|

|
|
Elektronika.lt portalo forumas
Jūs esate neprisijungęs lankytojas. Norint dalyvauti diskusijose, būtina užsiregistruoti ir prisijungti prie forumo.
Prisijungę galėsite kurti naujas temas, atsakyti į kitų užduotus klausimus, balsuoti forumo apklausose.
Administracija pasilieka teisę pašalinti pasisakymus bei dalyvius,
kurie nesilaiko forumo taisyklių.
Pastebėjus nusižengimus, prašome pranešti.
Dabar yra 2025 11 03, 14:19. Visos datos yra GMT + 2 valandos.
|
|
|
 |
Forumas » Elektronika žaliems » ac motor connect star-delta
|
Jūs negalite rašyti naujų pranešimų į šį forumą Jūs negalite atsakinėti į pranešimus šiame forume Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite ištrinti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite dalyvauti apklausose šiame forume
|
|
|
 |
ac motor connect star-delta |
Parašytas: 2014 05 19, 18:09 |
|
|
|
|
Gal kas nors man galit paaiškinti, kodėl variklius jungia šitaip, kaip parodyta paveiksle. Turiu omenyje trikampį. Vienos variklio apvijos pradžia ir galas užmaitintas iš tos pačios fazės (V1-V2).
Nes trikampiu jungiant, tai jungiama vienos pavijos galas ir kitos apvijos pradžia prie tos pačios fazės. O pagal pateiktą paveikslą, tai startavimo metu, variklyje sukamąjį magnetinį lauką kuria dvi fazės. Nes V1 ir V2 galų potencialai vienodi, tai srovė neteka per ją. |
|
_________________ Diplomas tik etikete ant konservų dėžutes. O kas slepiasi dėžutėje neaišku. |
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2014 05 19, 19:00 |
|
|
|
|
O tamsta bandei skambintis, ar tik spėji, kad V1-V2 yra vienos apvijos galai?
Kiek demėjausi tai ten jau būna sukeista viskas kaip priklauso, nebent koks vyniotojas beraštis pervyniojo variklį. |
|
_________________ Do not argue with an idiot. He will drag you down to his level and beat you with experience.
mane rasite: mano profilyje |
|
|
|
 |
Parašytas: 2014 05 19, 19:07 |
|
|
|
|
aš čia šiandiena vienoje dokumentacijoje, taip susidūriau. Pradėjau domėtis, tai žiūriu ir internete tokių jungimu pilna yra. Vienur parodyta, įprastai pradžia apvijos jungiasi su kitos apvijos galu ir viskas. O kitur parodyta šitaip. V1-V2 tai toks žymėjimas yra. Manau nieko čia skambintis nebereikia jau.
 |
|
_________________ Diplomas tik etikete ant konservų dėžutes. O kas slepiasi dėžutėje neaišku. |
|
|
|
 |
Parašytas: 2014 05 19, 19:23 |
|
|
|
|
na tai žiūrėk kaip čia trikampiu sujungta
kaip tavo paveiksliuke: L2 fazė turi buti pajungta iš vieno kontaktoriaus į V1 o iš kito kontaktoriaus į U2 ir tt. Viršuje ten blogai sužymėta. |
|
_________________ Do not argue with an idiot. He will drag you down to his level and beat you with experience.
|
|
|
 |
Parašytas: 2014 05 19, 19:29 |
|
|
|
|
panašiai, kaip čia pateiktoje schemoje paleidžiami didesnio galingumo varikliai arba varikliai su apkrova.
Žvaigžde variklis paleidžiamas iš vietos, o po kelių sekundžių perjungiamas į trikampį.
Nes žvaigžde vienai apvijai kliūva 230VAC: mažiau reikia galingumo, kad variklį paleisti. O trikampiu tai pačiai apvijai jau kliūva 400VAC, todėl gali tekėti didesnė srovė ir variklis gali dirbti didesne galia.
žvaigžde jugimas yra tas, kur trys apvijų galai sujungiami viename taške. |
|
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2014 05 19, 19:44 |
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2014 05 19, 19:50 |
|
|
|
|
| Citata: |
| vienas padare kazkada klaidą ir visi jį kopijuoja |
pagal mane ten klaidos nėra. kaip ir kitoje schemoje. |
|
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2014 05 19, 20:14 |
|
|
|
|
| a1girdas rašo: |
| vienas padare kazkada klaidą ir visi jį kopijuoja |
pagal mane ten klaidos nėra. kaip ir kitoje schemoje. |
tai kaip tu paaiskintum nievos apvijos galu prijungima prie tos pacios fazes? |
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2014 05 19, 20:44 |
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2014 05 19, 22:17 |
|
|
|
|
| cia viskas teisingai...taip ir bunas kaladele sujungta. tik trumpikliai jungiant zvaigzde jungiami kitaip.vienus galus sutrumpinant.. |
|
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2014 05 21, 08:24 |
|
|
|
|
| nievos apvijos galu prijungima prie tos pacios fazes? |
schemos paišymo klaida, tikrai. O kiti kopijuoja nemąstydami, tikrai
| apvijos ant kaladėlės būno sujungtos taip kad kartu su varikliu atėjusiais trumpikliais galima būtų taip sujungti kaip tavo variante trikampiu |
įprastinės standartinės konstrukcijos variklį prijungti taip klaidingai, kaip schemoje, reikėtų labai įsigudrint ir tikrai kiltų įtarimas. |
|
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2014 05 22, 17:45 |
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2014 05 23, 17:13 |
|
|
|
|
| Na šiaip turi būti specialus variklis tai schemai, bent jau aš taip manau iš schemos. |
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2014 05 23, 18:18 |
|
|
|
|
| Babajuss rašo: |
| Na šiaip turi būti specialus variklis tai schemai, bent jau aš taip manau iš schemos. |
Nu kad ne... |
|
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2014 05 31, 18:23 |
|
|
|
|
Žvaigždė - trikampis, schema reikalinga paleisti galingus variklius. Asinchroninio variklio paleidimo metu srovė 6...9 kartus viršija nominalią.
100 kw nominali srovė apie 150 A. Tai paleidimo metu butų nuo 900 ---1300A
tai velniška perkrova.
O žvaigždės butų tik 50 A nominali, paleidimo butų 300...450A jau padoriau, bet vistiek daug. |
|
|
|
|
|
|
 |
Google paieška forume |
|
|
 |
Naujos temos forume |