|
|
Elektronika.lt portalo forumas
Jūs esate neprisijungęs lankytojas. Norint dalyvauti diskusijose, būtina užsiregistruoti ir prisijungti prie forumo.
Prisijungę galėsite kurti naujas temas, atsakyti į kitų užduotus klausimus, balsuoti forumo apklausose.
Administracija pasilieka teisę pašalinti pasisakymus bei dalyvius,
kurie nesilaiko forumo taisyklių.
Pastebėjus nusižengimus, prašome pranešti.
Dabar yra 2025 01 19, 12:30. Visos datos yra GMT + 2 valandos.
|
|
|
|
Forumas » Automobilinė garso aparatūra » del stiprintuvo power dalies
|
Jūs negalite rašyti naujų pranešimų į šį forumą Jūs negalite atsakinėti į pranešimus šiame forume Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite ištrinti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite dalyvauti apklausose šiame forume
|
|
|
Puslapis 1 iš 2 Pereiti prie 1, 2 Toliau |
|
|
del stiprintuvo power dalies |
Parašytas: 2011 08 07, 22:13 |
|
|
|
sveiki gal butumet malonus ir paaiskintumet paprastai masininio siprintuvo power dali kaip viskas eina ir veikiair ties kokia vieta i audio dali pereinama.
beje prasau nesamoningu zinuciu nerasyt ir kam rite yra naudojama toj dali? |
|
|
|
|
|
Parašytas: 2011 08 07, 22:45 |
|
|
|
pradziai itampa paverciama is nuolatines i kintama,tada trafo pagalba(kuris tau atrodo rite) sukeliama iki 30-45V ,islyginama ir tada prasideda pats garso stiprintuvas. ir baik rasinet apie didelius ir nedidelius tranzus nes niekas tokiais metodais stiprintuvu netaiso |
|
|
|
|
|
Parašytas: 2011 08 09, 15:01 |
|
|
|
Interneto "brangakmenis" šia tema.
Overview
This page was created help you understand switching power supply basics. It applies only to push-pull switching power supplies powered from a 12v DC source (like those used in virtually all car audio amplifiers). It's not an in-depth tutorial and there is much more to learn but this should help introduce you to the basics. Most of the other sites and subject matter seem to be written for those who already know the material. This page is for those who know basic electronics but know absolutely nothing about switching power supplies. |
|
|
|
|
|
|
Parašytas: 2011 08 18, 23:51 |
|
|
|
xyznia rašo: |
pradziai itampa paverciama is nuolatines i kintama,tada trafo pagalba(kuris tau atrodo rite) sukeliama iki 30-45V ,islyginama ir tada prasideda pats garso stiprintuvas. ir baik rasinet apie didelius ir nedidelius tranzus nes niekas tokiais metodais stiprintuvu netaiso |
nu biski neikirtau ka tu parasiai, tai o kas pakeicia itampa i kintama ar ne transformatorius. |
|
|
|
|
|
Parašytas: 2011 08 19, 00:29 |
|
|
|
tranzai ogi,trafas itampa kelia arba mazina. nes tik kintama galima su trafu kelt arba mazint |
|
|
|
|
|
|
Parašytas: 2011 08 19, 21:34 |
|
|
|
skaiciau daug info (matyt nepakankamai) keleta stipru skleidziau tad noriu asu (ypac xyznia)patarimo,arba kas esat arde stiprintuva. zodziu as noriu paklausti ties kokia vieta galima atskirti audio ir power dali. nu tarkim dega saugikliai ir neaisku ar beda audio ar power dali. tai ka islitavus atjungiu power dali ar ka islitavus atjungiu audio dali. as nesu asas bet manau kad mosfet islitaves power dalyje tarkim atjungsiu tas dalis(power ir audio) ar teisus????? ir dar man yra biski neaiskumu del power dalies. ka tie mosfet tranzai daro toj dali, jie veikia kaip jungtukas ar stiprina signala???? ir dar klausimas jei nesunku atsakykit. zodziu kaip jus power dali isivaizduojat kaip cia viskas vyksta? as manau grubiai taip jei kas ne taip pataisykit. nu remote signalas pajungia ic tada is ten jis eina per npn i pnp tranzus(nu anot taves xyznia jie pakeicia dc i ac ) po to i transormatoriaus pirmine apvija tada gaunam antrinnej kazkokia itampa(kuri tarkim tris kartus didesne) kuri eina i mosfet tranzus (tai ka sioje dalyje tranzai daro jei jau pakelta itampa tranzu??????)nu aisku per gate varzas o tada i rectifier (beje kaip jis lietuviskai vadinas) o po to i audio dali. tai va pataisykit mane jei kas ne taip? aciu uz protingus atsakymus [/b] |
|
|
|
|
|
|
Parašytas: 2011 08 19, 22:08 |
|
|
|
ogis999 rašo: |
va pataisykit mane jei kas ne taip? aciu uz protingus atsakymus [/b] |
Čia beveik viskas ne taip, išskyrus pačią pradžią. Nėra ką komentuoti. Internete viskas aprašyta, schemų pavyzdžių dafiga, imk ir žiūrėk nefantazavęs. O jei skaitei daug info, bet nedaeina tai nėra prasmės rašyti - ir vėl nedaeis. |
|
_________________ If nobody hates you you're doing something boring |
|
|
|
|
|
Parašytas: 2011 08 19, 23:35 |
|
|
|
tai ir klausiu kas cia ne taip. beje Evaldas_s o kas cia ne taip???? stipra esu skleides ne karta ir man atrodo kad eina tokia seka visu pirma i ic (aisku nesigilinu ka kiekviena kojele reiskia ten tu timing kur remote kur ground ir pan.. va pries keles dienas mano skleistame splx stipre isejimas 14 ir 11 kojeles tada keliaujam i tranzus (mosfet dazniausiai dabar nu bet pasitaiko ir bipolar tranzu bet retai ) tai va ka siuoje dalyje daro tranzai ??????? xyznia sako verciai dc i ac. tai tada jus man sakykit ko kabinama varza (daromas biasing) aisku einama i transormatoriaus pirmines apvijas ten stovi ir kondikai(ka jie daro cia????? signalo maxxx laiko????) tada antrinej apvijoj iseinam i rectifier per gate varzas tada i kruva kondiku?????nu ir turim isejime ta savo reikiama sukelta itampa dc.
