet voltazas 6.3V. jei rasi neiltuotu vietu - platoj buna palikta - gali prilituot papildomai. talpumai nera labai svarbu. kuo daugiau - tuo geriau.
bet pries pradedamas motinines gaivinima - visas kitas dalis issibandyk.
o dar geriau tiesiog nusipirk naujesni sena kompa. balti deveti 775socketo pvz tekainuoja gal 130-150lt. manau pigesnis ir greitesnis variantas, negu tuos p4 lavonus gaivint ten viskas moraliai pasene. letai veika. daug energijos ima. 32bitu nebesuderinama sistema. net maitblokiai neturi visokiu papildomu junciu nebepritaupysi ten nieko, tik savo laika tusciai sugasi...
as siulau taip skaiciuot. minimalus uzmokestis groviu kasimo dienai yra apie 45lt. ofcialus minimumas. taigi deveta pakenciama kompa gali isgyt uz 3 dienu uzmokesti. jei tu ta lavona atgaivinsi greiciau nei per 3 dienas ir neidedamas pinigu - tada dar apsimoka sugebesi?  |
|
Paskutinį kartą redagavo zamolskis, 2014 09 15, 20:14. Redaguota 1 kartą |
|
|
|
 |
 |
kompiuterio gedimas |
Parašytas: 2014 09 15, 20:09 |
|
|
|
|
| O proco ventiliatorius sukasi ir radiatorius neužsikišęs dulkėm? |
|
|
|
|
|
 |
kompiuterio gedimas |
Parašytas: 2014 09 15, 20:14 |
|
|
|
|
| Acadas rašo: |
| O proco ventiliatorius sukasi ir radiatorius neužsikišęs dulkėm? |
pirmas darbas buvo isvalyti dulkes viskas sukasi kaip reikia.
| Citata: |
| bet ir maitblokio zemavoltes dalies kondai |
buvau prijunges kita maitbloki gerai veikianti, tai reik bandyt iekot blogu kondensatoriu ant pagrindines blokstes. kiek vizualiai apziurejau jie visi grazus jokiu issiputimu ar pan.
o bandymas atgaivinti tiesiog del sportinio intereso, uznese ta kompa pazystamas, ir paprasse paziuret.
Nepavyks tai tiek to bus proga, jam nauja kompa nusipirkti  |
|
|
|
|
 |
 |
kompiuterio gedimas |
Parašytas: 2014 09 15, 20:22 |
|
|
|
|
Na, aš irgi laikausi principo - jei jau kompas pateko pas mane, grąžinu veikiantį (nors laiko kartais susigaišta neproporcingai daug, bet čia man kaip sportas gaunasi) . Jei yra integruota video - atjunk neintegruotą, atjunk HDD - palik kompą basą pliką. Jei ir tada tas pats - tada jau motininei batukai. Būtų gerai RAMus kitus įmest pabandymui - man paskutiniu metu ne vienas pacientas su kvailiojančiais RAMais buvo patekęs... O jei tas 1 Gb ne vienam kaule - pabandyk po vieną išiminėt... |
|
|
|
|
|
 |
kompiuterio gedimas |
Parašytas: 2014 09 15, 20:31 |
|
|
|
|
| pirmoj eilėj BIOSą nuresetint... ,poto jau kaip rašė. |
|
|
|
|
|
 |
kompiuterio gedimas |
Parašytas: 2014 09 15, 20:37 |
|
|
|
|
issipucia naujose motninese, per 3-4 metus. o jei kompas pratempe virs 5-7 metu - tai jie isdzusta tiesiog. atrodo kaip nauji, bet tikrai jau buna blogi. siaip jei neturi kitu donoriniu motininiu - tai nieko pigiai nesutvarkysi
ten kaip rase acadas - ten teisinga procedura. kieta, visokius flopikus ir cdrom, pele, tinklo korta ir visokias papildomas (isskyrus video) pirmoj eilej atjungi ir paleidineji tik bios. nieko ten nuresetint nereikia - nuresetint yra kaip tik blogai. tada pradeda ieskot visokiu irenginu is eiles ir kompas visiskai gali uzluzt. ypac baltuose kompuose... dar batarke pasitikrink, ar 3V duoda bent. jei terodo kokius 2,6-2,7V cia jau fizine riba kai pradeda knist motininei prota. |
|
|
|
|
|
 |
 |
kompiuterio gedimas |
Parašytas: 2014 09 15, 20:56 |
|
|
|
|
aciu uz patarimus, buvo viskas palapsniui atjunginejama ir tikrinama ar kasnors neknisa prota, bet nepadejo. ramus buvau isemes tada kompas pyssi, bet vistiek jis issijungia. nutruksta maitinimas.
donoru motininiu turiu keleta. dar reik pabandyt patikrinti ar pakeis i nauja baterke. |
|
|
|
|
 |
 |
kompiuterio gedimas |
Parašytas: 2014 09 15, 21:04 |
|
|
|
|
| dmb-220 rašo: |
aciu uz patarimus, buvo viskas palapsniui atjunginejama ir tikrinama ar kasnors neknisa prota, bet nepadejo. ramus buvau isemes tada kompas pyssi, bet vistiek jis issijungia. nutruksta maitinimas.
