|
|
Elektronika.lt portalo forumas
Jūs esate neprisijungęs lankytojas. Norint dalyvauti diskusijose, būtina užsiregistruoti ir prisijungti prie forumo.
Prisijungę galėsite kurti naujas temas, atsakyti į kitų užduotus klausimus, balsuoti forumo apklausose.
Administracija pasilieka teisę pašalinti pasisakymus bei dalyvius,
kurie nesilaiko forumo taisyklių.
Pastebėjus nusižengimus, prašome pranešti.
Dabar yra 2025 01 07, 16:59. Visos datos yra GMT + 2 valandos.
|
|
|
|
Forumas » Programavimas » Baigtinio automato schema->programos kodas
|
Jūs negalite rašyti naujų pranešimų į šį forumą Jūs negalite atsakinėti į pranešimus šiame forume Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite ištrinti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite dalyvauti apklausose šiame forume
|
|
|
Puslapis 1 iš 2 Pereiti prie 1, 2 Toliau |
|
|
|
|
Baigtinio automato schema->programos kodas |
Parašytas: 2014 08 11, 18:16 |
|
|
|
Sveiki
Ar Jums nebūna taip, kad nusibraižau projektuojamo prietaiso "baigtinio automato" veikimo schemą tarkim:
tik aišku sudėtingesnę. Ir nėra nuo kur pradėti jos perkelinėti i programos ar tai valdiklio ar šiaip softo kodą.
Va kaip minimizuoti ir paversti logika ir įgyvendinti loginiais elementais man viskas aišku tačiau programuojant prisivelia visokių nesąmonių.
Aš tik šiaip mąstau kol projektavau nesudėtingus įrenginukus tai surašydvau vieną ar kelis metodus ir to užtekdavo. Tačiau dabar kirba mintis apie keliolika būsenų ir apie dešimt signalų(įėjimų). Taigi baigtinis automatas gausis (man bent) gana sudėtingas.
Prisipažinsiu iš pagrindų dar nelabai gilinausi į problemą, bet nutariau paklausti čia. Gal yra kokia metodologija gal irgi galima kažką minimizuoti nors sunkiai čia gausis, nes kai kurie signalai analoginiai.
gal būsenų metodus kurti ir juos iškvietinėti ar dar kažkas panašaus? papasakokit kaip Jūs darote? |
|
_________________ Do not argue with an idiot. He will drag you down to his level and beat you with experience.
mane rasite: mano profilyje |
|
|
|
|
|
Parašytas: 2014 08 11, 18:42 |
|
|
|
Socrates rašo: |
Na matyt reiktu skaityt apie state machine metodologijas |
gal turi kokios literatūros parekomenduoti?
Geriau būtų lietuvių kalba, bet tinka ir anglų arba rusų. |
|
_________________ Do not argue with an idiot. He will drag you down to his level and beat you with experience.
|
|
|
|
Parašytas: 2014 08 11, 20:14 |
|
|
|
man nelabai aisku kam cia kokia metodologija reikalinga programuojant.
jug viskas kaip ir padaryta jau reikia tik uzrasyti norima programavimo kalba
manau paprasciausia viak padaryti naudojant if-goto komandas.
viena rodykle vienas goto o busena tai pavadinimas naudojamas goto komandose
tavo pavyzdys C kalba uzsirasytu mazdaug taip:
Q0:
if(x==1) goto Q2;
if(x==0) goto Q1;
Q1:
if(x==1) goto Q0;
if(x==0) goto Q3;
Q2:
if(x==1) goto Q3;
if(x==0) goto Q0;
Q3:
goto Q3 |
|
|
|
|
|
|
Parašytas: 2014 08 11, 20:27 |
|
|
|
Aš irgi kažką panašaus galvoju:
kiekvienai būsenai kurti metodą į jį paduoti kintamuosius ir viduje metodo vykdyti while ciklą (kaip listeneris), kol neatsitinka tam tikras įvykis tada grąžiama sekančios būsenos identifikatorius ir iškviečiamas tam tikros būsenos metodas. |
|
|
|
|
|
Parašytas: 2014 08 11, 20:38 |
|
|
|
busenoms kintamuju nereikia nebent tu kuri kazkokia nuosava programavimo kalba tu viska per daug apsunkini.
