|

|
Elektronika.lt portalo forumas
Jūs esate neprisijungęs lankytojas. Norint dalyvauti diskusijose, būtina užsiregistruoti ir prisijungti prie forumo.
Prisijungę galėsite kurti naujas temas, atsakyti į kitų užduotus klausimus, balsuoti forumo apklausose.
Administracija pasilieka teisę pašalinti pasisakymus bei dalyvius,
kurie nesilaiko forumo taisyklių.
Pastebėjus nusižengimus, prašome pranešti.
Dabar yra 2025 07 20, 20:18. Visos datos yra GMT + 2 valandos.
|
|
|
 |
Forumas » Elektronika žaliems » Schemos supaprastinimas
|
Jūs negalite rašyti naujų pranešimų į šį forumą Jūs negalite atsakinėti į pranešimus šiame forume Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite ištrinti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite dalyvauti apklausose šiame forume
|
|
|
 |
Schemos supaprastinimas |
Parašytas: 2014 06 10, 15:43 |
|
|
|
manau viskas atrodytu daug paprasciaus jei led juosta apsuktum 180 laipsniu kampu.
kazkada esu dares tokia shema tai viskas issivedziojo be sukryzminimu. |
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2014 06 10, 15:50 |
|
|
|
Digix rašo: |
manau viskas atrodytu daug paprasciaus jei led juosta apsuktum 180 laipsniu kampu.
kazkada esu dares tokia shema tai viskas issivedziojo be sukryzminimu. |
Reik pabandyt gal dar kas turit variantu? |
|
|
|
|
 |
Re: Schemos supaprastinimas |
Parašytas: 2014 06 10, 15:54 |
|
|
|
Nelabai suprantu kam tau perbraižyti schemą ant popieriaus, jei ji duota tam puslapyje. Tu nori pasidaryti plokštę su takeliais, kad galetum susilituoti komponentus ? |
|
|
|
|
 |
 |
Re: Schemos supaprastinimas |
Parašytas: 2014 06 10, 15:56 |
|
|
|
DioD rašo: |
Nelabai suprantu kam tau perbraižyti schemą ant popieriaus, jei ji duota tam puslapyje. Tu nori pasidaryti plokštę su takeliais, kad galetum susilituoti komponentus ? |
Butent to ir noreciau taciau paciam dar nelabai iseina gal kas turetumet foto ar panasiai? kad galečiau išstudijuoti r kaska paskiau pats ismokt  |
|
|
|
|
 |
 |
 |
Parašytas: 2014 06 10, 16:08 |
|
|
|
Šiaip trasavimas tai kaip geras galvosūkis smarkiai priklauso nuo praktikos. o praktikos neįgausi neatlikdamas tokių darbų.
Kitas geras būdas yra analizuoti jau kitų padarytus darbus arba kad kas patartu. Nuo to ir pradėti pasiūlyčiau:
stringa intikas bet tikrai rasi google parašęs cd4017 chaser PCB ar kažką panašiai. |
|
_________________ Do not argue with an idiot. He will drag you down to his level and beat you with experience.
mane rasite: mano profilyje |
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2014 06 10, 16:10 |
|
|
|
Turėtum parsisiųsti projektavimo programą. Pavyzdžiui, Cadsoft Eagle. Pagooglint jos tutorial, pasistudijuot darbą su ja. Ten įsikelsi visus nurodytus komponentus tada susiprojektuosi takelius. Sudėtinga tol kol nepradedi mokytis ir dirbt. Poto reikia pirkt plokštę, cheminių medžiagų ir gamint PCB. Tavo atveju patarčiau nusipirkti schemoje nurodytus komponentus, ir susilituoti mirksiuką ant montažinės plokštės :
http://www.rcl.lt/index.php?id=2&lang=lt&acc=show&term=plok%C5%A1te&pcode=IPMG1016L&pmode=&frame=3 |
Man reikia paciam tirpdyti plokste Kokia dar programa yra ? nes sita CadSoft eagle nelabai suprantu kaip ja cia kur atsisiust |
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2014 06 10, 16:14 |
|
|
|
bytis123 rašo: |
Turėtum parsisiųsti projektavimo programą. Pavyzdžiui, Cadsoft Eagle. Pagooglint jos tutorial, pasistudijuot darbą su ja. Ten įsikelsi visus nurodytus komponentus tada susiprojektuosi takelius. Sudėtinga tol kol nepradedi mokytis ir dirbt. Poto reikia pirkt plokštę, cheminių medžiagų ir gamint PCB. Tavo atveju patarčiau nusipirkti schemoje nurodytus komponentus, ir susilituoti mirksiuką ant montažinės plokštės :
http://www.rcl.lt/index.php?id=2&lang=lt&acc=show&term=plok%C5%A1te&pcode=IPMG1016L&pmode=&frame=3 |
Man reikia paciam tirpdyti plokste Kokia dar programa yra ? nes sita CadSoft eagle nelabai suprantu kaip ja cia kur atsisiust |
Ant lėkštutės tau visko nesudėsim. Kaip siuntiesi žaidimus, filmus? Tokiu pat metodu parsisiūsi ir programą. Pasigilink daugiau nei į pirmą google paieškos puslapį. |
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2014 06 10, 16:20 |
|
|
|
bytis123 rašo: |
Ant lėkštutės tau visko nesudėsim. Kaip siuntiesi žaidimus, filmus? Tokiu pat metodu parsisiūsi ir programą. Pasigilink daugiau nei į pirmą google paieškos puslapį. |
Ačiū už informacija Aš ir nenorėčiau kad kas už mane viska padarytu nes noriu pats išmokti ir sužinoti kuo daugiau suptilybiu kaip galima paprasčiau viska padaryti Atsisiunčiau kaškokia ExpressPCB plokščiū braižymui reik išbandyt gal bus naudinga  |
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2014 06 10, 16:22 |
|
|
|
Su dauguma plokščių projektavimo programų padarysi panašei tą patį. Tik su vienom smagiau dirbt, kitos turi geresnes bibliotekas ir t.t.  |
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2014 06 10, 16:25 |
|
|
|
Su dauguma plokščių projektavimo programų padarysi panašei tą patį. Tik su vienom smagiau dirbt, kitos turi geresnes bibliotekas ir t.t.  |
O pats su kokiomis dirbi kurios tau labiausiai patinka? ar ta kuria rekomendavai ir yra vienas geresniu variantu? |
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2014 06 10, 16:28 |
|
|
|
Kiekvienam savaip. Aš dirbu su Eagle ir su Proteus, nes pastarasis turi schemos simuliaciją. Bet su Eagle smagiau dirbti. Tokių programų yra tikrai daug. Reikia rasti tą, kuri labiausiai tinka ir patinka tau:) Nepabandęs nesužinosi  |
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2014 06 10, 20:49 |
|
|
|
Naudoju Sprint-Layout 5.0 programa pcb trasavimui, paprastoms pcb darytis pilnai uztenka. |
|
_________________ Skype: dmb-220 |
|
|
|
|
 |
Google paieška forume |
|
 |
Naujos temos forume |
|