donoru motininiu turiu keleta. dar reik pabandyt patikrinti ar pakeis i nauja baterke. |
ne nauja idek, o pamatuok itampa. jei nemeta uzrasu CMOS eror - tada ji gera. 5lt gi kainuoja, gaila tik del pabandymo siaip kondikai bus - garantuoju. nuo senumo. pas mane kruva tokiu lavonu yra. ir visuose - kondikai. tiesiog pasvinko nuo senumo as geras paprastai atsidedu, o po kokiu metu kai atsiranda laiko perverciu ta slamsta. tiesiog matosi kaip neveikanciu motininiu kiekis dideja dabar suo metu svinksta kaip tik 478 socketo laiku motinines. 775 socketas dar kokius 3-4 metus manau laikys drasiai - o paskui irgi prasides o 478 jau ragas...
tu net jei ir atgaivinsi, tai neilgam. paskui tau tik prota knis - kad prastai remontuoji nes po "paziurejimo" visi tikisi, kad vel veiks kaip naujas kokius 5 metus :d tu jau aiskik profilaktiskai - tegu ruosia pingus naujam kompui  |
|
|
|
|
|
 |
 |
kompiuterio gedimas |
Parašytas: 2014 09 15, 21:22 |
|
|
|
|
Nuimk nuo tiltų radiatorius - neįjungus pirštais pažiūrėk ar kuris nekaista esant budinčiam rėžimui.
Pajungus irgi pirštais pajusi, gal kuris tiltas,multikas per stipriai kaista...
O šiaip perlituok visus kondikus CPU maitinime.
Dar tose senutėse CPU maitinimo PWM kontroleris kartais grybą pjauna(kuri nors fazė nukvanka)
Patikslink motinos markę ,ar kas ten stovi? |
|
|
|
|
|
 |
 |
kompiuterio gedimas |
Parašytas: 2014 09 16, 00:07 |
|
|
|
|
Na, aš net nežinau, ar yra prasmė žaisti su šita MB... Perlituot konderius? O konderiai padorūs (low ESR) šiaip irgi pinigaičius kainuoja. Na, nebent dėžutė stalčiui guli... Bent aš tokiu atveju siūlau keist sistemą. O kad nenusižengt savo principui (grąžinu veikiantį kompą) - bent korpusas lieka senas . Aišku, būna, kad net ašarėlė nurieda kompo savininkĖs skruostu, bet... Dažniausiai pas mane patenka kompai, kurie naudojami internetui panaršyt - galima už gan padorius pinigėlius prasisukt ir sutaupyt daug nervų ląstelių (ir kompo vartotojo, ir mano). Visai dantis sukandus, imt MB su int. video+CPU+RAM+PSU (PSU jei ir gyvas dar, tai ir su jungtim bus bėdos ir šiaip greit pabaigs dienas nuo amželio...). O paskui, esant norui (ir šlamančiams popierėliais kišenėse), galima ir HDD, ir Video, ir korpusą ir gero viskio aplaistymui . DVD jau gal net ir nebereikia - sistemą suinstaliuot ir iš USB galima, nu arba vienam kartui rasi kokį nors . Va tiek mano minčių. |
|
|
|
|
|
 |
 |
kompiuterio gedimas |
Parašytas: 2014 09 16, 02:03 |
|
|
|
|
Čia gi kalba ėjo ir apie sportinį interesą... ,o apsimoka -neapsimoka ,kita kalba.
Tuo pačiu žmogui patirtis,o ji reikalinga - nebandysi -ne išmoksi...
Prikels - mažiau klausimų bus,pasidalins konkrečiu atveju ir mums nauda bus,o kas tie pinigai?
Jei beviltiškas ,tada įtikins ,kad reikia naujint... ,o taip - ko nepažaist . |
|
|
|
|
|
 |
 |
kompiuterio gedimas |
Parašytas: 2014 09 16, 04:05 |
|
|
|
|
Na, sportas yra gerai - aš irgi kompus pakrapštau tik iš sportinio intereso (draugai, pažįstami) arba kai patį bėda prispiria. Tiesiog klausimėlis išlenda, ar kažkas norės už tą sportą pinigėlius mokėt . O šiaip tikrai smagu prikelt iš pirmo žvilgsnio beviltišką lavoną. O jei dar su mistikos požymiais - mmmmm   . Čia panašiai, kaip su printeriu turėjau šokių-pokių - jungėm printerį ir prie kito kompo ir į garantinį nešėm - paleidi brėžinuką spausdint, o jis išspjauna 25 puslapius kringelių. Ir draiverius įtarėm, ir printerio smegenėlių problemas po elektros šuolio. Priežastis elementari kaip laužtuvas - prijungiant printerį viena LPT kabelio jungties adatėlė įlindo giliau ir prasidėjo cirkai. Gal ir čia kokia smulki bėdelė sėdi ir juokiasi? Jungtis peržiūrėjus gal kažkas ir išsispręstų... O šiaip greičiausiai bus kondensatriai išpūtę žandus... |
|
|
|
|
|
|
 |
Google paieška forume |
|
|
 |
Naujos temos forume |