ir kas cia ne taip Evaldas_s ?????nelabai yra kur eiti zmogau ) beje tai tu duok savo power dalies modeli kaip anot taves eina aisku nenagrinejant ic. Zinokis nelabai ten ir daug elementu toj power dali tai abejoju ar imanoma ten prifantazuot. reiskit visi savo nuomones tik aisku protingas ir pratestuotas |
|
|
|
|
|
|
Parašytas: 2011 08 20, 08:33 |
|
|
|
Ne nuo to galo remontus pradedi - pradziai parsisiunti kazkiek stiprintuvu schemu (schemotechnika visu panasi), pasinagrineji veikimo principa, tada jau bandai remontuoti. O ne per kazkokias kojas ir ic eini. Mano duotoje schemoje power dalis su apsauga nuo perkaitimo ir perkrovos yra apacioje. |
|
|
|
|
|
|
Parašytas: 2014 06 16, 02:45 |
|
|
|
Sveiki Nenorejau kurti naujos temos, todel rasau cia, kur panasiausia to ko ieskau... Taigi buvau dinges ilgam ir hobi si buvau pamirses ilgam del laiko trukumo, o dabar atsiradus trupuciui laisvo laiko norisi pabaigti kazkada pradeta automobilinio stiprintuvo projekteli taciau su laiku prisimirso truputeli zinios... Reikalas tas, kad reikia pakoreguoti stiprintuvo apsauga nuo perkrovos kur stovi TL494 kad neismetinetu jos prie 2Ohm, kai gamykliskai buvo stiprintuvas pritaikytas dirbti su nedidesne nei 4Ohm apkrova, Ir dar kitas klausimas, kokia itaka tures stiprintuvo darbui, jei galiniu tranzistoriu isvadu ismesiu 0,18Ohm varzas ir sudesiu vielinius trumpiklius, nes varzos tiesiog kepa nuo apkrovu... Aciu uz pagalba is anksto |
|
|
|
|
|
Parašytas: 2014 06 16, 06:01 |
|
|
|
linas162 rašo: |
sudesiu vielinius trumpiklius, nes varzos tiesiog kepa nuo apkrovu |
Nekeps varžos - keps tranzistoriai. |
|
|
|
|
|
Parašytas: 2014 06 16, 17:29 |
|
|
|
O gal galit atsakyti i dar viena mano neatsakyta klausima? Kaip itampos keitiklis "pamato" perkrova pajungus 2Ohm garsekalbi prie tiltuoto stiprintuvo isejimo? stiprintuvo gala esu persidares, gale stovi sudeti 2SC5200 ir 2SA1943, manau turetu jie atlaikyti 2Ohm apkrova kai maitinimo itampa +-32VDC |
|
|
|
|
|
Parašytas: 2014 06 16, 17:46 |
|
|
|
Omo dėsnį mokeisi? Prie tos pačios įtampos sumažinus apkrovos varžą dvigubai galingumas padidėja keturis kartus. O tl494 greičiausiai turi išsijungimą dėl per žemos įtampos, tai ji ir suveikinėja. Nes maitinimo šaltinio galingumo keturis kartus juk nekėlei. |
|
|
|
|
|
Parašytas: 2014 06 18, 17:22 |
|
|
|
Dar vienas klausimas... Kokie + ir kokie - butu, jei TL494 "nebematytu" keitiklio itampos? |
|
|
|
|
|
|
Google paieška forume |
|
|
Naujos temos forume |
|
|