|
|
Elektronika.lt portalo forumas
Jūs esate neprisijungęs lankytojas. Norint dalyvauti diskusijose, būtina užsiregistruoti ir prisijungti prie forumo.
Prisijungę galėsite kurti naujas temas, atsakyti į kitų užduotus klausimus, balsuoti forumo apklausose.
Administracija pasilieka teisę pašalinti pasisakymus bei dalyvius,
kurie nesilaiko forumo taisyklių.
Pastebėjus nusižengimus, prašome pranešti.
Dabar yra 2024 12 01, 14:06. Visos datos yra GMT + 2 valandos.
|
|
|
|
Forumas » Elektronika žaliems » Bypass funkcija
|
Jūs negalite rašyti naujų pranešimų į šį forumą Jūs negalite atsakinėti į pranešimus šiame forume Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite ištrinti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite dalyvauti apklausose šiame forume
|
|
|
|
|
Bypass funkcija |
Parašytas: 2014 05 29, 14:53 |
|
|
|
Sveiki,
man reikalinga bypass funkcija, t.y. 230V linijoje stovi autotransformatorius, kuris pažemina įtampą iki ~215V. Man ši įtampa nėra pastoviai reikalinga ir karts nuo karto prisireikia 230V. Iš principo galiu statyti kokį kontaktorių ar tiesiog jungiklį, bet man reikia, kad nebūtų nutraukiamas maitinimas nes ten stovi pajungtas kasos aparatas ir kuro siurbliai ir pan... Tad sakau gal yra įmanoma padaryti kokį švelnų perėjimą nenutraukiant maitinimo (na bent kad neišsijungtu kasos aparatai tuo momentu)? Energetiniai nuostoliai perjungimo metu nėra itin svarbūs.
Spėju siūlysit pasistatyti upsa ant kasų pasistatyti, bet tai manęs netenkina, nes kuro siurbliu skaitikliai elektroniniai, tad ir jiems upsa statyti ir...
Pateikiu supaprastinta savo "rašlevos" schemos jungimą
|
|
Paskutinį kartą redagavo LPS, 2014 05 29, 15:21. Redaguota 2 kartus(ų) |
|
|
|
|
|
Bypass funkcija |
Parašytas: 2014 05 29, 15:12 |
|
|
|
Nelabai suprantu kurioje vietoje nutruks maitinimas. |
|
|
|
|
|
Bypass funkcija |
Parašytas: 2014 05 29, 15:19 |
|
|
|
Pataisiau schema, netaip papiešes biški buvau. Esmė tame, kad reikia atjungti autotransformatoriaus antrines apvijas ir prijungti tiesiai prie tinklo. |
|
|
|
|
|
Bypass funkcija |
Parašytas: 2014 05 29, 15:23 |
|
|
|
Bet matai, jei tuo metu yra apkrova, ar nesusivirins relės kontaktai? Nes srovė gali siekti laisvai 20-30A |
|
|
|
|
|
Bypass funkcija |
Parašytas: 2014 05 29, 15:49 |
|
|
|
LPS rašo: |
Bet matai, jei tuo metu yra apkrova, ar nesusivirins relės kontaktai? Nes srovė gali siekti laisvai 20-30A |
nesusvils, nuo dazno junginejimosi reles kontaktai susilydo dc grandinese. |
|
|
|
|
|
Bypass funkcija |
Parašytas: 2014 05 29, 15:51 |
|
|
|
susivitinti tai nesusivirins o jei ir kibirksciuos tai nedaud, ir tai tau net naudinga, nes perjungimo momentu ta kibirkstis dirbs kaip laidininkas uztikrinantis maitinima
o kai bus pajungtas naujas maitnimas tai kibirkstis iskart uzges nes nebeliks itampos
suporantama jei srove 20-30A reiketu tada parinti jungikli kuris laiko tokia srove
mano nuordoje jungiklis tik 15A skirstas, nors gali bandyti ji naudoti nes galingesniu nematau |
|
|
|
|
|
Bypass funkcija |
Parašytas: 2014 05 29, 16:00 |
|
|
|
Na man patogiau reles naudoti bus, nes jungiklis stovės atokiau nuo autotransformatoriaus.
Ačiū už pagalbą. |
|
|
|
|
|
Bypass funkcija |
Parašytas: 2014 05 29, 18:34 |
|
|
|
jeigu nori tikrai gerai padaryti, pasidomėk mažo galingmo ARĮ sprendimais. kontaktas permetamas tuo metu, kai įtampa pereidinėja per 0V, tad apkrovos prietaisiai ničnieko nepajunta ir kibirkščiavimo nėra.
Čia idealiai netiks pramoninis sprendimas, nes po autotransformatoriaus įtampos fazė yra pasukta.
Gerai būtų, jeigu tas autotransformatorius turėtų ir pilnos įtampos išvadą, tuomet galima būtų panaudoti perjungimą pereinant per nulį, tik darytum ne bypass o perjungimą prie kito autotransformatoriaus kontakto. |
|
|
|
|
|
Bypass funkcija |
Parašytas: 2014 05 30, 09:55 |
|
|
|
O koks to 15 voltų pokyčio tikslas/prasmė?
Citata: |
230V linijoje stovi autotransformatorius, kuris pažemina įtampą iki ~215V. Man ši įtampa nėra pastoviai reikalinga ir karts nuo karto prisireikia 230V |
|
|
|
|
|
|
|
Google paieška forume |
|
|
Naujos temos forume |
|