nesuprantu kam tau kokie ten ciklai ar identifikatoriai kai viska galima padaryti paprastai ir aiskiai. |
|
|
|
|
|
Parašytas: 2014 08 11, 20:47 |
|
|
|
Digix rašo: |
busenoms kintamuju nereikia nebent tu kuri kazkokia nuosava programavimo kalba tu viska per daug apsunkini.
nesuprantu kam tau kokie ten ciklai ar identifikatoriai kai viska galima padaryti paprastai ir aiskiai. |
na aš tik mąstau dėl analoginių įėjimų. |
|
|
|
|
|
Parašytas: 2014 08 12, 00:21 |
|
|
|
Babajuss rašo: |
na aš tik mąstau dėl analoginių įėjimų. |
o kuo analoginiai iejimai skiriasi nuo skaitmeniniu? vistiek jug taspats "if" naudojamas. |
|
|
|
|
|
Parašytas: 2014 08 12, 06:27 |
|
|
|
Socrates rašo: |
Nupasakok aplikacija, tada ir patarimu daugiau bus. |
Na kai labiau apmąstysiu pats kas prie ko tada bus lengviau nupasakoti. Dabar daugiau teoriniais pamąstymais užsiėmęs. |
|
|
|
|
|
Parašytas: 2014 08 12, 16:56 |
|
|
|
mokina jaunimą naujų technologijų, o nei jų kilmės, nei tos technologijos tikslo nepasako.
Taip ir gaunasi, kad dabar projektuotojai projektuoja įrangą su puikiausiu CAD'u, o prieš gaminant ar paleidinėjant verkt norisi, nors imk ir persiprojektuok - komponentų numeriai pabirai išmėtyti, nepanaudotų numerių gausybė, perėjimai į kitus schemos lapus tragiški, mnemoniniai signalų vardai visai neišraiškingi ...
šią temą skaitant toks įspūdis, kad aftariui geriau eitųsi jeigu jis mažiau žinotų ... |
|
|
|
|
|
|
Parašytas: 2014 08 12, 20:35 |
|
|
|
Algirdai, tu kaip eilinį kartą praleidai puikią progą patylėti.
Kai aš pas Kanapecką (KTU kompiuterių elementai) mokiausi apie automatus, darėme kursinį: pagal užduotį suprojektuoti automatą, sudaryti lygtį, ją minimizuoti, ir simuliatoriuje realizuoti loginiais elementais. Informatikams tokių žinių apie loginius elementus visai užtenka.
Tai buvo prieš 12 metų, bet dabar puikiai galėčiau savo automatą įgyvendinti su loginėmis mikroschemomis tiesiog nematau tam reikalo.
Todėl ir klausiu gal kas iš patirties gali patarti ar yra literatūros, gal kažkokios metodikos.
Taigi jei turi kažką pasakyti į temą manau žmonės su mielu noru paklausys ir manau ne tik man bet ir kitiems bus naudinga.
Gal turi ką patarti iš programavimo pusės kaip įėjimams pakurti "listener'ius" ar dar kažką puikesnio? |
|
|
|
|
|
|
Parašytas: 2014 08 12, 21:37 |
|
|
|
Gal turi ką patarti iš programavimo pusės kaip įėjimams pakurti "listener'ius" ar dar kažką puikesnio? |
matau kad tu ir cia biski per sudetingai mastai,
nes tau nereikia jokiu atskiru funkciju iejimams stebeti
Tavo programa nuolat savaime suksis ratu tai jis nuolatos pati tikrins iejimus. |
|
|
|
|
|
|
Parašytas: 2014 08 12, 22:28 |
|
|
|
Digix rašo: |
matau kad tu ir cia biski per sudetingai mastai,
nes tau nereikia jokiu atskiru funkciju iejimams stebeti
Tavo programa nuolat savaime suksis ratu tai jis nuolatos pati tikrins iejimus. |
Šitą suprantu, bet jei rašyčiau programa gpio kokiam routeriokui su openWRT juos reikėtų naudoti.
Sakau aš dar svarstau ir domiuosi labiau teoriškai. |
|
|
|
|
|
Parašytas: 2014 08 12, 23:35 |
|
|
|
manau nevisai supratai ka norjau pasakyti , ne tai kad nereiski jokio dariverio ar funkcijos kuri skaito GPIO bet tai kad tau nereikia jokio ciklo ar kazko daugiau nei galimybes perskaityti signala. |
|
|
|
|
|
|
Google paieška forume |
|
|
Naujos temos forume |
|
|